Blog met Berlijntips, handige info en boeiende verhalen over Berlijn

Vlooienmarkt Strasse des 17 Juni

Home » Vlooienmarkt Strasse des 17 Juni

Zoals de meeste mensen inmiddels wel weten, barst Berlijn van de leuke vlooienmarkten. Ook ik kan er geen genoeg van krijgen en zoek altijd weer een reden om rustig langs de standjes te struinen en te kijken wat er nu allemaal weer te koop is. Toch is de ene vlooienmarkt de andere niet, en dat geldt zeker voor de vlooienmarkt Strasse des 17 Juni in Berlijn. Op deze fijne Trödel- en kunstmarkt in Charlottenburg kom je vooral mooie antieke spullen en kunst tegen. Een stuk minder hip dan wat je misschien gewend bent van de vlooienmarkten in het Mauerpark of op Boxhagener Platz, maar zeker niet minder leuk! In deze blog een kleine indruk van een bezoek aan de Trödelmarkt Strasse des 17 Juni

Als je niet oppast, kun je als je in Berlijn woont, zomaar in een standaard weekendcirkeltje terecht komen, waar je niet snel meer uit komt. Je begint met ontbijt buiten de deur, of Kaffee und Kuchen bij hetzelfde favoriete tentje in Prenzlauer Berg waar je zo graag komt, wandelt daarna wat door je favoriete buurt en gaat daarna naar je favoriete vlooienmarkt om hetzelfde rondje als altijd te doen. Super leuk natuurlijk als je geen zin hebt in een spannend avontuur, of gewoon een ongecompliceerde dag in Berlijn wil beleven, maar er is zoveel meer te ontdekken! Dus toog ik, op zoek naar nieuwe vlooienmarkten en andere uitstapjes voor de zondag, naar de vlooienmarkt Strasse des 17 Juni voor een bezoek.

2016-Vlooienmarkt Strasse 17 juni Berlijn-9

2016-Vlooienmarkt Strasse 17 juni Berlijn-12

Niet alleen is de vlooienmarkt Strasse des 17 Juni een van de mooiste en bekendste vlooienmarkten van Berlijn, het is bovendien de aller oudste vlooienmarkt van Berlijn! Al decennia kun je hier in het weekend rondwandelen tussen de uitgebreide standjes en je slag slaan. Verwacht echter geen uitpuilende bakken met tweedehands kleding, half roestende fietsen of verhuisdozen vol met oud en incompleet servies. Nee, dit is geen typische hippe markt, of een vlooienmarkt met DDR-flair, maar een hele mooie, nette en uitgebreide trödel- en antiekmarkt.

2016-Vlooienmarkt Strasse 17 juni Berlijn-7

De beheerders van de markt hebben een streng toelatingsbeleid voor de verkopers, en de zware eis is dat het om antiek of kwalitatief goede tweedehands spullen gaat, om deel te kunnen nemen. Hier kom je voor die ene mooie zilveren taartschep waar je altijd al naar zocht, die LP van die band die je graag zou willen hebben, een fijn boek in goede staat, een mooi schilderij of een ander verzamelstuk. Perfect om dus, zoekend naar je verborgen schat, over de markt te bummeln! Haal bij een van de standjes verderop een fijne kop koffie en bekijk per standje wat er allemaal verkocht wordt. Je komt de mooiste dingen tegen!

2016-Vlooienmarkt Strasse 17 juni Berlijn-5

Wat een mooie cello hè? Ik zou alleen niet weten hoe ik daar een zuivere noot uit moet krijgen, hihi!

2016-Vlooienmarkt Strasse 17 juni Berlijn-14

Eigenlijk past de naam ‘vlooienmarkt’ dus niet écht bij deze markt, daarvoor is het eigenlijk allemaal iets te netjes. De verkopers zijn duidelijk professionele handelaren, die weten wat voor prijs ze voor hun producten kunnen vragen. Onderhandelen is natuurlijk doodgewoon hier, maar ze weten wat voor waar er op de tafels ligt, dus als je hier een koopje uit wil halen moet je echt je best doen!

2016-Vlooienmarkt Strasse 17 juni Berlijn-4

2016-Vlooienmarkt Strasse 17 juni Berlijn-8

Toch vind ik het een hele leuke markt, waar je heerlijk overheen kunt slenteren, om je te verdiepen in wat de oude Berlijners graag verkopen. Het is het perfecte toonbeeld van vergane glorie van de West-Berlijnse luxe, kijkend naar de juwelen, het zilverwerk, de antieke meubels en andere parafernalia die hier verkocht wordt. Goedkoop is het dus zeker niet, maar het blijft een markt, dus een fortuin uitgeven hoef je hier zeker niet. Voor een tientje kun je prachtige platen scoren, voor drie euro van die leuke gekleurde porseleinen deurknoppen. En heb je trek gekregen? Dan kun je ook bij een paar fijne standjes een kop koffie of bratwurst kopen.

2016-Vlooienmarkt Strasse 17 juni Berlijn-6

2016-Vlooienmarkt Strasse 17 juni Berlijn-10

Wil je goed de standjes kunnen bekijken of hou je niet van drukte? Bezoek dan de markt vroeg in de ochtend, net nadat ze open gaan, of aan het eind van de middag, na 15.00 uur. Natuurlijk zijn de échte koopjes aan het eind van de dag wel weg, daarvoor moet je echt vroeg op de dag komen. Gelukkig maakt de late namiddagzon op de Strasse des 17 Juni, veel goed!

Meer lezen? Bekijk ook deze blogs over leuke vlooienmarkten in Berlijn:
Vlooienmarkt in het Mauerpark
Vlooienmarkt op de Boxhagener Platz in Friedrichshain

Vlooienmarkt Strasse des 17 Juni
Adres: Strasse des 17 Juni, Tiergarten, voor het Novotel
OV: S Tiergarten.
Openingstijden: Elke zaterdag en zondag, van 10.00 tot 17.00 uur.
Meer info: Berliner Trödelmarkt

2016-Vlooienmarkt Strasse 17 juni Berlijn-1

Laat een reactie achter

error: Kopieren/opslaan uitgeschakeld. Copyright ©Wattedoeninberlijn.nl