Berlijntips, rondleidingen, handige info en boeiende verhalen van een Nederlandse in Berlijn

Lifestyle rondleidingen in Berlijn • Ontdek de coolste metropool van Europa!

,
0
Home » Rondleidingen in Berlijn – Ga met mij mee! » Lifestyle rondleidingen in Berlijn • Ontdek de coolste metropool van Europa!

Als je al eens vaker in Berlijn bent geweest of niet zo’n liefhebber van historische verhalen bent, dan hoef je je nog steeds niet te vervelen! Er zijn genoeg alternatieve locaties in Berlijn te bekijken, juist die locaties die Berlijn zo’n leuke stad maken. Want de leuke straten, winkeltjes en talloze restaurants en andere locaties die Berlijn zo’n fijne stad maken, liggen niet rondom de Brandenburger tor! Tijdens de zogeheten lifestyle-wandelingen, laat ik je een compleet ander Berlijn zien. Samen gaan we ‘off the beaten track‘ en ontdekken we het dagelijkse leven in de stad. We wandelen door de wijken en straten waar de gewone Berlijners wonen, uit eten gaan en winkelen. Omdat deze buurten niet specifiek op toeristen zijn gericht, leer je juist hier het kloppende hart van Berlijn kennen!

In de categorie lifestyle bied ik momenteel drie rondleidingen in Berlijn aan:

Street art – Bekijk Berlijn van haar meest kleurrijke en kunstzinnige kant! 

Berlijn heeft een grote underground scene met talloze mooie en bijzondere street art werken, van talloze artiesten. Naast de vele tags en kladderij van onbekende artiesten, zijn honderden parels en andere mooie werken te vinden. We wandelen door het bonte Schöneberg, waarbij we diep in de street art cultuur van Berlijn duiken. Murals, paste-ups, culturele iconen en maar ook moderne en commerciële benaderingen van street art anno nu zitten in de rondleiding inbegrepen. Ik vertel je over de talloze artiesten die Berlijn mooier maken, hun politieke statement willen delen en waar hun inspiratie vandaan komt. Natuurlijk vertel ik je ook wat meer over de buurt waar we doorheen lopen en wat er naast street art kijken nog meer de moeite waard is!
• Gericht op volwassenen maar ook geschikt voor kinderen van 9 jaar en ouder – Start om 10:00 uur – Duur: 2 uur, zonder pauze

Eerstvolgende data:
Woensdag 20 oktober (volgeboekt!)
Vrijdag 26 november 2021
Check het overzicht voor meer data en informatie.

Berlijn Mitte mal anders – Introductie tot het ándere Berlijn

Als je voor het allereerst naar Berlijn komt, dan bezoek je ongetwijfeld wel de grote en bekende bezienswaardigheden. De Brandenburger Tor, Reichstag, Alexanderplatz, Berliner Dom en Unter den Linden; ze staan allemaal in je reisboekje. Maar veel mensen willen ook graag weten wat er nou zo léuk is aan Berlijn! Tja, als je alleen je reisboekje blijft aflopen, dan krijg je daar helaas weinig van mee. Daarom neem ik je graag mee door het ándere Berlijn Mitte. We laten de grote highlights links liggen, maar wandelen door leuke straatjes, hofjes en langs gezellige cafeetjes en restaurants. Berlijn Mitte, maar dan anders!
• Gericht op volwassenen maar ook geschikt voor kinderen van 9 jaar en ouder – Start altijd om 10:00 uur – Duur: 2 uur, zonder pauze

Eerstvolgende data:
Donderdag 21 oktober 2021
Zaterdag 6 november 2021
Check het overzicht voor meer data en informatie.

Surprise Tour – Bekijk Berlijn door de ogen van een local en laat je verrassen!

Durf jij het aan om de teugels te laten vieren en je volledig te laten verrassen? Ga dan mee met mijn Surprise Tour door Berlijn! Het enige dat je hoeft te doen, is een ticket te boeken en op tijd op de bij het Weltzeituhr op Alexanderplatz te zijn, met een geldig OV-ticket voor de hele dag in je broekzak. De rest regel ik voor je! Aan de hand van het weer, het seizoen en talloze andere factoren, besluit ik waar we met de rondleiding naartoe gaan. Misschien stel ik je wel voor aan mijn favoriete wijk (en welke dat is verschilt ook wel eens), of neem ik je mee naar een paar gloednieuwe murals aan de andere kant van de stad. Wellicht heb ik gehoord van een spannende nieuwe openluchttentoonstelling en wil ik je die graag laten zien. Of heb ik in ’t geheim een nieuwe rondleiding voorbereid en wil ik die graag op mijn publiek testen, als een soort sneak preview… Het kan allemaal! Kortom; laat je door mij én door Berlijn verrassen en ga mee met mijn surprise tour! Onderweg is er tijd zat voor fotografie, mag je me natuurlijk alles vragen én voorzie ik je van talloze tips, ideeën en meer voor je verblijf in Berlijn!

Er zijn TWEE verschillende surprise tours; een korte en een lange editie: alle rondleidingen zijn gericht op volwassenen maar ook geschikt voor kinderen van 9 jaar en ouder – Start altijd om 10:00 uur – Duur korte editie: 2 uur, zonder pauze. Duur lange editie: 4 uur inclusief een korte(!) pauze.

Korte Surprise tour:
zaterdag 16 oktober 2021 (nog 4 tickets!)
Check het overzicht voor meer data en informatie.

Lange Surprise tour:
vrijdag 8 oktober 2021 (volgeboekt!)
Vrijdag 19 november 2021
Check het overzicht voor meer data en informatie.

error: Kopieren/opslaan uitgeschakeld. Copyright ©Wattedoeninberlijn.nl