Insidertips vanuit Berlijn

Home » Rondleidingen in Berlijn – Ga met mij mee! » Boek nu een privé-rondleiding in Berlijn met een Nederlandstalige gids!

Boek nu een privé-rondleiding in Berlijn met een Nederlandstalige gids!

Kom je met een groep mensen naar Berlijn en wil je graag door een local worden rondgeleid? Of heb je specifieke wensen? Leuk! Ik help je meer dan graag! Met een breed aanbod van verschillende rondleidingen in de stad, bied ik al vanaf zes personen de mogelijkheid om mij in te huren als gids. Tijdens de privé-rondleiding in Berlijn ontdekken we de vele bezienswaardigheden, duiken we in specifieke historische of urbane thema’s en genieten we van het bijzondere karakter van Berlijn. Natuurlijk is er onderweg genoeg tijd om me extra vragen te stellen over de stad en mij iets over het leven in Berlijn te laten vertellen. Op deze pagina kun je meer informatie vinden over deze rondleidingen, prijsindicaties en direct een vrijblijvende prijsopvraag versturen.

Privé-rondleidingen in Berlijn – Mijn aanbod:

Het maximale aantal deelnemers voor een privé-rondleiding is 20 personen (m.u.v afspraken in overleg en scholierengroepen). Alle rondleidingen worden te voet afgelegd en zijn zowel geschikt voor jongeren, als volwassenen. Ik bied geen fietsrondleidingen aan, ook niet bij uitzondering.

Urbane privé-rondleidingen in Berlijn

SuperTouriTour Mitte of Berlijn-West. Wil je graag bij je eerste kennismaking met Berlijn begeleid worden? Ook dat kan! Samen maken we een mooie wandeling door het hart van de stad en passeren we een aantal beroemde en bijzondere bezienswaardigheden, waar ik honderduit over vertel. Dit kan door Mitte (Brandenburger Tor, Reichstag, Holocaust Monument, Gendarmenmarkt en Alexander). We kunnen ook naar West-Berlijn, om daar Tempelhof, Kreuzberg en de chique Kurfürstendamm in Charlottenburg te bezoeken, waar onder anderen het KaDeWe en de Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche te zien zijn. Lees meer over deze rondleidingen.

Rondleiding door een Berlijnse wijk. Keuze uit: Prenzlauer Berg, Kreuzberg of Friedrichshain. Deze wijken zijn volledig verschillend van elkaar, maar hebben allemaal met de Berlijnse muur te maken gehad en zijn tegenwoordig ongekend hip en populair. Prenzlauer Berg is een voormalig Oost-Berlijnse wijk, waar tegenwoordig de rijke Berlijners wonen en gentrificatie hard om zich heen geslagen heeft. Het rauwe Kreuzberg is een voormalig West-Berlijnse wijk, waar punkers, Turken en expats (meestal) vreedzaam naast elkaar wonen. Een bruisende wijk met grote tegenpolen maar ook veel fijne oases. Friedrichshain barst van de historische straten en panden, maar is ook kleurrijk door de vele street art en nog altijd een links bolwerk van krakers, jongeren en (met name oudere) Oost-Berlijners. Laat mij je meenemen op een wandeling door één van deze wijken. Ik garandeer dat je een volledig andere kant van Berlijn leert kennen! Lees meer over deze rondleidingen.

Street Art of Local Life. Berlijn is natuurlijk meer dan alleen de bijzondere bezienswaardigheden van de stad. In de gewone woonwijken is veel mooie street art te zien, aangebracht door bekende artiesten van over de hele wereld. Ik neem je graag mee op een mooie wandeling langs die street art hoogtepunten en vertel je meer over de achtergrond van dit subgenre. Lees meer over deze rondleiding.
Wil je liever wat meer weten over het hippe Berlijn dat na de Wende ontstond? Ga dan mee met mijn Local Life tour! Ik laat je meer zien van twee prachtige maar heel verschillende Berlijnse wijken, die beide met de Berlijnse muur te maken hebben gehad. Tijdens de wandeling ontdekken we hoe de hippe kant van Berlijn ontstond, zien we de leukste winkeltjes, restaurants en koffiezaken en neem ik je mee naar mijn favoriete hoekjes en straatjes van de stad. Lees meer over deze rondleiding.

Historische privé-rondleidingen in Berlijn:

Berlijnse muur – Het bruisende Kreuzberg werd ruim 28 jaar lang ommuurd door de Berlijnse muur, maar liet zich daardoor niet ontmoedigen. We volgen de route van de Berlijnse muur precies over de grens tussen Kreuzberg en Mitte en duiken samen in de geschiedenis van dit bizarre bouwwerk. We vergapen ons aan oude stukken muur, staan stil bij slachtoffers door de muur om het leven kwamen, maar kijken ook naar de enorme hoeveelheid nieuwbouw die de muur (bijna) doet vergeten. Een veelzijdige wandeling door de historie van Berlijn. Lees meer.

Joods Berlijn – Tijdens de rondleiding door Joods Berlijn, verdiepen we ons in de ooit grote subcultuur die de Joodse gemeenschap vormde in Berlijn. Hoe leefden zij? En hoe is de Joodse gemeenschap in Berlijn ontstaan? Na opkomst van de Nazi’s werden vrijwel alle Joden uit Berlijn verjaagd of gedeporteerd, slechts een aantal keerden terug. Hoe organiseerden de Nazi’s dit? En welk effect had dit op de Joden die in Berlijn woonden? Een boeiende wandeling door hartje Berlijn. Lees meer.

Derde Rijk en Tweede Wereldoorlog – De machtsovername van de Nazi’s in 1933 was het begin van een boeiende maar onzekere en – zo bleek later – gruwelijke periode voor heel Europa. Aan de hand van bijzondere monumenten, ruïnes en andere overblijfsels verkennen we het Nazi-tijdperk en duiken we in de slag om Berlijn. We wandelen door het centrum van Berlijn en bekijken talloze bezienswaardigheden en hoogtepunten ineens vanuit een ander perspectief. Lees meer.

Karl Marx Allee/DDR – Terug naar de jaren ’50, waarin het Nationale Aufbauprogramm der DDR het socialistische vaderland op poten moest zien te krijgen. Amper 40 jaar later was het sprookje voorbij en maakte de Wende een eind van het communistisch blok in Europa. Hoe kwam dat precies? Hoe ontstond de DDR en waarom mislukte ze? En wat heeft dat alles met die lange Allee in Berlijn te maken? Een boeiende wandeling over geschiedenis, architectuur en hoop in na-oorlogse dagen. Lees meer.

Laat mij een privé-rondleiding in Berlijn ontwikkelen op basis van jouw wensen!

Heb je specifieke wensen of bepaalde zaken die je in Berlijn graag zou willen zien? Is er een onderwerp waar je graag zou willen dat ik daar een verhaal over maak? Dan kan ik ook een rondleiding ontwikkelen speciaal voor jou en je gezelschap! Ik vind het heel erg leuk om samen met jouw groep nieuwe hoeken van Berlijn te zien en te ontdekken en daarbij een bijzonder verhaal te vertellen dat niet in je reisboekje staat! Ik hoor heel erg graag wat zo ongeveer je wensen zijn, wat je al weet van de stad en wat je graag van Berlijn zou willen zien! Houd er wel rekening mee dat Berlijn een grote stad is en we dus niet de hele stad in twee uurtjes kunnen bekijken. Wel kunnen we een programma maken voor twee dagdelen.

Onderaan op deze pagina staat een contactformulier dat je in kunt vullen. Op basis van jouw wensen kom ik met een vrijblijvend voorstel voor een rondleiding, route en natuurlijk een prijs. Deze worden bepaald op basis van je aanvraag. Ik boek in het hoogseizoen snel vol, dus let er wel op dat je je aanvraag zo snel mogelijk verstuurt als je weet dat je naar Berlijn komt. Privé-rondleidingen dienen van te voren te worden betaald, dus houd daar ook rekening mee in je planning.

Let op: Omdat ik me vooral richt op de bekende, hippe of juist historische kant van Berlijn, organiseer ik helaas geen bezoeken aan bedrijven, start-ups of beurzen. Daar ligt simpelweg niet mijn expertise of interesse. Ook geef ik geen rondleidingen per fiets (wandelend zie je écht meer!) of vanuit een bus. Helaas ben ik ook niet beschikbaar voor meerdaagse begeleiding. Dat klinkt misschien alsof ik een hoop níet doe, maar geloof me; ik kan ook een heleboel wél voor je verzorgen. Bovendien; de wandelingen die ik verzorg zijn écht de moeite waard!

Meer weten?

Lees dan ook de veelgestelde vragen over de rondleidingen
Je kunt ook meer over mij lezen op deze pagina!

Prijzen voor een privé-rondleiding in Berlijn

Prijzen per privé-rondleiding in Berlijn. De prijzen gaan per volledige groep en kunnen op basis van specifieke wensen hoger of lager uitvallen.


Samenstelling groep Urbane of Historische rondleidingen Aangepaste rondleidingen
Max 6 personen €200 Op aanvraag
Max 12 personen €300 Op aanvraag
Max 20 personen €500 Op aanvraag
Meer dan 20 personen Op aanvraag Op aanvraag


Prijsopgave voor een privé-rondleiding in Berlijn – Scholieren en studenten
Het aantal personen is inclusief twee begeleiders voor de groep. Hand-outs zijn niet in de prijs inbegrepen.


Samenstelling groep Urbane of Historische rondleidingen Aangepaste rondleidingen
Tot 6 personen €150 Op aanvraag
Tot 12 personen €250 Op aanvraag
Tot 25 personen €350 Op aanvraag
Tot 50 personen (in twee groepen) Op aanvraag Op aanvraag

Contactformulier – Stuur een vrijblijvende aanvraag voor een privé-rondleiding in!

Hieronder kun je gratis en vrijblijvend een aanvraag voor een privé-rondleiding doen. Aan de hand van je aanvraag stuur ik dan binnen een paar dagen meer informatie en een voorstel terug, inclusief een prijsopgave. Zet er ook alsjeblieft een telefoonnummer bij, zodat ik je bij onduidelijkheden kan bellen. Dat scheelt een hoop gedoe over email! Als je graag wil dat ik telefonisch contact met je opneem, kun je dat in het onderste veld vermelden. Ik kijk uit naar je aanvraag!

LET OP:
aanvragen voor een privé-rondleiding binnen vijf dagen na de aanvraag kunnen helaas niet in behandeling worden genomen. Op data dat er al reguliere rondleidingen gepland staan, ben ik helaas niet beschikbaar. Deze data kunnen hier worden bekeken. Ik neem tussen 10 en 20 juli 2019 geen aanvragen voor privérondleidingen in behandeling. Heb je een aanvraag ingestuurd? Dan krijg je 21 juli 2019 bericht.