Insidertips vanuit Berlijn

Tempelhof Berlijn Germania

Rondleiding 2 • Op naar West-Berlijn! SuperTouriTour West

Wil je Mitte met haar Brandenburger Tor en andere bezienswaardigheden op je eigen houtje verkennen? Of heb je dat al gezien? Reis dan met mij mee naar het voormalige West-Berlijn! West-Berlijn ontstond uit de geallieerde sectoren van de Amerikanen, Britten en Fransen. Vanaf 1961 was West-Berlijn volledig ommuurd door de Berlijnse muur en werd zo een toevluchtsoord voor studenten, dienstweigeraars, kunstenaars en gastarbeiders. Na de Wende ging West-Berlijn bergafwaarts, maar na jaren strubbelingen, bloeien nu de wijken Kreuzberg, Schöneberg, Charlottenburg en Wilmersdorf weer helemaal op. Met verhalen, foto’s en grappige anekdotes vertel ik je meer over het leven achter de muur en de talloze verschillen tussen oost- en west. Einsteigen bitte!

Wandel met mij mee!
Inbegrepen zijn onder andere de voormalige grensovergang Friedrichstrasse, het boeiende voormalige vliegveld Tempelhof, en een gezellige woonwijk in Kreuzberg. Daarna vertrekken we richting de chique Kurfürstendamm, met haar winkels, bijzondere monumenten én moderne flair. Natuurlijk nemen we daar ook de tijd voor het beroemde KaDeWe en de bijzondere Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche. Tussendoor wijs ik je graag op kleine details en onbekende dingen, die je van de ene in de andere verbazing doen vallen. Een leuke en afwisselende rondleiding, die je in drieënhalf uur langs een aantal boeiende hoogtepunten uit West-Berlijn voert. Niet helemaal een standaard-toeristen tour dus (zoals de wandeling door Berlijn-Mitte), maar omdat de bezienswaardigheden toch echt bij de highlights van Berlijn horen, zijn het wel de dingen die je gezien móet hebben. Kortom; een leuke en ontspannen wandeling door het voormalige westen van Berlijn!

Hoogtepunten van deze SuperTouriTour door (voormalig) West-Berlijn:
• Leer meer over het leven met de Berlijnse muur
• Reis via de voormalige grensovergang naar het Westen
• Berlijn door de ogen van de West-Berlijners
• Vergaap je aan het reusachtige luchthavengebouw Tempelhof
• Ontdek het bruisende en boeiende Kreuzberg en de Kurfürstendamm
• Verhalen verteld door een local, voorzien van historische foto’s
• Ruimte voor alle vragen, tips of advies

Boek nu je tickets voor deze rondleiding!

Eerstvolgende data:
(Meer data volgen binnenkort, bekijk ook het overzicht!)

• De tickets voor volwassenen kosten €17,50, tickets voor kinderen tot en met 16 jaar kosten €12,50. Alle prijzen zijn incl. boekingskosten en administratiekosten.
• De rondleidingen zijn gericht op volwassenen, maar kinderen vanaf 8 jaar en ouder zijn van harte welkom om deel te nemen.
• De tickets zijn direct te boeken via onderstaande widget. Na de betaling ontvang je automatisch een bevestiging per mail, zorg dus dat je mijn e-mailadres aan je adresboek hebt toegevoegd!
• Twee dagen van te voren (op woensdag- of donderdagochtend) ontvang je een email met de exacte tijd & locatie van verzamelen en vertrek, contactinformatie en meer.
• Boek je last minute? Geen probleem, je kunt tot 24 uur voor aanvang van de rondleiding boeken! Zorg dat je via het onderstaande formulier tickets boekt en betaalt. Ik stuur alle informatie uiterlijk 12 uur van te voren toe (donderdagavond of (bij een rondleiding op zaterdag) vrijdagavond om 22:00 uur).
• Na de rondleiding ontvang je een korte survey met de gelegenheid om feedback te geven over je ervaring.
• Vragen? Bekijk de veelgestelde vragen over de rondleidingen hier.
Let op! Voor deze rondleiding maken we gebruik van het OV, dus zorg dat je een Tageskarte of Welcome Card hebt.

Goed om te weten:
Vertrektijd: 
10:00 uur
Duur:
 3,5 uur (incl korte pauze)
Start: Bahnhof Friedrichstrasse
Einde: Bahnhof Zoologischer Garten

Document

Boek hier je tickets!Betaaldetails

Aantal Rondleiding Prijs
0 Volwassenen € 0,00
0 Kinderen <16 jaar € 0,00