Insidertips vanuit Berlijn

Home » Rondleidingen in Berlijn – Ga met mij mee! » Super Touri Tours in Berlijn – De mooiste bezienswaardigheden met een gids!

Super Touri Tours in Berlijn – De mooiste bezienswaardigheden met een gids!

Wanneer je voor het eerst naar Berlijn komt, dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk van de stad zien. Maar heeft ’t nut om dan dagen achter elkaar belangrijkste bezienswaardigheden af te sjouwen? Welnee! Dat kun je ook prima in een paar uurtjes doen, met mij! Als jullie gids neem ik je mee langs de bekendste bezienswaardigheden van Berlijn. Geen hele bijzondere route, dus stiekem bést het toeristenrondje. Maar! Omdat ik het leuk vind, zitten er een paar kleine verrassingen in verstopt en neem ik je mee naar wat rustiger hoekjes van Mitte. Zo is er voor de Berlijnveteranen ook nog wat te zien! Bovendien doe ik mijn uiterste best om er juist geen standaard ongeïnspireerd toeristenverhaal van te maken. Met mooie foto’s van vroeger, leuke anekdotes en een paar bijzondere verhalen, leid ik je langs Berlijn’s mooiste bezienswaardigheden. Samen wandelen we dwars voor Berlijn en leg ik je uit wat deze stad zoal voor haar kiezen heeft gehad in de laatste jaren. En het mooiste? Aan het eind van de rit heb je én een heleboel van Berlijn gezien en meer tijd over voor de talloze musea en andere leuke dingen én heb ik je voorzien van een heleboel leuke tips. Win win!

Op dit moment bied in de categorie algemeen twee rondleidingen aan:

Super Touri-Tour – Met een Nederlandse gids door Berlijn Mitte!

Bekijk de Berlijnse bezienswaardigheden in Berlijn Mitte, zoals de Brandenburger Tor, een stukje Berlijnse muur en Potsdamer Platz, de Reichstag maar ook het prachtige Museumeiland en de gezellige omgeving rondom Hackescher Markt. Tijdens een gezellige wandeling van ongeveer 3 uur, wandelen we langs alle hoogtepunten in Berlijn Mitte en verras ik je bovendien met her en der wat kleinere en minder bekende bezienswaardigheden. Samen lachen we om een geintje van een Pruisische Koning, verbazen we ons over de nukken van Keizer Wilhelm II en vertel ik je natuurlijk alles over de Berlijnse muur, de gênante foutjes bij het Holocaust monument en nog veel meer. Allemaal leuke verhalen die je niet in je reisgids terug kunt vinden! Onderweg kun je me natuurlijk álles vragen, over Berlijn of een paar fijne tips voor je verblijf! Kortom, een leuke rondleiding voor jong en oud!
• Gericht op volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar – Start om 10:00 uur – Duur: 3 uur, inclusief korte pauze. – Voor deze rondleiding maken we gebruik van het OV, dus zorg dat je een Kurzstrecke, Tageskarte of Welcome Card hebt.

Eerstvolgende data:
Vrijdag 2 augustus 2019
Zaterdag 24 augustus 2019
Zaterdag 14 september 2019

Super Touri-Tour West – Op naar West-Berlijn!

Wil je Mitte met haar Brandenburger Tor en andere bezienswaardigheden op je eigen houtje verkennen? Of heb je dat al gezien? Reis dan met mij mee naar het voormalige West-Berlijn! West-Berlijn ontstond uit de geallieerde sectoren van de Amerikanen, Britten en Fransen. Vanaf 1961 was West-Berlijn volledig ommuurd door de Berlijnse muur en werd zo een toevluchtsoord voor studenten, dienstweigeraars, kunstenaars en gastarbeiders. Na de Wende ging West-Berlijn bergafwaarts, maar na jaren strubbelingen, bloeien nu de wijken Kreuzberg, Schöneberg, Charlottenburg en Wilmersdorf weer helemaal op. Met verhalen, foto’s en grappige anekdotes vertel ik je meer over het leven achter de muur en de talloze verschillen tussen oost- en west. Inbegrepen zijn onder andere de voormalige grensovergang Friedrichstrasse, het boeiende voormalige vliegveld Tempelhof, en een gezellige woonwijk in Kreuzberg. Daarna vertrekken we richting de chique Kurfürstendamm, met haar winkels, bijzondere monumenten én moderne flair. Natuurlijk nemen we daar ook de tijd voor het beroemde KaDeWe en de bijzondere Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche. Tussendoor wijs ik je graag op kleine details en onbekende dingen, die je van de ene in de andere verbazing doen vallen. Een leuke en afwisselende rondleiding, die je in drie uur langs een aantal boeiende hoogtepunten uit West-Berlijn voert. Einsteigen bitte!
• Gericht op volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar – Start om 10:00 uur – Duur: 3,5 uur, inclusief korte pauze. – Voor deze rondleiding maken we gebruik van het OV, dus zorg dat je een Tageskarte of Welcome Card hebt!

Eerstvolgende data:
Zaterdag 17 augustus 2019

Ben je met een groep van 6 personen of meer? Dan kan ik je ook privé rondleiden op een andere dag en tijd die jou goed uitkomt! Je kunt dan vrijwel elke rondleiding uit het aanbod uitzoeken. Klik hier voor meer informatie.

Tempelhof Berlijn Germania