Blog met Berlijntips, handige info en boeiende verhalen over Berlijn

Bernauer Strasse tijdens 30 jaar val van de muur in Berlijn © Wattedoeninberlijn.nl
Home » Rondleidingen in Berlijn – Ga met mij mee! » Rondleiding • Over de muur, over het ijzeren gordijn

Rondleiding • Over de muur, over het ijzeren gordijn

‘En alleen de vogels vliegen van Oost- naar West-Berlijn, worden niet teruggefloten, ook niet neergeschoten. Over de muur, over het ijzeren gordijn, omdat ze soms in het westen, soms ook in het oosten willen zijn’. Wie kent deze indrukwekkende tekst van Klein Orkest nou niet? Het nummer was een grote hit en vele Berlijnbezoekers raken er nog altijd van onder de indruk als ze het horen, of als ze aan Berlijn denken. De Berlijnse Muur was van gigantische invloed op Berlijn, op Duitsland, op heel Europa. En heeft op die manier eigenlijk iedereen geraakt. De Berlijnse Muur heeft Berlijn gemaakt tot de stad die ze nu is, en daar wil ik je graag meer over vertellen!

Wandel met mij mee
Tijdens een rondleiding door Berlijn van tweeënhalf uur, leg ik je uit waarom Berlijn eigenlijk werd gedeeld, waarom er een Berlijnse Muur kon ontstaan en hoe deze er precies uit zag. Ik wijs je op de herkenbare punten van de Berlijnse muur en laat je anders kijken naar de stad. Want reken maar dat ik je kan verrassen met dingen die je van tevoren niet waren opgevallen! Zo wandelen we twee uur lang over de route van de voormalige muur, waarbij we oude stukken muur, een wachttoren, kunstwerken en meer bijzondere dingen tegen het lijf lopen. Een boeiende wandeling, die uitstekend geschikt is voor mensen die nog niet zoveel weten van de Berlijnse muur, wellicht voor ’t eerst in Berlijn zijn of die zich gewoon niet zo in de geschiedenis hebben verdiept.

Hoogtepunten van deze kortere rondleiding langs de Berlijnse muur:
• Uitleg over de Berlijnse muur en deling van Europa
• Een wandeling in het spoor van de Berlijnse Muur
• Overblijfselen van de muur
• Herken de verschillen tussen oost en west Berlijn!
• Een begrijpelijk verhaal, ondersteund met foto’s


Een perfecte toevoeging aan iedere Berlijn trip

Ik kan iedereen de rondleidingen van Emma aanraden. Ze zijn informatief en brengen je naar plekken waar je meestal niet zelf komt. Het enthousiasme waarmee Emma de rondleidingen geeft is geweldig. Daarbij is aan alles te merken hoe goed voorbereid ze te werk gaat. Een perfecte toevoeging aan iedere Berlijn trip.

Carel

Ontzettend informatief en toegankelijk!

Twee uur wandelen lijkt kort, maar er is zoveel te zien en te horen. We genoten van alle achtergrondinfo! Zoveel wat je eigenlijk niet weet over het ontstaan en afbreken van de Muur. Super aanrader.

Irene

Blij dat ik de tip kreeg om met je mee te gaan!

Ik ben erg blij dat ik van een bekende de tip kreeg om mee te gaan met een van jouw wandelingen door Berlijn. Je enthousiaste en levendige manier van vertellen in combinatie met informatie via foto's boeiden zelf onze pubers van 15 en 17! Een volgende keer gaan we graag weer mee.

Noortje

De rondleiding maakte ons weekend Berlijn compleet

De rondleiding maakte ons weekend Berlijn helemaal compleet. Emma weet je van het begin tot het eind te boeien met haar gedetailleerde informatie. Geweldig! Ik kom graag nog een keer terug voor één van de andere rondleidingen.

Brigitte

De tijd vloog voorbij

Interessante rondleiding over opkomst en verval van de DDR. Het bezoeken van de plekken waar belangrijke gebeurtenissen zich afspeelden maakt het verhaal extra sprekend. Emma is niet alleen zeer goed voorbereid en kundig, ze is ook een enthousiaste verteller. De tijd vloog voorbij. Absoluut een aanrader!

Celine

Boek nu je tickets voor deze rondleiding!

Eerstvolgende data:

Even geduld aub, data wordt geladen...

Bekijk ook het overzicht.

Prijzen:
• De tickets voor volwassenen kosten €27,50, tickets voor kinderen tot en met 16 jaar kosten €18,50. Alle prijzen zijn incl. boekingskosten en administratiekosten.
De rondleidingen zijn gericht op volwassenen, maar kinderen vanaf 12 jaar en ouder zijn van harte welkom om deel te nemen
• T
ickets zijn direct te boeken via onderstaande widget. Na de betaling ontvang je automatisch een bevestiging per mail, zorg dus dat je mijn e-mailadres aan je adresboek hebt toegevoegd!

Van tevoren:
Twee dagen van tevoren (op woensdag- of donderdagochtend) ontvang je een email met de exacte tijd & locatie van verzamelen en vertrek, contactinformatie en meer.
Boek je last minute? Geen probleem, je kunt tot 24 uur voor aanvang van de rondleiding boeken! Zorg dat je via het onderstaande formulier tickets boekt en betaalt. Ik stuur alle informatie uiterlijk 12 uur van tevoren toe, om uiterlijk 22:00 uur.

Vragen? Bekijk de veelgestelde vragen over de rondleidingen hier.

Starttijd en locatie:

Verzameltijd: 10:00 uur
Duur:
3 uur (geen pauze)
Start: Warschauer Straße
Einde: U-bahnhof Moritzplatz

WTDIB PAYMENT

Boek hier je tickets!

Stripe logo

Kies je rondleiding

Wie gaan er mee?

Contactinformatie

Voorwaarden

Rondleiding
Prijs
Nog geen kind(eren) ingevoerd.
0,00
Nog geen volwassen(en) ingevoerd.
0,00
0,00
Totaalprijs:
0,00
error: Kopieren/opslaan uitgeschakeld. Copyright ©Wattedoeninberlijn.nl