Blog met Berlijntips, handige info en boeiende verhalen over Berlijn

Zuckerberg – flashback naar snoepwinkel van vroeger

,
0
Home » Zuckerberg – flashback naar snoepwinkel van vroeger

Als je als Nederlander in Berlijn woont dan ga je natuurlijk bepaalde dingen uit Nederland missen. Met name voor drop en oud-Hollands snoep heb ik dan een enorme zwak. Ik was dan ook door het dolle heen, toen ik aan de Schönhauser Allee dit ontzettend schattige snoepwinkeltje ontdekte. Niet alleen brengt dit winkeltje je helemaal terug naar je jeugd maar koop je hier een lolly voor 20 cent en hebben ze hier ook allerlei typisch Nederlandse klassiekers, waarvan ik niet zou weten waar ik die anders kan verkrijgen. Een kleine fotoimpressie van de echte traditionele snoepwinkel Zuckerberg!

Eigenaar Jan König reisde al jaren de wereld rond met zijn partner en kwam allerlei zoetigheden, snoep, chocolade en bonbons tegen die hij niet kende vanuit Duitsland. Zo verzamelde hij 250 soorten van alle lekkere dingen bij elkaar en begon hij midden 2014 een winkel in Prenzlauer Berg in Berlijn. De keuze voor een traditionele snoepwinkel, waar beleving en nostalgie voorop staan, was een bewuste keuze. Snoepgoed draait immers niet om kopen in kilo’s maar daadwerkelijk genieten van dat ene dropje of die bonbon.

IMG_5913.JPG

Jelly Beans in alle kleuren, geuren en soorten

IMG_5910.JPG

Natuurlijk een echte weegschaal om je emmertje met snoep op af te wegen.IMG_5911.JPG

De winkel is prachtig en met veel zorg aangekleed en ik vind het een lust voor het oog! De kleuren en gezellige aankleding zorgen ervoor dat je niet direct weer de winkel uitloopt maar langs de vele bakken loopt om te kijken wat er allemaal in zit.

IMG_5918.JPG

IMG_5904.JPG

Voor alle mafketels met sorteerdrang onder ons: ze sorteren het snoep ook op kleur en verkopen het in deze schattige zakjes. Een snoepmix speciaal voor zoete hipsters!  Per zakje met assorti-snoepgoed betaal je 3.99. 

IMG_5906.JPG

IMG_5908.JPG

IMG_5902.JPG

Bij Zuckerberg kun je bijna al het snoep kopen waar je van droomt. Zure matjes, dubbelzoute drop, engelse drop, colaflesjes… Deze verzameling is zeker niet standaard en bewust niet gelieerd aan Haribo. Een prettige afwisseling dus! Ook worden er veel cadeauverpakkingen verkocht, soms gevuld maar ook lege glazen potten die je zelf kunt vullen met de optimale snoepjes voor een jarige of je geliefde.

Het nostalgische gevoel wat deze winkel oproept vond ik heerlijk. Als kind kwam ik met mijn oma wel eens bij Jamin in Sneek, waar ik dan alles mocht uitzoeken wat in het zakje paste. De keuze was zo groot dat ik meestal van alles 1 of 2 nam. De neiging om dat nu ook te doen kon ik nog net onderdrukken! Ik kocht een zakje hipster snoepjes en een echte onvervalste drop-salmiak lolly. Hier kom ik graag nog eens terug!

IMG_5907.JPG

Zuckerberg – Traditional Candy Shop
Adres: Schönhauser Allee 132, Prenzlauer Berg
OV: S/U2 Eberswalder strasse/Schönhauser Allee
Openingstijden: Maandag tot en met Zaterdag: 10.00 t/m 20.00 u.
Meer informatie: zuckerberg-berlin.de

Leave A Reply

Your email address will not be published.