Blog met Berlijntips, handige info en boeiende verhalen over Berlijn

Happen op de street food markt ‘Auf Achse’

,
1
Home » Happen op de street food markt ‘Auf Achse’

De street food markt ‘Auf Achse’ in de Kulturbrauerei bestaat inmiddels een jaar, en heeft zich daarmee weten te bewijzen als een échte speler in het veld van de grotere street food events in Berlijn. Waar de markt eerst nog om de zondag plaats vond, is de markt vanaf 2016 elke zondag op het binnenplein van de Kulturbrauerei te vinden. Super leuk! Hier kun je heerlijk lunchen of gewoon wat drinken in het zonnetje en genieten van de gezelligheid en de bandjes die er staan te spelen. Een leuk en relaxt event dat je niet mag missen als je op zondag in Berlijn bent!

De Kulturbrauerei is een prachtige locatie voor een street food markt. Er is ruimte genoeg voor de gezellige food trucks en eettentjes die er bij zijn. Wekelijks doen zo’n 20 foodondernemers die een food truck of andere mobiele wagen bezitten, mee aan het event. Omdat vrijwel iedereen met een rijdende wagen of omgebouwde campervan aan komt zetten, is het echt een food truck event. Vandaar ook de naam van de street food markt: Auf Achse (Street food op -wiel-assen)!

Het eten wordt in de food trucks zelf bereid en er direct uit verkocht. Verser gaat bijna niet! Uiteraard zijn het allemaal simpele gerechtjes, die je makkelijk met je handen of van een papieren bordje kunt opeten. Drankje van Frannz Beverage Truck erbij en klaar ben je, toch?

2015-Street Food Auf Achse Berlijn-9
2015-Street Food Auf Achse Berlijn-10
Per editie verschilt het aantal deelnemende food trucks, hierdoor blijft het aanbod afwisselend, en is het elke keer weer een verrassing wat er op de markt allemaal te vinden is! Het loont dus absoluut om street food markt Auf Achse eens vaker te bezoeken, zo probeer je elke week weer een nieuw gerecht of een nieuwe trend op food gebied uit!

Overigens is de street food markt echt perfect te combineren met een bezoekje aan de vlooienmarkt in het Mauerpark, die echt vlakbij is.

2015-Street Food Auf Achse Berlijn-4

2015-Street Food Auf Achse Berlijn-7

Uiteraard zijn de meest geliefde food trucks terugkerende toppers. Zo is Hirsh & Eber een hele bekende, zij maken van wildvlees heerlijke worsten en burgers, zij staan er vrijwel elk weekend! Ook staan Comptoir du Cidre (steaks in cider bereid), Warung Surabi (Indonesische pannenkoekjes uit kleipot) en Humble Pie (hartige taartjes) regelmatig op de food markt.

Gelukkig is het niet allemaal vlees wat de klok slaat, en zijn er ook genoeg vegetarische en vegan alternatieven. Denk aan de fijne hapjes met scandinavische twist van Norvegan of de superlekkere vegan flammkuchen van Nordic Balance. 

2015-Street Food Auf Achse Berlijn-12

2015-Street Food Auf Achse Berlijn-8Street food markt Auf Achse is vrijwel het hele jaar – maar alleen op zondag – op het plein van de Kulturbrauerei te vinden, van eind januari tot midden november. De gerechten passen vaak bij het seizoen of zijn zelfs met seizoensproducten gemaakt. Bij koud weer worden er vuurkorven neergezet, bij nat weer kun je van je hapjes genieten in de Frannz Club.

En als het heet is, worden er heel erg veel ijsjes en verkoelende drankjes verkocht, en zijn er bovendien genoeg parasols en andere fijne schaduwplekjes te vinden. Een event dat dus het hele jaar rond leuk is om te bezoeken!

2015-Street Food Auf Achse Berlijn-14

2015-Street Food Auf Achse Berlijn-6

Street food markt Auf Achse
Adres: Binnenhof van de Kulturbrauerei, Schönhauser Allee 36, BerlinPrenzlauer Berg
OV: U2 Eberswalder Strasse
Tijden: Elke zondag, vanaf 10.00 tot 18.00 uur
Meer informatie nodig? Of wil je weten welke food trucks er in de komende editie meedoen? Kijk dan even op de FB pagina: Street food markt Auf Achse

 

2015-Street Food Auf Achse Berlijn-13

One Comment

  • Eva - eighty7 schreef:

    Oef wat lekker allemaal! Leuke locatie is dat inderdaad. Vond de kerstmarkt daar ook bijzonder sfeervol.

Leave A Reply

Your email address will not be published.