Insidertips vanuit Berlijn

Street food in Berlijn: markten en events

,
0
Home » Street food in Berlijn: markten en events

Naast de bekende vlooienmarkten die op zondag plaats vinden in Berlijn, zijn er ook steeds meer markten met street food in Berlijn. Deze wisselen elkaar snel af: er komen continue nieuwe markten bij, andere markten stoppen weer. Hierdoor blijven het altijd leuke en frisse evenementen, die telkens een nieuwe publiek aanspreken. Op deze pagina staan alle street food markten in Berlijn, die hun sporen hebben verdiend en regelmatig plaatsvinden!

Street Food Thursday in Markthalle IX – Op donderdagavond is het een drukste van jewelste in Markthalle neun want dan is er ‘Street food’ Thursday‘, een goed moment om alle nieuwe producten van de standhouders te proeven en jezelf te mengen tussen de Berliner hipsters. Hier kun je de lekkerste koffie, mooiste wijnen en fijnste biologische vlees en groenten krijgen. En natuurlijk nog veel meer! Op vrijdag en zaterdag is hier ook een weekmarkt.
Adres: Eisenbahnstrasse 42/43, Kreuzberg
OV: U1 Schlessisches Tor
Tijden: Elke donderdagavond, vanaf 17.00 uur
Meer info: www.markthalleneun.de
Lees verder: Street Food Thursday in Markthalle Neun

streetfood thursday markthalle IX Berlijn-10

Street food market auf Achse – Kulturbrauerei: Elke zondag is er in de Kulturbrauerei, midden in Prenzlauer Berg, een leuke en gezellige food markt te vinden. Veel lokaal verbouwde producten en in Berlijn (en omgeving) geproduceerde gerechten kun je hier bekijken, proeven en kopen. Zo’n 30 stands bieden hier hun waren aan en vertrouw er maar op dat je hier niet alleen typisch Duitse dingen tegenkomt! Meer informatie hier: Street Food auch Achse.
Adres: Schönhauser Allee 36, Prenzlauer Berg.
OV:
U2 Eberswalder Strasse.
Tijden: Elke zondag vanaf 11 uur
Lees verder: Street food markt “Auf Achse”

2015-Street Food Auf Achse Berlijn-10

Brunnenmarkt – Elke eerste zondag van de maand is er op de Brunnenstrasse in Wedding een gloednieuwe street food markt te vinden! Dit initiatief is gestart omdat Wedding een leuke maar ietwat ondergewaardeerde wijk is. Hier zijn juist zoveel leuke en lekkere eettentjes te vinden! Om die op de kaart te zetten is er elke maand de Brunnenmarkt, waar je heerlijk kunt rondneuzen en genieten van hapjes uit de Duitse, Mexicaanse, Franse en vegan keuken. Mmmm!
Adres: Brunnenstrasse 53-65, Wedding
OV: U8 Bernauer Strasse
Tijden: Elke eerste zondag van de maand, vanaf 11 uur.
2016-Berlijn-in-plaatjes-april-2016-1

Thaipark – Misschien wel een van de meest originele en oudste foodmarkten van Berlijn. Deze markt bestond al voor street food in Berlijn hip was, en vindt elke zondag (bij mooi weer) plaats in het Preussenpark. Hier komen Thaise families samen om te koken, chillen en hun eten te verkopen. Probeer hier lekkere gefrituurde hapjes, heerlijke verkoelende drankjes, curries, gebakken garnalen, papaya salades en nog veel meer lekkere dingen. Origineler ga je het niet vinden!

Adres: Preussenpark, Fehrbelliner Platz, Wilmersdorf
OV: U7 Fehrbelliner Platz
Tijden: Zaterdag en zondag vanaf 12 uur. Alleen bij mooi en droog weer, gedurende de zomer maanden (April-September).

Winterfeldtplatzmarkt – Een van mijn favoriete weekmarkten-turned-street food markten, is de markt op de Winterfeldtplatz in Schöneberg. Dit is een van de grootste markten van Berlijn en mag je zeker niet missen! Hier krijg je allerlei lekkernijen, van sicilliaanse olijven, tot verse Flammkuchen, tot heerlijk verse vis! Er staan leuke kraampjes met Börek, empanata’s, natuurlijk een oer-Duitse grill en nog veel meer lekkere hapjes.

Adres: Winterfeldtplatz, Schöneberg
OV: U1/2/3 Nollendorfplatz
Tijden: Woensdag en zaterdag vanaf 10.00 tot 16.00 uur
Lees verder: Markt op de Winterfeldtplatz

Markt-Winterfeldtplatz-Berlijn-4

Bite Club – Berlin’s Original Steet Food – Als de zomer komt, kun je ook weer rekenen op de Bite Club! Jaarlijks zijn ze de toast of the town en verschijnen ze te pas en te onpas op nieuwe locaties. Bij de Bite Club ontdek je wat nieuw, hip en lekker is in street food land, en heb je altijd een geweldige avond.

In 2016 vindt de Bite Club plaats op de volgende data en locaties:
20 Mei – SUMMER OPENING PARTY with TUNES by African Acid Is The Future
17 Juni – Arena Berlin // Eichenstrasse 4, U1 Schlesisches Tor
3 Juli – BIG BITE CLUB BBQ bij het Funkhaus Rummelsburg
22 Juli – Arena Berlin // Eichenstrasse 4, U1 Schlesisches Tor
5 Augustus – Arena Berlin // Eichenstrasse 4, U1 Schlesisches Tor
19 Augustus – Arena Berlin // Eichenstrasse 4, U1 Schlesisches Tor
9 September – Arena Berlin // Eichenstrasse 4, U1 Schlesisches Tor

Marheineke Markthalle – Niet zo hip als Markthalle Neun, wel minstens zo leuk en net een tikje minder hip. Hier krijg je prachtig verse groenten, vlees en vis en natuurlijk praatjes van de verkopers erbij. Heerlijk om je boodschapjes te doen of gewoon rond te kijken tussen shoppende Berlijners. – www.meine-markthalle.de
Adres: Marheinekeplatz 15, Kreuzberg
OV: U7 Gneisenaustr
Tijden: Dagelijks geopend

Laat een reactie achter