Berlijntips, rondleidingen, handige info en boeiende verhalen van een Nederlandse in Berlijn

Boek nu een privé-rondleiding in Berlijn met een Nederlandstalige gids!

Home » Rondleidingen in Berlijn – Ga met mij mee! » Boek nu een privé-rondleiding in Berlijn met een Nederlandstalige gids!

Kom je met een groep mensen naar Berlijn en wil je graag door een local worden rondgeleid? Of heb je specifieke wensen? Leuk! Ik help je meer dan graag! Met een breed aanbod van verschillende rondleidingen in de stad, bied ik al vanaf vier personen de mogelijkheid om mij in te huren als gids. Tijdens de privé-rondleiding in Berlijn ontdekken we de vele bezienswaardigheden, duiken we in specifieke historische of culturele thema’s en genieten we van het bijzondere karakter van Berlijn. Natuurlijk is er onderweg genoeg tijd om me extra vragen te stellen over de stad en mij iets over het leven in Berlijn te laten vertellen. Op deze pagina kun je meer informatie vinden over deze rondleidingen, prijsindicaties en direct een vrijblijvende prijsaanvraag versturen.

Privé-rondleidingen in Berlijn – Mijn aanbod:

Culturele privé-rondleidingen in Berlijn

Super Touri Tour, alle hoogtepuntenLees meer over deze rondleiding
• Rondleiding door een Berlijnse wijk Lees meer over deze rondleidingen
Street Art Lees meer over deze rondleiding
Surprise Tour Lees meer over deze rondleiding

Historische privé-rondleidingen in Berlijn:

Berlijnse muur Lees meer
Joods BerlijnLees meer.
Tweede WereldoorlogLees meer
Macht en Revolutie in de DDRLees meer
Leven in Oost-BerlijnLees meer

Rondleidingen maatwerk – Heb je specifieke wensen die niet door bovenstaande rondleidingen worden afgedekt? Wil je graag dat ik een rondleiding voor je bedenk? Dat kan! Ik kan rekening houden met je programma en wensen qua thema (historisch of cultureel) en spreek met jou de verdere details af.

WINTERSTOP-aanbieding: Vanaf 6 januari 2020 tot en met 14 februari 2020 staan er geen reguliere rondleidingen ingepland. Ben je in Berlijn met een klein gezelschap tussen de 3 en 6 personen en wil je toch graag mee? Dan heb je de mogelijkheid om ook met een klein gezelschap een privé-rondleiding te doen! Deze aanbieding begint bij een startprijs van 120 euro per rondleiding. Maak een keuze uit de culturele- of historische rondleidingen en schrijf bij je aanvraag dat je graag gebruik wil maken van de Winterstop-aanbieding! Voor de deze aanbieding kan ik helaas geen maatwerk-rondleidingen aanbieden.

Privé-rondleidingen in Berlijn – Hoe werkt het:

Lees deze hele pagina helemaal door en kijk of ik de juiste persoon ben om voor jou een rondleiding te verzorgen. Ik doe een hoop dingen wél, maar ook een hoop dingen niet (zoals fietstours!), dus het is voor iedereen fijner als je zeker weet dat ik je kan helpen.

Zo werkt het:
1. Kies dan een rondleiding uit het vaste assortiment.
2. Bekijk de prijzen, zodat je een beetje weet waar je aan moet denken als je mij een aanvraag stuurt.
3. Vul het het aanvraagformulier onderaan deze pagina in. Let op dat je geen aanvraag instuurt voor een rondleiding binnen 7 dagen! Vertel je wel kort waarom je naar Berlijn komt en wat je van de rondleiding verwacht?
4. Ik kom zo snel mogelijk op je aanvraag terug, meestal binnen 48 uur, soms duurt het iets langer.
5. Ik ontwikkel een vrijblijvend voorstel voor een rondleiding, met bijpassende prijs.
6. Zodra je daarmee akkoord gaat, spreken we af wanneer je de betaling doet en ontvang je de factuur.
7. Na de betaling is de rondleiding definitief geboekt en vastgelegd!
8. Een paar weken voor aanvang van de tour ontvang je alle benodigde verzamelinformatie.

Goed om te weten:
Mijn prijsvoorstel dat ik voor je ontwikkel is altijd vrijblijvend, maar deze kan wel afwijken van wat je in de prijzentabel hebt gelezen. Mijn prijzen worden gebaseerd op het moment dat je de rondleiding wil laten plaatsvinden, de drukte bij mij, de omvang van je groep, jouw wensen en de tijd die het mij kost om de rondleiding voor te bereiden en te verzorgen. Vergeet niet dat ik soms heel snel vol boek, zeker tijdens de schoolvakanties! Met name de herfstvakanties en de weken tijdens/rondom de meivakantie zijn altijd érg druk, zowel met reeds geplande rondleidingen als privé-tours. De winterperiodes (eind oktober tot eind november en januari tot en met maart) zijn veel rustiger. Wees er dus snel bij als je interesse hebt!

Prijzen voor een privé-rondleiding in Berlijn

Prijzen per privé-rondleiding in Berlijn. De prijzen gaan per volledige groep en kunnen op basis van specifieke wensen hoger of lager uitvallen.


Samenstelling groep Culturele of Historische rondleidingen Rondleidingen op maat
WINTERSTOP aanbieding – min. 3 personen Vanaf €120 N.v.t
Minimaal 5 personen Vanaf €225 Op aanvraag
10 tot 16 personen Vanaf €350 Op aanvraag
17 tot 25 personen Vanaf €450 Op aanvraag

Let op! Voor je een aanvraag doet, zorg dat je dit gelezen hebt:

• Ik besluit de route en lengte van mijn rondleidingen. Rondleidingen duren minstens 2,5 uur, korter gaat helaas niet, sorry!

• Ik geef GEEN FIETS-TOURS, rondleidingen vanuit een busje of uit touringcar. Ik kies uitsluitend voor wandelen, en waar nodig gebruiken we het OV. Je ziet dan écht veel meer!

• Ik regel geen bedrijfsbezoeken, bezoeken aan start-ups of beurzen. Daar ligt niet mijn expertise en helaas ook niet mijn interesse. Ik richt me op culturele en historische onderwerpen!

Ik verzorg geen meerdaagse begeleiding. Ik geef rondleidingen van maximaal 6 uur.

Ik ben geen reisleider! Dus ik kan je helaas niet helpen met het boeken van hotels, treinreizen of vliegreizen. Met vragen kan ik je natuurlijk wél helpen, maar bedenk wel dat ik naast jouw bericht, ook nog talloze andere e-mails en vragen krijg. Google is je vriend, dus raadpleeg die altijd even eerst, voor je mij een mailtje stuurt.

• Ik neem geen aanvragen aan voor privé-rondleidingen die binnen 7 dagen plaats moeten vinden, ook niet als je heel erg met je wimpers knippert en alsjeblieft zegt. Een rondleiding voorbereiden kost veel tijd en vaak zijn mijn dagen al weken vooruit aardig volgepland. Je kunt altijd mee met rondleidingen die al op de planning staan en openbaar te boeken zijn. Er kunnen per rondleiding maximaal 16 tot 20 personen mee, ruimte is er dus vaak wel!

• Zijn jullie met z’n twee of met drie personen? Ook dan moet ik je teleurstellen; dat kan voor mij buiten de Winterstop om helaas niet uit. Ik verzorg privé-rondleidingen voor groepen vanaf 5 personen. Ik verwijs je graag naar de reguliere rondleidingen!

• Bij de rondleiding is een OV-ticket niet inbegrepen.

En wat doe ik dus wel?

• Historische en culturele rondleidingen door Berlijn, vanaf 2,5 uur. Twee dagdelen zijn ook mogelijk (bijv. ochtend en deel van de middag)
• Groepen vanaf 5 personen, tot maximaal 25 deelnemers, meer deelnemers alleen in overleg!
• Ik verzorg wandelingen langs mooie of bijzondere routes, met allerlei grote en kleine details. Natuurlijk voorzie ik je van uitleg en context en eventueel mooie foto’s!
• Tijdens de rondleidingen beantwoord ik ál je vragen over Berlijn en over het specifieke onderwerp. Én ik zorg dat jullie op een leuke en gezellige manier van A naar B komen.

Meer weten?

Lees ook de veelgestelde vragen over de rondleidingen
Je kunt ook meer over mij lezen op deze pagina!

Contactformulier – Stuur een vrijblijvende aanvraag voor een privé-rondleiding in!

Hieronder kun je gratis en vrijblijvend een aanvraag voor een privé-rondleiding doen. Aan de hand van je aanvraag stuur ik dan binnen een paar dagen meer informatie en een voorstel terug, inclusief een prijsopgave. Zet er ook alsjeblieft een telefoonnummer bij, zodat ik je bij onduidelijkheden kan bellen. Dat scheelt een hoop gedoe over email! Ik kijk uit naar je aanvraag!

LET OP:
aanvragen voor een privé-rondleiding binnen 7 dagen na de aanvraag kunnen helaas niet in behandeling worden genomen. Op data dat er al reguliere rondleidingen gepland staan, ben ik niet beschikbaar. Deze data kunnen hier worden bekeken. Tussen 27 april en 24 mei ben ik helaas niet beschikbaar voor privérondleidingen!