Insidertips vanuit Berlijn

Home » Rondleidingen in Berlijn – Ga met mij mee! » Rondleiding 8 • Een tijdreis over de Karl Marx Allee

Rondleiding 8 • Een tijdreis over de Karl Marx Allee

De Karl Marx Allee in Berlijn is een markante straat, vol met bijzondere hoekjes. Ooit bedoeld als paradestraat en pracht-allee, om de kracht van de DDR en Sovjet-unie te laten zien, tegenwoordig een relatief doodgewone straat in het oosten van Berlijn. Toch is de Karl Marx Allee heel bijzonder, want het is een kijkje in de geschiedenis van de DDR.

Over de gehele 2,7 kilometer die de Karl Marx Allee lang is, vertellen de statige gebouwen in Zuckerbäckerstil het verhaal van de DDR. Een bijzonder verhaal, dat ik je tijdens de rondleiding ga vertellen. We bespreken hoe het Rode Leger in april 1945 Berlijn binnenviel om de Nazi’s te verslaan. Ik vertel je over de stichting van de Staatspartij SED en de latere oprichting van de DDR. Natuurlijk komen ook het Nationale Aufbauwerk der DDR en Juni-staking van 1953 aan bod. Ik leg je het verschil uit tussen de verschillende plattenbauten die je ziet en toon details van de unieke neoclassicistische socialistische architectuur. En uiteraard bespreken we hoe de uitgebreide militaire parades op de Karl Marx Allee, symbool stonden voor de koude oorlog in Europa. Kortom, een interessante wandeling door de geschiedenis van de DDR, met bijzondere feiten en leuke informatie.

Ga met mij mee!
Tijdens een rondleiding van zo’n 2,5 uur, laat ik je niet alleen de beroemde Karl Marx Allee zien, maar wandelen we ook door de minder bekende wijken aan weerszijden van de straat. We staan stil bij de armoede van voor de oorlog, de bijzondere veranderingen door de jaren heen en natuurlijk de ontwikkelingen in Berlijn en Oost-Duitsland na de Wende. Aan de hand van historische foto’s en andere afbeeldingen krijg je een goed beeld van de Karl Marx Allee door de jaren heen. Deze rondleiding is met name geschikt voor liefhebbers van geschiedenis, maar ook voor mensen die meer willen leren over de DDR en het leven in Oost-Berlijn.

Hoogtepunten van deze rondleiding:
• Sovjet-architectuur
• Karl Marx Allee
Kino International, Kosmos, Café Moskau en meer
• Invasie Rode leger, Juni 1953-staking, Koude Oorlog, aftakeling en einde van de DDR.

Boek nu je tickets voor deze rondleiding!

Eerst volgende data:
Zaterdag 29 juni 2019
Vrijdag 9 augustus 2019
Zaterdag 7 september 2019

• De tickets voor volwassenen kosten €20,00, tickets voor kinderen tot en met 16 jaar kosten €16,00. Alle prijzen zijn incl. boekingskosten en administratiekosten.
• De rondleidingen zijn gericht op volwassenen, maar kinderen vanaf 10 jaar en ouder zijn van harte welkom om deel te nemen.
• De tickets zijn direct te boeken via onderstaande widget. Na de betaling ontvang je automatisch een bevestiging per mail, zorg dus dat je mijn e-mailadres aan je adresboek hebt toegevoegd!
• Twee dagen van te voren (op woensdag- of donderdagochtend) ontvang je een email met de exacte tijd & locatie van verzamelen en vertrek, contactinformatie en meer.
• Boek je last minute? Geen probleem, je kunt tot 24 uur voor aanvang van de rondleiding boeken! Zorg dat je via het onderstaande formulier tickets boekt en betaalt. Ik stuur alle informatie uiterlijk 12 uur van te voren toe (donderdagavond of (bij een rondleiding op zaterdag) vrijdagavond om 22:00 uur).
• Na de rondleiding ontvang je een korte survey met de gelegenheid om feedback te geven over je ervaring.
• Vragen? Bekijk de veelgestelde vragen over de rondleidingen hier.

Goed om te weten:
Vertrektijd: 10:00 uur
Duur:
2,5 tot 3 uur
Start
: Frankfurter Tor
Einde: Bij Alexanderplatz

Document

Boek hier je tickets!Betaaldetails

Aantal Rondleiding Prijs
0 Volwassenen € 0,00
0 Kinderen <16 jaar € 0,00