Insidertips vanuit Berlijn

Home » Rondleidingen in Berlijn – Ga met mij mee! » Super Touri Tours in Berlijn – De mooiste bezienswaardigheden met een gids!

Super Touri Tours in Berlijn – De mooiste bezienswaardigheden met een gids!

Wanneer je voor het eerst naar Berlijn komt, dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk van de stad zien. Maar heeft ’t nut om dan uren en uren de belangrijkste bezienswaardigheden af te sjouwen? Welnee! Dat kun je ook in een paar uurtjes doen, met mij! Als jullie gids neem ik je mee langs de bekendste bezienswaardigheden van Berlijn. Geen hele bijzondere of afwisselende route, dus stiekem bést het toeristenrondje. Maar! Dat is helemaal geen schande, en bovendien maak ik er absoluut geen standaard ongeïnspireerd toeristenverhaal van. Met mooie foto’s van vroeger, leuke anekdotes en een paar bijzondere verhalen, leid ik je langs Berlijn’s mooiste bezienswaardigheden. Samen wandelen we dwars voor Berlijn en leg ik je uit wat deze stad zoal voor haar kiezen heeft gehad in de laatste jaren. En het mooiste? Aan het eind van de rit heb je én een heleboel van Berlijn gezien en meer tijd over voor de talloze musea en andere leuke dingen én heb ik je voorzien van een heleboel leuke tips. Win win!

Op dit moment bied ik twee rondleidingen uit de categorie algemeen aan:

Super Touri-Tour – Met een Nederlandse gids door Berlijn Mitte!

Bekijk de Berlijnse bezienswaardigheden zoals de Brandenburger Tor, een stuk Berlijnse muur en Potsdamer Platz, de Reichstag maar ook het prachtige Museumeiland en de gezellige omgeving rondom Hackescher Markt. Tijdens een gezellige wandeling van 3 uur wandelen we langs alle hoogtepunten in Berlijn Mitte en verras ik je bovendien met her en der wat kleinere en minder bekende bezienswaardigheden. Samen lachen we om een geintje van een Pruisische Koning, verbazen we ons over de nukken van Keizer Wilhelm II en vertel ik je natuurlijk alles over de Berlijnse muur, de ietwat genante foutjes bij het Holocaust monument en nog veel en veel meer. Allemaal leuke verhalen die je niet in je reisgids terug kunt vinden. Onderweg kun je me natuurlijk álles vragen, over Berlijn of een paar fijne tips voor je verblijf! Kortom, een leuke rondleiding voor jong en oud!
• Gericht op volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar – Start om 10:00 uur – Duur: 3 uur, inclusief korte pauze.

Eerstvolgende data:
Vrijdag 1 maart 2019
Vrijdag 15 maart 2019
Dinsdag 30 april 2019
Zaterdag 25 mei 2019

Super Touri-Tour West – Es geht nach West-Berlin!

Heb je Mitte, de Brandenburger Tor en de andere over-bekende plekken van de ansichtkaarten wel gezien? Mooi! Ga dan met mij mee naar het voormalige West-Berlijn! Vanaf Bahnhof Friedrichstrasse reizen we het voormalige West-Berlijn in en bezoeken we het boeiende Tempelhof, de gezellige wijk Kreuzberg en gaan we daarna richting de chique Kurfürstendamm met haar winkels, monumenten én moderne flair. Natuurlijk nemen we daar ook de tijd voor het beroemde KaDeWe en de bijzondere Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche. Een leuke en afwisselende rondleiding, die je in drie uur langs een aantal boeiende hoogtepunten uit West-Berlijn voert. Met verhalen, foto’s en grappige anekdotes vertel ik je bovendien meer over het leven achter de muur en de talloze verschillen tussen oost- en west.  Een leuke en ontspannen wandeling door het voormalige westen van Berlijn!
• Gericht op volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar – Start om 10:00 uur – Duur: 3 uur, inclusief korte pauze.

Eerstvolgende data:
Zaterdag 23 februari 2019
Vrijdag 29 maart 2019
Vrijdag 3 mei 2019
Vrijdag 31 mei 2019

Ben je met een groep van 6 personen of meer? Dan kan ik je ook privé rondleiden op een andere dag en tijd die jou goed uitkomt! Je kunt dan vrijwel elke rondleiding uit het aanbod uitzoeken. Klik hier voor meer informatie.

Tempelhof Berlijn Germania