Berlijntips, rondleidingen, handige info en boeiende verhalen van een Nederlandse in Berlijn

Boek nu een privé-rondleiding in Berlijn met een Nederlandstalige gids!

,
0
Home » Rondleidingen in Berlijn – Ga met mij mee! » Boek nu een privé-rondleiding in Berlijn met een Nederlandstalige gids!

Kom je met een groep van meer dan vier mensen naar Berlijn en wil je graag door een local worden rondgeleid? Of heb je specifieke wensen? Leuk! Ik help je meer dan graag! Met een breed aanbod van verschillende rondleidingen in de stad, bied ik de mogelijkheid om mij in te huren als gids. Tijdens de privé-rondleiding in Berlijn ontdekken we te voet de vele bezienswaardigheden, duiken we in specifieke historische of culturele thema’s en genieten we van het bijzondere karakter van Berlijn. Natuurlijk is er onderweg genoeg tijd om me extra vragen te stellen over de stad en mij iets over het leven in Berlijn te laten vertellen. Op deze pagina kun je meer informatie vinden over deze rondleidingen, prijsindicaties en direct een vrijblijvende prijsaanvraag versturen.

Privé-rondleidingen in Berlijn – Mijn aanbod:

Door de jaren heen heb ik veel ervaring opgedaan met privé-rondleidingen! Ik vind het leuk om een wandeling voor een groep te verzorgen en zo de beleving van Berlijn te versterken. Omdat ik hou van gezelligheid en sfeer, is het absoluut geen schoolklasje! Mijn rondleidingen zijn een leuk samenzijn, waarbij ik geniet van jullie verwondering over de stad, haar geschiedenis en de boeiende verhalen. Er is voor mij niets leuker dan dat! Uit ervaring weet ik welke rondleidingen het beste passen voor mensen die naar Berlijn komen. Hierbij ligt de nadruk op geschiedenisverhalen, waar Berlijn natuurlijk vol van staat. Maar ook kan ik je meer vertellen over de hippe wijken van Berlijn of de mooiste Street Art in Berlijn laten zien. En laat je je liever verrassen? Dat kan ook! Kies uit een van onderstaande rondleidingen!

Rondleidingen in Berlijn van 2 tot 2,5 uur:

• Stunde Null – Een wandeling door Berlijn-Mitte, met de focus op de directe periode na het einde van de Tweede Wereldoorlog
• Stolpersteine – Een boeiende wandeling over de Berlijnse Joden en de holocaust in Charlottenburg
• Over de muur – korte rondleiding over de Berlijnse muur waarbij we een deel van de oude route lopen.
• Wijkwandelingen – Keuze uit Prenzlauer Berg, Friedrichshain, Kreuzberg of Schöneberg.
• Korte surprise tour – Laat je volledig door mij verrassen, start op Alexanderplatz.

Rondleidingen in Berlijn van 3,5 tot 4 uur:

Berlijnse Muur – Een wandeling langs de route van het bouwwerk dat Berlijn ruim 28 jaar lang in twee werelden verdeelde
Germania – Duik mee in de zwartste bladzijden van de Duitse geschiedenis aan de hand van foto’s, verhalen en overblijfsels.
Leven in Oost-Berlijn – Sfeervolle wandeling over het dagelijkse leven in de DDR
Joods Berlijn – Een kijkje in het Joodse leven in Berlijn van 1900 tot 1945.
• Lange surprise tour – Laat je volledig door mij verrassen, start op Alexanderplatz.

Vergeet niet om even te kijken welke rondleidingen al aangeboden worden op de dagen dat je komt. Op dagen dat er al reguliere rondleidingen staan, bied ik geen privérondleidingen aan. Bekijk de planning: Emma’s rondleidingen in Berlijn.

Let op: Ik verzorg helaas geen rondleidingen op maat meer. Wel stel ik me graag flexibel op en is de lengte van een wandeling bespreekbaar (niet korter dan 2 uur). Ook kunnen we – indien mogelijk – het start-  of eindpunt van de wandeling verleggen naar een voor jou handigere plek.

Prijzen voor een privé-rondleiding in Berlijn

Prijzen per privé-rondleiding in Berlijn. De prijzen gaan per volledige groep en kunnen op basis van specifieke wensen hoger of lager uitvallen.


Samenstelling groep Rondleiding van 2 uur Rondleiding van 3,5 tot 4 uur
4 tot 8 personen Vanaf €120 Vanaf €180
9 tot 12 personen Vanaf €150 Vanaf €250
13 tot 16 personen Vanaf €200 Vanaf €300
Groepen tot maximaal 25 personen Vanaf €300 Op aanvraag

Let op! Voor je een aanvraag doet, zorg dat je dit even leest:

Helaas krijg ik nog altijd aanvragen voor rondleidingen binnen die niet passen bij wat ik verzorg. Dat is jammer, want ik moet daardoor relatief vaak mensen teleurstellen! Dus voor je heel enthousiast een aanvraag instuurt, leven toch even de onderstaande informatie door. Zo weet je precies of ik de juiste persoon ben om jouw privé-rondleiding in Berlijn te verzorgen!

Let op: voor de periode van 23 tot en met 7 mei 2022 ben ik qua privérondleidingen volgeboekt. Ik verwijs je graag naar de reguliere rondleidingen!

  • Zijn jullie met z’n twee of met drie personen? Dan moet ik je teleurstellen; dat kan voor mij helaas niet uit. Ik verzorg privé-rondleidingen uitsluitend voor groepen vanaf 4 personen. Ik verwijs je graag naar de reguliere rondleidingen!
  • Verhalen vertellen doe ik graag, maar wel een beetje inhoudelijk. Ik lever graag een fatsoenlijk verhaal af, dus mijn rondleidingen duren minimaal 2 uur. Korter gaat helaas niet!
  • Alle privé-rondleidingen gaan per voet en eventueel deels met het OV. Ik verzorg geen fietstours,geen rondleidingen vanuit een busje, of voorin een touringcar. Je ziet écht meer op straat!
  • Vaak krijg ik de vraag of ik een bedrijfsbezoek wil verzorgen. Helaas, ik organiseer geen bezoeken aan bedrijven, start-ups of een beurzen. Zowel mijn expertise en interesse liggen daar niet. Sorry!
  • Per week geef ik meerdere reguliere rondleidingen, dus de privé-rondleidingen komen eigenlijk al een beetje tussendoor, als er ruimte is in de agenda. Meerdaagse begeleiding van een groep past daar helaas niet bij, daar heb ik echt geen tijd voor! Ik geef rondleidingen van maximaal twee dagdelen (6 uur)
  • Heel af en toe komt er een email binnen met de vraag of ik wil helpen met het boeken van hotels, treinreizen, vliegreizen, restaurants of excursies. Ook hier kan ik helaas niet bij assisteren, ik ben geen reisleider en heb geen reisbureau die boekingen verzorgt. Ik wil graag helpen bij een enkele vraag, maar dergelijke dingen zijn een vak apart. Bedenk ook dat ik met het doen van rondleidingen en onderhouden van een volledige website eigenlijk al twee bedrijven tegelijkertijd voer. Google is je vriend, dus raadpleeg die altijd even eerst, voor je mij een mailtje stuurt.
  • Soms moet ik écht een beetje streng zijn. Ik neem in het hoogseizoen (maart tot en met oktober) geen aanvragen aan voor privé-rondleidingen die binnen 7 dagen plaats moeten vinden, ook niet als je heel erg met je wimpers knippert en alsjeblieft zegt. Een rondleiding voorbereiden kost veel tijd en vaak zijn mijn dagen al weken vooruit volgepland. Wil je op korte termijn met een rondleiding mee? Kijk dan naar de rondleidingen die al op de planning staan en openbaar te boeken zijn.
  • Bij de rondleiding is een OV-ticket niet inbegrepen, deze moet je zelf verzorgen.

Waarom kiezen voor een rondleiding in Berlijn met Emma?

• Als je je verheugt op een leuke en gezellige historische of culturele rondleidingen door Berlijn, die minimaal 2 uur mag duren!
• Als je met minstens 4 personen bent en met maximaal 25 volwassenen, dan leid ik je graag privé rond door Berlijn.
• Als je net als ik houdt van wandelen en graag meer wil weten over de stad, met allerlei grote en kleine details en langs mooie en minder mooie straten. Natuurlijk voorzie ik je van uitleg en context en – indien van toepassing – mooie foto’s!
• Als je graag tijdens de rondleidingen een praatje met mij maakt, dan gaan we het vast wel goed met elkaar vinden! Ik verheug me erop om jullie Berlijn-ervaring nóg toffer te maken!

Privé-rondleidingen in Berlijn – Hoe werkt het:

Heb je deze pagina helemaal gelezen en ben ik de juiste persoon voor jouw rondleiding? Dan lees je hieronder hoe ’t nu verder in z’n werk gaat:

1. Kies dan een rondleiding uit het assortiment (bovenaan deze pagina)
2. Bekijk ook alvast de prijzen, zodat je een beetje weet wat je kunt verwachten.
3. Vul het het aanvraagformulier onderaan deze pagina in.
4. Ik kom zo snel mogelijk op je aanvraag terug, meestal binnen 48 uur. Soms duurt het iets langer als het druk is of de je trip naar Berlijn pas over een paar maanden is.
5. Ik ontwikkel een vrijblijvend voorstel voor een rondleiding, met bijpassende prijs.
6. Zodra je daarmee akkoord gaat, spreken we af wanneer je de betaling doet en ontvang je de factuur.
7. Na de betaling is de rondleiding definitief geboekt en vastgelegd!
8. Een paar dagen voor aanvang van de tour ontvang je alle benodigde verzamelinformatie van mij. Tussendoor help ik je graag met vragen.

Goed om te weten:
Mijn prijsvoorstel is altijd vrijblijvend en kan afwijken van wat je in de prijzentabel hebt gelezen. Ik baseer mijn prijs op datum, drukte, groepsgrootte, je wensen en de tijd die ik nodig heb voor de voorbereiding. Zeker tijdens schoolvakanties is het erg druk en boek ik snel vol, wees er dus snel bij!
Op dit moment neem ik geen aanvragen voor rondleidingen in de meivakantie 2022 meer aan.

Meer weten?

Lees ook de veelgestelde vragen over de rondleidingen
Je kunt ook meer over mij lezen op deze pagina!

Contactformulier – Stuur een vrijblijvende aanvraag voor een privé-rondleiding in!

Vergeet niet je e-mailadres op typefouten te controleren en je telefoonnummer in te vullen. Op data dat er al reguliere rondleidingen gepland staan, ben ik niet beschikbaar! Voor de periode van 23 april tot en met 7 mei ben ik qua privérondleidingen volgeboekt. Tevens geef ik van 23 juni tot en met 12 juli geen rondleidingen i.v.m afwezigheid.

error: Kopieren/opslaan uitgeschakeld. Copyright ©Wattedoeninberlijn.nl