Berlijntips, rondleidingen, handige info en boeiende verhalen van een Nederlandse in Berlijn

Street food in Berlijn: markten en events

,
0
Home » Street food in Berlijn: markten en events

Naast de bekende vlooienmarkten die op zondag plaats vinden in Berlijn, zijn er ook steeds meer markten met street food in Berlijn. Deze wisselen elkaar snel af: er komen continue nieuwe markten bij, andere markten stoppen weer. Hierdoor blijven het altijd leuke en frisse evenementen, die telkens een nieuwe publiek aanspreken. Op deze pagina staan alle street food markten in Berlijn, die hun sporen hebben verdiend en regelmatig plaatsvinden!

Street Food Thursday in Markthalle IX – Op donderdagavond is het een drukste van jewelste in Markthalle neun want dan is er ‘Street food’ Thursday‘, een goed moment om alle nieuwe producten van de standhouders te proeven en jezelf te mengen tussen de Berliner hipsters. Hier kun je de lekkerste koffie, mooiste wijnen en fijnste biologische vlees en groenten krijgen. En natuurlijk nog veel meer! Op vrijdag en zaterdag is hier ook een weekmarkt.
Adres: Eisenbahnstrasse 42/43, Kreuzberg
OV: U1 Schlessisches Tor
Tijden: Elke donderdagavond, vanaf 17.00 uur tot 22.00
Meer info: www.markthalleneun.de
Lees verder: Street Food Thursday in Markthalle Neun

streetfood thursday markthalle IX Berlijn-10

Street food market auf Achse – Kulturbrauerei: Elke zondag is er in de Kulturbrauerei, midden in Prenzlauer Berg, een leuke en gezellige food markt te vinden. Veel lokaal verbouwde producten en in Berlijn (en omgeving) geproduceerde gerechten kun je hier bekijken, proeven en kopen. Zo’n 30 stands bieden hier hun waren aan en vertrouw er maar op dat je hier niet alleen typisch Duitse dingen tegenkomt! Meer informatie hier: Street Food auch Achse.
Adres: Schönhauser Allee 36, Prenzlauer Berg.
OV:
U2 Eberswalder Strasse.
Tijden: Elke zondag vanaf 12 uur
Lees verder: Street food markt “Auf Achse”

2015-Street Food Auf Achse Berlijn-10Thaipark – Misschien wel een van de meest originele en oudste foodmarkten van Berlijn. Deze markt bestond al voor street food in Berlijn hip was, en vindt elke zondag (bij mooi weer) plaats in het Preussenpark. Hier komen Thaise families samen om te koken, chillen en hun eten te verkopen. Probeer hier lekkere gefrituurde hapjes, heerlijke verkoelende drankjes, curries, gebakken garnalen, papaya salades en nog veel meer lekkere dingen. Origineler ga je het niet vinden!

Adres: Preussenpark, Fehrbelliner Platz, Wilmersdorf
OV: U7 Fehrbelliner Platz
Tijden: Zaterdag en zondag vanaf 12 uur. Alleen bij mooi en droog weer, gedurende de zomer maanden (April-September).

Winterfeldtplatzmarkt – Een van mijn favoriete weekmarkten-turned-street food markten, is de markt op de Winterfeldtplatz in Schöneberg. Dit is een van de grootste markten van Berlijn en mag je zeker niet missen! Hier krijg je allerlei lekkernijen, van sicilliaanse olijven, tot verse Flammkuchen, tot heerlijk verse vis! Er staan leuke kraampjes met Börek, empanata’s, natuurlijk een oer-Duitse grill en nog veel meer lekkere hapjes.

Adres: Winterfeldtplatz, Schöneberg
OV: U1/2/3 Nollendorfplatz
Tijden: Woensdag en zaterdag vanaf 10.00 tot 16.00 uur
Lees verder: Markt op de Winterfeldtplatz

Markt-Winterfeldtplatz-Berlijn-4

Bite Club – Berlin’s Original Steet Food – Als de zomer komt, kun je ook weer rekenen op de Bite Club! Jaarlijks zijn ze de toast of the town en verschijnen ze te pas en te onpas op nieuwe locaties. Bij de Bite Club ontdek je wat nieuw, hip en lekker is in street food land, en heb je altijd een geweldige avond.

In 2021 is de Bite Club Street Food Markt elke vrijdagmiddag vanaf 17:00 uur te vinden in Gleisdreieck Park, bij gastropub Jules-B-Part.
Adres: Luckenwalder strasse 6b, Kreuzberg.
OV: U1/U2/U3 Gleisdreieck.

Marheineke Markthalle – Niet zo hip als Markthalle Neun, wel minstens zo leuk en net een tikje minder hip. Hier krijg je prachtig verse groenten, vlees en vis en natuurlijk praatjes van de verkopers erbij. Heerlijk om je boodschapjes te doen of gewoon rond te kijken tussen shoppende Berlijners.
Adres: Marheinekeplatz 15, Kreuzberg
OV: U7 Gneisenaustr
Tijden: Van maandag tot en met zaterdag geopend
Lees verder: Marheineke Markthalle

Laat een reactie achter

error: Kopieren/opslaan uitgeschakeld. Copyright ©Wattedoeninberlijn.nl