Blog met Berlijntips, handige info en boeiende verhalen over Berlijn

Reviews en beoordelingen van de rondleidingen

,
0
Home » Rondleidingen in Berlijn – Ga met mij mee! » Reviews en beoordelingen van de rondleidingen

Ik geef sinds oktober 2016 rondleidingen (sinds oktober 2017 voltijd) en mag per jaar 600 of meer gasten verwelkomen bij mijn rondleidingen. Dat zijn ongelooflijk veel mensen en ik ben heel blij dat het zo goed gaat! Daarom krijgt elke deelnemer een paar dagen na de rondleiding een email met het verzoek om feedback te geven. Voor mij is het namelijk heel belangrijk om te weten hoe men mijn rondleiding vond! Heeft iedereen een leuke tijd gehad? Was het zoals van te voren verwacht? Ging alles goed of konden er misschien kleine dingen beter? Allemaal vragen die ik heel graag beantwoord zie. Door de massale deelname heb ik al een paar honderd reviews mogen ontvangen en heb ik mij zo steeds kunnen verbeteren. Zo probeer ik áltijd iets met feedback te doen en een betere gids te worden!

Maargoed, niet alleen ik ben geinteresseerd in de mening van de deelnemers, ongetwijfeld ben jij dat ook! Want ik weet zelf ook hoe dat is; je wil toch graag wat reviews lezen voor je ergens aan begint. Nou, dan zit je op deze pagina helemaal goed. Aan het eind van het (korte) vragenlijstje dat deelnemers na de rondleiding ontvangen, is er de mogelijkheid om een review achter te laten. Ik vraag iedereen of ze dat voor mij willen doen en daar ook eerlijk in te zijn. De hoofdvraag is; wat zou je tegen anderen zeggen die interesse hebben in mijn rondleidingen? De antwoorden kun je hieronder lezen!

De reviews die ik zo binnen heb mogen krijgen doen me regelmatig blozen. Want wat is het fijn als je mensen écht een plezierige ochtend hebt kunnen bezorgen! Voor mij is het enorm motiverend en blijf ik zo mijn uiterste best doen om meer leuke en boeiende rondleidingen door Berlijn te verzinnen! Voor jou hoop ik dat je wat aan deze reviews over mijn rondleidingen hebt. Kom je er niet uit? Kijk dan ook eens naar de FAQ-pagina, waar ik alle veelgestelde vragen beantwoord. Heb je nog steeds een vraag? Dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen!

De onderstaande reviews zijn inhoudelijk volledig origineel zoals aangeleverd en hooguit aangepast op leesbaarheid. Geen van de reviews is ouder dan twee jaar.

Vier uur lang geboeid, top!

Emma vertelde met veel passie over het leven in Oost Berlijn. Ze had veel kennis van zaken en wist mij en de andere deelnemers vier uur lang te boeien. Helemaal top!

Paul

Op een respectvolle manier gebracht

De rondleiding van Emma was boeiend en maakte veel indruk. Door de persoonlijke verhalen kregen we meer inzicht in de geschiedenis en het leed dat de joden is aangedaan. Het werd op een respectvolle manier gebracht. Zeker een aanrader als je in Berlijn bent.

Mieke

10 out of 10!

Emma wist alles goed uit te leggen, vragen goed te beantwoorden en superleuke interactie met de deelnemers! 10 out of 10, would do it again. Dankeschön!

Sander

Zeer boeiend, Emma is een topgids!

Het horen van (voor mij) nieuwe verhalen langs de route die we liepen was echt een hoogtepunt. Emma is echt een topgids, die op alle vragen antwoord had. Van begin tot eind was ik geboeid door de wandeltocht, door de verhalen van Emma. De tijd vloog voorbij. Wat dan weer jammer was. Aanrader!

Jeroen

Interessant en een echte verrassing

De gehele surprise tour in z'n geheel vormde voor ons een hoogtepunt. De tour was interessant en een echte verrassing. Ik zou zelf nooit een wijk van Berlijn inlopen, ook omdat ik geen achtergrondinformatie heb over de wijk. Zonder deze rondleiding was ik alleen bij de toeristische trekpleisters van Berlijn geweest.

Christian

Emma is een uitstekende gids met een inspirerend verhaal.

Uitstekende rondleiding en met veel enthousiasme gebracht. Emma is een uitstekende gids met een inspirerend verhaal.

Petra

Geen spijt van!

We hadden geen spijt van onze boeking en keuze voor Emma! Wij waren met ons vieren en vonden het geweldig. Zodra we in Berlijn zijn, gaan we weer met een rondleiding mee. Zoals wij in het zuiden zeggen: Chapeau.

Jos

Je kunt Emma (bijna) alles vragen!

Emma is superenthousiast en weet heel veel over Berlijn en de geschiedenis. Je kunt haar (bijna) alles vragen en ze heeft er een antwoord op. De surprisetour is een aanrader; zonder de rondleiding waren wij nooit in dat deel van Berlijn terechtgekomen, terwijl ook die buurt echt de moeite waard is! Kortom: ga je naar Berlijn en ben je geïnteresseerd in meer dan shoppen, wil je echt iets over de stad te weten komen? Boek dan je rondleiding (welke dan ook!) bij Emma!

Cuny

Beklijvende verhalen

De ‘Stolpersteine-rondleiding’ dompelde ons wat onder in een stukje geschiedenis van het nationaal-socialisme met heel beklijvende verhalen. Een dikke pluim voor jouw enthousiasme tijdens de vertellingen!

Katherine

Emma is een uitstekende gids!

Wij waren voor de vierde keer in Berlijn, maar kenden de wijk Friedrichshain nog niet zo goed. Dit was na de tour wel anders. Bijzonder interessante verhalen van Emma, we zijn veel te weten gekomen. Een leerzame tour door een uitstekende gids. Bij een volgend bezoek aan Berlijn plannen we zeker weer een rondleiding met Emma.

Jaap

De rondleiding maakte ons weekend Berlijn compleet

De rondleiding maakte ons weekend Berlijn helemaal compleet. Emma weet je van het begin tot het eind te boeien met haar gedetailleerde informatie. Geweldig! Ik kom graag nog een keer terug voor één van de andere rondleidingen.

Brigitte

Gewoon boeken!

Niet zeuren mensen. Ga gewoon met Emma mee. Berlijn wordt er nog leuker door! Echt! En ik kan het weten.

Marcus

Als we weer in Berlijn zijn, gaan we weer mee!

Emma is een aangename gids met voldoende uitleg en info, ook bij vragen van de deelnemende personen. Ik ga zeker de rondleiding aan vrienden enz. aanbevelen. Sowieso als we nog eens in Berlijn op bezoek gaan, boeken we weer een rondleiding!

Nico

Met veel respect, enthousiasme en kennis verteld

De rondleiding door Joods Berlijn is een aanrader. De rondleiding is mooi opgebouwd. Van 1900 tot na de tweede wereld oorlog, met mooie en ontroerende verhalen. De Stolpersteine krijgen een gezicht met een verhaal. Alle verhalen worden met veel respect, enthousiasme en kennis verteld. Het is een absolute aanrader!

Debora en Jaap

Een doortimmerd verhaal

Je verhaal was heel doortimmerd; je bent echt in de geschiedenis van Berlijn gedoken. Erg informatief, vooral ook door op foto's te laten zien hoe de Karl Marx Allee er vroeger uitzag. En jouw gedrevenheid en enthousiasme voor het onderwerp werkte aanstekelijk! Je creëerde een goeie sfeer! Tot slot: ik vertel het zeker door aan vrienden en wijs hun op jouw website. Dank!

Lou

We hebben genoten!

We hebben tijdens de corona-lockdown veel online rondleidingen gevolgd bij Emma, dus toen we weer naar Berlijn gingen, mocht een live rondleiding niet ontbreken! We kozen voor de street art tour, omdat we natuurlijk van deze kunstvorm houden, maar op deze manier ook de niet voor de hand liggende plekken in Kreuzberg bezochten. We hebben genoten van alle prachtige street art (die je zelf niet zomaar zult vinden) en de interessante uitleg van Emma. Haar enthousiasme is aanstekelijk! Als we weer terug komen naar Berlijn, boeken we zeker weer een tour bij haar!

Bianca

Diep onder de indruk

De beste tour ever! Als mens wil je graag een paar vinkjes kunnen zetten bij de bekende elementen (herkenbaarheid) en daarnaast allerlei nieuwigheden meekrijgen; Emma wist deze Berlin-History-Buff uitgebreid te verrassen met nieuwe feiten en beelden achter de bekende elementen, maar vooral ook meeslepend te vertellen over de obscure plekken, de rauwe, absurdistische kant van Die Mauer.... Nog steeds diep onder de indruk!

Erik

Mooie persoonlijke verhalen

Prima rondleiding, leuke gids, veel wetenswaardigheden gehoord, vooral mooie persoonlijke verhalen. En ook fijne contacten met andere leden van de groep. Kortom: een aanrader!

Gertjan

Emma vertelt erg leuk

Emma is super enthousiast en vertelt erg leuk! Goede gastvrouw.

Twan & Raul

Waardevolle informatie

Met Emma is het alsof je met een vriendin door de stad loopt. Een heel interessante rondleiding met waardevolle informatie. Vooral de Joodse begraafplaats is indrukwekkend. Het is wel een lange rondleiding, maar voor degenen die goed ter been zijn is het prima te doen.

Hermen

Absolute aanrader

Emma is vooraf via mail snel met reageren, dat vonden we heel fijn! De rondleiding was relaxed, erg informatief en bovenal deskundig. Een absolute aanrader om te doen als je in Berlijn bent!

Bert

Persoonlijk, eigen, heel bijzonder

Ik raad deze rondleidingen aan iedereen aan. Persoonlijk - eigen - heel bijzonder - de stad werd ook een beetje van mij omdat je ons meenam in een wereld die anders verborgen was gebleven.

Janneke

Geschiedenis komt tot leven tijdens de tour.

Samen met mijn zoons van 15 en 11 ben ik met Emma meegegaan op de rondleiding door Joods Berlijn en ik vond het fantastisch. Emma vertelt boeiend, weet ontzettend veel en je merkt dat ze enorm bij het onderwerp betrokken is. Daardoor komt de geschiedenis echt tot leven. Berlijn is een stad vol Grote Geschiedenis, en Emma laat met deze tour zien wat dat voor mensen betekende. Ook voor mijn zoons een hoogtepunt van ons verblijf.

Margot

Dé verdieping bij je stedentrip naar Berlijn

Boek een rondleiding! Dit is net ff de verdieping die je vaak zoekt bij een stedentrip naar Berlijn. Super interessant, leerzaam en leuk! Doe wel goede wandelschoenen aan.

Judith, Henk & kids

Prettig enthousiasme

Wij vonden jouw enthousiasme erg prettig. Je vertelt boeiend en geeft interessante achtergrondinformatie die beklijft.

Gerard

Aanrader als je meer over Berlijn wil weten

We hebben genoten van alle interessante informatie die we tijdens de tour kregen. De foto’s gaven een goed beeld bij het verhaal. Echt een aanrader als je meer over Berlijn wilt weten.

Muriël

Het was alweer voorbij voor ik er erg in had!

Deelnemen aan deze rondleiding was een mooie manier om eens een ander deel van de stad te leren kennen. De informatie werd op een leuke manier gebracht, af en toe vergezeld van afbeeldingen. Ik heb me geen moment verveeld, het was al weer voorbij voor ik er erg in had!

Johan

Gewoon een gave rondleiding

Ik vond de Berlijnse Muur tour heel goed want: hij was niet te kort maar ook niet te lang. Emma wist niet alleen de stukjes info die ze ingestudeerd had, maar gaf op alles wat ik vroeg antwoord! Tot slot gewoon een gave rondleiding. Hij is zeker aan te bevelen.

Ravi (12)

Veel nieuwe en onbekende informatie

Emma, je hebt het erg leuk gedaan; je hebt veel nieuwe en onbekende informatie verstrekt. O.a. over de begraafplaats waar we langs liepen en de wachttoren die gekocht was door de nabestaanden van een slachtoffer. Houden zo!

Jan & Joke

Als we weer komen, haken we zeker weer aan!

Een tour door Berlijn met Emma is een absolute aanrader! Ze is bevlogen over het onderwerp, in dit geval de Berlijnse muur, en houdt overduidelijk van de stad. Maar aan de andere kant is ze ook nog steeds een echte Nederlandse (ze ergert zich bijvoorbeeld nog steeds aan het op de stoep fietsen) en dat is een leuke mix. Mochten we ooit nogmaals in Berlijn komen, dan haken we zeker weer aan!

Erik

Meteen aangemeld!

De eerste kennismaking met Emma, de tweede met Berlijn. Via de website zag ik dat er een rondleiding was over Joods Berlijn, ik heb me meteen aangemeld. Dat was een goede keuze, zo krijg je andere plekken van Berlijn te zien met de geschiedenis van toen. Persoonlijk vond ik het erg interessant. Echt een aanrader!

Marc

Emma is een leuke, kundige gids

Hele leuke en informatieve rondwandeling met een leuke en kundige gids. We weten nu hoe het dagelijks leven in Oost Berlijn was en de rondleiding heeft ons beeld daarvan ten positieve bijgesteld.

Richard, Henriette, Hans en Elisabeth

Prettig verrast met een onbekende kant van Berlijn

Emma heeft ons prettig verrast met een onbekende kant van Berlijn. Ze wijkt af van de standaard bekende items en dat is vooral voor mensen die Berlijn al eens eerder bezocht hebben een absolute aanrader. Ook voor ‘first timers’ is het een aanrader om eens buiten het geijkte pad te gaan. Daarnaast is Emma vriendelijk en toegankelijk. Wat mij betreft een rondleiding die ik echt kan aanbevelen. 10 punten!

Erwin

Boeiend, veel informatie

Echt erg boeiend om zo'n deel van Berlijn ook eens wat beter te bekijken. Veel informatie die je niet in een gewone gids vindt.

Beate

Een perfecte toevoeging aan iedere Berlijn trip

Ik kan iedereen de rondleidingen van Emma aanraden. Ze zijn informatief en brengen je naar plekken waar je meestal niet zelf komt. Het enthousiasme waarmee Emma de rondleidingen geeft is geweldig. Daarbij is aan alles te merken hoe goed voorbereid ze te werk gaat. Een perfecte toevoeging aan iedere Berlijn trip.

Carel

Zorgvuldig voorbereide rondleiding

Onze eerste rondleiding ooit! Dus we wisten niet wat we moesten verwachten. Wij vonden het erg leuk dat je zoveel wist en dat je interesse zo groot is en dat je daardoor met zoveel "passie" vertelde. Super bedankt en zeker tot een volgende keer!

Taco en Nanette

Volgende keer boek ik weer!

Emma is een leuke tourguide en praat en legt de geschiedenis enthousiast uit. Ook is er veel ruimte voor vragen. De volgende keer wanneer ik weer in Berlijn ben zal ik zeker nog een rondleiding boeken. Dank je Emma!

Tommy

Dank je wel!

Emma is super enthousiast, openhartig en weet veel over Berlijn. Ze verzandt niet in een droge opsomming van jaartallen en historische feiten, maar stipt wel voldoende aan over de geschiedenis van de stad. Dank je wel Emma!

Lies

Een kennismaking met het echte leven in Berlijn

Emma als gids door Berlijn: een absolute aanrader! Ze laat je kennismaken met het echte leven in Berlijn op een heel toffe en enthousiaste manier. De rondleiding was gewoon top!

Steven

Emma wist me te verrassen

Ik kom graag in Berlijn en ben er vaak geweest. Toch wist Emma me te verrassen met deze rondleiding door een wijk waar ik alleen het toeristische gedeelte kende. Ze weet leuk te vertellen over culturele dingen van de buurt: schrijvers, dichters die er gewoond hebben. En ook de street Art staat weer op m'n netvlies, door dat Emma er een goed oog voor heeft; kijk omhoog! En inderdaad was daar een sculptuurtje op een straatnaam paal te vinden.

Annemiek

Boeiend verteld

Emma verteld heel boeiend en weet ook heel erg veel te vertellen over Berlijn. Aanrader!!

Carine

Informatief en duidelijk

De inleiding is best wel lang, maar ook eigenlijk niet in te korten met zo'n geschiedenis, dus houd het maar zo. Ik vond het informatief, duidelijk. Jij was vriendelijk voor al je 'gasten' en erg meelevend nadat ik me bezeerd had.

Griet

Veel spontaner dan een gids die voor de zoveelste keer hetzelfde verhaal doet

De rondleiding is een aanrader en zeker het concept dat je niet weet waar je heen gaat. De verhalen van Emma pakken je echt en als je wat meer wil weten dan kun je het gewoon vragen. Omdat je bij de surprisetour buiten de standaard toeristische gebieden komt is de interactie met de Berlijners leuk om mee te maken. Emma reageert snel en adrem op alledaagse situaties en dat maakt de rondleiding veel spontaner dan een tourguide die voor de zoveelste keer het verhaal staat te doen.

Martin

Zelfs onze puber heeft genoten!

Emma vertelde alles op een leuke manier en ik bleef een dikke 3 uur geboeid. Zelfs onze dochter van 16, die het van tevoren niet zo zag zitten, heeft genoten van deze rondleiding. En als je een puber op die manier weet te boeien doe je het goed! Het is niet massaal en er is alle aandacht. Als wij een volgende keer weer in Berlijn zijn, gaan we zeker weer mee met een rondleiding. Emma, heel erg bedankt!

Janny

Je wist iedereen te boeien!

Het is heerlijk met jou op tour te gaan, de sfeer is direct goed. Je houdt het tempo erin, de voorbereiding en alles is gewoon goed. Halverwege een pauze bij een leuk koffie-adresje. Alle deelnemers waren ervaren Berlijn-bezoekers en je wist iedereen te boeien. Je doet het geweldig en het plezier straalt eraf ! Ga zo door, tot de volgende keer!

Herma

Persoonlijk, bevlogen, enthousiast

Door de persoonlijke, bevlogen en enthousiaste, benadering van Emma erg genoten van haar informatie. Ze heeft een verfijnd gevoel om de stad te laten zien zoals die was en nu is. Een ervaring om niet te vergeten. Met name Emma haar kracht is om goede inschatting te maken van haar bezoekers qua lokale kennis en goed af te wijken van de toeristische routes. Zij past zich naadloos aan, waardoor jij een zeer persoonlijke belevenis mee maakt. Ga je naar Berlijn? Ga wat langer dan twee dagen, en boek een rondleiding bij Emma. Echt een aanrader!

Bernard

Bedankt voor deze geweldige ervaring.

In november '19 hebben wij met Emma de Mauerfall-special gelopen. We gingen drie dagen achter elkaar mee! Erg gaaf om steeds een nieuw stuk van de Berlijnse muur te zien. Ondanks dat we drie keer de inleiding voor de rondleiding hoorden, wist je elke keer weer iets nieuws te vertellen. Je enthousiasme, je prachtige verhalen en foto’s maken het of je er bij bent. Heel erg bedankt voor deze geweldige ervaring.

Emma & Peter

Emma neemt je mee op reis!

Emma neemt je letterlijk en figuurlijk mee op reis! Je beleeft Berlijn net even anders dan de plichtmatige "als je links kijkt zie je rechts niks" citytours. Je stappenteller zal aan het einde van de dag aan de beademing moeten, maar dat is de moeite waard van de interessante bezienswaardigheden. Het gaat bij Emma juist niet alleen om de stenen, maar juist de levende, menselijke geschiedenis van Berlijn.

Sabine

Mijn zoon en ik hebben genoten!

Hele mooie en indrukwekkende rondleiding langs Stolpersteine in Berlijn! Emma weet ons te boeien met de geschiedenis en persoonlijke verhalen achter deze stenen. Mijn zoon en ik hebben genoten! Bij een volgende keer in Berlijn komen we zeker bij haar terug voor een andere rondleiding!

Hanneke

Je komt op plekken waar geen toerist ooit komt

Emma kan een verhaal vertellen. Ze is goed voorbereid, fijn tempo. Je komt op plekken waar geen toerist ooit komt.

Annemarie

Wat een prachtige stad!

Wij zijn op een vrijdag door de stad gewandeld met Emma. Daarbij hebben we wat ons betreft de meeste "MUST see's" gezien. Wat een prachtige stad! En leuke waardevolle verhalen erbij. Ondanks 3 uur wandelen hebben we nog lang niet alles gezien. Wellicht een volgende keer met een andere route. Al met al een aanrader!

Agnet

Een betere kennismaking met deze prachtige stad kun je je niet wensen.

Het leuke is dat, ook als je Berlijn in je hart hebt gesloten zoals wij dat hebben gedaan en de stad vaak bezoekt en kent, de rondleidingen die Emma verzorgt zeer de moeite waard zijn. Een betere kennismaking met deze prachtige stad kun je je niet wensen.

C. & D.

Duidelijk, informatief en goed voorbereid!

De tour met Emma was precies wat ik er van had verwacht: duidelijk, informatief en goed voorbereid! Dit was mijn eerste rondleiding met Emma, en voordat ik deze had gelopen met haar, had ik ook al een 2e tour geboekt. Geen spijt van en ik verheug me op de volgende. Emma je bent een topper!

Sander

Nieuwe plekken en interessante verhalen

De rondleiding met Emma is een groot feest. Ze weet ontzettend veel te vertellen en te laten zien van de stad. Ook wanneer je denkt dat je de stad goed kent, komt Emma met mooie nieuwe plekken en interessante verhalen. Zelf stond ik erg te kijken van alle kennis die Emma over Berlijn en Duitsland heeft. Je maakt een bezoek aan Berlijn pas compleet met een rondleiding van Emma, en ik ga mijn best doen zo snel mogelijk weer een rondleiding mee te lopen!

Jeffrey

Erg leuke wandeling

Bij haar introductie vertelde Emma dat ze ooit voor de liefde naar Berlijn was gekomen, voor de liefde voor Berlijn zélf, wel te verstaan. En dat was te merken tijdens de rondleiding. Emma had over elke locatie wel iets interessants te vertellen en had op elke vraag een adequaat antwoord. Ik denk dat zij heel veel weet over Berlijn, geweldig. In combinatie met haar vrolijke enthousiasme leverde dat een erg leuke wandeling op. Gezien de onderwerpen van de rondleidingen die zij geeft, sluit ik zeker niet uit dat ik nog eens met haar zal meelopen. Een aanrader dus, een rondleiding met Emma!

Herman

Festival of Lights was een groot succes

De rondleiding was super. Emma is een zeer enthousiaste ‘tourguide’ met ontzettend veel (insiders) kennis van Berlijn. Ze vindt het zichtbaar leuk om haar kennis en passie over te dragen op anderen. Tot nu toe hadden we alleen de mogelijkheid om een digitale toer met haar te doen. Nu eindelijk in het echt en dat was meer dan de moeite waard. De voor ons (gek genoeg) eerste kennismaking met Festival Of Lights, en het was een groot succes! Volgend jaar weer.

Karim

Ontzettend informatief en toegankelijk!

Twee uur wandelen lijkt kort, maar er is zoveel te zien en te horen. We genoten van alle achtergrondinfo! Zoveel wat je eigenlijk niet weet over het ontstaan en afbreken van de Muur. Super aanrader.

Irene

Leuk en boeiend verteld

Vandaag een onwijs leuke ochtend gehad! De super-touri-tour zoals Emma het noemt (omdat het toch een beetje een toeristisch dingetje is 😉) hebben wij niets van gemerkt; ze heeft juist ontzettend leuk en boeiend verteld over alles wat we hebben gezien. Bedankt voor de leuke ochtend, wij komen zeker weer eens in Berlijn en gaan graag weer met je mee!

Eric en Kimberley

Brengt geschiedenis tot leven

Ik vond de rondleiding erg leerzaam, het deed alles een beetje leven. Ook de verhalen erbij waren leuk om te horen, al waren de meeste verhalen natuurlijk wel triest.

Marianne

Geen kant-en-klare verhalen

Een rondleiding van Emma is echt aan aanrader! Wij kozen voor de rondleiding door Friedrichshain. Dit is een creatieve wijk in Berlijn met allerlei hippe cafés, restaurants en andere toffe plekjes. Maar wel een wijk waar je snel veel leuke dingen over het hoofd ziet. Emma nam ons mee naar gave hotspots en vertelde daarbij veel over de geschiedenis van deze wijk. En dan geen kant-en-klare verhalen, maar echt interessante feitjes die je goed bijblijven en waardoor je wilt blijven luisteren. Je gaat echt met andere ogen naar de wijk kijken! Bedankt voor de rondleiding en mooie verhalen en we komen graag nog een keer bij je terug.

Danique

Zeer interessant

Op een score van 1 tot 10 zou ik een negen gegeven hebben, dus 4,5 ster. Maar dat kon helaas niet. Je bent een goede gids, hebt je goed voorbereid en weet veel over de geschiedenis. Al met al zeer interessant. TIP: probeer het wat compacter/korter te maken, zodat je het andere dagdeel ook nog naar believen kan invullen.

Thomas

Emma is een goede en plezierige verteller

Je bent een goede en plezierige verteller en weet veel van Berlijn. Deze rondleiding vond ik met name ook leuk omdat we in gebieden kwamen waar je als toerist niet zo gauw komt. De plaats om even kort te pauzeren was ook goed. Iedereen kon hier naar eigen wens wat halen. Al met al is Berlijn voor herhaling vatbaar en boek dan ook zeker weer een rondleiding bij jou.

Lies

Bedankt!

Fijne rondleiding door gedreven gids, met goede voorbereiding en ruime achtergrond. Bedankt!

Els

Leuke en persoonlijke tour

Het hoogtepunt was voor ons om te zien hoe de mensen in Oost Berlijn leefden, t.o.v. de plaatsen die je als "normale" toerist bezoekt. Leven in Oost Berlijn vonden wij een hele leuke en persoonlijke tour, door een deel van Oost Berlijn waar je normaal gesproken niet zo snel naartoe gaat.

Ger

Indrukwekkende verhalen

De tour had een goed tempo, waardoor we veel hebben gehoord en gezien. De tour duurde vier uur, lijkt lang, maar was perfect. Emma vertelt alles erg goed, ik heb mij geen moment verveeld. De achtergrondinformatie was interessant en de verhalen indrukwekkend. Al met al een leuke dag.

Annemiek

Goed begrijpelijk voor kinderen

Goed indruk van ontstaan van de Muur en de grote invloed op Berlijnse bevolking in Oost en West. Omdat het in het Nederlands is ook goed begrijpelijk voor kinderen.

Jan

Met Emma’s context is Berlijn nóg leuker

Ontzettend leuke suprise tour gehad, het maakt het zien en beleven van Berlijn nog leuker als er meer context bij komt. Het geven van context, is iets wat Emma goed doet. Kortom, aanrader!

Wendy & Rene

De tijd vloog voorbij

Interessante rondleiding over opkomst en verval van de DDR. Het bezoeken van de plekken waar belangrijke gebeurtenissen zich afspeelden maakt het verhaal extra sprekend. Emma is niet alleen zeer goed voorbereid en kundig, ze is ook een enthousiaste verteller. De tijd vloog voorbij. Absoluut een aanrader!

Celine

De prijs meer dan waard!

Wij waren verrast door de tour. Emma is een enthousiaste gids en weet dat over te brengen op de deelnemers. Ze heeft aandacht voor alle deelnemers, gaat in op vragen, maar laat zich niet afleiden van haar verhaal. In eerste instantie lijkt de prijs aan de hoge kant, maar na afloop vonden we de tour de prijs meer dan waard!

Paula

Een must voor ieder bezoek aan Berlijn!

Emma laat je delen van Berlijn zien zoals het je zelf niet was gelukt. Straten, feiten en sferen worden door haar gepassioneerde verhalen en tegelijkertijd scherpe blik van extra glans of schaduw voorzien. Een must voor ieder bezoek aan Berlijn!

Sander

Boeiend en deskundig

Het thema van de rondleiding 'Stunde Null' gaat vooral naar uit naar de periode van 1945-1946, kort na het einde van de WOII. In de wandeling komen echter ook de geschiedenis van de stad vóór de oorlog en de DDR-periode aan de bod, tot na de val van de Muur. Een boeiende wandeling met telkens het enthousiasme van Emma als deskundige begeleider!

Gabbie

Een levendig verhaal

Met Emma op pad! Een duidelijke, interessante rondleiding waarbij verbanden worden gelegd. Niet de geschiedkundige feiten, maar de menselijk factoren zijn leidend. En juist dit is maakt het verhaal "levend". Koppel dat aan de charmes van Emma en het interactieve karakter van de rondleiding; echt een aanrader!

Alex en Hilmelien

Paste precies in ons straatje!

De verrassingstour paste precies in ons straatje; een mix van moderne zaken, kunst, architectuur, geschiedenis, cultuur. We hebben even geproefd aan hoe het is wat die buurt speciaal maakt. Echt super! Wij wilden er gelijk wonen en in ieder geval terugkomen. Bedankt voor de details in je verhalen. Het brengt elke buurt echt tot leven en heeft onze eerste Berlijn trip verrijkt!

Ira

Wij gaan een volgende keer weer mee!

We vonden het een heel interessante tour. Emma vertelt het met veel enthousiasme en neemt de tijd voor elke vraag. Ik zou de tour zeker aanraden en bij een volgend bezoek aan Berlijn weer een tour boeken.

Annette

Ik voelde me erg welkom

Ik vond de toer erg intrestant en leuk gebracht, met leuke informatie en niet te langdradig. Emma zelf toont ook interesse in iedereen! Ik deed de toer in mijn eentje, maar voelde me absoluut erg welkom. Zeker een aanrader dus!

Marit

Zeer informatief, maar niet te zwaar

De rondleiding was boven verwachting. Zeer informatief maar niet te zwaar. We gaan zeker nog een keer een rondleiding bij je doen als we weer in Berlijn zijn.

Ron

Superleuk! Veel gehoord en gezien.

We hebben ontzettend veel gehoord en gezien. Zelfs mijn jongste zoon, die bij voorbaat rondleidingen langdradig en stom vindt, heeft het ontzettend naar zijn zin gehad! Superleuk, volgende keer dat we in de stad zijn gaan we zeker weer een keer mee.

Marjolein

Een geweldige surprise tour!

Wij hebben een geweldige Surprise tour gehad! Emma heeft ons een deel van de stad laten zien waar je als toerist niet snel zou komen. Mooie verhalen en interessante weetjes wisselden elkaar af. Een echte aanrader!

Fanny

Liefde voor Berlijn spreekt uit Emma’s verhalen

Emma houdt van Berlijn en die liefde weet ze met haar prachtige verhalen over te brengen. Ze weet veel en vooral de enthousiaste manier waarop ze alle verhalen vertelt maakt dat je Berlijn beter begrijpt en dat je ook van haar gaat houden. Van Berlijn dan, maar ook een beetje van Emma ;-)

Monique

Een toffe vrouw als gids!

Niet alleen weet Emma boeiend te vertellen en heeeeel veel tips te geven, ook de communicatie rondom de tour was enorm duidelijk en prettig. Aanrader! En verder was het gewoon heeeeel prettig om een toffe en Nederlandse vrouw als gids te hebben!

Anne

De drie uur zijn voorbij gevlogen!

Emma, je vertelde met veel enthousiasme. Je was goed gedocumenteerd. Je verhaal kon ons zo boeien dat de drie uur zijn voorbij gevlogen!

Marina

Een meer genuanceerd beeld van leven in de DDR

Het was voor ons een boeiende rondleiding waarin we een meer genuanceerd beeld van het leven tijdens de DDR tijd hebben gekregen. Wij vonden het ook erg boeiend dat er ruimte was om ook vergelijkingen te maken met onze Nederlandse omstandigheden en er achter te komen dat je een en ander vanuit verschillende standpunten kunt benaderen. Kortom: zeer de moeite waard.

Judith

Emma houdt van Berlijn, dat merk je!

Ik vind vooral je enthousiasme en de liefde die je uitspreekt voor deze mooie stad (en haar bewoners) ontroerend!

Monique

Emma laat de minder bekende plekken zien

Leuke, vlotte gids. Goede achtergrondinformatie en laat de minder bekende plekken zien langs de muur, iets wat mij persoonlijk meer aanspreekt.

Gezina

Laat je verrassen!

Dit was een heel leuke rondleiding! Laat je door Emma verrassen tijdens een surprise tour!

Paula en Laurens

Boeiend en interessant

Leuke rondleiding, de foto's maakten het zeer bijzonder. Ik ga een volgende keer weer mee!

Heleen

Goede opbouw van het verhaal en informatief!

Emma gaf een boeiende rondleiding met achtergrondinformatie over bijv. de bouwstijlen in deze wijk. Haar verhaal had een goede opbouw en was informatief. Een aanrader voor iedereen die een wijk als Friedrichshain beter wil leren kennen!

Danielle

Onze zoon hing aan je lippen!

Wij vonden het een toprondleiding! Sowieso om alles te zien en ook de verhalen te horen. Je bent echt een goede verteller! De oude foto's in de huidige situatie waren ook erg boeiend. Onze 14-jarige zoon hing aan je lippen en heeft het nog over de verhalen. Onze 12-jarige dochter vond het te lang, maar dat zal per kind ook verschillen. Heel erg bedankt!

Nicoline

Emma weet heel veel

Emma weet heel veel en heeft mooie foto’s bij haar verhaal. Ze heeft persoonlijk contact met de wandelaars maar ook oog voor de mensen op straat. Emma's wandelingen zijn een echte aanrader voor iedereen, ook als je al vaker in Berlijn bent geweest. Wij hebben echt genoten, we gaan vast nog een keer met je mee!

Corry

Een fijne wandeling in een onbekend stadsdeel

Leuke surprise wandeling in een stadsdeel wat ik zelf niet snel zou bezoeken. Maar zeker de moeite waard. Je weet er heel veel van en je kunt ook antwoorden op vragen geven. Ik vond het een fijne wandeling. Weer eens iets nieuws gezien na zoveel keer al in Berlijn te zijn geweest.

Corry

De rondleiding maakte diepe indruk

We deden de rondleiding over de Muur, erg interessant. Als je daar loopt en Emma wijst je op de sporen die de Muur heeft achtergelaten, in de stad, maar ook in de mensen, dan maakt dat diepe indruk. We hadden de pech dat het erg koud was, maar Emma liet zich niet uit het veld slaan. Als we weer naar Berlijn gaan ga ik zeker kijken of ik weer een rondleiding kan boeken bij haar.

Bert

Na de digitale tours, nu eindelijk ‘live in Berlijn’!

Nadat ik de digitale tours had "meegelopen" was ik erg blij om nu een keer "live" mee te gaan met een rondleiding van Emma. Aan iedereen die naar Berlijn komt is dit absoluut een aanrader!

Leonieke

Klik hier om terug te gaan naar de rondleidingen-pagina

error: Kopieren/opslaan uitgeschakeld. Copyright ©Wattedoeninberlijn.nl