Berlijntips, rondleidingen, handige info en boeiende verhalen van een Nederlandse in Berlijn

Rondleiding • Street Art in Berlijn Kreuzberg

Kunst zover als je kunt kijken, gewoon op straat! Street art is in Berlijn bijna overal te vinden en blijft fascineren. Laat mij je meer vertellen over de verschillende kunstvormen en de talloze artiesten die speciaal naar Berlijn komen om werk achter te laten op straat. Samen speuren we naar de mooiste, nieuwste en gaafste kunstwerken in dé street art hoofdstad van Europa. Ik vertel je over het ontstaan van street art, de achtergrond van de verschillende artiesten die we tegenkomen en de vaak politieke boodschap die achter het werk zit. Met tientallen murals, paste-ups, tags, grote én kleine installaties, belooft het een boeiende rondleiding te worden, waarbij je je ogen uitkijkt!

Wandel met mij mee langs Berlijn’s mooiste Street Art!

Kreuzberg staat bekend als een alternatieve wijk met wat ruige rafelrandjes. En laat het nou precies daar zijn, tussen de betonnen flats en Turkse supermarkten, waar je de mooiste murals van de stad kunt vinden. Deze route voert zeker niet langs de mooiste straten van Berlijn, maar juist daarom is het zo leuk om te speuren naar grote en kleine werken. Naast murals zoeken we naar stickers, paste-ups, stencil-art en wie weet wat we nog allemaal meer tegenkomen! Street art is vaak actueel (soms zelfs sterk politiek), verandert altijd en dat in een hoog tempo. Juist daarom is het leuk om de ogen open te houden en nieuwe dingen te ontdekken! Sommige werken zijn zeer “underground” of van artiesten die niets loslaten over hun identiteit of werk, andere werken zijn juist heel commercieel en worden door grote bedrijven betaald. Na deze rondleiding over street art in Berlijn weet je veel meer over de boeiende urban art scene, leer je te ontdekken wat de verschillende soorten werk inhouden én liep je met andere ogen door de stad!

  Hoogtepunten van deze rondleiding over Street Art in Berlijn:
• Ontdek de mooiste street art werken met een Nederlandse gids
• Graffiti- en street art hoogtepunten van de stad
• Leer meer over de verschillende soorten street art en kunstenaars
• Ontcijfer de betekenis van street art
• Route door de verborgen hoekjes van Kreuzberg


Gewoon boeken!

Niet zeuren mensen. Ga gewoon met Emma mee. Berlijn wordt er nog leuker door! Echt! En ik kan het weten.

Marcus

Zorgvuldig voorbereide rondleiding

Onze eerste rondleiding ooit! Dus we wisten niet wat we moesten verwachten. Wij vonden het erg leuk dat je zoveel wist en dat je interesse zo groot is en dat je daardoor met zoveel "passie" vertelde. Super bedankt en zeker tot een volgende keer!

Taco en Nanette

10 out of 10!

Emma wist alles goed uit te leggen, vragen goed te beantwoorden en superleuke interactie met de deelnemers! 10 out of 10, would do it again. Dankeschön!

Sander

Beïnvloedde onze kijk op Berlijn!

Mijn kleindochter en ik vonden de street art tour heel leuk en interessant en het heeft onze kijk op Berlijn zo beïnvloed dat we tijdens de rest van ons verblijf in Berlijn veel andere Street Art hebben ontdekt. De extra waarde die je toevoegde door informatie te geven over de Street Art die we tegenkwamen was heel waardevol.

Toos

We hebben genoten!

We hebben tijdens de corona-lockdown veel online rondleidingen gevolgd bij Emma, dus toen we weer naar Berlijn gingen, mocht een live rondleiding niet ontbreken! We kozen voor de street art tour, omdat we natuurlijk van deze kunstvorm houden, maar op deze manier ook de niet voor de hand liggende plekken in Kreuzberg bezochten. We hebben genoten van alle prachtige street art (die je zelf niet zomaar zult vinden) en de interessante uitleg van Emma. Haar enthousiasme is aanstekelijk! Als we weer terug komen naar Berlijn, boeken we zeker weer een tour bij haar!

Bianca

Je komt op plekken waar geen toerist ooit komt

Emma kan een verhaal vertellen. Ze is goed voorbereid, fijn tempo. Je komt op plekken waar geen toerist ooit komt.

Annemarie

De prijs meer dan waard!

Wij waren verrast door de tour. Emma is een enthousiaste gids en weet dat over te brengen op de deelnemers. Ze heeft aandacht voor alle deelnemers, gaat in op vragen, maar laat zich niet afleiden van haar verhaal. In eerste instantie lijkt de prijs aan de hoge kant, maar na afloop vonden we de tour de prijs meer dan waard!

Paula

Emma is een uitstekende gids met een inspirerend verhaal.

Uitstekende rondleiding en met veel enthousiasme gebracht. Emma is een uitstekende gids met een inspirerend verhaal.

Petra

Boek nu je tickets voor deze rondleiding!

Eerstvolgende data:

Even geduld aub, data wordt geladen...

Bekijk ook het overzicht.

Prijzen:
• De tickets voor volwassenen kosten €17,50, tickets voor kinderen tot en met 16 jaar kosten €12,50. Alle prijzen zijn incl. boekingskosten en administratiekosten.
De rondleidingen zijn gericht op volwassenen, maar kinderen vanaf 10 jaar en ouder zijn van harte welkom om deel te nemen
• T
ickets zijn direct te boeken via onderstaande widget. Na de betaling ontvang je automatisch een bevestiging per mail, zorg dus dat je mijn e-mailadres aan je adresboek hebt toegevoegd!

Van tevoren:
• Twee dagen van tevoren (op woensdag- of donderdagochtend) ontvang je een email met de exacte tijd & locatie van verzamelen en vertrek, contactinformatie en meer.
• Boek je last minute? Geen probleem, je kunt tot 24 uur voor aanvang van de rondleiding boeken! Zorg dat je via het onderstaande formulier tickets boekt en betaalt. Ik stuur alle informatie uiterlijk 12 uur van tevoren toe (donderdagavond of (bij een rondleiding op zaterdag) vrijdagavond om uiterlijk 22:00 uur).
• CORONALees hier de afspraken m.b.t corona door. 

Vragen? Bekijk de veelgestelde vragen over de rondleidingen hier.

Starttijd en locatie:

Verzameltijd: 10:00 uur
Duur:
2,5 uur (geen pauze)
Start: U-bahnhof Mendelssohn-Bartholdy Park
Einde: U-bahnhof Heinrich Heine Straße

WTDIB PAYMENT

Boek hier je tickets!

Stripe logo

Kies je rondleiding
Wie gaan er mee?

Contactinformatie

Voorwaarden

Rondleiding
Prijs
Nog geen kind(eren) ingevoerd (á € 15,05)
0,00
Nog geen volwassen(en) ingevoerd (á € 17,99)
0,00
0,00
Totaalprijs:
0,00
error: Kopieren/opslaan uitgeschakeld. Copyright ©Wattedoeninberlijn.nl