Blog met Berlijntips, handige info en boeiende verhalen over Berlijn

Wat te doen in München! – Een persoonlijk verhaaltje…

,
0
Home » Wat te doen in München! – Een persoonlijk verhaaltje…

HAHAHAHAHA! EIN SCHERZ! 1 APRIL!!

Nee hoor, ik verhuis dus NIET naar München! En er komt ook geen wat te doen in München website (sorry)! Eens Berlijn, áltijd Berlijn? Nou ja, zeg nooit nooit, want wie weet verkas ook ik in de toekomst naar de Berliner Speckgürtel. Maar Berlijn écht verlaten? Plotseling naar München verhuizen? Naaa… Dat is geen optie. Daarvoor houd ik teveel van de Großstadt, met alles erop en eraan. Geen zorgen dus! Voorlopig zitten wij nog helemaal prima in Berlijn, deel ik mijn favoriete tips en geef ik nog héél lang (en met ongelooflijk veel plezier) rondleidingen in de meest boeiende stad van Europa! ☺️

– Voor optimale beleving, bekijk je deze pagina het beste in Firefox en zet je even je geluid aan! –

Grüß Gott! Ik mag al een beetje oefenen! Want ja, je leest het goed; Wat te doen in Berlijn.nl goes Wat te doen in München! Na bijna zes jaar Berlijn hebben we besloten om binnen Duitsland eens verder te kijken naar een ander huis, andere omgeving, andere stad. De steeds hogere huren in Berlijn, de overvolle café’s met latte-slempende hipsters met zeemansmutsen, continue stakingen van de BVG en bovenal de wekelijkse demonstraties in de binnenstad die de straten blokkeren; het begint ons steeds meer te storen. Op zoek naar Duitse traditie en rust dus! En waar vindt je dat beter dan in het chique München? Ik verheug me nu al op wandelen langs de Isar, de prachtige Alpen op amper een uurtje rijden, dagtochten in het zwarte Woud en Weißwurst met süße Senf als ontbijt. In Oktober draag ik natuurlijk mijn nieuwe Dirndl, die al in de kast hangt. Kortom, ik heb er veel zin in! Wanneer we overigens naar München gaan weten we nog niet, voorlopig zijn we qua werk aan Berlijn gebonden. Ook duurt het even voor ik voldoende over München weet, om daar ook tours te kunnen geven. Gelukkig valt er ook daar genoeg te doen en te vertellen!