Berlijntips, rondleidingen, handige info en boeiende verhalen van een Nederlandse in Berlijn

Rondleidingen • Alle specials op een rij!

,
0
Home » Rondleidingen in Berlijn – Ga met mij mee! » Rondleidingen • Alle specials op een rij!

Naast de reguliere rondleidingen, geef ik gedurende het jaar ook meerdere rondleiding-specials. Dit zijn vaak unieke rondleidingen, ontwikkeld rondom een evenement of andere gedenkwaardige dag. Of gewoon omdat het leuk is en kan! Voor mij is het ook een aangename afwisseling van de reguliere tours, én een moment om jullie meer te laten zien van mijn stad. Alle rondleidingen zijn geschikt voor alle Berlijnbezoekers, van Veteranen tot Frischlinge, jong en oud. Dus ben je tijdens een van de onderstaande rondleidingen in Berlijn? Grijp dan je kans en maak er gebruik van! Hieronder lees je precies welke rondleiding specials wanneer plaatsvinden:


75 Jaar bevrijding – Drie speciale wandelingen rondom 75 jaar bevrijding.

Heel veel kan ik er nog niet over vertellen, maar in Berlijn gaat groot aandacht besteed worden aan de 75 jaar bevrijding. Zoals oud-Bundespresident Richard Von Weiszäcker op 8 mei 1985 al zei; “Ook voor Duitsland is 8 mei 1945 een bevrijdingsdag. Duitsland werd bevrijd van het mensen-verachtende systeem van de Nazi-overheersing”.
Voor veel Duitsers is 75 jaar bevrijding een moment om eerlijk en open terug te kijken op het zwartste hoofdstuk uit de Duitse geschiedenis van de 20e eeuw, dat in veel gevallen ook persoonlijk en confronterend is. Geen feest dus, wél een moment om de miljoenen slachtoffers van de Nazi-overheersing te gedenken en respect te betonen aan de vele geallieerden die bij de bevrijding van Europa omkwamen. Dit moment wil ik aangrijpen om verhalen te vertellen over deze bijzondere geschiedenis. Er staan twee verschillende rondleidingen gepland:

Maandag 4 mei 2020 – Berlijn tijdens de Slag om Berlijn
Dinsdag 5 mei 2020 – Stolpersteine-wandeling in Charlottenburg

Vanaf medio februari 2020 bied ik meer informatie over deze rondleidingen aan en heb je de mogelijkheid om deze te boeken! Nog even geduld dus!


Festival of Lights – De mooiste uitgelichte bezienswaardigheden!

Als de herfst in volle gang is en de wereld langzaam maar zeker weer donker wordt, staat Berlijn na zonsondergang vol in het licht! De eerste twee weken van oktober staan in het teken van twee geweldige lichtfestivals in Berlijn; Berlin Leuchtet en het Festival of LightsTijdens Berlin Leuchtet en het Festival of Lights zijn de bekende bezienswaardigheden van Berlijn feestelijk verlicht met laser, 3D videomapping en kleurenlampen. Deelnemende monumenten zijn onder andere de Brandenburger Tor, Berliner Dom, Fernsehturm maar ook onbekende gebouwen, pleinen en locaties. In totaal zijn er meer dan 100 verlichte locaties te bezoeken in Berlijn tijdens het festival! Meer dan genoeg reden voor een uitgebreide avondwandeling, ik laat je de allerleukste en -mooiste locaties zien!

Het festival of Lights 2020 vindt plaats van 11 tot en met 20 september 2020. Helaas organiseer ik dit jaar geen rondleidingen tijdens het Festival of Lights, omdat dit precies in mijn vakantie valt.


Kerstspecial – Naar de Berlijnse kerstmarkten met een gids!

De dagen worden donkerder en langer, overal wordt gezellige verlichting aangebracht. Ja, we raken al aardig in de kerstsferen! Ik ben daar als kerstliefhebber absoluut geen uitzondering op! Dus wat is er leuker dan om tijdens de laatste rondleidingen van het jaar vlak voor kerst al lekker Weihnächtlich te worden? Precies, niets! Dus laat mij je meenemen naar mijn favoriete Berlijnse kerstmarkten. Samen slenteren we langs de mooiste stalletjes met handwerk, zien we bakkers aan het werk en bewonderen prachtig houtsnijwerk uit Dresden. Ik vertel je over de vele en lange tradities rondom het kerstfeest, waarvan de oorsprong vaak niet eens zoveel met de christelijke benadering van het feest te maken heeft! Natuurlijk heb ik een map met foto’s mee, en laat ik zien hoe er ook in vroegere tijden kerst gevierd werd in Berlijn. Met behulp van het openbaar vervoer en onze eigen benenwagen, maken we er een fijne wandeling van door een sfeervol verlicht Berlijn!

Data: Nieuwe data volgen medio oktober 2020.

Zit jouw favoriete rondleiding er niet bij? Vraag dan snel een privé-rondleiding aan. Houd er wel rekening mee dat ik op dagen dat er al rondleidingen ingepland staan, geen privé-tours kan verzorgen!