Insidertips vanuit Berlijn

Tempelhof Berlijn Germania

Rondleiding 2 • Auf im Westen! SuperTouriTour door West-Berlijn

Heb je Mitte, de Brandenburger Tor en de andere over-bekende plekken van de ansichtkaarten wel gezien? Dan ben je klaar om de rest van Berlijn te ontdekken! Want geloof me, er is nog zoveel meer te zien! De meeste bekende bezienswaardigheden liggen in of nabij Mitte (voormalig oost-Berlijn), maar ook het voormalige West-Berlijn is ontzettend boeiend. Na de oorlog een ommuurd gebied onder bewind van de Amerikanen, Britten en Fransen, later een toevluchtsoord voor studenten, dienstweigeraars, kunstenaars en gastarbeiders. Na de Wende veranderde ook West-Berlijn voorgoed en na jaren strubbelingen, bloeien de wijken Kreuzberg, Schöneberg, Charlottenburg en Wilmersdorf weer helemaal op. Met verhalen, foto’s en grappige anekdotes vertel ik je bovendien meer over het leven achter de muur en de talloze verschillen tussen oost- en west. Een must voor élke Berlijnliefhebber!

Wandel met mij mee!
Ga dan met mij mee naar het voormalige West-Berlijn! Vanaf Bahnhof Friedrichstrasse reizen we het voormalige West-Berlijn in en bezoeken we het boeiende Tempelhof, het gigantische luchthavengebouw beroemd geworden door de luchtbrug. Daarna wandelen we door de gezellige wijk Kreuzberg en gaan we daarna richting de chique Kurfürstendamm met haar winkels, monumenten én moderne flair. Natuurlijk nemen we daar ook de tijd voor het beroemde KaDeWe en de bijzondere Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche. Een leuke en afwisselende rondleiding, die je in drie uur langs een aantal boeiende hoogtepunten uit West-Berlijn voert. Niet helemaal een échte super-toeristen tour, maar omdat de bezienswaardigheden toch echt bij de highlights van Berlijn horen, zijn het wel de basics die je gezien móet hebben. Kortom; een leuke en ontspannen wandeling door het voormalige westen van Berlijn!

Hoogtepunten van deze SuperTouriTour door (voormalig) West-Berlijn:
• Leer meer over het leven met de Berlijnse muur
• Berlijn door de ogen van de West-Berlijners
• Vergaap je aan het reusachtige luchthavengebouw Tempelhof
• Ontdek het bruisende en boeiende Kreuzberg en de Kurfürstendamm
• Verhalen verteld door een local, voorzien van historische foto’s
• Ruimte voor alle vragen, tips of advies

Boek nu je tickets voor deze rondleiding!

Eerstvolgende data:
Zaterdag 23 februari 2019
Vrijdag 29 maart 2019
Vrijdag 3 mei 2019
Vrijdag 31 mei 2019

• De tickets voor volwassenen kosten €17,50, tickets voor kinderen tot en met 16 jaar kosten €12,50. Alle prijzen zijn incl. boekingskosten en administratiekosten.
• De tickets zijn direct te boeken via onderstaande widget. Na de betaling ontvang je automatisch een bevestiging per mail, zorg dus dat je mijn e-mailadres aan je adresboek hebt toegevoegd!
• Twee dagen van te voren (op woensdag- of donderdagochtend) ontvang je een email met de exacte tijd & locatie van verzamelen en vertrek, contactinformatie en meer.
• Boek je last minute? Geen probleem, dat kan! Zorg dat je via het onderstaande formulier tickets boekt en betaalt. Ik stuur alle informatie uiterlijk 12 uur van te voren toe (donderdagavond of (bij een rondleiding op zaterdag) vrijdagavond om 22:00 uur).
• Na de rondleiding ontvang je een korte survey met de gelegenheid om feedback te geven over je ervaring.
• Vragen? Bekijk de veelgestelde vragen over de rondleidingen hier.

Goed om te weten:
Vertrektijd: 
10:00 uur
Duur:
 3 uur (incl korte pauze)
Start: Bahnhof Friedrichstrasse
Einde: Bahnhof Zoologischer Garten

Document

Boek hier je tickets!Betaaldetails

Aantal Rondleiding Prijs
0 Volwassenen € 0,00
0 Kinderen <16 jaar € 0,00