Berlijntips, rondleidingen, handige info en boeiende verhalen van een Nederlandse in Berlijn

Home » Rondleidingen in Berlijn – Ga met mij mee! » Digitale rondleidingen • Ga live vanuit je huiskamer mee door Berlijn!

Digitale rondleidingen • Ga live vanuit je huiskamer mee door Berlijn!

Ik weet dat velen van jullie momenteel liever in Berlijn waren geweest dan thuis. Dus als jullie niet naar mij toe kunnen komen, dan kom ik graag naar jullie toe! En wel via digitale rondleidingen. Dwaal met mij mee door de straten van Berlijn, terwijl ik mooie verhalen vertel, de omgeving laat zien en af en toe een foto toon. Via een chat-feed heb je de mogelijkheid om vragen te stellen en kan ik direct antwoord geven! Zo hoef jij je thuis niet te vervelen, kan je toch een beetje van Berlijn meegenieten én help je mij en wattedoeninberlijn.nl om op een goede manier door deze bizarre situatie heen te komen.

Hoe werkt het?

 • Let op: om met de digi-tour mee te kunnen, heb je een INSTAGRAM-account nodig. Zo’n account kun je aanmaken op je telefoon of op je computer.
 • Via onderstaand formulier meld je je aan voor de digitale rondleiding van je keuze.
 • Kies de datum van je keuze uit en vul in de naam van je instagramaccount in, bijvoorbeeld: “@jouwaccountnaam“. Alsjeblieft, vergeet dit niet!
 • Betaal de rondleiding met je favoriete betaalmiddel en check je mail voor de bevestiging!
 • Zorg dat je op de dag en tijd van de digitale rondleiding voortijdig klaar zit en op instagram ingelogd bent. Zo mis je niets!
 • Als je niet tijdig toegang tot het speciale tours-account hebt gevraagd voor de digitale rondleiding start, kan ik je helaas niet meer voorafgaand aan de livestream in het account laten. Pas na afloop kan ik je dan weer toegang geven en kun je terugkijken.
 • Als we er allemaal klaar voor zijn, neem ik je live mee door de stad, kun héél even een beetje (digitaal) in Berlijn zijn en nog vragen stellen ook!
 • Heb je de digitale rondleiding gemist? Geen zorgen! Als je van te voren hebt geboekt, heb je gewoon toegang tot het insta-account. Daar blijft de rondleiding-livevideo ook ná afloop zichtbaar.
 • Goed om te weten: je kunt boeken tot de avond vóór de rondleiding, daarna niet meer (sorry!). Dit is zodat ik tijd heb om iedereen nog te mailen (dat moet helaas handmatig) en toe te voegen aan het insta-account. De ochtend voor de rondleiding is daar geen tijd meer voor. Boek dus op tijd en volg tijdig de instructies op om de tour te kijken!

Welke digitale rondleidingen heb ik gepland staan?

Woensdag 28 oktober 2020 om 11:00 uurFilmlocaties in Berlijn

Er zijn talloze films en series in Berlijn gedraaid. Velen op bekende plekken maar ook juist wat minder bekende straten hebben als coulissen gediend voor het witte doek. Tijdens deze speciale digitale rondleiding laat ik je zien waar er voor een aantal bekende films, series of videoclips is gefilmd. Nadruk ligt op de wat bekendere films en series zoals Weissensee en Das Leben der Anderen, maar ik hoop je toch met een paar nieuwe titels te kunnen verrassen die je misschien nog niet kende!

Woensdag 4 november 2020 om 11:00 uurPotsdam

Er werd al veel naar gevraagd, ‘Emma doe eens een digitale rondleiding in Potsdam!’ Nou, u vraagt dus wij draaien en het komt er van! Graag laat ik jullie het mooie en sfeervolle Potsdam zien, de hoofstad van Brandenburg. Deze veelzijdige stad is beroemd om haar sloten en paleizen, maar heeft nog veel meer te bieden dan dat! Ik kom er zelf een paar keer per jaar om te genieten van de gezellige straatjes, de vele winkeltjes met producten uit de regio en de prachtige architectuur die Potsdam rijk is. Laat me je daarom voorstellen aan deze leuke stad net buiten Berlijn, en je nieuwsgierig maken om ook eens zelf hier op ontdekkingstocht te gaan!

Woensdag 11 november 2020 om 10:00 uurSurprise

Surprise surprise! Zoals je misschien wel weet, zijn de Surprise tours ook altijd tot op het laatste moment een verrassing. Pas als ik live ga op instagram, kun je na het inschakelen zien waar ik ben en vertel ik je wat we gaan doen! Tijdens deze digitale rondleiding van een uur heb ik weer leuke dingen gepland, en ben ik van plan jullie te verrassen met weer een spannende nieuwe plek in Berlijn.

Woensdag 18 november 2020 om 10:00 uurKöpenick

Komm mal mit nach Köpenick…! Het is deze bijzondere oost-Berlijnse wijk dan toch gelukt; Köpenick heeft mijn hart weten te veroveren. Ik was er al eens een paar keer geweest maar nadat ik me had verdiept in de geschiedenis van dit oude vestingstadje, is deze wijk toch echt blijven hangen! Samen met jullie wandel ik een uurtje rond in deze bijzondere Altstadt, vertel ik je de meest boeiende verhalen die ik ken en laat ik je zien hoeveel moois er nog te zien is van het oude Berlijn. Een prachtig stukje Altstadt, die zelfs de beste Berlijnkenner oprecht kan verrassen!

Woensdag 25 november 2020 om 10:00 uurStreet Art

We gaan weer speuren naar Street Art! Grote murals, kleine stickers en paste-ups, alles is erbij! met veel of toffe street art! Waar we precies heen gaan kan ik nog niet zeggen, maar we gaan weer mooie en leuke dingen zien, die je vast nog niet eerder had gezien of waren opgevallen. Ga met mij mee en geniet zo digitaal van de meest verrassende werken en buurten in ons mooie Berlijn!

Meer data volgen binnenkort!

Goed om te weten:

 • De tickets voor de digitale rondleidingen kosten 5 euro per persoon. Alle prijzen zijn incl. boekingskosten en administratiekosten.
 • Per rondleiding zijn er 50 digitale tickets beschikbaar. Dat klinkt als veel, maar ik heb al mensen moeten teleurstellen! Wees er dus snel bij en wacht niet tot het laatste moment. Er is een maximum aantal tickets ingesteld vanwege de hoeveelheid handmatig werk die ik voor deze rondleidingen moet doen en de hoeveelheid vragen die ik per tour aankan.
 • Deze digitale rondleidingen zijn gericht op volwassenen, maar kinderen mogen gerust meekijken.
 • De tickets zijn direct te boeken via onderstaande widget. Na de betaling ontvang je automatisch een bevestiging per mail. Zorg dus dat je mijn e-mailadres aan je adresboek hebt toegevoegd!
 • Heb je wel geboekt maar binnen 4 uur na je boeking geen bevestiging per email ontvangen? Neem dan zo snel mogelijk contact met mij op!
 • Je ontvangt ná de bevestigingsmail nog een tweede e-mail met instructries. Dit moet handmatig en kan dus even duren. Je krijgt deze instructie-mail uiterlijk op de avond vóór de digitale rondleiding!
 • Heb je op de avond VOOR de rondleiding nog altijd geen bevestiging of instructie-email gehad? Zit deze niet in je spam? En is het 20:00 uur geweest? Neem dan meteen contact met me op! Wacht hier alsjeblieft NIET mee tot de ochtend van de rondleiding, je hebt kans dat ik je dan niet meer tijdig kan helpen.
 • Let op dat je een geldig e-mailadres invoert en controleer je ingevoerde gegevens voor je betaalt. Het handmatig nasturen van bevestigingen kost mij erg veel tijd.
 • Zorg dat je reeds van te voren al een instagram-account hebt aangemaakt en de avond vóór de tour instructies leest in je mail; doe dit niet op het allerlaatste moment om vijf voor tien!
WTDIB PAYMENT

Boek hier je tickets!

Stripe logo

Kies hier je digitale rondleiding:

Wie kijken er mee?

Contactinformatie

Rondleiding
Prijs
Nog geen kind(eren) ingevoerd (á € 15,05)
0,00
Nog geen volwassen(en) ingevoerd (á € 17,99)
0,00
Totaalprijs:
0,00