Berlijntips, rondleidingen, handige info en boeiende verhalen van een Nederlandse in Berlijn

Rondleidingen in Berlijn – Ga met mij mee!

,
0
Home » Rondleidingen in Berlijn – Ga met mij mee!

Wil je graag meer van Berlijn zien? En dan het liefst onder begeleiding van een Nederlandse local? Top! Dat komt goed uit, want ik organiseer rondleidingen in Berlijn en nodig je van harte uit om mee te gaan! Ik neem je mee langs de mooiste en meest interessante bezienswaardigheden van mijn Berlijn en vertel je over de geschiedenis, het leven van vandaag of juist de stad van morgen. Natuurlijk vertel ik je alles over leven en wonen in deze boeiende stad, en beantwoord ik al je vragen. Aan de hand van foto’s van het oude Berlijn, persoonlijke ervaringen en een interessante route door de stad, hoop ik je een boeiende tijd in Berlijn te bezorgen, die je niet snel vergeet. Hieronder zie je welke rondleidingen er beschikbaar zijn!

Klik snel door:

Op dit moment vinden er geen reguliere rondleidingen in Berlijn plaats. Meer lezen over de regels in Berlijn rondom corona kun je hier lezen. Wil je mee met een digitale rondleiding in Berlijn? Klik dan hier!

Over mijn rondleidingen in Berlijn

Berlijn is een stad vol met bijzondere verhalen en waanzinnige bezienswaardigheden. Grote, schokkende en meeslepende verhalen over de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog, over spanningen tussen landen en botsende ideologieën. Maar Berlijn is ook een booming creatieve metropool, vol bruisende culturen en niet-aflatende veerkracht. Die combinatie maakt Berlijn niet alleen tot de boeiende stad die ze is, maar ook dat ik zo enorm van deze stad houd en nooit over Berlijn uitgepraat raak. Tijdens mijn rondleidingen vertel ik de verhalen die ervoor zorgen dat je Berlijn beter begrijpt en ziet waarom Berlijn is zoals ze is. Mijn verhalen staan niet in je reisgids!

Wekelijks geef ik één of meer rondleidingen in Berlijn (meestal op vrijdag of zaterdag en tijdens schoolvakanties op woensdag) en kun je met mij mee wandelen. De rondleidingen in Berlijn volgen een vooraf door mij ontwikkelde route, die ik heb samengesteld op basis van wat ik interessant of leuk vind om te vertellen. In alle gevallen neem ik je mee door mijn Berlijn en toon ik je de mooie, verrassende, maar ook vreemde en soms zelfs lelijke kanten van deze stad. We verkennen Berlijn tussen de drie en vuur uur uur te voet en/of met het OV. Tijdens die de uren hoop ik je niet alleen een nieuw verhaal, maar ook een nieuwe ervaring mee te geven, eentje die je niet snel vergeet!

Alle rondleidingen worden in het Nederlands gegeven en kosten €22,50 voor volwassenen, prijzen voor kinderen tot en met 16 jaar zijn €15,00. Ik heb stevige laarzen en een goede regenjas, dus ook als het minder mooi weer is gaat de rondleiding door. Ik doe mijn uiterste best om van de wandeling een leuke ervaring te maken. Natuurlijk anticipeer ik op de weersomstandigheden door extra overdekte plekken te zoeken of desnoods het programma (iets) te wijzigen als dat nodig is. Zo zorg ik dat mijn verhaal áltijd past bij de tijd van het jaar én de groep die meegaat! Wellicht tot een keertje in Berlijn?

Let op: tot nader order alleen geen fysieke rondleidingen in Berlijn.

Het corona-virus heeft Europa inmiddels behoorlijk te pakken. Ook hier in Duitsland zijn daarom de nodige maatregelen getroffen. Welke dat zijn en hoe dit zijn uitwerking heeft op Berlijn, staat op een handige pagina die ik heb gemaakt en regelmatig actualiseer. Deze pagina kun je hier bezoeken.

Tijdelijk geef ik wél digitale rondleidingen! Klik hier voor meer informatie of schroll verder op deze pagina.

Wie is Emma?

Ik ben Emma en eigenaar van WattedoeninBerlijn.nl. Ik woon sinds 2013 met veel plezier in Berlijn. Vijf jaar geleden begon ik wattedoeninberlijn.nl om mijn tips en verhalen over Berlijn te kunnen delen met vrienden en bekenden. Dit groeide uit tot de uitgebreide website die het nu is, waar maandelijks meer dan 20.000 bezoekers komen lezen. Ik ben daar erg trots op!

In juni 2017 heb ik na hard werken mijn droom kunnen realiseren en ben ik begonnen als zelfstandig ondernemer in Berlijn. Ik geef voltijds rondleidingen en werk verder aan de website. Ik heb in Nederland journalistiek gestudeerd, na mijn studie ben ik het communicatievak ingedoken. Desondanks is mijn honger naar bijzondere (geschiedenis-) verhalen, leuke feitjes en het onbekende nog altijd niet te stillen. Een van de redenen dat ik Berlijn zo’n heerlijke stad vind, er gebeurt altijd wel iets! Meer over mij lees je hier: over Emma.


Rondleidingen in Berlijn – Het digitale aanbod voor 2020:

Elke week geef ik een andere rondleiding in Berlijn. Zo hou ik voor mezelf de afwisseling erin, én kun je dus in een week kiezen uit verschillende onderwerpen. Alle rondleidingen zijn hieronder per thema gegroepeerd. Klik gerust door naar één van de onderwerpen op basis van je interesse. Wil je liever zien wanneer de rondleidingen plaats vinden als je in Berlijn bent en zo snel mogelijk tickets boeken? Schroll dan naar beneden of klik hier om een overzicht van alle data te bekijken!

Liever een privé-tour? Heb je interesse in een privé rondleiding voor jouw groep van vijf personen of meer? Lees dan verder op deze pagina. Hopelijk tot bij één van mijn rondleidingen in Berlijn!

Digitale rondleidingen in Berlijn – Beleef Berlijn vanuit huis!

Vanwege de uitbraak van het corona-virus, heb ik mijn reguliere rondleidingen moeten staken tot minstens 19 april 2020. Om toch jullie een blik in Berlijn te bieden, en voor mezelf iets van een inkomen te verzekeren, biedt ik tijdelijk digitale rondleidingen aan! Voor een bescheiden bedrag van 5 euro kun je live met me mee kijken in Berlijn! Dwaal met mij mee door de straten van Berlijn, terwijl ik mooie verhalen vertel, de omgeving laat zien en af en toe een foto toon. Via een chat-feed heb je de mogelijkheid om vragen te stellen en kan ik direct antwoord geven! Zo hoef jij je thuis niet te vervelen, kan je toch een beetje van Berlijn meegenieten én help je mij en wattedoeninberlijn.nl om op een goede manier door deze bizarre situatie heen te komen.

Meer weten? Klik dan direct hier: Digitale rondleidingen in Berlijn

Historische rondleidingen in Berlijn – Koude Oorlog, Tweede Wereldoorlog, Berlijnse muur en meer 

Berlijn barst natuurlijk van de geschiedenis en ik vind het heerlijk om daar over te kunnen vertellen! Ik neem je mee terug in de tijd en vertel over het bizarre Derde rijk van Hitler en de allesverwoestende Tweede Wereldoorlog, terwijl we dwars door het oude machtscentrum van de nazi’s wandelen. De holocaust en de bijzondere verhalen achter de vele Stolpersteine in Berlijn, vormen de kern van mijn rondleiding door Joods Berlijn. Wil je echter meer weten over het dagelijkse leven in de DDR? Ga dan mee met de wandeling over het leven in Oost-Berlijn en wandel mee door afwisselende straten en buurten! Tijdens de wandeling over Macht en Revolutie in de DDR bekijken we oude overblijfselen van de SED-dictatuur én van het burgerverzet uit 1988/89. Wil je liever zien hoe de voormalige grens tussen Oost- en West Berlijn eruit zag? Ga dan mee met de tour langs de Berlijnse Muur.

Alle wandelingen zijn voorzien van talloze foto’s en anekdotes, die je helpen om het verleden van Berlijn beter te kunnen begrijpen. Kortom, tijdens deze vijf verschillende wandelingen leren nieuwelingen meer over Berlijn, kunnen geschiedenisfanaten hun hart ophalen en Berlijnliefhebbers nieuwe verhalen ontdekken.

Voorlopig nog geen nieuwe data. Nog even geduld!

Meer lezen over mijn historische wandelingen? Klik hier voor meer informatie!

Lifestyle rondleidingen in Berlijn – Wandel door de hippe lifestyle scene van Berlijn

Heb je de bekende bezienswaardigheden in Berlijn wel gezien en ga je liever mee met een alternatieve rondleiding door minder bekende delen van Berlijn? Tijdens deze lifestyle-rondleidingen in Berlijn neem ik je mee naar de wat minder bekende kanten van mijn stad. We gaan off the beaten path en speuren naar de mooiste street art, wandelen door gezellige straten met hun eigen culturele eigenzinnigheden en ontdekken zo meer van het échte Berlijn. In deze categorie zijn er twee soorten rondleidingen, mijn street art tours én mijn surprise tours! Natuurlijk voorzie ik je onderweg van talloze tips voor leuke cafe’tjes en restaurants en wijs ik je de weg om zelf meer in Berlijn te ontdekken. Een must voor iedereen die meer wil zien van de alternatieve, hippe scene in Berlijn. Laat je je ook door mij verrassen? Ga dan met me mee!

Voorlopig nog geen nieuwe data. Nog even geduld!

Is een rondleiding door het alternatieve Berlijn iets voor jou? Lees dan snel verder!


Reviews en beoordelingen van mijn rondleidingen in Berlijn

Ik geef sinds oktober 2016 rondleidingen en heb al een heleboel mensen mogen verwelkomen tijdens mijn wandelingen! Iedereen krijgt na de rondleiding in Berlijn de kans op een beoordeling te geven en eventueel een review te schrijven. Hieronder lees je meer over de ervaringen van andere deelnemers met mijn rondleidingen!

Boeiend en interessant

Leuke rondleiding, de foto's maakten het zeer bijzonder. Ik ga een volgende keer weer mee!

Heleen

Rondleidingen in Belrijn
5
2018-09-20T16:55:17+02:00

Heleen

Leuke rondleiding, de foto's maakten het zeer bijzonder. Ik ga een volgende keer weer mee!

Prettig enthousiasme

Wij vonden jouw enthousiasme erg prettig. Je vertelt boeiend en geeft interessante achtergrondinformatie die beklijft.

Gerard

Rondleidingen in Belrijn
5
2018-09-20T17:04:08+02:00

Gerard

Wij vonden jouw enthousiasme erg prettig. Je vertelt boeiend en geeft interessante achtergrondinformatie die beklijft.

Interessant en een echte verrassing

De gehele surprise tour in z'n geheel vormde voor ons een hoogtepunt. De tour was interessant en een echte verrassing. Ik zou zelf nooit een wijk van Berlijn inlopen, ook omdat ik geen achtergrondinformatie heb over de wijk. Zonder deze rondleiding was ik alleen bij de toeristische trekpleisters van Berlijn geweest.

Christian

Rondleidingen in Belrijn
5
2020-01-15T21:22:26+01:00

Christian

De gehele surprise tour in z'n geheel vormde voor ons een hoogtepunt. De tour was interessant en een echte verrassing. Ik zou zelf nooit een wijk van Berlijn inlopen, ook omdat ik geen achtergrondinformatie heb over de wijk. Zonder deze rondleiding was ik alleen bij de toeristische trekpleisters van Berlijn geweest.

Indrukwekkende verhalen

De tour had een goed tempo, waardoor we veel hebben gehoord en gezien. De tour duurde vier uur, lijkt lang, maar was perfect. Emma vertelt alles erg goed, ik heb mij geen moment verveeld. De achtergrondinformatie was interessant en de verhalen indrukwekkend. Al met al een leuke dag.

Annemiek

Rondleidingen in Belrijn
5
2019-01-03T17:01:23+01:00

Annemiek

De tour had een goed tempo, waardoor we veel hebben gehoord en gezien. De tour duurde vier uur, lijkt lang, maar was perfect. Emma vertelt alles erg goed, ik heb mij geen moment verveeld. De achtergrondinformatie was interessant en de verhalen indrukwekkend. Al met al een leuke dag.

Informatief en duidelijk

De inleiding is best wel lang, maar ook eigenlijk niet in te korten met zo'n geschiedenis, dus houd het maar zo. Ik vond het informatief, duidelijk. Jij was vriendelijk voor al je 'gasten' en erg meelevend nadat ik me bezeerd had.

Griet

Rondleidingen in Belrijn
5
2018-09-20T17:21:36+02:00

Griet

De inleiding is best wel lang, maar ook eigenlijk niet in te korten met zo'n geschiedenis, dus houd het maar zo. Ik vond het informatief, duidelijk. Jij was vriendelijk voor al je 'gasten' en erg meelevend nadat ik me bezeerd had.

Duidelijk, informatief en goed voorbereid!

De tour met Emma was precies wat ik er van had verwacht: duidelijk, informatief en goed voorbereid! Dit was mijn eerste rondleiding met Emma, en voordat ik deze had gelopen met haar, had ik ook al een 2e tour geboekt. Geen spijt van en ik verheug me op de volgende. Emma je bent een topper!

Sander

Rondleidingen in Belrijn
5
2020-01-15T22:50:48+01:00

Sander

De tour met Emma was precies wat ik er van had verwacht: duidelijk, informatief en goed voorbereid! Dit was mijn eerste rondleiding met Emma, en voordat ik deze had gelopen met haar, had ik ook al een 2e tour geboekt. Geen spijt van en ik verheug me op de volgende. Emma je bent een topper!

Leuke en persoonlijke tour

Het hoogtepunt was voor ons om te zien hoe de mensen in Oost Berlijn leefden, t.o.v. de plaatsen die je als "normale" toerist bezoekt. Leven in Oost Berlijn vonden wij een hele leuke en persoonlijke tour, door een deel van Oost Berlijn waar je normaal gesproken niet zo snel naartoe gaat.

Ger

Rondleidingen in Belrijn
5
2020-01-15T17:46:48+01:00

Ger

Het hoogtepunt was voor ons om te zien hoe de mensen in Oost Berlijn leefden, t.o.v. de plaatsen die je als "normale" toerist bezoekt. Leven in Oost Berlijn vonden wij een hele leuke en persoonlijke tour, door een deel van Oost Berlijn waar je normaal gesproken niet zo snel naartoe gaat.

Zelfs onze puber heeft genoten!

Emma vertelde alles op een leuke manier en ik bleef een dikke 3 uur geboeid. Zelfs onze dochter van 16, die het van tevoren niet zo zag zitten, heeft genoten van deze rondleiding. En als je een puber op die manier weet te boeien doe je het goed! Het is niet massaal en er is alle aandacht. Als wij een volgende keer weer in Berlijn zijn, gaan we zeker weer mee met een rondleiding. Emma, heel erg bedankt!

Janny

Rondleidingen in Belrijn
5
2018-09-20T17:02:38+02:00

Janny

Emma vertelde alles op een leuke manier en ik bleef een dikke 3 uur geboeid. Zelfs onze dochter van 16, die het van tevoren niet zo zag zitten, heeft genoten van deze rondleiding. En als je een puber op die manier weet te boeien doe je het goed! Het is niet massaal en er is alle aandacht. Als wij een volgende keer weer in Berlijn zijn, gaan we zeker weer mee met een rondleiding. Emma, heel erg bedankt!

Persoonlijk, bevlogen, enthousiast

We hebben in twee dagen zowel de rondleiding ‘Het Derde Rijk’ als ‘De Berlijnse Muur’ gedaan bij ‘Wat te doen in Berlijn’. Door de persoonlijke, bevlogen en enthousiaste, benadering van Emma erg genoten van haar informatie. Ze heeft een verfijnd gevoel om de stad te laten zien zoals die was en nu is. Een ervaring om niet te vergeten. Met name Emma haar kracht is om goede inschatting te maken van haar bezoekers qua lokale kennis en goed af te wijken van de toeristische routes. Zij past zich naadloos aan, waardoor jij een zeer persoonlijke belevenis mee maakt. Ga je naar Berlijn? Ga wat langer dan twee dagen, en boek een rondleiding bij Emma. Echt een aanrader!

Bernard

Rondleidingen in Belrijn
5
2020-01-16T10:05:29+01:00

Bernard

We hebben in twee dagen zowel de rondleiding ‘Het Derde Rijk’ als ‘De Berlijnse Muur’ gedaan bij ‘Wat te doen in Berlijn’. Door de persoonlijke, bevlogen en enthousiaste, benadering van Emma erg genoten van haar informatie. Ze heeft een verfijnd gevoel om de stad te laten zien zoals die was en nu is. Een ervaring om niet te vergeten. Met name Emma haar kracht is om goede inschatting te maken van haar bezoekers qua lokale kennis en goed af te wijken van de toeristische routes. Zij past zich naadloos aan, waardoor jij een zeer persoonlijke belevenis mee maakt. Ga je naar Berlijn? Ga wat langer dan twee dagen, en boek een rondleiding bij Emma. Echt een aanrader!

Gewoon een gave rondleiding

Ik vond de Berlijnse Muur tour heel goed want: hij was niet te kort maar ook niet te lang. Emma wist niet alleen de stukjes info die ze ingestudeerd had, maar gaf op alles wat ik vroeg antwoord! Tot slot gewoon een gave rondleiding. Hij is zeker aan te bevelen.

Ravi (12)

Rondleidingen in Belrijn
5
2018-09-20T16:53:54+02:00

Ravi (12)

Ik vond de Berlijnse Muur tour heel goed want: hij was niet te kort maar ook niet te lang. Emma wist niet alleen de stukjes info die ze ingestudeerd had, maar gaf op alles wat ik vroeg antwoord! Tot slot gewoon een gave rondleiding. Hij is zeker aan te bevelen.

Bedankt voor deze geweldige ervaring.

In november '19 hebben wij met Emma de Mauerfall-special gelopen. We gingen drie dagen achter elkaar mee! Erg gaaf om steeds een nieuw stuk van de Berlijnse muur te zien. Ondanks dat we drie keer de inleiding voor de rondleiding hoorden, wist je elke keer weer iets nieuws te vertellen. Je enthousiasme, je prachtige verhalen en foto’s maken het of je er bij bent. Heel erg bedankt voor deze geweldige ervaring.

Emma & Peter

Rondleidingen in Belrijn
5
2020-01-15T23:02:32+01:00

Emma & Peter

In november '19 hebben wij met Emma de Mauerfall-special gelopen. We gingen drie dagen achter elkaar mee! Erg gaaf om steeds een nieuw stuk van de Berlijnse muur te zien. Ondanks dat we drie keer de inleiding voor de rondleiding hoorden, wist je elke keer weer iets nieuws te vertellen. Je enthousiasme, je prachtige verhalen en foto’s maken het of je er bij bent. Heel erg bedankt voor deze geweldige ervaring.

Superleuk! Veel gehoord en gezien.

We hebben ontzettend veel gehoord en gezien. Zelfs mijn jongste zoon, die bij voorbaat rondleidingen langdradig en stom vindt, heeft het ontzettend naar zijn zin gehad! Superleuk, volgende keer dat we in de stad zijn gaan we zeker weer een keer mee.

Marjolein

Rondleidingen in Belrijn
5
2019-01-03T17:29:37+01:00

Marjolein

We hebben ontzettend veel gehoord en gezien. Zelfs mijn jongste zoon, die bij voorbaat rondleidingen langdradig en stom vindt, heeft het ontzettend naar zijn zin gehad! Superleuk, volgende keer dat we in de stad zijn gaan we zeker weer een keer mee.

Meteen aangemeld!

De eerste kennismaking met Emma, de tweede met Berlijn. Via de website zag ik dat er een rondleiding was over Joods Berlijn, ik heb me meteen aangemeld. Dat was een goede keuze, zo krijg je andere plekken van Berlijn te zien met de geschiedenis van toen. Persoonlijk vond ik het erg interessant. Echt een aanrader!

Marc

Rondleidingen in Belrijn
5
2018-09-20T17:01:39+02:00

Marc

De eerste kennismaking met Emma, de tweede met Berlijn. Via de website zag ik dat er een rondleiding was over Joods Berlijn, ik heb me meteen aangemeld. Dat was een goede keuze, zo krijg je andere plekken van Berlijn te zien met de geschiedenis van toen. Persoonlijk vond ik het erg interessant. Echt een aanrader!

Laat je verrassen!

Dit was een heel leuke rondleiding! Laat je door Emma verrassen tijdens een surprise tour!

Paula en Laurens

Rondleidingen in Belrijn
5
2020-01-15T21:18:18+01:00

Paula en Laurens

Dit was een heel leuke rondleiding! Laat je door Emma verrassen tijdens een surprise tour!

De rondleiding maakte diepe indruk

We deden de rondleiding over de Muur, erg interessant. Als je daar loopt en Emma wijst je op de sporen die de Muur heeft achtergelaten, in de stad, maar ook in de mensen, dan maakt dat diepe indruk. We hadden de pech dat het erg koud was, maar Emma liet zich niet uit het veld slaan. Als we weer naar Berlijn gaan ga ik zeker kijken of ik weer een rondleiding kan boeken bij haar.

Bert

Rondleidingen in Belrijn
5
2018-04-29T22:11:49+02:00

Bert

We deden de rondleiding over de Muur, erg interessant. Als je daar loopt en Emma wijst je op de sporen die de Muur heeft achtergelaten, in de stad, maar ook in de mensen, dan maakt dat diepe indruk. We hadden de pech dat het erg koud was, maar Emma liet zich niet uit het veld slaan. Als we weer naar Berlijn gaan ga ik zeker kijken of ik weer een rondleiding kan boeken bij haar.

Emma weet heel veel

Emma weet heel veel en heeft mooie foto’s bij haar verhaal. Ze heeft persoonlijk contact met de wandelaars maar ook oog voor de mensen op straat. Emma's wandelingen zijn een echte aanrader voor iedereen, ook als je al vaker in Berlijn bent geweest. Wij hebben echt genoten, we gaan vast nog een keer met je mee!

Corry

Rondleidingen in Belrijn
5
2020-01-15T22:48:25+01:00

Corry

Emma weet heel veel en heeft mooie foto’s bij haar verhaal. Ze heeft persoonlijk contact met de wandelaars maar ook oog voor de mensen op straat. Emma's wandelingen zijn een echte aanrader voor iedereen, ook als je al vaker in Berlijn bent geweest. Wij hebben echt genoten, we gaan vast nog een keer met je mee!

Een must voor ieder bezoek aan Berlijn!

Emma laat je delen van Berlijn zien zoals het je zelf niet was gelukt. Straten, feiten en sferen worden door haar gepassioneerde verhalen en tegelijkertijd scherpe blik van extra glans of schaduw voorzien. Een must voor ieder bezoek aan Berlijn!

Sander

Rondleidingen in Belrijn
5
2018-04-29T22:05:31+02:00

Sander

Emma laat je delen van Berlijn zien zoals het je zelf niet was gelukt. Straten, feiten en sferen worden door haar gepassioneerde verhalen en tegelijkertijd scherpe blik van extra glans of schaduw voorzien. Een must voor ieder bezoek aan Berlijn!

Bedankt!

Fijne rondleiding door gedreven gids, met goede voorbereiding en ruime achtergrond. Bedankt!

Els

Rondleidingen in Belrijn
4
2018-09-20T17:08:53+02:00

Els

Fijne rondleiding door gedreven gids, met goede voorbereiding en ruime achtergrond. Bedankt!

Gewoon boeken!

Niet zeuren mensen. Ga gewoon met Emma mee. Berlijn wordt er nog leuker door! Echt! En ik kan het weten.

Marcus

Rondleidingen in Belrijn
5
2018-09-20T17:00:36+02:00

Marcus

Niet zeuren mensen. Ga gewoon met Emma mee. Berlijn wordt er nog leuker door! Echt! En ik kan het weten.

Zeer informatief, maar niet te zwaar

De rondleiding was boven verwachting. Zeer informatief maar niet te zwaar. We gaan zeker nog een keer een rondleiding bij je doen als we weer in Berlijn zijn.

Ron

Rondleidingen in Belrijn
5
2019-01-03T17:07:11+01:00

Ron

De rondleiding was boven verwachting. Zeer informatief maar niet te zwaar. We gaan zeker nog een keer een rondleiding bij je doen als we weer in Berlijn zijn.

Emma houdt van Berlijn, dat merk je!

Ik vind vooral je enthousiasme en de liefde die je uitspreekt voor deze mooie stad (en haar bewoners) ontroerend!

Monique

Rondleidingen in Belrijn
5
2018-09-20T17:12:28+02:00

Monique

Ik vind vooral je enthousiasme en de liefde die je uitspreekt voor deze mooie stad (en haar bewoners) ontroerend!

Een geweldige surprise tour!

Wij hebben een geweldige Surprise tour gehad! Emma heeft ons een deel van de stad laten zien waar je als toerist niet snel zou komen. Mooie verhalen en interessante weetjes wisselden elkaar af. Een echte aanrader!

Fanny

Rondleidingen in Belrijn
5
2020-01-15T21:15:55+01:00

Fanny

Wij hebben een geweldige Surprise tour gehad! Emma heeft ons een deel van de stad laten zien waar je als toerist niet snel zou komen. Mooie verhalen en interessante weetjes wisselden elkaar af. Een echte aanrader!

Emma neemt je mee op reis!

Emma neemt je letterlijk en figuurlijk mee op reis! Je beleeft Berlijn net even anders dan de plichtmatige "als je links kijkt zie je rechts niks" citytours. Je stappenteller zal aan het einde van de dag aan de beademing moeten, maar dat is de moeite waard van de interessante bezienswaardigheden. Het gaat bij Emma juist niet alleen om de stenen, maar juist de levende, menselijke geschiedenis van Berlijn.

Sabine

Rondleidingen in Belrijn
5
2019-01-03T17:16:52+01:00

Sabine

Emma neemt je letterlijk en figuurlijk mee op reis! Je beleeft Berlijn net even anders dan de plichtmatige "als je links kijkt zie je rechts niks" citytours. Je stappenteller zal aan het einde van de dag aan de beademing moeten, maar dat is de moeite waard van de interessante bezienswaardigheden. Het gaat bij Emma juist niet alleen om de stenen, maar juist de levende, menselijke geschiedenis van Berlijn.

Goed begrijpelijk voor kinderen

Goed indruk van ontstaan van de Muur en de grote invloed op Berlijnse bevolking in Oost en West. Omdat het in het Nederlands is ook goed begrijpelijk voor kinderen.

Jan

Rondleidingen in Belrijn
5
2018-09-20T17:50:41+02:00

Jan

Goed indruk van ontstaan van de Muur en de grote invloed op Berlijnse bevolking in Oost en West. Omdat het in het Nederlands is ook goed begrijpelijk voor kinderen.

Een kennismaking met het echte leven in Berlijn

Emma als gids door Berlijn: een absolute aanrader! Ze laat je kennismaken met het echte leven in Berlijn op een heel toffe en enthousiaste manier. De rondleiding was gewoon top!

Steven

Rondleidingen in Belrijn
5
2018-09-20T17:13:40+02:00

Steven

Emma als gids door Berlijn: een absolute aanrader! Ze laat je kennismaken met het echte leven in Berlijn op een heel toffe en enthousiaste manier. De rondleiding was gewoon top!

Geen spijt van!

We hadden geen spijt van onze boeking en keuze voor Emma! Wij waren met ons vieren en vonden het geweldig. Zodra we in Berlijn zijn, gaan we weer met een rondleiding mee. Zoals wij in het zuiden zeggen: Chapeau.

Jos

Rondleidingen in Belrijn
5
2020-01-15T22:52:28+01:00

Jos

We hadden geen spijt van onze boeking en keuze voor Emma! Wij waren met ons vieren en vonden het geweldig. Zodra we in Berlijn zijn, gaan we weer met een rondleiding mee. Zoals wij in het zuiden zeggen: Chapeau.

Diep onder de indruk

De beste tour ever! Als mens wil je graag een paar vinkjes kunnen zetten bij de bekende elementen (herkenbaarheid) en daarnaast allerlei nieuwigheden meekrijgen; Emma wist deze Berlin-History-Buff uitgebreid te verrassen met nieuwe feiten en beelden achter de bekende elementen, maar vooral ook meeslepend te vertellen over de obscure plekken, de rauwe, absurdistische kant van Die Mauer.... Nog steeds diep onder de indruk!

Erik

Rondleidingen in Belrijn
5
2020-01-15T22:57:33+01:00

Erik

De beste tour ever! Als mens wil je graag een paar vinkjes kunnen zetten bij de bekende elementen (herkenbaarheid) en daarnaast allerlei nieuwigheden meekrijgen; Emma wist deze Berlin-History-Buff uitgebreid te verrassen met nieuwe feiten en beelden achter de bekende elementen, maar vooral ook meeslepend te vertellen over de obscure plekken, de rauwe, absurdistische kant van Die Mauer.... Nog steeds diep onder de indruk!

Veel nieuwe en onbekende informatie

Emma, je hebt het erg leuk gedaan; je hebt veel nieuwe en onbekende informatie verstrekt. O.a. over de begraafplaats waar we langs liepen en de wachttoren die gekocht was door de nabestaanden van een slachtoffer. Houden zo!

Jan & Joke

Rondleidingen in Belrijn
5
2020-01-15T22:56:04+01:00

Jan & Joke

Emma, je hebt het erg leuk gedaan; je hebt veel nieuwe en onbekende informatie verstrekt. O.a. over de begraafplaats waar we langs liepen en de wachttoren die gekocht was door de nabestaanden van een slachtoffer. Houden zo!

Emma laat de minder bekende plekken zien

Leuke, vlotte gids. Goede achtergrondinformatie en laat de minder bekende plekken zien langs de muur, iets wat mij persoonlijk meer aanspreekt.

Gezina

Rondleidingen in Belrijn
5
2018-09-20T17:24:24+02:00

Gezina

Leuke, vlotte gids. Goede achtergrondinformatie en laat de minder bekende plekken zien langs de muur, iets wat mij persoonlijk meer aanspreekt.

Dank je wel!

Emma is super enthousiast, openhartig en weet veel over Berlijn. Ze verzandt niet in een droge opsomming van jaartallen en historische feiten, maar stipt wel voldoende aan over de geschiedenis van de stad. Dank je wel Emma!

Lies

Rondleidingen in Belrijn
5
2020-01-15T21:26:44+01:00

Lies

Emma is super enthousiast, openhartig en weet veel over Berlijn. Ze verzandt niet in een droge opsomming van jaartallen en historische feiten, maar stipt wel voldoende aan over de geschiedenis van de stad. Dank je wel Emma!

Op een respectvolle manier gebracht

De rondleiding van Emma was boeiend en maakte veel indruk. Door de persoonlijke verhalen kregen we meer inzicht in de geschiedenis en het leed dat de joden is aangedaan. Het werd op een respectvolle manier gebracht. Zeker een aanrader als je in Berlijn bent.

Mieke

Rondleidingen in Belrijn
4
2019-01-03T17:11:30+01:00

Mieke

De rondleiding van Emma was boeiend en maakte veel indruk. Door de persoonlijke verhalen kregen we meer inzicht in de geschiedenis en het leed dat de joden is aangedaan. Het werd op een respectvolle manier gebracht. Zeker een aanrader als je in Berlijn bent.

Als we weer komen, haken we zeker weer aan!

Een tour door Berlijn met Emma is een absolute aanrader! Ze is bevlogen over het onderwerp, in dit geval de Berlijnse muur, en houdt overduidelijk van de stad. Maar aan de andere kant is ze ook nog steeds een echte Nederlandse (ze ergert zich bijvoorbeeld nog steeds aan het op de stoep fietsen) en dat is een leuke mix. Mochten we ooit nogmaals in Berlijn komen, dan haken we zeker weer aan!

Erik

Rondleidingen in Belrijn
5
2018-09-20T17:42:41+02:00

Erik

Een tour door Berlijn met Emma is een absolute aanrader! Ze is bevlogen over het onderwerp, in dit geval de Berlijnse muur, en houdt overduidelijk van de stad. Maar aan de andere kant is ze ook nog steeds een echte Nederlandse (ze ergert zich bijvoorbeeld nog steeds aan het op de stoep fietsen) en dat is een leuke mix. Mochten we ooit nogmaals in Berlijn komen, dan haken we zeker weer aan!

Leuk, informatief en erg goed voorbereid

De rondleiding was erg leuk, informatief en erg goed voorbereid. Vooral de opbouw in tijd gedurende de rondleiding maakte het erg leerzaam. En het enthousiasme was super.

Martin

Rondleidingen in Belrijn
5
2018-03-13T11:50:16+01:00

Martin

De rondleiding was erg leuk, informatief en erg goed voorbereid. Vooral de opbouw in tijd gedurende de rondleiding maakte het erg leerzaam. En het enthousiasme was super.

De tijd vloog voorbij

Interessante rondleiding over opkomst en verval van de DDR. Het bezoeken van de plekken waar belangrijke gebeurtenissen zich afspeelden maakt het verhaal extra sprekend. Emma is niet alleen zeer goed voorbereid en kundig, ze is ook een enthousiaste verteller. De tijd vloog voorbij. Absoluut een aanrader!

Celine

Rondleidingen in Belrijn
5
2020-01-15T17:53:39+01:00

Celine

Interessante rondleiding over opkomst en verval van de DDR. Het bezoeken van de plekken waar belangrijke gebeurtenissen zich afspeelden maakt het verhaal extra sprekend. Emma is niet alleen zeer goed voorbereid en kundig, ze is ook een enthousiaste verteller. De tijd vloog voorbij. Absoluut een aanrader!

Een doortimmerd verhaal

Je verhaal was heel doortimmerd; je bent echt in de geschiedenis van Berlijn gedoken. Erg informatief, vooral ook door op foto's te laten zien hoe de Karl Marx Allee er vroeger uitzag. En jouw gedrevenheid en enthousiasme voor het onderwerp werkte aanstekelijk! Je creëerde een goeie sfeer! Tot slot: ik vertel het zeker door aan vrienden en wijs hun op jouw website. Dank!

Lou

Rondleidingen in Belrijn
4
2018-09-20T17:09:59+02:00

Lou

Je verhaal was heel doortimmerd; je bent echt in de geschiedenis van Berlijn gedoken. Erg informatief, vooral ook door op foto's te laten zien hoe de Karl Marx Allee er vroeger uitzag. En jouw gedrevenheid en enthousiasme voor het onderwerp werkte aanstekelijk! Je creëerde een goeie sfeer! Tot slot: ik vertel het zeker door aan vrienden en wijs hun op jouw website. Dank!

Brengt geschiedenis tot leven

Ik vond de rondleiding erg leerzaam, het deed alles een beetje leven. Ook de verhalen erbij waren leuk om te horen, al waren de meeste verhalen natuurlijk wel triest.

Marianne

Rondleidingen in Belrijn
5
2018-09-20T16:56:29+02:00

Marianne

Ik vond de rondleiding erg leerzaam, het deed alles een beetje leven. Ook de verhalen erbij waren leuk om te horen, al waren de meeste verhalen natuurlijk wel triest.

Waardevolle informatie

Met Emma is het alsof je met een vriendin door de stad loopt. Een heel interessante rondleiding met waardevolle informatie. Vooral de Joodse begraafplaats is indrukwekkend. Het is wel een lange rondleiding, maar voor degenen die goed ter been zijn is het prima te doen.

Hermen

Rondleidingen in Belrijn
5
2018-09-20T16:50:58+02:00

Hermen

Met Emma is het alsof je met een vriendin door de stad loopt. Een heel interessante rondleiding met waardevolle informatie. Vooral de Joodse begraafplaats is indrukwekkend. Het is wel een lange rondleiding, maar voor degenen die goed ter been zijn is het prima te doen.

Een levendig verhaal

Met Emma op pad! Een duidelijke, interessante rondleiding waarbij verbanden worden gelegd. Niet de geschiedkundige feiten, maar de menselijk factoren zijn leidend. En juist dit is maakt het verhaal "levend". Koppel dat aan de charmes van Emma en het interactieve karakter van de rondleiding; echt een aanrader!

Alex en Hilmelien

Rondleidingen in Belrijn
4
2019-01-03T16:58:16+01:00

Alex en Hilmelien

Met Emma op pad! Een duidelijke, interessante rondleiding waarbij verbanden worden gelegd. Niet de geschiedkundige feiten, maar de menselijk factoren zijn leidend. En juist dit is maakt het verhaal "levend". Koppel dat aan de charmes van Emma en het interactieve karakter van de rondleiding; echt een aanrader!

Volgende keer boek ik weer!

Emma is een leuke tourguide en praat en legt de geschiedenis enthousiast uit. Ook is er veel ruimte voor vragen. De volgende keer wanneer ik weer in Berlijn ben zal ik zeker nog een rondleiding boeken. Dank je Emma!

Tommy

Rondleidingen in Belrijn
5
2018-09-20T17:25:25+02:00

Tommy

Emma is een leuke tourguide en praat en legt de geschiedenis enthousiast uit. Ook is er veel ruimte voor vragen. De volgende keer wanneer ik weer in Berlijn ben zal ik zeker nog een rondleiding boeken. Dank je Emma!

Het was alweer voorbij voor ik er erg in had!

Deelnemen aan deze rondleiding was een mooie manier om eens een ander deel van de stad te leren kennen. De informatie werd op een leuke manier gebracht, af en toe vergezeld van afbeeldingen. Ik heb me geen moment verveeld, het was al weer voorbij voor ik er erg in had!

Johan

Rondleidingen in Belrijn
5
2018-09-20T17:30:48+02:00

Johan

Deelnemen aan deze rondleiding was een mooie manier om eens een ander deel van de stad te leren kennen. De informatie werd op een leuke manier gebracht, af en toe vergezeld van afbeeldingen. Ik heb me geen moment verveeld, het was al weer voorbij voor ik er erg in had!

Als we weer in Berlijn zijn, gaan we weer mee!

Emma is een aangename gids met voldoende uitleg en info, ook bij vragen van de deelnemende personen. Ik ga zeker de rondleiding aan vrienden enz. aanbevelen. Sowieso als we nog eens in Berlijn op bezoek gaan, boeken we weer een rondleiding!

Nico

Rondleidingen in Belrijn
4
2018-09-20T17:08:08+02:00

Nico

Emma is een aangename gids met voldoende uitleg en info, ook bij vragen van de deelnemende personen. Ik ga zeker de rondleiding aan vrienden enz. aanbevelen. Sowieso als we nog eens in Berlijn op bezoek gaan, boeken we weer een rondleiding!

Emma is een goede en plezierige verteller

Je bent een goede en plezierige verteller en weet veel van Berlijn. Deze rondleiding vond ik met name ook leuk omdat we in gebieden kwamen waar je als toerist niet zo gauw komt. De plaats om even kort te pauzeren was ook goed. Iedereen kon hier naar eigen wens wat halen. Al met al is Berlijn voor herhaling vatbaar en boek dan ook zeker weer een rondleiding bij jou.

Lies

Rondleidingen in Belrijn
5
2019-01-03T17:18:32+01:00

Lies

Je bent een goede en plezierige verteller en weet veel van Berlijn. Deze rondleiding vond ik met name ook leuk omdat we in gebieden kwamen waar je als toerist niet zo gauw komt. De plaats om even kort te pauzeren was ook goed. Iedereen kon hier naar eigen wens wat halen. Al met al is Berlijn voor herhaling vatbaar en boek dan ook zeker weer een rondleiding bij jou.

De prijs meer dan waard!

Wij waren verrast door de tour. Emma is een enthousiaste gids en weet dat over te brengen op de deelnemers. Ze heeft aandacht voor alle deelnemers, gaat in op vragen, maar laat zich niet afleiden van haar verhaal. In eerste instantie lijkt de prijs aan de hoge kant, maar na afloop vonden we de tour de prijs meer dan waard!

Paula

Rondleidingen in Belrijn
4
2018-04-29T22:08:00+02:00

Paula

Wij waren verrast door de tour. Emma is een enthousiaste gids en weet dat over te brengen op de deelnemers. Ze heeft aandacht voor alle deelnemers, gaat in op vragen, maar laat zich niet afleiden van haar verhaal. In eerste instantie lijkt de prijs aan de hoge kant, maar na afloop vonden we de tour de prijs meer dan waard!

Wij gaan een volgende keer weer mee!

We vonden het een heel interessante tour. Emma vertelt het met veel enthousiasme en neemt de tijd voor elke vraag. Ik zou de tour zeker aanraden en bij een volgend bezoek aan Berlijn weer een tour boeken.

Annette

Rondleidingen in Belrijn
5
2019-01-03T16:59:18+01:00

Annette

We vonden het een heel interessante tour. Emma vertelt het met veel enthousiasme en neemt de tijd voor elke vraag. Ik zou de tour zeker aanraden en bij een volgend bezoek aan Berlijn weer een tour boeken.

Geschiedenis komt tot leven tijdens de tour.

Samen met mijn zoons van 15 en 11 ben ik met Emma meegegaan op de rondleiding door Joods Berlijn en ik vond het fantastisch. Emma vertelt boeiend, weet ontzettend veel en je merkt dat ze enorm bij het onderwerp betrokken is. Daardoor komt de geschiedenis echt tot leven. Berlijn is een stad vol Grote Geschiedenis, en Emma laat met deze tour zien wat dat voor mensen betekende. Ook voor mijn zoons een hoogtepunt van ons verblijf.

Margot

Rondleidingen in Belrijn
5
2019-01-03T17:14:12+01:00

Margot

Samen met mijn zoons van 15 en 11 ben ik met Emma meegegaan op de rondleiding door Joods Berlijn en ik vond het fantastisch. Emma vertelt boeiend, weet ontzettend veel en je merkt dat ze enorm bij het onderwerp betrokken is. Daardoor komt de geschiedenis echt tot leven. Berlijn is een stad vol Grote Geschiedenis, en Emma laat met deze tour zien wat dat voor mensen betekende. Ook voor mijn zoons een hoogtepunt van ons verblijf.

Geslaagde rondleiding vol interessante verhalen

Hartstikke leuke en interessante rondleiding over Macht & Revolutie in de DDR. Elk onderdeel van de 4 uur durende tour was boeiend! Ik vond Emma een heel enthousiaste gids, die haar rondleidingen tot in puntjes voorbereidt. Een geslaagde rondleiding vol interessante verhalen. Aanrader!

Anne

Rondleidingen in Belrijn
5
2020-01-15T17:51:50+01:00

Anne

Hartstikke leuke en interessante rondleiding over Macht & Revolutie in de DDR. Elk onderdeel van de 4 uur durende tour was boeiend! Ik vond Emma een heel enthousiaste gids, die haar rondleidingen tot in puntjes voorbereidt. Een geslaagde rondleiding vol interessante verhalen. Aanrader!

Je merkt dat Emma zich heeft verdiept in de geschiedenis van Berlijn

Je merkt dat Emma zich heeft verdiept in de geschiedenis van Berlijn en dan met name de Muur. Enthousiast vertelt zij over de geschiedenis en laat, wanneer dat kan, een en ander direct ter plaatse zien. Ze belooft 2,5 uur maar dat worden er al gauw 3, zoveel wil zij vertellen. Emma, nogmaals hartelijk dank voor de tour en de wijze waarop je dit hebt gedaan.

Mark

Rondleidingen in Belrijn
4
2018-01-05T21:44:57+01:00

Mark

Je merkt dat Emma zich heeft verdiept in de geschiedenis van Berlijn en dan met name de Muur. Enthousiast vertelt zij over de geschiedenis en laat, wanneer dat kan, een en ander direct ter plaatse zien. Ze belooft 2,5 uur maar dat worden er al gauw 3, zoveel wil zij vertellen. Emma, nogmaals hartelijk dank voor de tour en de wijze waarop je dit hebt gedaan.

Rondleidingen van Emma warm aanbevolen!

Het meest verrassend waren alles leuke feitjes tussendoor bij de wandeling. Zelf aan een Berlijn-gek als ik, kan Emma nog genoeg nieuws vertellen. De rondleidingen van haar beveel ik warm aan!

Tim

Rondleidingen in Belrijn
5
2017-11-21T12:49:29+01:00

Tim

Het meest verrassend waren alles leuke feitjes tussendoor bij de wandeling. Zelf aan een Berlijn-gek als ik, kan Emma nog genoeg nieuws vertellen. De rondleidingen van haar beveel ik warm aan!

Zorgvuldig voorbereide rondleiding

Onze eerste rondleiding ooit! Dus we wisten niet wat we moesten verwachten. Wij vonden het erg leuk dat je zoveel wist en dat je interesse zo groot is en dat je daardoor met zoveel "passie" vertelde. Super bedankt en zeker tot een volgende keer!

Taco en Nanette

Rondleidingen in Belrijn
5
2018-09-20T16:59:48+02:00

Taco en Nanette

Onze eerste rondleiding ooit! Dus we wisten niet wat we moesten verwachten. Wij vonden het erg leuk dat je zoveel wist en dat je interesse zo groot is en dat je daardoor met zoveel "passie" vertelde. Super bedankt en zeker tot een volgende keer!

Zeer interessant

Op een score van 1 tot 10 zou ik een negen gegeven hebben, dus 4,5 ster. Maar dat kon helaas niet. Je bent een goede gids, hebt je goed voorbereid en weet veel over de geschiedenis. Al met al zeer interessant. TIP: probeer het wat compacter/korter te maken, zodat je het andere dagdeel ook nog naar believen kan invullen.

Thomas

Rondleidingen in Belrijn
4
2018-09-20T17:11:34+02:00

Thomas

Op een score van 1 tot 10 zou ik een negen gegeven hebben, dus 4,5 ster. Maar dat kon helaas niet. Je bent een goede gids, hebt je goed voorbereid en weet veel over de geschiedenis. Al met al zeer interessant. TIP: probeer het wat compacter/korter te maken, zodat je het andere dagdeel ook nog naar believen kan invullen.

Wat een prachtige stad!

Wij zijn op een vrijdag door de stad gewandeld met Emma. Daarbij hebben we wat ons betreft de meeste "MUST see's" gezien. Wat een prachtige stad! En leuke waardevolle verhalen erbij. Ondanks 3 uur wandelen hebben we nog lang niet alles gezien. Wellicht een volgende keer met een andere route. Al met al een aanrader!

Agnet

Rondleidingen in Belrijn
5
2019-01-03T17:10:36+01:00

Agnet

Wij zijn op een vrijdag door de stad gewandeld met Emma. Daarbij hebben we wat ons betreft de meeste "MUST see's" gezien. Wat een prachtige stad! En leuke waardevolle verhalen erbij. Ondanks 3 uur wandelen hebben we nog lang niet alles gezien. Wellicht een volgende keer met een andere route. Al met al een aanrader!

Mooie persoonlijke verhalen

Prima rondleiding, leuke gids, veel wetenswaardigheden gehoord, vooral mooie persoonlijke verhalen. En ook fijne contacten met andere leden van de groep. Kortom: een aanrader!

Gertjan

Rondleidingen in Belrijn
5
2019-01-03T17:04:00+01:00

Gertjan

Prima rondleiding, leuke gids, veel wetenswaardigheden gehoord, vooral mooie persoonlijke verhalen. En ook fijne contacten met andere leden van de groep. Kortom: een aanrader!

De drie uur zijn voorbij gevlogen!

Emma, je vertelde met veel enthousiasme. Je was goed gedocumenteerd. Je verhaal kon ons zo boeien dat de drie uur zijn voorbij gevlogen!

Marina

Rondleidingen in Belrijn
5
2018-04-29T22:09:15+02:00

Marina

Emma, je vertelde met veel enthousiasme. Je was goed gedocumenteerd. Je verhaal kon ons zo boeien dat de drie uur zijn voorbij gevlogen!

Zeer boeiend, Emma is een topgids!

Het horen van (voor mij) nieuwe verhalen langs de route die we liepen was echt een hoogtepunt. Emma is echt een topgids, die op alle vragen antwoord had. Van begin tot eind was ik geboeid door de wandeltocht, door de verhalen van Emma. De tijd vloog voorbij. Wat dan weer jammer was. Aanrader!

Jeroen

Rondleidingen in Belrijn
5
2020-01-15T22:59:50+01:00

Jeroen

Het horen van (voor mij) nieuwe verhalen langs de route die we liepen was echt een hoogtepunt. Emma is echt een topgids, die op alle vragen antwoord had. Van begin tot eind was ik geboeid door de wandeltocht, door de verhalen van Emma. De tijd vloog voorbij. Wat dan weer jammer was. Aanrader!

Emma is een uitstekende gids!

Wij waren voor de vierde keer in Berlijn, maar kenden de wijk Friedrichshain nog niet zo goed. Dit was na de tour wel anders. Bijzonder interessante verhalen van Emma, we zijn veel te weten gekomen. Een leerzame tour door een uitstekende gids. Bij een volgend bezoek aan Berlijn plannen we zeker weer een rondleiding met Emma.

Jaap

Rondleidingen in Belrijn
5
2018-09-20T17:23:04+02:00

Jaap

Wij waren voor de vierde keer in Berlijn, maar kenden de wijk Friedrichshain nog niet zo goed. Dit was na de tour wel anders. Bijzonder interessante verhalen van Emma, we zijn veel te weten gekomen. Een leerzame tour door een uitstekende gids. Bij een volgend bezoek aan Berlijn plannen we zeker weer een rondleiding met Emma.

Emma is een uitstekende gids met een inspirerend verhaal.

Uitstekende rondleiding en met veel enthousiasme gebracht. Emma is een uitstekende gids met een inspirerend verhaal.

Petra

Rondleidingen in Belrijn
5
2018-04-29T22:06:48+02:00

Petra

Uitstekende rondleiding en met veel enthousiasme gebracht. Emma is een uitstekende gids met een inspirerend verhaal.

Absolute aanrader

Emma is vooraf via mail snel met reageren, dat vonden we heel fijn! De rondleiding was relaxed, erg informatief en bovenal deskundig. Een absolute aanrader om te doen als je in Berlijn bent!

Bert

Rondleidingen in Belrijn
5
2020-01-15T14:17:08+01:00

Bert

Emma is vooraf via mail snel met reageren, dat vonden we heel fijn! De rondleiding was relaxed, erg informatief en bovenal deskundig. Een absolute aanrader om te doen als je in Berlijn bent!

Je wist iedereen te boeien!

Het is heerlijk met jou op tour te gaan, de sfeer is direct goed. Je houdt het tempo erin, de voorbereiding en alles is gewoon goed. Halverwege een pauze bij een leuk koffie-adresje. Alle deelnemers waren ervaren Berlijn-bezoekers en je wist iedereen te boeien. Je doet het geweldig en het plezier straalt eraf ! Ga zo door, tot de volgende keer!

Herma

Rondleidingen in Belrijn
2020-01-15T22:54:52+01:00

Herma

Het is heerlijk met jou op tour te gaan, de sfeer is direct goed. Je houdt het tempo erin, de voorbereiding en alles is gewoon goed. Halverwege een pauze bij een leuk koffie-adresje. Alle deelnemers waren ervaren Berlijn-bezoekers en je wist iedereen te boeien. Je doet het geweldig en het plezier straalt eraf ! Ga zo door, tot de volgende keer!

Leuk en boeiend verteld

Vandaag een onwijs leuke ochtend gehad! De super-touri-tour zoals Emma het noemt (omdat het toch een beetje een toeristisch dingetje is 😉) hebben wij niets van gemerkt; ze heeft juist ontzettend leuk en boeiend verteld over alles wat we hebben gezien. Bedankt voor de leuke ochtend, wij komen zeker weer eens in Berlijn en gaan graag weer met je mee!

Eric en Kimberley

Rondleidingen in Belrijn
5
2019-01-03T17:08:38+01:00

Eric en Kimberley

Vandaag een onwijs leuke ochtend gehad! De super-touri-tour zoals Emma het noemt (omdat het toch een beetje een toeristisch dingetje is 😉) hebben wij niets van gemerkt; ze heeft juist ontzettend leuk en boeiend verteld over alles wat we hebben gezien. Bedankt voor de leuke ochtend, wij komen zeker weer eens in Berlijn en gaan graag weer met je mee!
4.9
58
Rondleidingen in Belrijn

Rondleidingen door Berlijn – Alle digitale data voor 2020 op een rij:

Het rondleidingen seizoen 2020 is helaas door de uitbraak van het corona-virus geschrapt. Meer lezen over de regels in Berlijn rondom corona kun je hier lezen. Wil je mee met een digitale rondleiding in Berlijn? Kijk dan in de tabel hieronder!


Datum Categorie Rondleiding Meer informatie
Woensdag 27 mei 2020 Digitale Tour Stolpersteine – Herhaling van 4 mei Meer info & tickets!
Vrijdag 29 mei 2020 Digitale Tour Friedrichshain Meer info & tickets!
Dinsdag 2 juni 2020 Digitale Tour Berlijnse Muur Meer info & tickets!
Donderdag 4 juni 2020 Digitale Tour Surprise IV Meer info & tickets!
Maandag 8 juni 2020 Digitale Tour Street Art Meer info & tickets!
Vrijdag 12 juni 2020 Digitale Tour Tour Berlijn Mitte Meer info & tickets!
Dinsdag 16 juni 2020 Digitale Tour Kreuzberg Meer info & tickets!
Donderdag 19 juni 2020 Digitale Tour Pankow Meer info & tickets!