Berlijntips, rondleidingen, handige info en boeiende verhalen van een Nederlandse in Berlijn

Rondleiding • De Berlijnse Muur: op zoek naar littekens

Ruim 28 jaar lang deelde de Berlijnse muur over 155 kilometer lengte de stad Berlijn. De betonnen kolos maakte een bijna onuitwisbare indruk. Maar zo snel als hij gebouwd was, verdween hij na de val in november 1989 ook weer. Binnen een paar maanden waren alle stukken verdwenen. Hoe kon dit gebeuren? En waarom is de muur eigenlijk ooit gebouwd? Hoe zag deze eruit? Hoe kwam het dat de muur, ondanks alles, toch nog relatief plotseling viel? Aan de voormalige grens zijn nog talloze littekens, monumenten en overblijfselen van de Berlijnse muur te vinden. Samen vormen zij een interessant verhaal over de deling van de stad. Tijdens deze rondleidingen slingeren we over het pad van de voormalige Berlijnse muur en neem ik je mee terug in de tijd.

Wandel met mij mee!
Tijdens een rondleiding van 4 uur, vertel ik je alles over de Berlijnse muur. Waarom deze eigenlijk gebouwd werd, hoe de DDR de muur inzette als propaganda-middel en hoe het leven aan weerszijde gewoon doorging. We bekijken oude stukken Berlijnse muur, verbazen ons over vluchttunnels en voormalige grensovergangen en leren de verschillen te herkennen tussen voormalig oost en west (want die zie je – met een beetje hulp – nog altijd!). Met talloze foto’s uit mijn archief laat ik je het Berlijn van 1961 tot 1989 aan je voorbij gaan en geef ik antwoord op de prangende vragen die je hebt. Aan het eind van de rondleiding weet je precies hoe de muur in elkaar zat, heb je talloze nieuwe en indrukwekkende verhalen gehoord, en de straten gezien waar de deling op haar sterkst was. Kortom; ik beloof je dat je na deze wandeling beter begrijpt waarom Berlijn is zoals ze is!

Hoogtepunten van deze rondleiding langs de Berlijnse muur:
• Een wandeling in het spoor van de Berlijnse Muur
• Oude stukken muur
• Onbekende verhalen over bijzondere vluchten en vluchttunnels
• Verborgen littekens zichtbaar gemaakt
• Herken zelf de verschillen tussen oost en west Berlijn
• Talloze verhalen over de muur, ondersteund met foto’s 

Boek nu je tickets voor deze rondleiding!

Eerstvolgende data:
• vrijdag 12 november, 10:00 uur
Check ook het overzicht.

Goed om te weten:
• De tickets voor volwassenen kosten €25,00, tickets voor kinderen tot en met 16 jaar kosten €17,50. Alle prijzen zijn incl. boekingskosten en administratiekosten.
• De rondleidingen zijn gericht op volwassenen, maar kinderen vanaf 12 jaar en ouder zijn van harte welkom om deel te nemen. Vanwege het ingewikkelde onderwerp, is de rondleiding voor jongere kinderen niet geschikt.
• De tickets zijn direct te boeken via onderstaande widget. Na de betaling ontvang je automatisch een bevestiging per mail, zorg dus dat je mijn e-mailadres aan je adresboek hebt toegevoegd!
• Twee dagen van te voren (op woensdag- of donderdagochtend) ontvang je een email met de exacte tijd & locatie van verzamelen en vertrek, contactinformatie en meer.
• Boek je last minute? Geen probleem, je kunt tot 12 uur voor aanvang van de rondleiding boeken! Zorg dat je via het onderstaande formulier tickets boekt en betaalt. Ik stuur alle informatie de avond voor de rondleiding toe (donderdagavond of (bij een rondleiding op zaterdag) vrijdagavond uiterlijk 22:00 uur).
• Na de rondleiding ontvang je een korte survey met de gelegenheid om feedback te geven over je ervaring.
• Vragen? Bekijk de veelgestelde vragen over de rondleidingen hier.
CORONALees van te voren de huisregels m.b.t corona-preventie nog eens goed door. Denk er ook aan dat je een masker voor je mond en neus bij je draagt!

Verzameltijd: 10:00 uur
Duur:
4 uur (incl. pauze)
Start: S Schönholz
Einde: Nordbahnhof, Mitte

WTDIB PAYMENT

Boek hier je tickets!

Stripe logo

Kies je rondleiding:

Wie gaan er mee?

Contactinformatie

Voorwaarden

Rondleiding
Prijs
Nog geen kind(eren) ingevoerd (á € 15,05)
0,00
Nog geen volwassen(en) ingevoerd (á € 17,99)
0,00
0,00
Totaalprijs:
0,00
error: Kopieren/opslaan uitgeschakeld. Copyright ©Wattedoeninberlijn.nl