Blog met Berlijntips, handige info en boeiende verhalen over Berlijn

Samenwerken • Wattedoeninberlijn.nl

,
0
Home » Samenwerken • Wattedoeninberlijn.nl

WattedoeninBerlijn.nl bestaat sinds november 2014 en groeit nog altijd erg hard. Waar het begon met een bescheiden idee om verhalen en foto’s over Berlijn op een leuke manier te publiceren, is WattedoeninBerlijn.nl in slechts een paar jaar tijd uitgegroeid tot een van de bekendste blogs over Berlijn. Ik schrijf over alles wat er in Berlijn te zien, te doen en te beleven valt, en voeg daar talloze tips voor leuke restaurants, koffietentjes, musea en expo’s aan toe. Daarnaast biedt ik allerlei praktische en handige informatie, bijvoorbeeld als je een woning zoekt of wil werken in Berlijn. Wil je meer weten over een eventuele samenwerking? Of wil je graag een interview doen? Dan zit je hier goed! Hieronder lees je meer over mijn bezoekersaantallen, volgers en optredens in de Nederlandse media.

For English or German, click here!

Doelgroep

Wattedoeninberlijn.nl richt zich op de nichedoelgroep van Nederlandse en Belgische toeristen met interesse in Berlijn. Velen hebben Berlijn al bezocht en zijn echte liefhebbers, die elk jaar terugkomen. Anderen komen voor het eerst naar Berlijn en willen alles weten van wat er te doen is. De bezoekersaantallen van deze niche groeien volledig organisch en breken de verwachte groeicijfers keer op keer weer. Ik ben daar heel trots op!

De cijfers

Jaarlijks bezoeken meer dan 100.000 Nederlandstalige toeristen Berlijn. Gemiddeld bereik ik maandelijks zo’n 20.000 unieke bezoekers (pré corona) met mijn site. Mijn unieke combinatie van content, moderne organische marketingtechnieken en passie voor mijn vak, trekt steeds meer bezoekers. Samen zijn deze bezoekers goed voor ruim 40.000 pageviews per maand (stand februari 2020). De gemiddelde tijd die een bezoeker op een pagina doorbrengt, ligt gemiddeld ver boven gemiddeld, met ruim 13 minuten. Elke bezoeker bekijkt per sessie gemiddeld zo’n 2,5 pagina’s. Hier ben ik onwijs trots op en dit motiveert enorm om door te willen groeien met mijn blog!

Veel Berlijnliefhebbers volgen mijn blog ook via andere kanalen en daarom ben ik ook graag en veel actief op social media. Hieronder de stand van februari 2019.

  • Volgers Twitter: 5000+
  • Volgers Instagram: 5000+

Je kunt altijd contact opnemen om cijfers op te vragen. Ik werk niet met een perskit omdat cijfers veranderen en ik niet weet waar die perskit (met mijn gegevens) allemaal heen gestuurd wordt. Uit zakelijke overwegingen maak ik geen actief gebruik meer van Facebook. Het algoritme van Facebook maakt het vergroten van bereik op organische wijze nagenoeg onmogelijk. 

Samenwerken? Dit kan ik voor je doen

Er zijn een aantal manieren waarop je je product of dienst op Wattedoeninberlijn.nl kunt promoten. In alle gevallen maak ik de content voor onderstaande diensten zelf en voorzie ik ze waar nodig van eigen fotografie en correcte links. Ik plaats geen door anderen geschreven artikelen of content. Vanuit mijn ervaring in marketing en met SEO zorg ik er voor dat het door mij gemaakte artikel volledig voor SEO is geoptimaliseerd. Neem gerust contact op om tarieven en verdere mogelijkheden te bespreken.

Gesponsord artikel – Bied je als bedrijf reizen, evenementen of diensten in Berlijn aan en wil je graag dat ik daar over schrijf? Dan kan ik een gesponsord artikel voor je maken, voorzien van mijn eigen fotografie en de juiste links en informatie. Hier kan een winactie ook een onderdeel van zijn.

Review-artikel – Laat mij overnachten in je hotel in Berlijn, een tentoonstelling of museum bezoeken of nodig me uit om te komen eten in je restaurant in Berlijn. Ik maak foto’s en schrijf een eerlijke en oprechte review van je product of dienst, wellicht zelfs met hier en daar opbouwende feedback of een kritische noot. Als je budget niet zo groot is, maar je wel graag een vermelding wil op mijn site, dan kan ik ook een vermelding maken in mijn maandelijkse Berlijn in Plaatjes blog. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Pers enzo

Persberichten
Wil je mij graag attenderen op een event in Berlijn? Leuk, stuur me dan een berichtje via het onderstaande formulier, dan stuur ik je mijn contactgegevens. Ik stel geen prijs op persberichten voor evenementen in Nederland of voor niet Berlijn-gerelateerde dingen.

Interviews en media
Leuk dat je me wil spreken voor een interview! Ik neem graag wat tijd voor je. Ik realiseer me dat je waarschijnlijk een strakke deadline of weinig tijd hebt, dus dan is het ’t handigste en snelste om me even via Twitter (niet via Facebook alsjeblieft!) aan te spreken. Je kunt ook mailen, maar dan duurt het iets langer voor je een reactie krijgt.

Wattedoeninberlijn.nl in de media:

Kranten/Magazines:
18 November 2017 – Elsevier Speciale EditieOns Berlijn
28 april 2020 – Columbus MagazineOp reis in coronatijden

Online:
29 oktober 2019 – Duitsland Instituut Webtips 30 jaar val van de muur
1 april 2020 – NOS.nlBerlijn helpt kleine bedrijven door coronacrisis: ‘Klein Wirtschaftswunder’
9 april 2020 – Noordhollands Dagblad – Wekelijkse tien tips voor thuis – deel 4
8 april 2020 – Time to MomoOntdek Berlijn via virtuele tours, live streams en meer
16 april 2020 – AD.nlDankzij de streams van Emma (32) verkennen ‘toeristen’ ook nu Berlijn: ‘Dit idee is mijn redding’

Podcasts:
17 januari 2019 – Dingen Duiden met Susan Dullink Emigreren naar Berlijn
24 april 2020 – BNR.nlReizen in coronatijd – Op vakantie in coronazones

Televisie:
30 november 2017 – NPO 3 Op Reis MidweekBerlijn Urban Jungle (4/5)

Meer over Emma

Wil je meer weten over mij? Lees dan hier verder.

Contact
Omdat ik het belangrijk vind om de kwaliteit van de artikelen op Wattedoeninberlijn.nl te waarborgen, ga ik alleen samenwerkingen aan met bedrijven die passen bij/relevant zijn voor het onderwerp en het idee achter mijn blog. Dit is voor mij essentieel om mijn lezers te kunnen bieden wat zij van mij verwachten. Als je daar bij denkt te passen, kun je me een mailtje sturen via onderstaand formulier