Insidertips vanuit Berlijn

Rondleiding 7 • Ontdek het local life in Berlijn!

Het dagelijks leven in Berlijn is bruisend, boeiend en bovenal: leuk! Het is niet voor niets dat Berlijn nog altijd een van de hipste steden van Europa is, dat jaarlijks duizenden mensen trekt. Toch vind je van dat hippe karakter weinig terug rondom de bekende bezienswaardigheden zoals de Brandenburger Tor of Reichstag. Om het echte Berlijn te zien moet je van de gebaande paden afwijken en jezelf onderdompelen in het rauw Kreuzberg of het schilderachtige Prenzlauer Berg. Beide wijken zijn ontzettend populair onder jongeren, kunstenaars en ondernemers, die samen de straten en pleinen steeds leuker en gezelliger maken. Ik neem je mee op sleeptouw door deze wijken, vertel over het ontstaan van Berlijn als hippe metropool en overlaad je met allerlei leuke tips!

Wandel met mij mee!

Tijdens de wandeling van ongeveer 3,5 uur bezoeken we twee verschillende wijken van Berlijn, die elk een belangrijke stempel drukken op het stadsleven maar ook ontzettend verschillend zijn. Enerzijds het ruige kreuzberg, met haar bruisende gemeenschap van Turken en linkse krakers en punkers die zij aan zij leven rondom Kottbusser Tor. Anderzijds Prenzlauer Berg, de voormalige Oost-Berlijnse wijk die juist door haar vervallen karakter veranderd in een bakermat voor rijke yuppen. De ene wijk lag ooit in West-Berlijn, de andere in Oost-Berlijn. Beide ontwikkelden zich volledig anders maar vormen toch vandaag de dag het kloppende hart van hip Berlijn! Aan het eind van de rondleiding heb je niet alleen talloze leuke straatjes ontdekt en een bijzonder verhaal over Berlijn gehoord, maar heb je ook een hele wensenlijst met toffe plekjes om te bezoeken in de toekomst.

Hoogtepunten van deze rondleiding over Local Life in Berlijn:
• Ontdek het alternatieve Berlijn met een Nederlandse gids
• Inkijkje in het dagelijks leven van de Berlijners
• Bekijk de leukste en gezelligste straten in de hipste buurten
• Doe inspiratie op voor de rest van je bezoek aan Berlijn
• Inclusief talloze tips en aanraders van een vrolijke local

Boek nu je tickets voor deze rondleiding!

Eerst volgende data:
Momenteel geen data beschikbaar

• De tickets voor volwassenen kosten €20,00, tickets voor kinderen tot en met 16 jaar kosten €16,00. Alle prijzen zijn incl. boekingskosten en administratiekosten.
• De tickets zijn direct te boeken via onderstaande widget. Na de betaling ontvang je automatisch een bevestiging per mail, zorg dus dat je mijn e-mailadres aan je adresboek hebt toegevoegd!
• Twee dagen van te voren (op woensdag- of donderdagochtend) ontvang je een email met de exacte tijd & locatie van verzamelen en vertrek, contactinformatie en meer.
• Boek je last minute? Geen probleem, dat kan! Zorg dat je via het onderstaande formulier tickets boekt en betaalt. Ik stuur alle informatie uiterlijk 12 uur van te voren toe (donderdagavond of (bij een rondleiding op zaterdag) vrijdagavond om 22:00 uur).
• Na de rondleiding ontvang je een korte survey met de gelegenheid om feedback te geven over je ervaring.
• Vragen? Bekijk de veelgestelde vragen over de rondleidingen hier.

Verzameltijd: 10:00 uur
Duur: 
3,5 uur (incl korte pauze)
Start
: Alexanderplatz
Einde: Eberswalder strasse, Prenzlauer Berg

Document

Boek hier je tickets!Betaaldetails

Aantal Rondleiding Prijs
0 Volwassenen € 0,00
0 Kinderen <16 jaar € 0,00