Insidertips vanuit Berlijn

Rondleiding 3 • Het Derde Rijk, een tijdreis naar 1933 – 1945

Ondanks het feit dat Berlijn voor een groot deel mensen trekt met interesse in de Koude Oorlog, hebben het Nazi-regime (en aansluitend de Tweede Wereldoorlog) minstens zo’n stempel op de stad gedrukt als de Berlijnse muur. Waar eerst de architectonische plannen voor de grootse Welthautpstadt Germania werden uitgewerkt en in Berlijn ministeries, paleizen en andere bijzondere gebouwen verrezen, richtte de Tweede Wereldoorlog en op z’n laatst de slag om Berlijn in 1945 immense schade aan de stad aan. In een wandeling van zo’n 3 uur vertel ik uitgebreid over de opkomst van de Nazi’s in een linkse stad als Berlijn, laat ik je zien wat er nog te vinden is van de typische Nazi-hegemonie en beschrijf ik hoe de stad de de slag om Berlijn in April 1945 beleefde. Een must voor liefhebbers.

Wandel met mij mee!
Tijdens deze rondleiding wandelen we dwars door het voormalige machtscentrum in de beruchte Wilhelmstrasse en langs het behouden Reichsluftfahrministerium van Göring, bezoeken het Sovjet-monument met T-34 tanks van het rode leger. Ik neem je mee naar de onopvallende maar tekenende plek waar Hitler in zijn bunker zijn Waterloo vond op 30 april 1945, we bezoeken de ruïnes van de hoofdkwartieren van de SS en Gestapo en zoeken naar sporen van de Neue Reichskanzlei in hartje Berlijn. Aan het eind van de rondleiding heb je niet alleen een completer beeld van de Nazi-heerschappij en fort Berlijn tijdens de slag om Berlijn in 1945, maar heb je ook talloze historische plaatsen bezocht die het verhaal omlijsten.

Hoogtepunten van deze rondleiding over het Derde Rijk in Berlijn:
• Oud Nazi-ministerie en de beruchte Wilhelmstrasse
• Sovjetmonument met T34 tanks en Howitzers
• Meerdere ruïnes en andere resten van WO-II
• De locatie van Hitlers Bunker
• Talloze verhalen voorzien van foto’s in één rondleiding

Boek nu je tickets voor deze rondleiding!

Eerst volgende data:
Zaterdag 18 mei 2019 (laatste tickets!)
Woensdag 5 juni 2019
Vrijdag 14 juni 2019
Vrijdag 5 juli 2019
Woensdag 7 augustus 2019
Vrijdag 30 augustus 2019
Zaterdag 21 september 2019

• De tickets voor volwassenen kosten €20,00, tickets voor kinderen tot en met 16 jaar kosten €16,00. Alle prijzen zijn incl. boekingskosten en administratiekosten.
• De rondleidingen zijn gericht op volwassenen, maar kinderen vanaf 12 jaar en ouder zijn van harte welkom om deel te nemen.
• De tickets zijn direct te boeken via onderstaande widget. Na de betaling ontvang je automatisch een bevestiging per mail, zorg dus dat je mijn e-mailadres aan je adresboek hebt toegevoegd!
• Twee dagen van te voren (op woensdag- of donderdagochtend) ontvang je een email met de exacte tijd & locatie van verzamelen en vertrek, contactinformatie en meer.
• Boek je last minute? Geen probleem, je kunt tot 24 uur voor aanvang van de rondleiding boeken! Zorg dat je via het onderstaande formulier tickets boekt en betaalt. Ik stuur alle informatie uiterlijk 12 uur van te voren toe (donderdagavond of (bij een rondleiding op zaterdag) vrijdagavond om 22:00 uur).
• Na de rondleiding ontvang je een korte survey met de gelegenheid om feedback te geven over je ervaring.
• Vragen? Bekijk de veelgestelde vragen over de rondleidingen hier.

Goed om te weten:
Verzameltijd: 
10:00 uur
Duur:
Ruim 3,5 uur (incl korte pauze)
Start: Omgeving Anhalter Bahnhof
Einde: Reichstag, Mitte

Document

Boek hier je tickets!Betaaldetails

Aantal Rondleiding Prijs
0 Volwassenen € 0,00
0 Kinderen <16 jaar € 0,00