Insidertips vanuit Berlijn

Home » Rondleidingen in Berlijn – Ga met mij mee! » Boek nu een privé-rondleiding in Berlijn met een Nederlandstalige gids!

Boek nu een privé-rondleiding in Berlijn met een Nederlandstalige gids!

Kom je met een groep mensen naar Berlijn en wil je graag door een local worden rondgeleid? Of heb je hele specifieke wensen? Leuk! Ik help je meer dan graag! Met een breed aanbod van verschillende rondleidingen in de stad, bied ik al vanaf zes personen de mogelijkheid om mij in te huren als je gids. Tijdens de privé-rondleiding in Berlijn ontdekken we de vele bezienswaardigheden, duiken we in specifieke historische of urbane thema’s en genieten we van het bijzondere karakter van Berlijn. Natuurlijk is er onderweg genoeg tijd om me extra vragen te stellen over de stad en mij iets over het leven in Berlijn te laten vertellen. Op deze pagina kun je meer informatie vinden over deze rondleidingen, prijsindicaties en direct een vrijblijvende prijsopvraag versturen.

WINTERAANBIEDING!

Tijdens het laagseizoen heb ik een winterstop ingelast. Er zijn dan helaas geen reguliere rondleidingen. Toch krijg ik vaak mailtjes of ik niet tóch iets kan aanbieden. Daarom heb ik een speciale winteraanbieding bedacht! Ben je tussen 1 januari 2019 en 14 februari 2019 in Berlijn met 4 volwassenen of meer en wil je mee met een rondleiding? Dan kun je gebruik maken van de winteraanbieding! Je kunt dan tegen een aantrekkelijk tarief een van de onderstaande rondleidingen uitzoeken en met mij passende een datum en tijd afspreken! Neem via het formulier onderaan deze pagina contact met me op om de boeking aan te vragen.

Je kunt kiezen uit de volgende rondleidingen:
• SuperTouri Tour Mitte
• Super Touri Tour West
• Derde Rijk en Tweede Wereldoorlog
• Berlijnse Muur
• Karl Marx Allee en DDR
• Street Art

Tarieven per groep:
4 tot 6 mensen: 100,00 euro
7 tot 10 mensen: 150,00 euro
11 tot 16 mensen: 200,00 euro

Hoe werkt het:
Via het formulier onderaan deze pagina kun je een aanvraag voor een rondleiding versturen. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op en stuur je een factuur toe. Deze dient voor de rondleiding te worden betaald om de boeking definitief te kunnen bevestigen. Alle informatie over de rondleiding komt daarna direct naar je toe en we zien elkaar dan op het afgesproken punt. Deze aanbieding is alleen geldig van 1 januari 2019 tot en met 14 februari 2019. Op al mijn rondleidingen zijn mijn algemene voorwaarden van toepassing.

Let op: ben je zaterdag 9 februari 2019 in Berlijn en wil je vanaf 10 uur meewandelen met de rondleiding Derde Rijk/Tweede Wereldoorlog? Stuur me dan meteen even een berichtje!

Privé-rondleidingen in Berlijn – Mijn aanbod:

Het onderstaande aanbod bestaat uit zowel rondleidingen uit het huidige seizoen als uit de meest succesvolle tours van vorige seizoenen. Alle rondleidingen zijn geschikt voor groepen vanaf 6 personen. Het maximale aantal deelnemers voor een privé-rondleiding is 20 personen. Alle rondleidingen worden te voet afgelegd en zijn zowel geschikt voor jongeren als volwassenen.

Rondleiding door een Berlijnse wijk. Keuze uit: Prenzlauer Berg, Kreuzberg of Friedrichshain. Deze wijken zijn volledig verschillend van elkaar, maar hebben allemaal met de Berlijnse muur te maken gehad en zijn tegenwoordig ongekend hip en populair. Prenzlauer Berg is een voormalig Oost-Berlijnse wijk, waar tegenwoordig de rijke Berlijners wonen en gentrificatie hard om zich heen geslagen heeft. Het rauwe Kreuzberg is een voormalig West-Berlijnse wijk, waar punkers, Turken en expats (meestal) vreedzaam naast elkaar wonen. Een bruisende wijk met grote tegenpolen maar ook veel fijne oases. Friedrichshain barst van de historische straten en panden, maar is ook kleurrijk door de vele street art en nog altijd een links bolwerk van krakers, jongeren en (met name oudere) Oost-Berlijners. Laat mij je meenemen op een wandeling door één van deze wijken. Ik garandeer je dat je een volledig andere kant van Berlijn leert kennen!

SuperTouriTour Mitte of Berlijn-West. Wil je graag bij je eerste kennismaking met Berlijn begeleid worden? Ook dat kan! Samen maken we een mooie wandeling door het hart van de stad en passeren we een aantal beroemde en bijzondere bezienswaardigheden, waar ik honderduit over vertel. Dit kan door Mitte (Brandenburger Tor, Reichstag, Holocaust Monument, Gendarmenmarkt, etc., of we gaan naar West-Berlijn en bezoeken Tempelhof, Kreuzberg en de chique Kurfürstendamm in Charlottenburg, waar onder anderen het KaDeWe en de Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche te zien zijn. Lees meer over deze rondleidingen.

Historische privé-rondleidingen in Berlijn:
Berlijnse muur – Het bruisende Kreuzberg werd ruim 28 jaar lang ommuurd door de Berlijnse muur, maar liet zich daardoor niet ontmoedigen. We volgen de route van de Berlijnse muur precies over de grens tussen Kreuzberg en Mitte en duiken samen in de geschiedenis van dit bizarre bouwwerk. We vergapen ons aan de talloze oude stukken muur maar ook de enorme hoeveelheid nieuwbouw die de muur (bijna) doet vergeten. Lees meer.

Joods Berlijn – Tijdens de rondleiding door Joods Berlijn, duiken we in de ooit grote subcultuur die de Joodse gemeenschap vormde in Berlijn. Hoe leefden zij? En hoe is de Joodse gemeenschap in Berlijn ontstaan? Na opkomst van de Nazi’s werden vrijwel alle Joden uit Berlijn verjaagd of gedeporteerd, slechts een aantal keerden terug. Hoe organiseerden de Nazi’s dit? En welk effect had dit op de Joden die in Berlijn woonden? Een boeiende wandeling door hartje Berlijn. Lees meer.

Derde Rijk en Tweede Wereldoorlog – De machtsovername van de Nazi’s in 1933 was het begin van een boeiende maar onzekere en – zo bleek later – gruwelijke periode voor heel Europa. Aan de hand van bijzondere monumenten, ruïnes en andere overblijfsels verkennen we het Nazi-tijdperk en duiken we in de slag om Berlijn. We wandelen door het centrum van Berlijn en bekijken talloze bezienswaardigheden en hoogtepunten ineens vanuit een ander perspectief. Lees meer.

Karl Marx Allee/DDR – Terug naar de jaren ’50, waarin het Nationale Aufbauprogramm der DDR het socialistische vaderland op poten moest zien te krijgen. Amper 40 jaar later was het sprookje voorbij en maakte de Wende een eind van het communistisch blok in Europa. Hoe kwam dat precies? Hoe ontstond de DDR en waarom mislukte ze? En wat heeft dat alles met die lange Allee in Berlijn te maken? Een boeiende wandeling over geschiedenis, architectuur en hoop in na-oorlogse dagen.

Laat mij een privé-rondleiding in Berlijn ontwikkelen op basis van jouw wensen!

Heb je specifieke wensen of bepaalde zaken die je in Berlijn graag zou willen zien? Is er een onderwerp waarvan je graag zou willen dat ik daar een verhaal over maak? Dan kan ik ook een rondleiding ontwikkelen speciaal voor jou en je gezelschap! Ik vind het heel erg leuk om samen met jouw groep nieuwe hoeken van Berlijn te zien en te ontdekken en daarbij een verhaal te vertellen. Ik hoor heel erg graag wat zo ongeveer je wensen zijn, wat je al weet van de stad en wat je graag van Berlijn zou willen zien!

Onderaan op deze pagina staat een contactformulier dat je in kunt vullen. Op basis van jouw wensen kom ik met een vrijblijvend voorstel voor een rondleiding, route en natuurlijk een prijs. Deze worden bepaald op basis van je aanvraag. Ik boek in het hoogseizoen snel vol, dus let er wel op dat je je aanvraag zo snel mogelijk verstuurt als je weet dat je naar Berlijn komt.

Let op: Omdat ik me vooral richt op de leuke, hippe of juist historische kant van Berlijn, organiseer ik helaas geen bezoeken aan bedrijven, start-ups of beurzen.

Meer weten?

Lees dan ook de veelgestelde vragen over de rondleidingen
Je kunt ook meer over mij lezen op deze pagina!

Prijzen voor een privé-rondleiding in Berlijn

Prijsopgave voor een privé-rondleiding in Berlijn. Prijzen gaan per groep en gelden zowel voor particulieren als bedrijven


Aantal personen Urbane privé-rondleidingen Historische privé-rondleidingen Aangepaste rondleidingen
0 tot 6 personen €150 €200 Op aanvraag
7 tot 15 personen €300 €400 Op aanvraag
16 tot 20 personen €450 €550 Op aanvraag


Prijsopgave voor een privé-rondleiding in Berlijn – Scholieren en studenten
Deze prijzen zijn inclusief twee begeleiders voor de groepen. Hand-outs zijn niet in de prijs inbegrepen.


Aantal personen Urbane privé-rondleidingen Historische privé-rondleidingen Aangepaste rondleidingen
0 tot 6 leerlingen + 2 begeleiders €120 €175 Op aanvraag
7 tot 15 leerlingen + 2 begeleiders €250 €300 Op aanvraag
16 tot 24 leerlingen + 2 begeleiders €350 €400 Op aanvraag
25 tot maximaal 45 leerlingen + 2 begeleiders €500 €500 Op aanvraag

Contactformulier – Stuur een gratis een vrijblijvende aanvraag voor een privé-rondleiding in!

Hieronder kun je gratis en vrijblijvend een aanvraag voor een privé-rondleiding doen. Aan de hand van je aanvraag stuur ik dan binnen twee dagen meer informatie en een voorstel terug, inclusief een prijsopgave. Zet er ook alsjeblieft een telefoonnummer bij, zodat ik je bij wedervragen of onduidelijkheden kan bellen. Dat scheelt een hoop gedoe over email! Als je graag wil dat ik telefonisch contact met je opneem, kun je dat in het onderste veld vermelden. Ik kijk uit naar je aanvraag!
LET OP: aanvragen voor een privé-rondleiding binnen vijf dagen na de aanvraag kunnen helaas niet in behandeling worden genomen (m.u.v winteraanbieding). Op data dat er al reguliere rondleidingen gepland staan, ben ik helaas niet beschikbaar. Deze data kunnen hier worden bekeken.