Blog met Berlijntips, handige info en boeiende verhalen over Berlijn

Street food in Berlijn – de leukste markten en events

,
0
Home » Street food in Berlijn – de leukste markten en events

Naast de bekende vlooienmarkten die op zondag plaats vinden in Berlijn, zijn er ook steeds meer markten met streetfood in Berlijn te vinden. Deze wisselen elkaar snel af: er komen continue nieuwe markten bij, andere markten stoppen weer. Hierdoor blijven het altijd leuke en frisse evenementen, die telkens een nieuwe publiek aanspreken. Wel is het voor mij soms wat lastig bij te houden als het snel wisselt. Daarom vind je op deze pagina alle street food markten in Berlijn, die hun sporen hebben verdiend en regelmatig plaatsvinden!

Terugkerende (wekelijkse) Streetfood markten in Berlijn:

Street Food Thursday in Markthalle Neun

Op donderdagavond is het een drukste van jewelste in Markthalle neun want dan is er ‘Street food’ Thursday‘, een goed moment om alle nieuwe producten van de standhouders te proeven en jezelf te mengen tussen de Berliner hipsters. Hier kun je de lekkerste koffie, mooiste wijnen en fijnste biologische vlees en groenten krijgen. En natuurlijk nog veel meer! Op vrijdag en zaterdag is hier ook een weekmarkt.
Adres: Eisenbahnstrasse 42/43, Kreuzberg
OV: U1 Schlessisches Tor
Tijden: Elke donderdagavond, vanaf 17.00 uur tot 22.00
Meer info: www.markthalleneun.de
Lees verder: Street Food Thursday in Markthalle Neun

 

 

Street food market auf Achse – Kulturbrauerei

Elke zondag is er in de Kulturbrauerei, midden in Prenzlauer Berg, een leuke en gezellige food markt te vinden. Veel lokaal verbouwde producten en in Berlijn (en omgeving) geproduceerde gerechten kun je hier bekijken, proeven en kopen. Zo’n 30 stands bieden hier hun waren aan en vertrouw er maar op dat je hier niet alleen typisch Duitse dingen tegenkomt! Meer informatie hier: Street Food auch Achse.
Adres: Schönhauser Allee 36, Prenzlauer Berg.
OV:
U2 Eberswalder Strasse.
Tijden: Elke zondag vanaf 12 uur
Lees verder: Street food markt “Auf Achse”

Thai Street food in het Thaipark

Misschien wel een van de meest originele en oudste foodmarkten van Berlijn. Deze markt bestond al voor street food in Berlijn hip was, en vindt elke zondag (bij mooi weer) plaats in het Preussenpark. Hier komen Thaise families samen om te koken, chillen en hun eten te verkopen. Probeer hier lekkere gefrituurde hapjes, heerlijke verkoelende drankjes, curries, gebakken garnalen, pittige papaya salades en nog veel meer lekkere dingen. Origineler ga je het niet vinden!

Adres: Preussenpark, Fehrbelliner Platz, Wilmersdorf
OV: U7 Fehrbelliner Platz
Tijden: Zaterdag en zondag vanaf ongeveer 12 uur. Alleen bij mooi en droog weer, gedurende de zomer maanden (April-September).

Street Food op de Winterfeldtplatzmarkt

Een van mijn favoriete weekmarkten-turned-street food markten, is de markt op de Winterfeldtplatz in Schöneberg. Dit is een van de grootste markten van Berlijn en mag je zeker niet missen! Hier krijg je allerlei lekkernijen, van sicilliaanse olijven, tot verse Flammkuchen, tot heerlijk verse vis! Er staan leuke kraampjes met Börek, empanata’s, natuurlijk een oer-Duitse grill en nog veel meer lekkere hapjes.

Adres: Winterfeldtplatz, Schöneberg
OV: U1/2/3 Nollendorfplatz
Tijden: Woensdag en zaterdag vanaf 10.00 tot 16.00 uur
Lees verder: Markt op de Winterfeldtplatz

Markt-Winterfeldtplatz-Berlijn-4

Bite Park – Street food bij Jules B-Part in het Park Gleisdreieck

Een new kid on the block! Sinds dit voorjaar is er een nieuwe street food markt bij op de zondag! Elke zondag vanaf 11:00 uur kun je onder de u-bahn overpass in Park Gleisdreieck genieten van de heerlijkste street food, georganiseerd door de organisatie achter de beroemde Bite Club. Naast het hippe café Jules B-Part, is op het buitenterrein een sfeervolle street food markt ingericht. Het aanbod verschilt elke week maar is meer dan de moeite waard om eens te bezoeken. Er is altijd wel voor elk wat wils!

Adres: Luckenwalder strasse 6b, Kreuzberg.
OV: U1/U2/U3 Gleisdreieck.
Entree: vrijwillige bijdrage in cash

Marheineke Markthalle in Kreuzberg

Niet zo hip als Markthalle Neun, wel minstens zo leuk en net een tikje minder hip. Hier krijg je prachtig verse groenten, vlees en vis en natuurlijk praatjes van de verkopers erbij. Heerlijk om je boodschapjes te doen, gewoon rond te kijken tussen shoppende Berlijners of hier een snelle lunch te halen. Vooral aan de raamzijde kun je talloze leuke kleine verkopers vinden die de heerlijkste delicatessen aanbieden!
Adres: Marheinekeplatz 15, Kreuzberg
OV: U7 Gneisenaustr
Tijden: Van maandag tot en met zaterdag geopend
Lees verder: Marheineke Markthalle

Andere (Street) food evenementen in Berlijn:

Street Food Fest ‘Bite Club’ bij Arena

Ze zijn weer terug! Na een lange noodgedwongen pauze en veel onzekerheid, komt er toch nog een nieuwe editie van de Bite Club. Misschien wel de allerleukste (en beste?) street food party van Berlijn, op het terrein van Arena aan de Spree. Een fijne locatie waar een dj lekkere zomertunes draait, terwijl jij in een bun bao met tofu en kimchi of een goddelijke gorilla burger bijt. Haal een cocktail bij de bar en dans tot in de avond terwijl de zon achter de Fernsehturm onder de horizon zakt. Klinkt goed? Dan wil je dit niet missen! De Bite Club vindt onregelmatig plaats, ze kondigen de events ook altijd vrij kort van te voren aan. Check daarom hun instagram voor de meest actuele informatie: instagram.com/biteclubberlin

 

Het beste Italiaanse eten in Berlijn

True Italian Berlin organiseeert regelmatig de leukste evenementen in Berlijn, waarbij de beste Italiaanse restaurants in het zonnetje worden gezet. Zo is er een paar keer per jaar de Berlin Ice Cream Week, Berlin Pizza week en Berlin Pasta Week. Ook organiseren ze jaarlijks 72 Hours Italian Food in Berlin waarbij je voor een vast bedrag een proeverij krijgt bij aangesloten Italiaanse restaurants. Hoogtepunt is wel de Italiaanse Street Food markt, die meestal in de zomer plaatsvindt.

Pistacchio Street Food Festival – 27 en 28 Augustus 2022 bij Jules B-Part, Gleisdreieck
True Italian Pizza Week – 8 tot en met 14 september 2022
True Italian Pasta Week –  Waarschijnlijk weer in november 2022.

Meer informatie over True Italian kun je hier vinden: True Italian Berlin

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.