Blog met Berlijntips, handige info en boeiende verhalen over Berlijn

Berlin Village market – Neue Heimat [Permanent gesloten]

Home » Berlin Village market – Neue Heimat [Permanent gesloten]

Naast de gewone vlooienmarkten die je door de hele stad kunt vinden, heeft Friedrichshain sinds de zomer er een nieuwe foodmarket bij. Op het terrein van de RAW Gelände, in de Neue Heimat, vind elke zondag de Berlin Village Market plaats. De fijnste en leukste eettentjes en restaurantjes uit Berlijn komen hier naartoe om een selectie van hun vaste assortiment te verkopen op de foodmarket. Er spelen bandjes of DJ’s en kun je er kleine kunstdingetjes of zelfgemaakte sierraden van lokale ontwerpers en artiesten kopen. En de Berlijners stromen massaal toe, voor een relaxte zondagse lunch.

[Edit: deze markt vindt helaas niet meer plaats, vanwege onenigheid met de gemeente over brandveiligheid. Permanent gesloten]

Neue Heimat is een bijzondere locatie, gelegen op het oude rangeerterrein RAW Gelände, vlakbij Warschauer Strasse. De oude hallen zien er vervallen en oud uit maar juist dat geeft een leuke en wat ruige sfeer die zo bij de RAW Gelände en Friedrichshain hoort. Op de openingszondag ging ik er met mijn camera heen en fotografeerde er op los in de zomerzon.

DSC_9592

DSC_9599

Gestoofd hertenvlees op een baguetje. Bekend van Markthalle IX’s Streetfood Thursday.

DSC_9608

DSC_9602

Zitplek genoeg voor iedereen, met een fijne terras sfeer die je niet overal in Berlijn ziet. Gezellig! Als je houdt van mensen kijken, haal je een paar hapjes, installeer je jezelf aan een tafeltje en heb je genoeg vermaak voor de rest van je middag.

 

DSC_9620

De artisan ijstruck van Jones Ice Cream stond lekker buiten op het terrein. Ik genoot van vegan citroen cheesecake ijs, volledig home made. Lekker!

DSC_9594

DSC_9578

Buiten spelen bandjes in de zon en genieten mensen van alle verschillende soorten hapjes en drankjes die overal te koop zijn. Het kan erg druk worden, dus dan is het dringen geblazen!

DSC_9588

Alles bij elkaar vind ik de Berlin Village Market een leuke nieuwe happening voor de Berlijnse zondagen. Enig minpuntje vind ik de strenge controle op meegebrachte flessen en eetwaren in je tas bij de ingang, een beetje overdreven als je het mij vraagt. Ook zijn de prijzen van de hapjes vrij hoog, vergeleken met wat je betaalt als je naar het desbetreffende restaurant of eettentje zelf gaat. Maar goed, daar staat tegenover dat je kunt genieten van een heerlijke relaxte zondag-sfeer in de Neue Heimat en het eten direct vers voor je neus bereidt wordt.

Berlin Village Market at Neue Heimat Berlin
Elke zondag, vanaf 12 uur. 
Revaler Strasse, Friedrichshain
U/S Warschauer Strasse.

[Edit: deze markt vindt helaas niet meer plaats, vanwege onenigheid met de gemeente over brandveiligheid. Permanent gesloten]

Laat een reactie achter

error: Kopieren/opslaan uitgeschakeld. Copyright ©Wattedoeninberlijn.nl