Blog met Berlijntips, handige info en boeiende verhalen over Berlijn

Staking – Deutsche Bahn en S-bahn STREIK – 7 & 8 maart 2024

,
0
Home » Staking – Deutsche Bahn en S-bahn STREIK – 7 & 8 maart 2024

Er is weer een nieuwe staking in Berlijn. Vanaf Donderdagochtend 7 tot en met vrijdagmiddag 8 maart 2024, staakt de Deutsche Bahn en daarmee ook de S-bahn in Berlijn. De trams, metro en bussen in Berlijn worden verzorgd door de BVG, deze rijden dus WEL. Op deze pagina geef ik je wat korte informatie over deze staking en wat je kunt verwachten van het reizen binnen Berlijn zelf.

Is er een staking?

JA

Wanneer is de staking?

Op: donderdag 7 en vrijdagmiddag 8 maart
Van: 03:00 uur (begin dienstregeling)
Tot: vrijdagmiddag 13:00 uur.

Let op: het duurt altijd een aantal uren voor alles weer op gang is en het ov weer vloeiend verloopt. Houdt dus ook na 13 uur nog zeker tot 16 uur rekening met vertragingen en verstoringen.

Wie staken er?

De vakbond GL heeft alle medewerkers van de Deutsche Bahn opgeroepen om te staken voor een kortere werkweek bij gelijkblijvend loon (inflatiecorrectie) en betere arbeidsvoorwaarden. Ook willen ze meer vakantiedagen en de afname van de (niet betaalde) reistijd naar het werk. Tot op heden zijn GDL en de Deutsche Bahn er nog niet uitgekomen.

Dit betekent dat er tijdens de stakingsuren geen Regiotreinen, Intercities en S-bahn treinen rijden.

Wie staken er NIET?

In Berlijn is de BVG niet door deze staking getroffen. Dit betekent de trams, bussen en metro’s van de BVG gewoon rijden als normaal. Echter moet je vanwege de drukte wel rekening houden met vertragingen en eventueel wachttijden.

De BVG zet ook extra materieel in.

Kan ik met de trein naar Berlijn reizen vanuit Nederland? Of vanuit Berlijn naar Nederland?

NEE. De ICE tussen Amsterdam en Berlijn rijdt niet.

Nood-Dienstregeling van de S-bahn in Berlijn

Nog niet bekend.

Kan ik nog naar Berlijn komen? Heeft dat zin?

Als je met de trein wilde reizen, wordt dat lastig. Ook is er een staking van het grondpersoneel van Lufthansa, wat gedoe kan opleveren op vliegveld BER. Mijn advies is echter om wel te gaan, maar dan met de auto. Je trip in Berlijn is door de S-bahn staking verder niet extreem beinvloed en in de stad kom je gewoon prima van A naar B.

Omdat er naar verwachting toekomstig hardere stakingen aan zitten te komen, niet alleen bij de Deutsche Bahn maar ook bij de BVG en het grondpersoneel op de luchthaven, adviseer ik dringend om je reis NIET naar een later tijdstip in de komende drie maanden uit te stellen. De kans is groot dat je dan met hetzelfde zit.

Voormalige/afgelopen stakingen in en rondom Berlijn:

• 24 januari 2024 tot en met zondagavond 28 januari (Deutsche Bahn)
• 2 februari 2024 (BVG)
• 26 februari 2024 (BVG)
• 29 februari 2024 en 1 maart (BVG)

Related Articles

Emma is verliefd op Berlijn sinds 2007 en woont sinds 2013 met haar vriend Kees in Berlijn. Wattedoeninberlijn.nl ontstond vanuit de grote vraag naar tips en informatie van vrienden en bekenden, maar ook uit het eigen verlangen om Berlijn te vangen in woord en beeld. Op WTDIB vind je verhalen over het Berlijn van nu, gisteren en morgen maar ook talloze praktische tips, leuke en originele ideeën en talloze persoonlijke favorieten. Veel plezier in Berlijn!

Leave A Reply

Your email address will not be published.