Berlijntips, rondleidingen, handige info en boeiende verhalen van een Nederlandse in Berlijn

Samenwerken • Wattedoeninberlijn.nl

,
0
Home » Samenwerken • Wattedoeninberlijn.nl

WattedoeninBerlijn.nl bestaat sinds november 2014 en groeit erg hard. Waar het begon met bescheiden idee om verhalen en foto’s over Berlijn op een leuke manier te kunnen publiceren, is WattedoeninBerlijn.nl in slechts een paar jaar tijd uitgegroeid tot een van de bekendste blogs over Berlijn. Ik schrijf over alles wat er in Berlijn te zien, te doen en te beleven valt, en voeg daar talloze tips voor leuke restaurants, koffietentjes, musea en expo’s aan toe. Ook heb ik een uitgebreide Berlijnkalender gemaakt, waar je je events in Berlijn in kunt laten plaatsen. Daarnaast biedt ik allerlei praktische en handige informatie, bijvoorbeeld als je een woning zoekt of wil werken in Berlijn.

For English or German, click here [coming soon].

Doelgroep

Wattedoeninberlijn.nl richt zich op de nichedoelgroep van Nederlandse en Belgische toeristen met interesse in Berlijn. Velen hebben Berlijn al bezocht en zijn echte liefhebbers, die elk jaar terugkomen. Anderen komen voor het eerst naar Berlijn en willen alles weten van wat er te doen is. De bezoekersaantallen van deze niche groeien volledig organisch en breken de verwachte groeicijfers keer op keer weer. Ik ben daar heel trots op!

De cijfers

Jaarlijks bezoeken meer dan 100.000 Nederlandstalige toeristen Berlijn. Gemiddeld bereik ik maandelijks zo’n 20.000 unieke bezoekers met mijn site. Mijn unieke combinatie van content, moderne organische marketingtechnieken en passie voor mijn vak, trekt steeds meer bezoekers. Samen zijn deze bezoekers goed voor ruim 40.000 pageviews per maand (stand februari 2019). De gemiddelde tijd die een bezoeker op een pagina doorbrengt, ligt gemiddeld ver boven gemiddeld, met ruim 13 minuten. Elke bezoeker bekijkt per sessie gemiddeld zo’n 2,5 pagina’s. Hier ben ik onwijs trots op en dit motiveert enorm om door te willen groeien met mijn blog!

Veel Berlijnliefhebbers volgen mijn blog ook via andere kanalen en daarom ben ik ook graag en veel actief op social media. Hieronder de stand van februari 2019.

  • Volgers Twitter: 2200+
  • Volgers Instagram: 1800+

Je kunt altijd contact opnemen om cijfers op te vragen. Ik werk niet met een perskit. Uit zakelijke overwegingen maak ik geen actief gebruik meer van Facebook. Het algoritme van Facebook maakt het vergroten van bereik op organische wijze nagenoeg onmogelijk. 

Samenwerken? Dit kan ik voor je doen

Er zijn een aantal manieren waarop je je product of dienst op Wattedoeninberlijn.nl kunt promoten. In alle gevallen maak ik de content voor onderstaande diensten zelf en voorzie ik ze waar nodig van eigen fotografie en correcte links. Ik plaats geen door anderen geschreven artikelen of content. Vanuit mijn ervaring in marketing en met SEO zorg ik er voor dat het door mij gemaakte artikel volledig voor SEO is geoptimaliseerd. Neem gerust contact op om tarieven en verdere mogelijkheden te bespreken.

Win-actie – Ik organiseer graag win-acties voor mijn lezers, die altijd blij zijn met een voucher, product of kaartjes voor een museum of tentoonstelling in Berlijn. Je levert het product aan dat weggeven mag worden, voorzien van de nodige informatie en eventueel beeld. Na betaling van de factuur voor het artikel op mijn site, schrijf ik een origineel en bijpassend artikel en gaat de win-actie live. Het artikel met de win-actie wordt uiteraard gepromoot via mijn social media kanalen en via mijn nieuwsbrief.

Gesponsord artikel – Bied je als bedrijf reizen, evenementen of diensten in Berlijn aan en wil je graag dat ik daar over schrijf? Dan kan ik een gesponsord artikel voor je maken, voorzien van mijn eigen fotografie en de juiste links en informatie.

Gesponsorde vlog of video – Wil je liever een video laten maken van je product, dienst of event? Ook dat kan!

Review-artikel – Laat mij overnachten in je hotel in Berlijn, een tentoonstelling of museum bezoeken of nodig me uit om te komen eten in je restaurant in Berlijn. Ik maak foto’s en schrijf een eerlijke en oprechte review van je product of dienst, wellicht zelfs met hier en daar opbouwende feedback of een kritische noot. Als je budget niet zo groot is, maar je wel graag een vermelding wil op mijn site, dan kan ik ook een vermelding maken in mijn maandelijkse Berlijn in Plaatjes blog. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Linkbuilding – Wil je enkel een link plaatsen op mijn site? Dat kan al vanaf 200 euro per jaar. Aan de hand van de SEO-scores van het doeldomein van de link, bepaal ik wat voor link dit wordt, waar deze geplaatst wordt en in welke context. Tien maanden na plaatsing bespreken we of een eventuele verlenging wenselijk is of niet. Stuur gerust via onderstaand formulier de link, wat achtergrondinformatie en je factuurgegevens toe.

Pers enzo

Persberichten
Wil je mij graag attenderen op een event in Berlijn of reisgerelateerde zaken? Leuk, stuur me dan een berichtje via het onderstaande formulier, dan stuur ik je mijn contactgegevens. Ik stel geen prijs op persberichten voor evenementen in Nederland of voor niet Berlijn-gerelateerde dingen.

Interviews en media
Leuk dat je me wil spreken voor een interview! Ik neem graag wat tijd voor je. Ik realiseer me dat je waarschijnlijk een strakke deadline of weinig tijd hebt, dus dan is het ’t handigste en snelste om me even via twitter (niet via facebook alsjeblieft!) aan te spreken. Je kunt ook mailen, maar dan duurt het iets langer voor je een reactie krijgt.

Meer over Emma

Wil je meer weten over mij? Lees dan hier verder.

Contact
Omdat ik het belangrijk vind om de kwaliteit van de artikelen op wattedoeninberlijn.nl te waarborgen, ga ik alleen samenwerkingen aan met bedrijven die passen bij/relevant zijn voor het onderwerp en het idee achter mijn blog. Dit is voor mij essentieel om mijn lezers te kunnen bieden wat zij van mij verwachten. Als je daar bij denkt te passen, kun je me een mailtje sturen via onderstaand formulier