Berlijntips, rondleidingen, handige info en boeiende verhalen van een Nederlandse in Berlijn

Rondleiding • Berlijn in het Derde Rijk; een tijdreis naar 1933 – 1945

Het Nazi-regime heeft met de hegemonie tijdens het Derde Rijk en later door de Tweede Wereldoorlog, minstens zo’n stempel op de stad gedrukt als de Berlijnse muur. Waar paleizen, ministeries, brede lanen en andere architectonische hoogstandjes verrezen voor Welthautpstadt Germania, richtten de Tweede Wereldoorlog en de slag om Berlijn in 1945 immense schade aan de stad aan. In een wandeling van zo’n 3,5 uur vertel ik uitgebreid over de opkomst van de Nazi’s in een stad als Berlijn, laat ik je zien wat er nog te vinden is van deze bizarre periode, en beschrijf ik hoe de stad de de slag om Berlijn in April 1945 beleefde. Een must voor iedereen met interesse in geschiedenis!

Wandel met mij mee langs sporen van het Derde Rijk

Tijdens deze rondleiding nemen we bijzondere hoogtepunten en overblijfselen van het voormalige machtscentrum van de Nazi’s mee. We bekijken overblijfselen van oude Flaktorens, wandelen langs het voormalig hoofdkwartier van de Hitlerjugend, verdiepen ons in de enorme marsen die bij de Lustgarten en op Gendarmenmarkt plaatsvonden en verbazen ons over het effect van de Nazi-propaganda. Natuurlijk mag ook een bekend gebouw als het Reichsluftfahtministerium niet ontbreken en doen we ook de Führerbunker aan. Aan het eind van de rondleiding heb je niet alleen een completer beeld van de Nazi-heerschappij en fort Berlijn tijdens de slag om Berlijn in 1945, maar heb je ook talloze historische plaatsen bezocht die het verhaal omlijsten.

Hoogtepunten van deze rondleiding over het Derde Rijk en de Tweede Wereldoorlog in Berlijn:
• Overblijfselen van de Flaktürme, Duits luchtafweergeschut
• Onthuld verleden van ogenschijnlijk(!) doodgewone plaatsen
• Oude Nazi-ministeries en de beruchte Wilhelmstrasse, centrum van de macht
• De locatie van Hitlers Bunker
• Verhalen voorzien van tientallen foto’s in één rondleiding

Boek nu je tickets voor deze rondleiding!

Eerstvolgende datum:
• vrijdag 15 oktober, 10:00 uur
Bekijk ook het overzicht.

• De tickets voor volwassenen kosten €25,00, tickets voor kinderen tot en met 16 jaar kosten €17,50. Alle prijzen zijn incl. boekingskosten en administratiekosten.
• De rondleidingen zijn gericht op volwassenen, maar kinderen vanaf 12 jaar en ouder zijn van harte welkom om deel te nemen.
• De tickets zijn direct te boeken via onderstaande widget. Na de betaling ontvang je automatisch een bevestiging per mail, zorg dus dat je mijn e-mailadres aan je adresboek hebt toegevoegd!
• Twee dagen van te voren (op woensdag- of donderdagochtend) ontvang je een email met de exacte tijd & locatie van verzamelen en vertrek, contactinformatie en meer.
• Boek je last minute? Geen probleem, je kunt tot 24 uur voor aanvang van de rondleiding boeken! Zorg dat je via het onderstaande formulier tickets boekt en betaalt. Ik stuur alle informatie uiterlijk 12 uur van te voren toe (donderdagavond of (bij een rondleiding op zaterdag) vrijdagavond om uiterlijk 22:00 uur).
• Na de rondleiding ontvang je een korte survey met de gelegenheid om feedback te geven over je ervaring.
• Vragen? Bekijk de veelgestelde vragen over de rondleidingen hier.

Goed om te weten:
Verzameltijd: 
10:00 uur
Duur:
4 uur (incl korte pauze)
Start: Omgeving Volkspark Friedrichshain
Einde: Omgeving Wilhelmstrasse, Mitte.

WTDIB PAYMENT

Boek hier je tickets!

Stripe logo

Kies je rondleiding:

Wie gaan er mee?

Contactinformatie

Voorwaarden

Rondleiding
Prijs
Nog geen kind(eren) ingevoerd (á € 15,05)
0,00
Nog geen volwassen(en) ingevoerd (á € 17,99)
0,00
15% korting toegekend
0,00
Totaalprijs:
0,00
error: Kopieren/opslaan uitgeschakeld. Copyright ©Wattedoeninberlijn.nl