Insidertips vanuit Berlijn

Home » Rondleidingen in Berlijn – Ga met mij mee! » Rondleiding 5: Een wandeling door Joods Berlijn

Rondleiding 5: Een wandeling door Joods Berlijn

De Joodse gemeenschap in Berlijn was tot de machtsovername van de nazi’s in 1933 groot en veelzijdig. Op hun eigen manier hadden ze een leven gecreëerd in een stad, die al voor de oorlog niet altijd even vredelievend tegenover de Joodse gemeenschap was. Met hun eigen scholen, synagoge’s, bakkerijen, boekwinkels, begraafplaatsen en andere plekken, was het Joodse leven in Berlijn bedrijvig en van belang voor de stad. De opkomst van de nazi’s en hun gruwelijke handelingen maakten een abrupt einde aan deze gemeenschap, die in 1945 bijna geheel verdwenen was. We wandelen door het Scheunenviertel en Prenzlauer Berg, de wijken waar het Joodse leven zich voornamelijk concentreerde.

Rondleiding over Joods Berlijn en de Joodse begraafplaats

Ga met mij mee!
Tijdens een speciale rondleiding van ruim drieënhalf uur, neem ik je mee langs de vele bijzondere kenmerken en hoogtepunten van het Joodse leven in Berlijn. Ik vertel je hoe de Joodse gemeenschap eruit zag en hoe deze hielp om Berlijn begin jaren ’20 tot bloei te brengen. Ik laat je sporen zien van de machtsovername van de nazi’s, vertel over de Kristallnacht en waarom de oude synagoge niet werd platgebrand en laat zien hoe de nazi’s hun talloze razzia’s in de stad organiseerden.

We bezoeken een aantal grotere en kleinere locaties, die ons meer vertellen over deze ooit zo bijzondere gemeenschap en hun tragische lot. Het belooft een interessante en diepgaande rondleiding door Joods Berlijn te worden, waarbij we wegblijven van de bekende straten.

Hoogtepunten van deze rondleiding over Joods Berlijn:
• Op zoek naar sporen van de Joodse cultuur in Berlijn
• Talloze oude foto’s die meer laten zien van het vooroorlogse Berlijn
• De joodse begraafplaats
• Wandeling door de voormalige Joodse buurt

Rondleiding over Joods Berlijn en Stolpersteine

Boek nu je tickets voor deze rondleiding!

Eerstvolgende data:
Vrijdag 23 augustus 2019
Vrijdag 20 september 2019
(Meer data volgen binnenkort, zie ook het overzicht)

• De tickets voor volwassenen kosten €20,00, tickets voor kinderen tot en met 16 jaar kosten €16,00. Alle prijzen zijn incl. boekingskosten en administratiekosten.
• De rondleidingen zijn gericht op volwassenen, maar kinderen vanaf 14 jaar en ouder zijn van harte welkom om deel te nemen. Vanwege de ernst van het onderwerp, is de rondleiding voor jongere kinderen niet geschikt.
• Deze rondleiding wordt vanwege de Sjabbat alleen op doordeweekse dagen en vrijdagochtend gegeven.
• De tickets zijn direct te boeken via onderstaande widget. Na de betaling ontvang je automatisch een bevestiging per mail, zorg dus dat je mijn e-mailadres aan je adresboek hebt toegevoegd!
• Twee dagen van te voren (op woensdag- of donderdagochtend) ontvang je een email met de exacte tijd & locatie van verzamelen en vertrek, contactinformatie en meer.
• Boek je last minute? Geen probleem, je kunt tot 24 uur voor aanvang van de rondleiding boeken! Zorg dat je via het onderstaande formulier tickets boekt en betaalt. Ik stuur alle informatie uiterlijk 12 uur van te voren toe (donderdagavond of (bij een rondleiding op zaterdag) vrijdagavond om 22:00 uur).
• Na de rondleiding ontvang je een korte survey met de gelegenheid om feedback te geven over je ervaring.
• Vragen? Bekijk de veelgestelde vragen over de rondleidingen hier.

Goed om te weten:
Verzameltijd: 10:00 uur
Duur:
4 uur
Start: Senefelder Platz, Prenzlauer Berg
Einde: Hackescher Markt, Mitte

Ben je met een groep groter dan 6 personen? Dan kun je deze rondleidingen ook privé doen! Samen met jou maak ik een afspraak over de datum en tijd om de rondleiding te doen. Meer weten? Klik dan door naar deze pagina.

Document

Boek hier je tickets!Betaaldetails

Aantal Rondleiding Prijs
0 Volwassenen € 0,00
0 Kinderen <16 jaar € 0,00