Insidertips vanuit Berlijn

Rondleiding 4 • De Berlijnse Muur

Ruim 28 jaar lang deelde de Berlijnse muur over 155 kilometer lengte de stad Berlijn. En deze maakte een bijna onuitwisbare indruk. Maar zo snel als hij gebouwd was, verdween hij na de val in november 1989 ook weer. Binnen een paar maanden waren alle stukken verdwenen. Hoe kon dit gebeuren? En waarom is de muur eigenlijk ooit gebouwd? Hoe zag deze eruit? Hoe kwam het dat de muur, ondanks alles, toch nog relatief plotseling viel? Aan de voormalige grens zijn nog talloze littekens, monumenten en overblijfselen van de Berlijnse muur te vinden. Samen vormen zij een interessant verhaal over de deling van de stad. Tijdens deze rondleiding slingeren we over het pad van de voormalige Berlijnse muur en neem ik je mee terug in de tijd.

Wandel met mij mee!
Tijdens een rondleiding van ruim 3,5 uur, vertel ik je alles over de Berlijnse muur. Waarom deze eigenlijk gebouwd werd, hoe de DDR de muur inzette als propaganda-middel en hoe het leven aan weerszijde gewoon doorging. We bekijken oude stukken Berlijnse muur, een oude wachttoren, verbazen ons over voormalige grensovergangen en leren de verschillen te herkennen tussen voormalig oost en west (want die zie je – met een beetje hulp – nog altijd!). Met talloze foto’s uit mijn archief laat ik je het Berlijn van 1961 tot 1989 aan je voorbij gaan. Aan het eind van de rondleiding heb je veel nieuwe verhalen gehoord over de Berlijnse muur, straten en pleinen gezien waar de deling op haar sterkst was en begrijp je beter waarom Berlijn de stad is, die ze vandaag de dag geworden is.

Hoogtepunten van deze rondleiding langs de Berlijnse muur:
• Een wandeling in het spoor van de Berlijnse Muur
• Oude wachttorens en oude stukken muur
• Verborgen littekens zichtbaar gemaakt
• Talloze verhalen over de muur, ondersteund met foto’s 

Rondleiding Berlijnse muur met een Nederlandse gids

Boek nu je tickets voor deze rondleiding!

Eerst volgende data:
Woensdag 25 september 2019

Let op: ben je 6, 7 of 8 november in Berlijn voor de viering van 30 jaar Mauerfall? Check dan mijn rondleiding special voor deze dagen: Mauerfall rondleidingen.

• De tickets voor volwassenen kosten €20,00, tickets voor kinderen tot en met 16 jaar kosten €16,00. Alle prijzen zijn incl. boekingskosten en administratiekosten.
• De rondleidingen zijn gericht op volwassenen, maar kinderen vanaf 12 jaar en ouder zijn van harte welkom om deel te nemen. Vanwege de ernst van het onderwerp, is de rondleiding voor jongere kinderen niet geschikt.
• De tickets zijn direct te boeken via onderstaande widget. Na de betaling ontvang je automatisch een bevestiging per mail, zorg dus dat je mijn e-mailadres aan je adresboek hebt toegevoegd!
• Twee dagen van te voren (op woensdag- of donderdagochtend) ontvang je een email met de exacte tijd & locatie van verzamelen en vertrek, contactinformatie en meer.
• Boek je last minute? Geen probleem, je kunt tot 24 uur voor aanvang van de rondleiding boeken! Zorg dat je via het onderstaande formulier tickets boekt en betaalt. Ik stuur alle informatie uiterlijk 12 uur van te voren toe (donderdagavond of (bij een rondleiding op zaterdag) vrijdagavond om 22:00 uur).
• Na de rondleiding ontvang je een korte survey met de gelegenheid om feedback te geven over je ervaring.
• Vragen? Bekijk de veelgestelde vragen over de rondleidingen hier.

Goed om te weten:
Verzameltijd: 
10:00 uur
Duur: 
3,5 uur (incl korte pauze)
Start: Potsdamer Platz, Mitte
Einde: Ostbahnhof, Friedrichshain

WTDIB PAYMENT

Boek hier je tickets!

Kies je rondleiding

Wie gaan er mee?

Contactinformatie

Rondleiding
Prijs
Nog geen kind(eren) ingevoerd (á € 15,05)
0,00
Nog geen volwassen(en) ingevoerd (á € 17,99)
0,00
Totaalprijs:
0,00