Blog met Berlijntips, handige info en boeiende verhalen over Berlijn

Home » Rondleidingen in Berlijn – Ga met mij mee! » Rondleidingen – Festival of Lights in Berlijn

Rondleidingen – Festival of Lights in Berlijn

Als de zomer over haar hoogtepunt heen is, en de avond langzaam maar zeker weer steeds vroeger valt, staat Berlijn na zonsondergang vol in het licht! Eindelijk is het weer zover; in oktober 2022 staat Berlijn weer in het teken van het Festival of Lights! Tijdens het Festival of Lights zijn de bekende bezienswaardigheden van Berlijn feestelijk verlicht met laser, 3D videomapping en kleurenlampen. Deelnemende monumenten zijn onder andere de Brandenburger Tor, Berliner Dom, Fernsehturm maar ook minder bekende gebouwen, pleinen en locaties. In totaal zijn er meer dan 30 prachtig verlichte locaties te bezoeken in Berlijn tijdens het festival! Meer dan genoeg reden voor een uitgebreide avondwandeling, ik laat je de allerleukste en – mooiste locaties zien!

Het Festival of Lights 2023 vindt plaats van 6 tot en met 15 oktober 2023.

Maak samen met mij een avondwandeling door Berlijn!

Tijdens een gezellige avondrondleiding, laat ik je de mooiste verlichtingen zien, die Berlijn dit jaar weer sieren. Langs hoogtepunten zoals de Brandenburger Tor en de Bebelplatz, maar langs ook kleinere creatieve plaatsen in de omgeving van het Nikolaiviertel. Ondertussen vertel ik natuurlijk honderduit over mijn Berlijn, de stad waar ik al zoveel jaren van houd. We beginnen rond 19:00 uur op de Potsdamer Platz als de lichten aan gaan, en eindigen in de omgeving van Alexanderplatz tegen 22:00 uur. Afhankelijk van het definitieve programma van het Festival, kan het zijn dat de route ietwat afwijkt. In alle gevallen heb je aan het eind van de avond Berlijn een beetje beter leren kennen, prachtige verlichtingen gezien én alle vragen kunnen stellen die je had!

Wat kun je verwachten?
Een leuke en gezellige wandeltocht door de binnenstad van Berlijn
Ook boeiend voor mensen die Berlijn al erg goed kennen
Veel kunst en verlichtingen maar ook historie
Tijd voor fotografie

Drukke straten en pleinen, maar toch een leuke ervaring

De rondleidingen zijn geschikt voor jong én oud, dus jullie zijn van harte welkom! Zie ik je dan?

Bekijk onderstaande blogs voor fotoseries van Berlin Leuchtet en het Festival of Lights
Festival of Lights 2016
Festival of Lights 2017
Festival of Lights 2018
Festival of Lights 2019
Festival of Lights 2020

Lees dit artikel voor meer informatie over de Lichtfestivals in Berlijn

Geen spijt van!

We hadden geen spijt van onze boeking en keuze voor Emma! Wij waren met ons vieren en vonden het geweldig. Zodra we in Berlijn zijn, gaan we weer met een rondleiding mee. Zoals wij in het zuiden zeggen: Chapeau.

Jos

Duidelijk, informatief en goed voorbereid!

De tour met Emma was precies wat ik er van had verwacht: duidelijk, informatief en goed voorbereid! Dit was mijn eerste rondleiding met Emma, en voordat ik deze had gelopen met haar, had ik ook al een 2e tour geboekt. Geen spijt van en ik verheug me op de volgende. Emma je bent een topper!

Sander

Prettig enthousiasme

Wij vonden jouw enthousiasme erg prettig. Je vertelt boeiend en geeft interessante achtergrondinformatie die beklijft.

Gerard

De moeite waard

Persoonlijk had ik verlichte gebouwen verwacht, maar geen kunst art etc. Wat ik gezien heb was absoluut de moeite waard, maar na 5 gebouwen had ik het persoonlijk wel gezien. Ik ben puur gebleven voor de interessante historische uitleg. Vooral de info over WOII . Wat ik aan historische dingen heb gezien was absoluut de moeite waard.

Richard

Festival of Lights was een groot succes

De rondleiding was super. Emma is een zeer enthousiaste ‘tourguide’ met ontzettend veel (insiders) kennis van Berlijn. Ze vindt het zichtbaar leuk om haar kennis en passie over te dragen op anderen. Tot nu toe hadden we alleen de mogelijkheid om een digitale toer met haar te doen. Nu eindelijk in het echt en dat was meer dan de moeite waard. De voor ons (gek genoeg) eerste kennismaking met Festival Of Lights, en het was een groot succes! Volgend jaar weer.

Karim

Zorgvuldig voorbereide rondleiding

Onze eerste rondleiding ooit! Dus we wisten niet wat we moesten verwachten. Wij vonden het erg leuk dat je zoveel wist en dat je interesse zo groot is en dat je daardoor met zoveel "passie" vertelde. Super bedankt en zeker tot een volgende keer!

Taco en Nanette

Goede sfeer

Goede sfeer, duidelijke uitleg, mooie route en een mooi stukje geschiedenis!

Danny

Emma is een uitstekende gids met een inspirerend verhaal.

Uitstekende rondleiding en met veel enthousiasme gebracht. Emma is een uitstekende gids met een inspirerend verhaal.

Petra

Emma weet heel veel

Emma weet heel veel en heeft mooie foto’s bij haar verhaal. Ze heeft persoonlijk contact met de wandelaars maar ook oog voor de mensen op straat. Emma's wandelingen zijn een echte aanrader voor iedereen, ook als je al vaker in Berlijn bent geweest. Wij hebben echt genoten, we gaan vast nog een keer met je mee!

Corry

Bedankt!

Fijne rondleiding door gedreven gids, met goede voorbereiding en ruime achtergrond. Bedankt!

Els

Een betere kennismaking met deze prachtige stad kun je je niet wensen.

Het leuke is dat, ook als je Berlijn in je hart hebt gesloten zoals wij dat hebben gedaan en de stad vaak bezoekt en kent, de rondleidingen die Emma verzorgt zeer de moeite waard zijn. Een betere kennismaking met deze prachtige stad kun je je niet wensen.

C. & D.

Gewoon boeken!

Niet zeuren mensen. Ga gewoon met Emma mee. Berlijn wordt er nog leuker door! Echt! En ik kan het weten.

Marcus

Erg leuke wandeling

Bij haar introductie vertelde Emma dat ze ooit voor de liefde naar Berlijn was gekomen, voor de liefde voor Berlijn zélf, wel te verstaan. En dat was te merken tijdens de rondleiding. Emma had over elke locatie wel iets interessants te vertellen en had op elke vraag een adequaat antwoord. Ik denk dat zij heel veel weet over Berlijn, geweldig. In combinatie met haar vrolijke enthousiasme leverde dat een erg leuke wandeling op. Gezien de onderwerpen van de rondleidingen die zij geeft, sluit ik zeker niet uit dat ik nog eens met haar zal meelopen. Een aanrader dus, een rondleiding met Emma!

Herman

Emma houdt van Berlijn, dat merk je!

Ik vind vooral je enthousiasme en de liefde die je uitspreekt voor deze mooie stad (en haar bewoners) ontroerend!

Monique

Ik heb genoten!Je hebt heel veel kennis en vertelt er met passie over: dat maakt het heel interessant. Tegelijkertijd ben je spontaan en maak je sfeer, dus is het ook gewoon gezellig onderweg. Ik vond het echt een hele leuke rondleiding, heb er van genoten en van geleerd.Anne

Boven verwachting!

Ik had aanvankelijk geen idee wat de lichtshow zou opleveren, maar het was boven mijn verwachtingen. Zonder de rondleiding te boeken, was me dit ontgaan. Dus: boeken allemaal!

Philip

Ik voelde me erg welkom

Ik vond de toer erg intrestant en leuk gebracht, met leuke informatie en niet te langdradig. Emma zelf toont ook interesse in iedereen! Ik deed de toer in mijn eentje, maar voelde me absoluut erg welkom. Zeker een aanrader dus!

Marit

Mijn rondleidingen tijdens het Festival of Lights:

Het festival of Lights 2022 vindt plaats van 6 tot en met 15 oktober 2023.

Eerstvolgende data: Even geduld aub, data wordt geladen...

• De tickets voor volwassenen kosten €30,00, tickets voor kinderen tot en met 16 jaar kosten €20,00. Alle prijzen zijn incl. boekingskosten en administratiekosten.
• De rondleidingen zijn gericht op volwassenen, maar kinderen van 10 jaar en ouder zijn van harte welkom om deel te nemen.
• De tickets zijn direct te boeken via onderstaande widget. Na de betaling ontvang je automatisch een bevestiging per mail, zorg dus dat je mijn e-mailadres aan je adresboek hebt toegevoegd!
• Twee dagen van tevoren ontvang je een email met de exacte tijd & locatie van verzamelen en vertrek, contactinformatie en meer.
• Boek je last minute? Geen probleem, je kunt tot 24 uur voor aanvang van de rondleiding boeken! Zorg dat je via het onderstaande formulier tickets boekt en betaalt.
• Na de rondleiding ontvang je een korte survey met de gelegenheid om feedback te geven over je ervaring.
• Vragen? Bekijk de veelgestelde vragen over de rondleidingen hier.

WTDIB PAYMENT

Boek hier je tickets!

Stripe logo

Kies je rondleiding

Wie gaan er mee?

Contactinformatie

Voorwaarden

Rondleiding
Prijs
Nog geen kind(eren) ingevoerd.
0,00
Nog geen volwassen(en) ingevoerd.
0,00
0,00
Totaalprijs:
0,00
error: Kopieren/opslaan uitgeschakeld. Copyright ©Wattedoeninberlijn.nl