Berlijntips, rondleidingen, handige info en boeiende verhalen van een Nederlandse in Berlijn

Rondleiding • Street Art in het ruige Schöneberg

Kunst zover als je kunt kijken, gewoon op straat! Street art is in Berlijn bijna overal te vinden en blijft fascineren. Laat mij je meer vertellen over de verschillende kunstvormen en de talloze artiesten die speciaal naar Berlijn komen om werk achter te laten op straat. Samen speuren we naar de mooiste, nieuwste en gaafste kunstwerken in dé street art hoofdstad van Europa. Ik vertel je over het ontstaan van street art, de achtergrond van de verschillende artiesten die we tegenkomen en de vaak politieke boodschap die achter het werk zit. Met tientallen murals, paste-ups, tags, grote én kleine installaties, belooft het een boeiende rondleiding te worden, waarbij je je ogen uitkijkt!

Wandel met mij mee!
Tijdens deze rondleiding dwalen we door een van dé Street Art wijken van Berlijn, het mooie maar ook tweeledige Schöneberg; een bijzondere wijk, met grote verschillen tussen arm en rijk maar ook een lang en historisch verleden. Ik vertel je hoe het kan dat juist in Berlijn zoveel ruimte is voor street art, wat de achtergrond is van de verschillende artiesten wiens werk we tegenkomen en de vaak politieke boodschap die achter dat werk zit. We bezoeken verschillende plaatsen in de stad waar talloze werken bij elkaar te zien zijn, maar vinden ook prachtige murals in onopvallende straatjes. Sommige werken zijn zeer “underground” van artiesten die niets loslaten over hun identiteit of werk, andere werken zijn juist super-commercieel en worden door grote bedrijven betaald. Na drie uur weet je veel meer over de boeiende street art scene, leer je te ontdekken wat de verschillende soorten werk inhouden én ben je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen van de street art scene in Berlijn. Je loopt daarna met andere ogen door de stad, dat beloof ik je!

  Hoogtepunten van deze rondleiding over Street Art in Berlijn:
• Ontdek het alternatieve Berlijn met een Nederlandse gids
• Graffiti- en street art hoogtepunten van de stad
• Leer meer over de verschillende soorten street art en kunstenaars
• Ontcijfer de betekenis van street art

Boek nu je tickets voor deze rondleiding!

Eerstvolgende data:
woensdag 20 oktober 2021, 10:00 uur (Volgeboekt)
• Vrijdag 26 november 2021, 10:00 uur
Bekijk ook het overzicht.

• De tickets voor volwassenen kosten €17,50, tickets voor kinderen tot en met 16 jaar kosten €12,50. Alle prijzen zijn incl. boekingskosten en administratiekosten.
• De rondleidingen zijn gericht op volwassenen, maar kinderen vanaf 8 jaar en ouder zijn van harte welkom om deel te nemen.
• De tickets zijn direct te boeken via onderstaande widget. Na de betaling ontvang je automatisch een bevestiging per mail, zorg dus dat je mijn e-mailadres aan je adresboek hebt toegevoegd!
• Twee dagen van te voren (op woensdag- of donderdagochtend) ontvang je een email met de exacte tijd & locatie van verzamelen en vertrek, contactinformatie en meer.
• Boek je last minute? Geen probleem, dat kan! Zorg dat je via het onderstaande formulier tickets boekt en betaalt. Ik stuur alle informatie uiterlijk 12 uur van te voren toe (donderdagavond of (bij een rondleiding op zaterdag) vrijdagavond om 22:00 uur).
• Na de rondleiding ontvang je een korte survey met de gelegenheid om feedback te geven over je ervaring.
• Vragen? Bekijk de veelgestelde vragen over de rondleidingen hier.
CORONALees van te voren de huisregels m.b.t corona-preventie nog eens goed door. Denk er ook aan dat je een masker voor je mond en neus bij je draagt!

Goed om te weten:
Verzameltijd: 
10:00 uur
Duur:
2 uur (geen pauze)
Start: U-bahnhof Mendelssohn-Bartholdy Park
Einde: Nollendorfplatz, Schöneberg

WTDIB PAYMENT

Boek hier je tickets!

Stripe logo

Kies je rondleiding:

Wie gaan er mee?

Contactinformatie

Voorwaarden

Rondleiding
Prijs
Nog geen kind(eren) ingevoerd (á € 15,05)
0,00
Nog geen volwassen(en) ingevoerd (á € 17,99)
0,00
0,00
Totaalprijs:
0,00
error: Kopieren/opslaan uitgeschakeld. Copyright ©Wattedoeninberlijn.nl