Insidertips vanuit Berlijn

Home » Rondleidingen in Berlijn – Ga met mij mee! » Boek nu een privé-rondleiding in Berlijn met een Nederlandstalige gids!

Boek nu een privé-rondleiding in Berlijn met een Nederlandstalige gids!

Kom je met een groep mensen naar Berlijn en wil je graag door een local worden rondgeleid? Of heb je specifieke wensen? Leuk! Ik help je meer dan graag! Met een breed aanbod van verschillende rondleidingen in de stad, bied ik al vanaf vier personen de mogelijkheid om mij in te huren als gids. Tijdens de privé-rondleiding in Berlijn ontdekken we de vele bezienswaardigheden, duiken we in specifieke historische of culturele thema’s en genieten we van het bijzondere karakter van Berlijn. Natuurlijk is er onderweg genoeg tijd om me extra vragen te stellen over de stad en mij iets over het leven in Berlijn te laten vertellen. Op deze pagina kun je meer informatie vinden over deze rondleidingen, prijsindicaties en direct een vrijblijvende prijsaanvraag versturen.

Privé-rondleidingen in Berlijn – Mijn aanbod:

Culturele privé-rondleidingen in Berlijn

SuperTouriTour Mitte Lees meer over deze rondleiding
Rondleiding door een Berlijnse wijk Lees meer over deze rondleidingen
Street Art Lees meer over deze rondleiding
Surprise Tour Lees meer over deze rondleiding

Historische privé-rondleidingen in Berlijn:

Berlijnse muur Lees meer
Joods BerlijnLees meer.
Tweede WereldoorlogLees meer
Macht en Revolutie in de DDRLees meer
Leven in Oost-BerlijnLees meer

Privé-rondleiding in Berlijn ontwikkeld op basis van jouw wensen!

Heb je specifieke wensen of bepaalde zaken die je in Berlijn graag zou willen zien? Is er een onderwerp waar je graag zou willen dat ik daar een verhaal over maak? Dan kan ik ook een rondleiding ontwikkelen speciaal voor jou en je gezelschap! Ik vind het heel erg leuk om samen met jouw groep nieuwe hoeken van Berlijn te ontdekken en daarbij een bijzonder verhaal te vertellen dat niet in je reisboekje staat! Ik ben benieuwd naar wat ongeveer je wensen zijn en of je al vaker in Berlijn bent geweest, dus laat me dat graag weten! Al mijn privé-rondleidingen gaan via routes die ik zelf heb bedacht. Ook rondleidingen op maat worden uiteindelijk door mij zelf ontwikkeld, maar geef gerust aan hoe je programma eruit ziet, daar houd ik natuurlijk rekening mee. Vergeet niet; Berlijn is een grote stad! Privé-rondleidingen duren altijd minstens 2,5 uur. Een rondleiding gedurende meerdere dagdelen (ochtend + middag, of middag+avond) is wel mogelijk.

Privé-rondleidingen in Berlijn – Hoe werkt het:

Lees deze hele pagina helemaal door en kijk of ik de juiste persoon ben om voor jou een rondleiding te verzorgen. Ik doe een hoop dingen wél, maar ook een hoop dingen niet (zoals fietstours!), dus het is voor iedereen fijner als je zeker weet dat ik je kan helpen. Kies dan een rondleiding uit het vaste assortiment of kies voor een privé-rondleiding op maat. Daarna bekijk je alvast even de prijzen, zodat je een beetje weet waar je aan moet denken als je mij een aanvraag stuurt. Daarna ga je door naar het aanvraagformulier en vul je die in. In alle gevallen is het voor mij wel zo prettig als je me kort laat weten waarom je in Berlijn bent, wat je precies van de rondleiding verwacht en of je al vaker in de stad bent geweest. Als je voor een wandeling op maat kiest, laat me dan ook weten waar je ongeveer in geïnteresseerd bent, zodat ik je een passend aanbod kan doen.

Ik probeer dan zo snel mogelijk op je aanvraag terug te komen, meestal lukt dit wel binnen 48 uur, maar heel soms duurt het iets langer. Even geduld dus! Mijn prijsvoorstel dat ik voor je ontwikkel is altijd vrijblijvend, maar deze kan wel afwijken van wat je in de prijzentabel hebt gelezen. Mijn prijzen worden gebaseerd op het moment dat je de rondleiding wil laten plaatsvinden, de drukte bij mij, de omvang van je groep, jouw wensen en de tijd die het mij kost om de rondleiding voor te bereiden en te verzorgen. Vergeet niet dat ik soms heel snel vol boek, zeker tijdens de schoolvakanties! Met name de herfstvakanties en mei-periode zijn altijd érg druk, zowel met reeds geplande rondleidingen als privé-tours. De winterperiodes (eind oktober tot eind november en januari tot en met maart) zijn veel rustiger. Wees er dus snel bij als je interesse hebt!

Is het voorstel dat je van mij hebt gekregen precies zoals verwacht? Of past het bij je voorstelling van jullie trip naar Berlijn? Fijn! Laat het me dan even weten, dan maak ik een factuur voor je. Als die door jou is betaald, staat de rondleiding zoals besproken helemaal vast, op de afgesproken tijd en datum. Natuurlijk ontvang je van te voren nog de tourinformatie en mijn contactgegevens voor de rondleiding (meestal twee weken van te voren, soms wat eerder of later), zodat je ook zelf helemaal voorbereid naar Berlijn kunt komen!

Let op: wat doe ik NIET?

Mijn ervaring is dat niet iedereen altijd evenveel tijd besteed aan lezen. Dat klinkt een beetje raar, maar toch is het zo! Hierdoor krijg ik regelmatig aanvragen voor privé-rondleidingen in de mail die ik al bij voorbaat moet afzeggen. Want helaas, ik verzorg geen tours op de fiets. En nee, ik kan je niet een uurtje meenemen langs alle bezienswaardigheden in Berlijn. Ik vind het nooit leuk om mensen teleur te moeten stellen. Daarom leek het mij verstandig om van te voren nog eens héél duidelijk op een rij te zetten wat ik níet doe. Dan weet je meteen of je met jouw idee bij mij aan het juiste adres bent. Handig!

• Ik ga niet met mijn groepen door Berlijn op de fiets. Ik geef ook geen rondleidingen vanuit een busje of een touringcar. Ik kies uitsluitend voor wandelen, je ziet dan écht veel meer!
• Geen bedrijfsbezoeken, start-ups of beurzen. Berlijn heeft op dat vlak veel te bieden, maar daar ligt niet mijn expertise en helaas ook niet mijn interesse. Ik richt me op culturele en historische onderwerpen!
Geen meerdaagse begeleiding, geen programma-ontwikkeling of ondersteuning bij het boeken van hotels, treinreizen, vliegreizen of restaurants. Ik ben geen reisbureau (of reisbegeleider) en kan hier dus helaas niet bij helpen. Met vragen kan ik je natuurlijk wél helpen, maar bedenk wel dat ik naast jouw bericht, ook nog talloze andere e-mails en vragen krijg. Google is je vriend, dus raadpleeg die altijd even eerst, voor je mij een mailtje stuurt. Daarmee doe je mij een héél groot plezier!
• Stuur alsjeblieft geen aanvragen voor privé-rondleidingen die binnen 7 dagen plaats moeten vinden. Die kan ik niet aannemen! Een rondleiding voorbereiden kost veel tijd en vaak zijn mijn dagen al weken vooruit aardig volgepland. Wél kun je altijd mee met rondleidingen die al op de planning staan en openbaar te boeken zijn. Er kunnen per rondleiding maximaal 20 personen mee, ruimte is er dus vaak wel!
• Ik geef geen rondleidingen korter dan 2,5 uur. Ook niet als je het héél lief vraagt, sorry!
• Zijn jullie met z’n twee of met drie personen? Ook dan moet ik je helaas teleurstellen; dat kan voor mij helaas niet uit.
• Ik betaal niet voor jullie OV-kaartje, ook niet als we tijdens onze wandeling even de bus in springen. Daar zijn jullie zelf verantwoordelijk voor.

En wat doe ik dus wel?

• Historische en culturele rondleidingen door Berlijn, vanaf 2,5 uur. Hele dagdelen of zelfs meerdere dagdelen zijn ook mogelijk.
• Groepen vanaf 4 personen, tot maximaal 20 deelnemers, meer deelnemers alleen in overleg.
• Ik verzorg wandelingen langs mooie of bijzondere routes, met allerlei grote en kleine details. Natuurlijk voorzie ik je van uitleg en context.
• Tijdens de rondleidingen beantwoord ik ál je vragen over Berlijn en over het specifieke onderwerp. Én ik zorg dat jullie op een leuke en gezellige manier van A naar B komen.

Meer weten?

Lees ook de veelgestelde vragen over de rondleidingen
Je kunt ook meer over mij lezen op deze pagina!

Prijzen voor een privé-rondleiding in Berlijn

Prijzen per privé-rondleiding in Berlijn. De prijzen gaan per volledige groep en kunnen op basis van specifieke wensen hoger of lager uitvallen.


Samenstelling groep Urbane of Historische rondleidingen Rondleidingen op maat
Minimaal 4 personen €200 Op aanvraag
8 tot 12 personen €350 Op aanvraag
13 tot 20 personen €500 Op aanvraag
Meer dan 20 personen Op aanvraag Op aanvraag


Contactformulier – Stuur een vrijblijvende aanvraag voor een privé-rondleiding in!

Hieronder kun je gratis en vrijblijvend een aanvraag voor een privé-rondleiding doen. Aan de hand van je aanvraag stuur ik dan binnen een paar dagen meer informatie en een voorstel terug, inclusief een prijsopgave. Zet er ook alsjeblieft een telefoonnummer bij, zodat ik je bij onduidelijkheden kan bellen. Dat scheelt een hoop gedoe over email! Ik kijk uit naar je aanvraag!

LET OP:
aanvragen voor een privé-rondleiding binnen 7 dagen na de aanvraag kunnen helaas niet in behandeling worden genomen. Op data dat er al reguliere rondleidingen gepland staan, ben ik helaas niet beschikbaar. Deze data kunnen hier worden bekeken. Van 1 oktober tot en met 11 november en van 20 tot en met 30 december ben ik helaas niet beschikbaar voor privérondleidingen.