Berlijntips, rondleidingen, handige info en boeiende verhalen van een Nederlandse in Berlijn

Tempelhof Berlijn Germania

Rondleiding • De mythe Germania • Berlijn tussen 1933 en 1945

Het Nazi-regime heeft met de hegemonie tijdens het Derde Rijk en later door de Tweede Wereldoorlog, minstens zo’n stempel op de stad gedrukt als de Berlijnse muur dat vanaf 1961 deed. Waar paleizen, ministeries, brede lanen en andere architectonische hoogstandjes verrezen voor Welthautpstadt Germania, werd anderzijds een groot deel van de bevolking onderdrukt. De stad die zich bij de Olympiade van 1936 aan de wereld presenteerde als rijk, modern en open voor iedereen, was onleefbaar geworden voor socialisten, joden, Roma, en homoseksuelen. De daarop volgende Tweede Wereldoorlog verwoestte een groot deel van Berlijn, waarmee de megalomane droom van Germania ten onder ging. In een wandeling van ongeveer 4 uur vertel ik uitgebreid over Berlijn als hoofdstad van Nazi-Duitsland, hoe de stad werd verbouwd om een nationaal voorbeeld te worden en hoe dit in praktijk eigenlijk écht uitpakte. Een must voor iedereen met interesse in geschiedenis!

Ontdek met mij de sporen van de mythe Germania

Toen de nazi’s in 1933 de macht grepen in Duitsland, ging één plan vrijwel meteen in werking: het veranderen van Berlijn als zeer socialistische en opstandige arbeidersstad naar hét voorbeeld voor het gehele nazi-rijk: Welthauptstadt Germania. Er moest gebouwd worden, heringericht en verbeterd. Maar de Tweede Wereldoorlog brak uit en daarmee werd het plan om de absurde fantasiestad Germania vorm te geven gestopt. Tijdens deze rondleiding duiken we in het nabije verleden van Berlijn als hoofdstad van Nazi-Duitsland. Natuurlijk bekijken we architectuur die over is gebleven maar staan we ook stil bij alle andere dingen die in Berlijn speelden tussen 1933 en 1945. We hebben het over de Holocaust, verzetsstrijders en over de vele geallieerde bombardementen op de stad. Onderdelen zijn Luchthavengebouw Tempelhof, het Schwerbelastungskörper, het Bayrische Viertel en nog veel meer. Aan het eind van de rondleiding heb je niet alleen een completer beeld van de Nazi-heerschappij in Berlijn, maar heb je ook talloze historische plaatsen bezocht die het verhaal omlijsten.

Hoogtepunten van deze rondleiding over Berlijn ten tijde van de nazi-dictatuur:
Duidelijkheid tussen de mythe en realiteit in Welthauptstadt Germania
Onthuld verleden van ogenschijnlijk(!) doodgewone plaatsen
• Schaduwzijde van pracht en praal: verzet en onderdrukking
• Rondleiding weg van de gebaande paden in het zuiden van Berlijn
• Bijzondere verhalen voorzien van foto’s in één rondleiding

Boek nu je tickets voor deze rondleiding!

Eerstvolgende data:

Even geduld aub, data wordt geladen...

Bekijk ook het overzicht.

Prijzen:
• De tickets voor volwassenen kosten €25,00, tickets voor kinderen tot en met 16 jaar kosten €17,50. Alle prijzen zijn incl. boekingskosten en administratiekosten.
De rondleidingen zijn gericht op volwassenen, maar kinderen vanaf 14 jaar en ouder zijn van harte welkom om deel te nemen.
• T
ickets zijn direct te boeken via onderstaande widget. Na de betaling ontvang je automatisch een bevestiging per mail, zorg dus dat je mijn e-mailadres aan je adresboek hebt toegevoegd!
Let op: voor deze rondleiding heb je een geldig ticket voor het Berlijnse OV (zone A+B, denk aan een Tageskarte, Welcome in Berlin card of anders) nodig! Deze zit niet bij de rondleiding inbegrepen.

Van tevoren:
Twee dagen van tevoren (op woensdag- of donderdagochtend) ontvang je een email met de exacte tijd & locatie van verzamelen en vertrek, contactinformatie en meer.
Boek je last minute? Geen probleem, je kunt tot 24 uur voor aanvang van de rondleiding boeken! Zorg dat je via het onderstaande formulier tickets boekt en betaalt. Ik stuur alle informatie uiterlijk 12 uur van tevoren toe (donderdagavond of (bij een rondleiding op zaterdag) vrijdagavond om uiterlijk 22:00 uur).
• CORONALees hier de afspraken m.b.t corona door. Denk er ook aan dat je een FFP2-masker voor mond én neus bij je draagt voor in het OV

Vragen? Bekijk de veelgestelde vragen over de rondleidingen hier.

Starttijd en locatie:

Verzameltijd: 10:00 uur
Duur:
4 uur (incl korte pauze)
Start: U-bahnhof Platz der Luftbrücke.
Einde: Fehrbelliner Platz.

WTDIB PAYMENT

Boek hier je tickets!

Stripe logo

Kies je rondleiding

Wie gaan er mee?

Contactinformatie

Voorwaarden

Rondleiding
Prijs
Nog geen kind(eren) ingevoerd (á € 15,05)
0,00
Nog geen volwassen(en) ingevoerd (á € 17,99)
0,00
0,00
Totaalprijs:
0,00
error: Kopieren/opslaan uitgeschakeld. Copyright ©Wattedoeninberlijn.nl