Berlijntips, rondleidingen, handige info en boeiende verhalen van een Nederlandse in Berlijn

Home » Rondleidingen in Berlijn – Ga met mij mee! » Rondleiding • Verhalen uit het verleden: Stolpersteine in Berlijn

Rondleiding • Verhalen uit het verleden: Stolpersteine in Berlijn

Verhalen uit het verleden, ze liggen soms voor je neus op straat. Berlijn is daarop uiteraard geen uitzondering, want wat heeft mijn mooie stad al veel meegemaakt. Alleen al de laatste honderd jaren waren bijzonder heftig! Een bijzonder voorbeeld van de geschiedenis letterlijk op straat vinden, zijn de Stolpersteine. Van deze bijzondere kleine steentjes, liggen er inmiddels meer dan 8000 stuks in de Berlijnse stoepen begraven. Ze liggen voor de woningen van Joodse mensen die slachtoffer werden van de Holocaust of door de Nazi-misdaden werden verdreven uit hun woningen, uit hun huis en haard. Tijdens mijn rondleiding over deze bijzondere steentjes, duik ik samen met Berlijnbezoekers in de verhalen over de mensen voor wie deze stenen werden gelegd.

Ga met mij mee:
Het Scheunenviertel in Berlijn Mitte ligt vol met Stolpersteine. Kleine messing gedenkplaatjes, die ons een klein beetje informatie geven over de Joodse mensen die in de huizen woonden waar de stenen voor liggen. Zij woonden daar tot de nazi’s hen bij razzia’s oppakte en wegvoerde naar concentratie- en vernietigingskampen, puur omdat ze Joods waren. Van de meer dan 170.000 Berlijnse Joden, waren er in 1945 nog amper 5000 in Berlijn. Ruim 55.000 mensen kwamen om in de Holocaust, er liggen 8000 Stolpersteine in Berlijn. Tijdens deze rondleiding van twee uur vertel ik de levensverhalen van de Joodse slachtoffers van de Holocaust. Samen wandelen we door de mooiere straten van Berlijn Mitte, terwijl ik vertel wat er met deze doodgewone mensen gebeurde in naam van de Nazi-dictatuur. Een boeiende wandeling van twee uur, waarbij we even een pas op de plaats maken en stilstaan bij het verleden.

Hoogtepunten van deze rondleidingen over Stolpersteine:
Een wandeling door de prachtige straten van Berlijn Mitte
Anders kijken naar Berlijn en haar historie
Vergeten mensen en hun verhalen komen weer tot leven
Boeiende wandeling over een zwart hoofdstuk uit de Duitse geschiedenis

Boek nu je tickets voor deze rondleiding!

Eerstvolgende data:
• zaterdag 30 oktober, 10:00 uur
• zaterdag 13 november, 10:00 uur
• zaterdag 4 december, 10:00 uur
Bekijk ook het overzicht.

• De tickets voor volwassenen kosten €17,50, tickets voor kinderen tot en met 16 jaar kosten €12,50. Alle prijzen zijn incl. boekingskosten en administratiekosten.
• De rondleidingen zijn gericht op volwassenen, maar kinderen vanaf 12 jaar en ouder zijn van harte welkom om deel te nemen. Vanwege het ingewikkelde onderwerp, is de rondleiding voor jongere kinderen niet geschikt.
• De tickets zijn direct te boeken via onderstaande widget. Na de betaling ontvang je automatisch een bevestiging per mail, zorg dus dat je mijn e-mailadres aan je adresboek hebt toegevoegd!
• Twee dagen van te voren (op woensdag- of donderdagochtend) ontvang je een email met de exacte tijd & locatie van verzamelen en vertrek, contactinformatie en meer.
• Boek je last minute? Geen probleem, je kunt tot 12 uur voor aanvang van de rondleiding boeken! Zorg dat je via het onderstaande formulier tickets boekt en betaalt. Ik stuur alle informatie de avond voor de rondleiding toe (donderdagavond of (bij een rondleiding op zaterdag) vrijdagavond uiterlijk 22:00 uur).
• Na de rondleiding ontvang je een korte survey met de gelegenheid om feedback te geven over je ervaring.
• Vragen? Bekijk de veelgestelde vragen over de rondleidingen hier.
CORONALees van te voren de huisregels m.b.t corona-preventie nog eens goed door. Denk er ook aan dat je een masker voor je mond en neus bij je draagt!

Goed om te weten:
Verzameltijd: 
10:00 uur
Duur:
2 uur (geen pauze)
Start: U Weinmeister Strasse
Einde: U Bernauer Strasse

WTDIB PAYMENT

Boek hier je tickets!

Stripe logo

Kies je rondleiding:

Wie gaan er mee?

Contactinformatie

Voorwaarden

Rondleiding
Prijs
Nog geen kind(eren) ingevoerd (á € 15,05)
0,00
Nog geen volwassen(en) ingevoerd (á € 17,99)
0,00
15% korting toegekend
0,00
Totaalprijs:
0,00
error: Kopieren/opslaan uitgeschakeld. Copyright ©Wattedoeninberlijn.nl