Berlijntips, rondleidingen, handige info en boeiende verhalen van een Nederlandse in Berlijn

Vlooienmarkten in Berlijn

,
0
Home » Vlooienmarkten in Berlijn

Op zondag (m.u.v koopzondag eens per maand) zijn de winkels in Berlijn gesloten. Ja, zelfs in een miljoenenstad als Berlijn kun je het vergeten om elke zondag te winkelen of boodschappen te doen. Is dat erg? Niet voor de Berlijners, want ook op zondag weten zij zich prima te vermaken. Natuurlijk ontbijten ze en masse buiten de deur en daarna is het tijd om een flohmarkt te bezoeken. Die zijn er overal in Berlijn en het is er vaak erg gezellig. De meeste vlooienmarkten zijn al vrij bekend en worden druk bezocht maar er komen altijd weer nieuwe initiatieven opzetten. Op deze pagina kun je alles vinden over de leukste vlooienmarkten in Berlijn!

Vlooienmarkten:

Flohmarkt am Mauerpark – De bekendste en drukst bezochte vlooienmarkt van Berlijn. Op de voormalig Todesstreifen is de lege vlakte die na het afbreken van de muur ontstond, nuttig in gebruik genomen en kun je er een leuke en vooral diverse vlooienmarkt bezoeken. Je kunt er kleding, tweedehands spullen én rotzooi krijgen, maar ook staan er mensen met zelfgemaakte sieraden, pantoffels, meubels en kunst. Ook als je verzot bent op DDR parafernalia ben je hier aan het goede adres. Natuurlijk zijn er kleine biergartens en kun je overal wel iets lekkers eten voor een prikkie. Let wel goed op je spullen: het is hier vaak erg crowded en er lopen zakkenrollers rond! – Adres: Bernauer Str.63-64, Mitte. OV: U Eberswalder Strasse
➤ Lees verder:
Flohmarkt am Mauerpark

Mauerpark_Berlijn-20

Flohmarkt Boxhagener platz – Op dit altijd mooie en drukke plein in Friedrichshain is ook op zondag wat te doen. Rondom het grasveld staat dan een leuke en gezellige vlooienmarkt. Altijd druk, veel te bekijken en ook de inwoners van de Boxhagener kiez zijn er altijd vroeg bij om de koopjes van de markt te halen voor een prikkie. Denk aan tweedehands meubels, huishoudelijke spullen en kleding maar vaak ook kunstenaars en fotograferen etaleren hier graag hun verkoopbare spullen. Met lekker weer kun je ook iets lekkers halen en lekker relaxen op het grasveld in het midden van het plein of op je vermaken op de speelplaats. – Adres: Boxhagener Platz, Friedrichshain. OV: U5 Samariter Strasse of  S Warschauer Strasse
➤ Lees verder:
Flohmarkt Boxhagener Platzvlooienmarkt-boxhagener-platz-berlijn

Flohmarkt am Arkonaplatz – De markt hier bevat veel minder rommel dan op de meeste vlooienmarkten, want dit is een echte antiekmarkt. Hier kom je de echte antiekzoekers en koopjesjagers tegen maar ook schattige tentjes met mooie kunst en lekkere hapjes. Op zoek naar oude DDR meubels en inrichting? Dan zit je hier goed. De Arkona Platz is sowieso een prachtig plein, met veel bomen en ligt in een gezellige buurt. Het is niet zo’n hele bekende markt, dus lang niet zo druk als de vlooienmarkt op Mauerpark, maar er wel heel dicht bij! Leuk te combineren met lekker struinen door Mitte en Prenzlauer Berg! – Adres: Arkonaplatz, Mitte. OV: U8 Bernauer Strasse.
➤ Lees verder: 
De vlooienmarkt op Arkonaplatz – Antiek en DDR-meubeltjes

vlooienmarkt arkonaplatz berlijn

RAW Flohmarkt – Op een voormalig industrieterrein zit het RAW Gelände, een bijzonder terrein waar na de val van de muur een cultureel complex is ontstaan. Hier vind je clubs, restaurantjes en bars zonder sluitingstijden en de gaafste feestjes. En er is op zondag een leuke vlooienmarkt.

Vlooienmarkt op de Strasse des 17 Juni – Oké misschien meer een antiekmarkt dan een echte vlooienmarkt, maar tof is het zeker wel. Hier staan professionale handelaren hun waar te verkopen. Opgekochte inboedels, oude schilderijen, mooie meubelstukken en talloze boeken. Het is hier allemaal te vinden! Deze vlooienmarkt is zowel op zaterdag als zondag aanwezig. Ideaal! – Adres: Strasse des 17 juni, Tiergarten. OV: S Tiergarten.
➤ Lees verder: Vlooienmarkt Strasse des 17 Juni

Trödelhallen Arena – Stiekem de holy grail, dus je hebt het niet van mij, maar voor tweedehands liefhebbers is deze overdekte vlooienmarkt een must. Hier staan de leuke meubeltjes torenhoog opgestapeld, kun je genoeg kasten kopen voor een inloopkast en hebben ze alles van vinyl tot glaswerk, oude telefoons, typemachines, fietsen, fietsonderdelen en nog veel en veel meer. Een must! Adres: Eichenstrasse 4, Treptow. OV: S Treptow.
➤ Lees verder: Trödelhallen Arena – Een overdekte vlooienmarkt.

 

Andere vlooienmarkten:
Flohmarkt Nowkoelln – Meer informatie vind je hier: www.nowkoelln.de

Wil je meer weten over de street food markten in Berlijn? Klik dan even door naar deze pagina.

No Comments

Laat een reactie achter

error: Kopieren/opslaan uitgeschakeld. Copyright ©Wattedoeninberlijn.nl