Berlijntips, rondleidingen, handige info en boeiende verhalen van een Nederlandse in Berlijn

Strandbar Deck 5 – de hoogste strandbar van Berlijn

,
2
Home » Strandbar Deck 5 – de hoogste strandbar van Berlijn

Rustig genieten van het zonnetje, blote voeten in het zand, nippend van je verfrissende drankje. En dan krijg je daar nog een prachtig uitzicht over Berlijn bij. Wie wil dat nou niet? Het kan de zomer lang, op strandbar Deck 5! De hoogste strandbar van Berlijn aan de Schönhauser Allee in Prenzlauer Berg.

Bovenop op het winkelcentrum Schönhauser Allee Arcaden is een prachtig strand gemaakt. Inclusief palmbomen, grote buddahbeelden en parasols. Helaas zonder water in de buurt maar wie let daar nou op, als je heerlijk kunt loungen in een van de heerlijke strandstoelen of op een loungebank met mooi uitzicht?

Deck-5 dakterras Berlijn-4
De strandbar behoort tot een van de mooiere uitzichtpunten over Berlijn. Helemaal een panorama heb je er niet, maar als je goed kijkt en bij helder weer kun je Frankfurter Tor, de Berliner Dom, het voormalige Opel Gebouw en natuurlijk de Fernsehturm zien. Een cocktail, biertje of gewoon een heerlijke koude limonade erbij en je middag of avond is helemaal goed! Als het erg warm is kun je hier ook lekker zonnen in je bikini! Pas wel op, want de plekjes onder de parasol zijn erg gewild!

Deck-5 dakterras Berlijn-3

Deck-5 dakterras Berlijn-6

Ik vind Deck 5 echt een hele fijne plek, hier kun je ontzettend fijn afspreken met vrienden voor een drankje of na werk met collega’s het weekend inluiden. Ook op een doodgewone zonnige dag is het erg fijn, tijdschrift of een boek mee, schoenen uit en lekker met je blote voeten in het zand. Heerlijk ontspannen! Bovendien is het een prima plek om te bezoeken als je Berlijn eens van een andere kant wil bekijken, zonder daarvoor uren in de rij te moeten staan. Lang leve zo’n strandbar op grote hoogte!

Ook onder Berlijners is deze bar erg geliefd en ’s avonds kan het hier nog wel eens erg druk worden, dus hou er rekening mee dat je niet kunt zitten of dat het vol is. Zeker in het weekend is dat wel even iets om rekening mee te houden. Je kunt het dan het beste nog eens overdag proberen op een werkdag.

Deck-5 dakterras Berlijn-1

Deck-5 dakterras Berlijn-7

Deck-5 dakterras Berlijn-5

Hoe kom je op strandbar Deck 5?
Omdat de strandbar bovenop een winkelcentrum ligt, moet je eerst door het winkelcentrum heen om er te komen. Naast de Postbank (herkenbaar aan de felgele façade) kun je de lift nemen naar parkeerdek 5, waar je direct de uitgang naar de strandbar kunt vinden. Dit is verreweg de eenvoudigste manier om boven te komen, want op zondag en na sluitingstijd van het winkelcentrum kun je de liften niet meer gebruiken. Aan de achterzijde van de Arcaden is een trap naar de vijfde verdieping. Een flinke klim maar wel de moeite waard! Bij de deur staat aangegeven dat je vanaf daar Deck 5 kunt bereiken. Helaas is er in dat trappenhuis geen lift, dus als je slecht ter been bent is het geen aanrader.

Deck-5 dakterras Berlijn-8
Strandbar Deck 5 is een van mijn favoriete plekjes in Berlijn. Ook de zonsondergang is vanaf hier werkelijk prachtig en zeker aan te raden! De drankjes zijn wat aan de prijzige kant (voor een biertje betaal je zo’n 3 euro, fris is 2,50 euro, cocktails – ook alcoholvrij te verkrijgen, tip! – zijn vanaf 7 euro) en voor elk glas of flesje betaal je ook nog statiegeld (dat je terugkrijgt als je je muntje + glas of fles weer inlevert), dus er zijn wat regels om je aan te houden. Maar daarvoor krijg je wel een topbar terug, met de heerlijkste cocktails, grote keuze aan andere dranken, heerlijke loungehoekjes en een ontspannen begin van een lange Berlijnse zwoele zomernacht!

Elk jaar wordt de strandbar weer opnieuw opgebouwd en deze gaat pas open als de lente goed op gang is gekomen. Dit jaar is de bar weer dagelijks geopend (bij mooi weer) vanaf 24 april 2018!

Strandbar Deck 5
Adres: Schönhauser Allee Arcaden, Schönhauser Allee 80, Prenzlauer Berg.
OV: S/U Schönhauser Allee
Openingstijden: Dagelijks geopend vanaf 12:00, laatste entree is om 00:00 uur.
Entree: Tot 17.00 uur kun je gratis naar binnen, daarna moet je toegang betalen (2 euro)
www.freiluftrebellen.de

2 Comments

Laat een reactie achter

error: Kopieren/opslaan uitgeschakeld. Copyright ©Wattedoeninberlijn.nl