Blog met Berlijntips, handige info en boeiende verhalen over Berlijn

Vlooienmarkten in Berlijn • De leukste marktjes op een rij!

,
1
Home » Vlooienmarkten in Berlijn • De leukste marktjes op een rij!

Op zondag (m.u.v koopzondag eens per maand) zijn de winkels in Berlijn gesloten. Ja, zelfs in een miljoenenstad als Berlijn kun je het vergeten om elke zondag te winkelen of boodschappen te doen. Is dat erg? Niet voor de Berlijners, want ook op zondag weten zij zich prima te vermaken. Natuurlijk ontbijten ze en masse buiten de deur en daarna is het tijd om een flohmarkt te bezoeken. Die zijn er overal in Berlijn en het is er vaak erg gezellig. De meeste vlooienmarkten zijn al vrij bekend en worden druk bezocht maar er komen altijd weer nieuwe initiatieven opzetten. Op deze pagina kun je alles vinden over de leukste vlooienmarkten in Berlijn!

Vlooienmarkten in Berlijn:

Flohmarkt am Mauerpark

De bekendste en drukst bezochte vlooienmarkt van Berlijn. Op de voormalig Todesstreifen is de lege vlakte die na het afbreken van de muur ontstond, nuttig in gebruik genomen en kun je er een leuke en vooral diverse vlooienmarkt bezoeken. Je kunt er kleding, tweedehands spullen én rotzooi krijgen, maar ook staan er mensen met zelfgemaakte sieraden, pantoffels, meubels en kunst. Ook als je verzot bent op DDR parafernalia ben je hier aan het goede adres. Natuurlijk zijn er kleine biergartens en kun je overal wel iets lekkers eten voor een prikkie. Let wel goed op je spullen: het is hier vaak erg crowded en er lopen zakkenrollers rond! – Adres: Bernauer Str.63-64, Mitte. OV: U Eberswalder Strasse
➤ Lees verder:
Flohmarkt am Mauerpark

Mauerpark_Berlijn-20

Flohmarkt Boxhagener platz

Op dit altijd mooie en drukke plein in Friedrichshain is ook op zondag wat te doen. Rondom het grasveld staat dan een leuke en gezellige vlooienmarkt. Altijd druk, veel te bekijken en ook de inwoners van de Boxhagener kiez zijn er altijd vroeg bij om de koopjes van de markt te halen voor een prikkie. Denk aan tweedehands meubels, huishoudelijke spullen en kleding maar vaak ook kunstenaars en fotograferen etaleren hier graag hun verkoopbare spullen. Met lekker weer kun je ook iets lekkers halen en lekker relaxen op het grasveld in het midden van het plein of op je vermaken op de speelplaats. – Adres: Boxhagener Platz, Friedrichshain. OV: U5 Samariter Strasse of  S Warschauer Strasse
➤ Lees verder:
Flohmarkt Boxhagener Platzvlooienmarkt-boxhagener-platz-berlijn

Flohmarkt am Arkonaplatz

De markt hier bevat veel minder rommel dan op de meeste vlooienmarkten, want dit is een echte antiekmarkt. Hier kom je de echte antiekzoekers en koopjesjagers tegen maar ook schattige tentjes met mooie kunst en lekkere hapjes. Op zoek naar oude DDR meubels en inrichting? Dan zit je hier goed. De Arkona Platz is sowieso een prachtig plein, met veel bomen en ligt in een gezellige buurt. Het is niet zo’n hele bekende markt, dus lang niet zo druk als de vlooienmarkt op Mauerpark, maar er wel heel dicht bij! Leuk te combineren met lekker struinen door Mitte en Prenzlauer Berg! – Adres: Arkonaplatz, Mitte. OV: U8 Bernauer Strasse.
➤ Lees verder: 
De vlooienmarkt op Arkonaplatz – Antiek en DDR-meubeltjes

vlooienmarkt arkonaplatz berlijn

RAW Flohmarkt

Elke zondag is er op het RAW-Gelände een leuke vlooienmarkt. Het is niet groot of uitgebreid, maar iedereen kan hier een standje huren om zijn of haar oude dingen te verkopen. Zo vind je hier vee; leuke dingetje: natuurlijk oude kleding, dvd’s en blu-rays, maar ook handige spullen die je nodig kan hebben als je net op kamers bent gegaan in Berlijn, zoals servies en andere huisraad. Op een voormalig industrieterrein zit het RAW Gelände, een bijzonder terrein waar na de val van de muur een cultureel complex is ontstaan. Hier vind je clubs, restaurantjes en bars zonder sluitingstijden en de gaafste feestjes. En er is op zondag een leuke vlooienmarkt.
Adres: Revaler strasse 99, Friedrichshain. OV: S+U Warschauer Strasse. Tijden: zondags van 08:00 tot 17:00 uur.

Vlooienmarkt op de Strasse des 17 Juni

Oké misschien meer een antiekmarkt dan een echte vlooienmarkt, maar tof is het zeker wel. Hier staan professionale handelaren hun waar te verkopen. Opgekochte inboedels, oude schilderijen, mooie meubelstukken en talloze boeken. Het is hier allemaal te vinden! Deze vlooienmarkt is zowel op zaterdag als zondag aanwezig. Ideaal!
Adres: Strasse des 17 juni, Tiergarten. OV: S Tiergarten. Tijden: zondags van 10 tot 16 uur
➤ Lees verder: Vlooienmarkt Strasse des 17 Juni

Trödelhallen Arena

Stiekem de holy grail, dus je hebt het niet van mij, maar voor tweedehands liefhebbers is deze overdekte vlooienmarkt een must. Hier staan de leuke meubeltjes torenhoog opgestapeld, kun je genoeg kasten kopen voor een inloopkast en hebben ze alles van vinyl tot glaswerk, oude telefoons, typemachines, fietsen, fietsonderdelen en nog veel en veel meer. Een must! Adres: Eichenstrasse 4, Treptow. OV: S Treptow. Tijden: zaterdags en zondags van 10:00 tot 18:00 uur.
➤ Lees verder: Trödelhallen Arena – Een overdekte vlooienmarkt.

Flohmarkt Nowkoelln

Elke tweede zondag van de maand is er aan de Maybachufer in Neukölln een gezellige vlooienmarkt te vinden. Er zijn allerlei standjes met tweedehands meubels, kleding, schoenen, hebbedingetjes, souvenirs en nog veel meer. Uiteraard is er ook her en der wat street food of te drinken te vinden, zodat je er een heerlijke zondagmiddagwandeling langs het Landwehrkanal van kunt maken.
Adres: Maybachufer, Neukölln. OV: U8 Schönleinstrasse. Tijden: zondags van 10 tot 16 uur. – Meer informatie vind je hier: www.nowkoelln.de

Flowmarkt Schoeneboerg

Na het succes van de Flowmarkt in Neukölln, heeft Schöneberg nu ook haar eigen “flowmarkt”. Hier is eigenlijk alles te krijgen wat tweede-, derde-, vierde- en vijfdehands is. Deze markt is bonte mix van vlooienmarkt, kunsthandwerk en Street food. Hier staan geen profi’s met dure waren, maar mensen als jij en ik die hun huis hebben opgeruimd en oude spulletjes verkopen op een vlooienmarkt!
Adres: Crellestrasse (op de hoek met de Großgörschenstrasse. OV: S1 Yorckstrasse. Tijden: zondags van 10 tot 16 uur. – Meer info vind je hier: www.schoeneboerg.de

Flohmarkt in de Bärenquell Brauerei

Elke zaterdag(!) is in de Baergarten van de Bärenquell Brauerei een leuke vlooienmarkt met privé-verkopers. Op zoek naar leuke hebbedingetjes of koopjes? Dan is dit echt een leuke markt om te checken! Ook zijn hier nog wel eens toffe dingen te vinden die je niet snel op andere vlooienmarkten in Berlijn tegenkomt.
Adres: Schnellerstraße 137, Schöneweide. OV: S Schöneweide. Tijden: Elke zaterdag van 12 tot 18 uur.

Antiekmarkt Ostbahnhof

Houd je van antiek, oude meubels, kunst, sierraden, boeken en DDR-nostalgie? Dan moet je naar de vlooien- en antiekmarkt achter Ostbahnhof! Hier neus je tussen de oude spullen van Oost-Duitsers en kun je inkopen doen bij gespecialiseerde handelaren. Naast voorgenoemde dingen, kom je hier ook porselein, postzegels, munten, postkaarten en LP’s tegen. Dat betekent dat als je speciale dingen zoekt, je hier wel eens een grote kans van slagen kunt hebben!
Adres: Erich-Steinfurth-Straße 1, Friedrichshain. OV: S Ostbahnhof. Tijden: elke zondag van 9 tot 16 uur.

Wedding Markt op de Leopoldplatz

Al meer dan tien jaar staat er elke eerste zondag van de maand in Wedding een leuke en uitgebreide vlooienmarkt op de Leopoldplatz. Van mei tot aan het einde van het jaar is de Weddingmarkt geopend en kun je hier meer dan 80(!) stands bezoeken. Creatievelingen met illustraties, fotografie, ceramiek en zeefdrukken, professionele handelaren en mensen die hun huisraad verkopen; alles is hier te vinden! Tel daar nog tien street food stands bij op met een gevarieerd aanbod, en je hebt een héle leuke markt die de reis naar de wijk Wedding echt de moeite waard maken.

Adres: Leopoldplatz, Wedding. OV: U6 en U9 Leopoldplatz. Tijden: elke eerste zondag van de maand van 11 tot 18 uur. Voor 2022: 7 augustus, 4 september, 2 oktober, 6 november, en alle vier adventszondagen in December.

Wil je meer weten over de streetfoodmarkten in Berlijn? Klik dan even door naar deze pagina.

One Comment

Leave A Reply

Your email address will not be published.