Insidertips vanuit Berlijn

Rondleiding 4 • Leven naast de Berlijnse muur

Ruim 28 jaar lang deelde een betonnen muur van 155 kilometer lengte de stad Berlijn. En zo snel als hij gebouwd was, verdween hij na de val in november 1989 ook weer. In het voorjaar van 1990 was bijna alles weggehaald en nu 30 jaar later zijn bijna alle sporen uitgewist. Niet zo gek, want los van de lelijkheid zorgde de muur voor een hoop ellende. Maar hoewel de muur er fysiek niet meer staat, zijn er nog talloze littekens, monumenten en overblijfselen te vinden. Samen vormen zij een interessant verhaal over de deling van de stad, met alle gevolgen van dien. Tijdens deze rondleiding slingeren we door de woonwijken Kreuzberg en Mitte, waar de Berlijnse muur het dagelijks leven sterk beïnvloedde.

Wandel met mij mee!
Tijdens een rondleiding van ruim 3 uur, vertel ik je alles over de Berlijnse muur. Waarom deze eigenlijk gebouwd werd, hoe de DDR de muur inzette als propaganda-middel en hoe het leven aan weerszijde gewoon doorging. We bekijken oude stukken Berlijnse muur, een oude wachttoren, verbazen ons over voormalige grensovergangen en leren de verschillen te herkennen tussen voormalig oost en west (want die zie je – met een beetje hulp – nog altijd!). Met talloze foto’s uit mijn archief laat ik je het Berlijn van 1961 tot 1989 aan je voorbij gaan. Aan het eind van de rondleiding heb je veel nieuwe verhalen gehoord over de Berlijnse muur, straten en pleinen gezien waar de deling op haar sterkst was en begrijp je beter waarom Berlijn de stad is, die ze vandaag de dag geworden is.

Hoogtepunten van deze rondleiding langs de Berlijnse muur:
• Een wandeling in het spoor van de Berlijnse Muur
• Oude wachttorens en talloze oude stukken muur
• Verborgen littekens zichtbaar gemaakt
• Talloze verhalen over de muur, ondersteund met foto’s 

Boek nu je tickets voor deze rondleiding!

Eerst volgende data:
Vrijdag 15 februari 2019
Vrijdag 8 maart 2019
Zaterdag 13 april 2019
Vrijdag 17 mei 2019

• De tickets voor volwassenen kosten €20,00, tickets voor kinderen tot en met 16 jaar kosten €16,00. Alle prijzen zijn incl. boekingskosten en administratiekosten.
• De tickets zijn direct te boeken via onderstaande widget. Na de betaling ontvang je automatisch een bevestiging per mail, zorg dus dat je mijn e-mailadres aan je adresboek hebt toegevoegd!
• Twee dagen van te voren (op woensdag- of donderdagochtend) ontvang je een email met de exacte tijd & locatie van verzamelen en vertrek, contactinformatie en meer.
• Boek je last minute? Geen probleem, dat kan! Zorg dat je via het onderstaande formulier tickets boekt en betaalt. Ik stuur alle informatie uiterlijk 12 uur van te voren toe (donderdagavond of (bij een rondleiding op zaterdag) vrijdagavond om 22:00 uur).
• Na de rondleiding ontvang je een korte survey met de gelegenheid om feedback te geven over je ervaring.
• Vragen? Bekijk de veelgestelde vragen over de rondleidingen hier.

Goed om te weten:
Verzameltijd: 
10:00 uur
Duur: 
3,5 uur (incl korte pauze)
Start: Potsdamer Platz
Einde: Ostbahnhof

Document

Boek hier je tickets!Betaaldetails

Aantal Rondleiding Prijs
0 Volwassenen € 0,00
0 Kinderen <16 jaar € 0,00