Berlijntips, rondleidingen, handige info en boeiende verhalen van een Nederlandse in Berlijn

Home » Rondleidingen in Berlijn – Ga met mij mee! » Digitale rondleidingen • Ga live vanuit je huiskamer mee door Berlijn!

Digitale rondleidingen • Ga live vanuit je huiskamer mee door Berlijn!

Talloze mensen zitten momenteel thuis en ik weet dat velen van jullie momenteel liever in Berlijn waren geweest, dan thuis. Dus als jullie niet naar mij toe kunnen komen, dan kom ik graag naar jullie toe! En wel via digitale rondleidingen. Dwaal met mij mee door de straten van Berlijn, terwijl ik mooie verhalen vertel, de omgeving laat zien en af en toe een foto toon. Via een chat-feed heb je de mogelijkheid om vragen te stellen en kan ik direct antwoord geven! Zo hoef jij je thuis niet te vervelen, kan je toch een beetje van Berlijn meegenieten én help je mij en wattedoeninberlijn.nl om op een goede manier door deze bizarre situatie heen te komen.

Hoe werkt het?

  • Let op: om met de digi-tour mee te kunnen, heb je een INSTAGRAM-account nodig. Zo’n account kun je aanmaken op je telefoon of op je computer.
  • Via onderstaand formulier meld je je aan voor de digitale rondleiding van je keuze.
  • Kies de datum van je keuze uit en vul in de naam van je instagramaccount in, bijvoorbeeld: “@jouwaccountnaam“. Alsjeblieft, vergeet dit niet!
  • Betaal de rondleiding met je favoriete betaalmiddel en check je mail voor de bevestiging, hierin staan ook de instructies!
  • Zorg dat je op de dag en tijd van de digitale rondleiding voortijdig klaar zit en op instagram ingelogd bent. Zo mis je niets!
  • Als we er allemaal klaar voor zijn, neem ik je live mee door de stad, kun héél even een beetje in Berlijn zijn en nog vragen stellen ook!
  • Heb je de digitale rondleiding gemist? Geen zorgen! Als je van te voren hebt geboekt, heb je gewoon toegang tot het insta-account. Daar blijft de rondleiding-livevideo nog 24 uur ná afloop zichtbaar.
  • Let op: je kunt boeken tot de avond vóór de rondleiding, daarna niet meer (sorry!). Dit is zodat ik tijd heb om iedereen nog te mailen (dat moet helaas handmatig) en toe te voegen aan het insta-account. De ochtend voor de rondleiding is daar geen tijd meer voor. Ik kan je helaas niet áchteraf toevoegen om nog de rondleiding terug te kijken. Boek dus op tijd en volg tijdig de instructies op om de tour te kijken!

Welke digitale rondleidingen heb je gepland staan?

Woensdag 27 mei om 10:00 uur –  Stolpersteine

Op verzoek van velen, wandel ik nog eens de Stolpersteine-wandeling van 4 mei en vertel ik de verhalen die erbij horen. Het blijft belangrijk om stil te staan bij hen die op gruwelijke wijze door de Nazi’s werden ontdaan van hun rechten, hebben en houden en uiteindelijk hun leven. Tijdens dit uur wandelen we langs de vele messing plaatjes in het Berlijnse straatbeeld en deel ik de aangrijpende verhalen die erachter zitten. Voor wie al eens mee is geweest met mijn Joodse rondleiding in Berlijn; dit zijn weer andere en nieuwe verhalen dan ik eerder heb verteld.

Vrijdag 29 mei om 10:00 uur – Friedrichshain

Ik woon alweer bijna vier jaar in het mooie Friedrichshain, de fijne Berlijnse wijk met een rauw randje. Bekend om de Simon Dach Strasse vol kroegjes en de leuke boetiekjes, berucht om de krakersscene en anarchisten. Laat me je voorstellen aan mijn buurt, met leuke winkeltjes, mooie pleinen, restauranttips, spannende zijstraten en een hele boeiende geschiedenis. Ik vertel je het verhaal van deze voormalige arbeiderswijk, van de opstanden na de Wende en toon je niet alleen de enorme veelzijdigheid in deze buurt, maar ook de nodige street art!

Dinsdag 2 juni om 10:00 uur – Berlijnse Muur

We gaan weer wandelen langs de muur en weer langs een stuk waar we nog niet zijn geweest! Dit keer het boeiende stuk muur dat van Potsdamer Platz naar Kreuzberg loopt. Hierbij komen we langs het beroemde Checkpoint Charlie (waar ik toch echt weinig tijd aan besteed) maar ook langs talloze kleinere monumenten en plekken die bijzonder zijn. Ik ken dit gebied vanwege eerdere tours hier op mijn duimpje, dus hopelijk kan ik in een uur lekker veel vertellen!

Donderdag 4 juni om 10:00 uur – Surprise IV

Een van de leukste rondleidingen voor mij om te geven zijn de surprise tours! Nieuwe buurten, nieuwe verhalen en leuke kleine verrassingen. Ik neem jullie weer mee naar een mooie plek in Berlijn, die ik niet van te voren heb verklapt! Ook voor de vierde surprise tour zoek ik wéér een ander stukje Berlijn op, dat ik nog niet eerder heb bezocht tijdens een andere tour, maar wél heel interessant is. Dat kan zomaar overal zijn! Ga je weer mee?

Maandag 8 juni om 10:00 uur –  Street Art

Veel verzocht en u vraagt, dus wij draaien! Ik neem jullie weer mee op een wandeling door straten en buurten met grote en kleine street art kunstwerken. Waar precies? Dat vertel ik je niet, dat blijt een verrassing! De enige garantie die ik je kan geven is dat het niet dezelfde street art route is als de vorige keer, dus ook voor wie die de eerdere digitale street art tour heeft gezien, wacht weer iets nieuws!

Vrijdag 12 juni om 10:00 uur – Berlijn Mitte

Het is er weer eens tijd voor, een rondje door Berlijn Mitte! We slaan echter de Reichstag en Brandenburger Tor over (die kennen we nu wel) en gaan langs een paar ándere bezienswaardigheden dit keer. We starten op Potsdamer Platz en wandelen onder andere langs de Gendarmenmarkt en andere bekende (en minder bekende) bezienswaardigheden naar het Nikolaiviertel nabij Alexanderplatz. Ik beloof weer interessante verhalen over straten die je wellicht al wel kende, maar nog niet eerder zo bekeken hebt!

Dinsdag 16 juni om 10:00 uurKreuzberg

Het blijft een van de meest boeiende wijken om doorheen te wandelen, dus doen we deze wijk gewoon nog een keertje! Wel andere buurten, andere straten, een andere route en dus ook andere verhalen. Kreuzberg is namelijk een hele grote wijk met veel historie, dus er valt veel over te vertellen! Je hoeft niet alleen maar in SO36 rond te lopen om het ‘echte Kreuzberg’ te beleven, dat gaat veel verder. Kortom, het beloot een leuke wandeling te worden, lekker ontspannen een uurtje Kreuzberg. Ga je mee?

Vrijdag 19 juni om 10:00 uurPankow

Van begin 2014 tot eind 2016 woonde ik in Niederschönhausen, een wijk van Pankow. De vliegroute naar Tegel liep recht over ons balkon en de geluidsoverlast was véél erger dan ik had verwacht. Echter is Tegel sinds 15 juni dicht! Dat betekent geen lawaai meer, frisse lucht én dus tijd voor een nieuwe ontmoeting met deze prachtige wijk in het noorden van Berlijn. Ik neem jullie graag mee naar mijn oude buurtje en verras jullie graag met mooie bezienswaardigheden, boeiende verhalen én een filmlocatie die Berlijn-fanaten vast wel herkennen!

Goed om te weten:

• De tickets voor de digitale rondleidingen kosten 5 euro per stuk. Alle prijzen zijn incl. boekingskosten en administratiekosten.
• Per rondleiding zijn er maar 50 digitale tickets beschikbaar. Dat klinkt als veel, maar ik heb al mensen moeten teleurstellen! Wees er dus snel bij en wacht niet tot het laatste moment. Er is een maximum aantal tickets ingesteld vanwege de hoeveelheid handmatig werk die ik voor deze rondleidingen moet doen en de hoeveelheid vragen die ik per tour aankan.
• Deze digitale rondleidingen zijn gericht op volwassenen, maar kinderen mogen gerust meekijken.
• De tickets zijn direct te boeken via onderstaande widget. Na de betaling ontvang je automatisch een bevestiging per mail. Zorg dus dat je mijn e-mailadres aan je adresboek hebt toegevoegd!

• Heb je wel geboekt maar binnen 4 uur na je boeking geen bevestiging ontvangen? Neem dan zo snel mogelijk contact met mij op!
• Je ontvangt ná de bevestigingsmail nog een tweede e-mail met instructries. Dit moet handmatig en kan dus even duren. Je krijgt deze instructie-mail uiterlijk op de avond vóór de digitale rondleiding!
Heb je op de avond VOOR de rondleiding nog altijd geen bevestiging of instructie-email gehad? Zit deze niet in je spam? En is het 20:00 uur geweest? Neem dan meteen contact met me op! Wacht hier alsjeblieft NIET mee tot de ochtend van de rondleiding, je hebt kans dat ik je dan niet meer tijdig kan helpen.
• Let op dat je een geldig e-mailadres invoert en controleer je ingevoerde gegevens voor je betaalt. Boek liever niet met een hotmail, live.nl of outlook adres, deze clients leveren mijn emails niet altijd af. Het handmatig nasturen van bevestigingen kost mij erg veel tijd.
• Zorg dat je van te voren al een instagram-account hebt aangemaakt en de avond vóór de tour instructies leest in je mail; doe dit niet op het allerlaatste moment!

WTDIB PAYMENT

Boek hier je tickets!

Stripe logo

Kies hier je digitale rondleiding:

Wie kijken er mee?

Contactinformatie

Rondleiding
Prijs
Nog geen kind(eren) ingevoerd (á € 15,05)
0,00
Nog geen volwassen(en) ingevoerd (á € 17,99)
0,00
Totaalprijs:
0,00