Insidertips vanuit Berlijn

Home » Rondleidingen in Berlijn – Ga met mij mee! » Rondleiding: Wandelen door de Berlijnse wijken (op aanvraag)

Rondleiding: Wandelen door de Berlijnse wijken (op aanvraag)

Berlijn is niet alleen een hele grote stad, het is ook een enorme veelzijdige stad. Elke wijk heeft haar eigen karakter, haar eigen bijzonderheden en natuurlijk ook haar eigen minpuntjes. Met ruim 12 deelgemeenten (Bezirke) en 96 buurten, zijn de Berlijners heel gehecht aan hun eigen buurt en identificeren ze zich ook als ‘Friedrichshainer’ of ‘Kreuzberger’ en niet volledig Berlijner. Maar de Berlijners verbinden zich met nóg iets speciaals en dat is hun Kiez, hun wijk. Ze kennen er de buren, de bakker, de medewerkers van de supermarkt en de slager, en ze hebben er alles. Als je als inwoner van Berlijn niet oppast, kan het zomaar zijn dat je weken je Kiez niet verlaat! Maar wat maakt zo’n Kiez nou zo aantrekkelijk? En wat zijn de leukste hoogtepunten van elke wijk? Dat ontdekken we tijdens deze rondleidingen, de zogeheten Kiezwandelingen!

Wandel met mij mee tijdens één van deze rondleidingen door Berlijn:

• Kiezwandeling door Prenzlauer Berg:
Prenzlauer Berg is één van de populairste, hipste én duurste wijken van Berlijn. Oorspronkelijk een socialistische arbeiderswijk met hippies, punkers, kunstenaars en intellectuelen, tegenwoordig zeer in trek, met daardoor torenhoge huren. Tegelijkertijd is het een bruisende wijk geworden, met hippe koffietentjes, talloze restaurantjes, street art en meer. De Prenzl’berg is het epicentrum van de gentrificatie-discussie in de stad, die op bijzondere wijze clasht met de bijzondere DDR-geschiedenis. Samen wandelen we door de mooiste delen van deze bijzondere wijk en laat ik je het Prenzlauer Berg van vroeger, nu én morgen zien.

Deze rondleiding is alleen te boeken op aanvraag voor groepen van 6 personen of meer. Klik hier voor meer informatie over privé-rondleidingen.

• Kiezwandeling door Kreuzberg:
Ooit een West-Berlijns punker-eiland, door de Berlijnse muur omsloten aan drie kanten, tegenwoordig een kleurrijke wijk vol trotse Kreuzbergers. Beroemd om de mooie huizen, talloze clubs, heerlijke restaurants en gezellige sfeer, berucht om de 1 Mei demonstraties en ultra-linkse punkscene. Wandel mee door het beroemde én beruchte Kreuzberg 36, de wijk die het woord Szene Kiez nagenoeg uitvond, en waar oude Berlijners, Turken en huizenbezetters (meestal) vreemdzaam naast elkaar wonen.

Deze rondleiding is alleen te boeken op aanvraag voor groepen van 6 personen of meer. Klik hier voor meer informatie over privé-rondleidingen.

• Kiezwandeling door Friedrichshain:
Friedrichshain is een van de meest veelzijdige wijken van Berlijn en heeft een bijzondere geschiedenis. Ik vertel je hoe deze voormalige arbeiderswijk tijdens de oorlog in de as werd gelegd en daarna het paradepaardje van de DDR werd. Ook neem ik je mee in de bizarre periode ná de wende, waar Friedrichshain vooral bekend werd door de talloze krakers, die zelfs vandaag de dag nog in de wijk te vinden zijn. Natuurlijk bekijken we de Berlijnse muur, een paar mooie straten en wandelen we langs talloze gezellige café’s, koffietentjes en mooie street art. Ook bezoeken we het ruige RAW Gelände en een aantal beroemde kraakpanden, die de wijk nog geregeld in z’n greep houden. Een must voor Berlijnliefhebbers!

Deze rondleiding is alleen te boeken op aanvraag voor groepen van 6 personen of meer. Klik hier voor meer informatie over privé-rondleidingen.

Ga met mij mee!

Tijdens een wandeling van zo’n 2,5 uur door de wijken van Berlijn, bekijken we de Kiez van dichtbij. Wat maakt de wijk zo prettig? Hoe is de wijk precies ontstaan? Welke invloed hebben de Tweede Wereldoorlog, DDR-tijd/Muur en gentrificatie op de wijk gehad? En wat zijn de leukste highlights die je absoluut niet mag missen? Ik neem je mee langs gezellige pleintjes en door straten van de bekende en minder bekende wijken van Berlijn. We bekijken krakerswoningen, ontdekken monumenten en wandelen door doodgewone straten waar de doorsnee Berlijner woont. En natuurlijk voorzie ik je van tips voor leuke markten, restaurants, koffietentjes en meer. Deze rondleiding is vooral geschikt voor mensen die interesse hebben in het Berlijn van nu en het liefst élke straat en hoek van de stad willen leren kennen.
Deze rondleiding is alleen te boeken op aanvraag voor groepen van 6 personen of meer. Klik hier voor meer informatie over privé-rondleidingen.

Hoogtepunten van deze rondleidingen:
• Bekijk Berlijn door de ogen van een local
• Kom op plaatsen waar toeristen zelden worden gezien
• Ontdek de leukste en nieuwste restaurantjes, cafeetjes en andere leuke tips
• Leer meer over het Berlijn van nu en de ontwikkelingen in de stad

Vertrektijd: Dat bepaal je zelf!
Duur:
3 uur
Locatie vertrek en eindpunt
: Dit hangt af van de tour die je kiest. Uiteindelijk ontvang je deze informatie van te voren per email.