Berlijntips, rondleidingen, handige info en boeiende verhalen van een Nederlandse in Berlijn

Home » Rondleidingen in Berlijn – Ga met mij mee! » Rondleiding • Leer over het verdwenen Joods Berlijn

Rondleiding • Leer over het verdwenen Joods Berlijn

Over het Joods Berlijn valt ongelooflijk veel te vertellen. Van het dagelijks leven, de beperkingen waar Berlijnse Joden mee te maken kregen en de lange strijd voor gelijkwaardigheid, die in 1933 weer ongedaan werd gemaakt door de nazi’s. De gigantische Joodse gemeenschap, die op vele prachtige manieren haar stempel op het Berlijnse leven drukte, was na de Tweede Wereldoorlog vrijwel geheel verdwenen. Niet verwonderlijk dat er vandaag de dag niet meer zoveel meer terug te vinden is over het Joodse leven in Berlijn, behalve als je weet waar je moet zijn! Daarom neem ik je graag mee tijdens deze bijzondere rondleiding over het verdwenen Joods Berlijn.

Ga met mij mee:
Tijdens een wandeling van 3,5 uur door het mooie Prenzlauer Berg en Scheunenviertel in Mitte, duiken we voornamelijk in de geschiedenis aan de hand van de vele Stolpersteine in de stad. Zo staan we stil bij heftige geschiedenispunten zoals de Polenaktion van 1938, de redding van talloze kinderen vanuit Duitsland en Oostenrijk in 1939 en leren we hoe Joodse mensen zelfs nog na hun dood door Nazi’s werden bestolen. Ook de bejaardentransporten naar Theresienstadt en het dappere verzet dat sommigen boden komen aan bod. Ik vertel je hoe de Joodse gemeenschap eruit zag en hoe deze hielp om Berlijn begin jaren ’20 tot bloei te brengen. We wandelen langs oude Joodse gebouwen en instituten, zoals de Joodse Meisjesschool en de Neue Synagoge. Ook bezoeken we de Joodse begraafplaats aan de Schönhauser Allee. Ik hoop jullie een bijzonder verhaal te mogen vertellen over het zwartste hoofdstuk uit de Berlijnse geschiedenis, zodat we nooit vergeten wat hier tussen 1933 en 1945 is gebeurd. Dit is een diepgaande rondleiding door Joods Berlijn, waarbij we wegblijven van de bekendere straten.

Hoogtepunten van deze rondleidingen over Joods Berlijn:
• Leer meer over de verdwenen Joodse gemeenschap van Berlijn
• Duik in de heftige acties van de Nazi’s tegen Joodse mensen
• Wandel door het fotogenieke Prenzlauer Berg en Scheunenviertel
• Bijzondere verhalen voorzien van historische foto’s
• Verhalen over verdringing en vernietiging, maar ook over verzet en overleven

 

Boek nu je tickets voor deze rondleiding!

Eerstvolgende data:

Even geduld aub, data wordt geladen...

Bekijk ook het overzicht.

Prijzen:

  • De tickets voor volwassenen kosten €25,00, tickets voor kinderen tot en met 16 jaar kosten €17,50. Alle prijzen zijn incl. boekingskosten en administratiekosten.
  • De rondleidingen zijn gericht op volwassenen, maar kinderen vanaf 12 jaar en ouder zijn van harte welkom om deel te nemen. Vanwege de aard van het onderwerp, is de rondleiding voor jongere kinderen niet geschikt.
  • De tickets zijn direct te boeken via onderstaande widget. Na de betaling ontvang je automatisch een bevestiging per mail, zorg dus dat je mijn e-mailadres aan je adresboek hebt toegevoegd!

Van te voren:

  • Twee dagen van te voren (op woensdag- of donderdagochtend) ontvang je een email met de exacte tijd & locatie van verzamelen en vertrek, contactinformatie en meer.
  • Boek je last minute? Geen probleem, je kunt tot 24 uur voor aanvang van de rondleiding boeken! Zorg dat je via het onderstaande formulier tickets boekt en betaalt. Ik stuur alle informatie uiterlijk 12 uur van te voren toe (donderdagavond of (bij een rondleiding op zaterdag) vrijdagavond om uiterlijk 22:00 uur).
  • Na de rondleiding ontvang je een korte survey met de gelegenheid om feedback te geven over je ervaring.
  • Een bezoek aan een synagoge is niet bij de rondleiding inbegrepen.
  • Let op: heren dienen een petje of muts bij zich te dragen, of anders bereid te zijn een keppeltje te dragen. Dit i.v.m het bezoek aan een Joodse begraafplaats.
  • CORONALees hier de afspraken m.b.t corona door.

Vragen? Bekijk de veelgestelde vragen over de rondleidingen hier

Verzameltijd: 10:00 uur
Duur:
3,5 tot 4 uur
Start: Senefelder Platz, Prenzlauer Berg
Einde: Hackescher Markt, Mitte

WTDIB PAYMENT

Boek hier je tickets!

Stripe logo

Kies je rondleiding


Wie gaan er mee?

Contactinformatie

Voorwaarden

Rondleiding
Prijs
Nog geen kind(eren) ingevoerd (á € 15,05)
0,00
Nog geen volwassen(en) ingevoerd (á € 17,99)
0,00
0,00
Totaalprijs:
0,00
error: Kopieren/opslaan uitgeschakeld. Copyright ©Wattedoeninberlijn.nl