Insidertips vanuit Berlijn

Home » Rondleidingen in Berlijn – Ga met mij mee!

Rondleidingen in Berlijn – Ga met mij mee!

Wil je graag meer van Berlijn zien? En dan het liefst onder begeleiding van een Nederlandse local? Top! Dat komt goed uit, want ik organiseer rondleidingen in Berlijn en nodig je van harte uit om mee te gaan! Ik neem je mee langs de mooiste en meest interessante bezienswaardigheden van mijn Berlijn en vertel je over de geschiedenis, het leven van vandaag of juist de stad van morgen. Natuurlijk vertel ik je alles over leven en wonen in deze boeiende stad, en beantwoord ik al je vragen. Aan de hand van foto’s van het oude Berlijn, persoonlijke ervaringen en een interessante route door de stad hoop ik je een boeiende tijd in Berlijn te bezorgen, die je niet snel vergeet. Hieronder zie je welke rondleidingen er beschikbaar zijn!

Klik snel door:

Over mijn rondleidingen in Berlijn

Berlijn is een stad vol met bijzondere verhalen en waanzinnige bezienswaardigheden. Grote, schokkende en meeslepende verhalen over de Tweede Wereldoorlog en de Berlijnse muur, over spanningen tussen landen en botsende ideologieën. Maar Berlijn is ook een booming creatieve metropool, vol bruisende culturen en niet-aflatende veerkracht. Die combinatie maakt Berlijn niet alleen tot de boeiende stad die ze is, maar ook dat ik zo enorm van deze stad houd en nooit over Berlijn uitgepraat raak. Tijdens mijn rondleidingen vertel ik de verhalen die ervoor zorgen dat je Berlijn beter begrijpt en ziet waarom Berlijn is zoals ze is. Deze verhalen staan niet in je reisgids!

Vrijwel elke week geef ik één of meer rondleidingen in Berlijn (meestal op vrijdag, tijdens schoolvakanties op extra dagen) en kun je met mij mee. De rondleidingen volgen een vooraf door mij ontwikkelde route, die ik heb samengesteld op basis van wat ik interessant of leuk vind om te vertellen. In alle gevallen neem ik je mee door mijn Berlijn en toon ik je de mooie, verrassende, maar ook vreemde en soms zelfs lelijke kanten van deze stad. We verkennen Berlijn tussen de tweeënhalf en drieënhalf uur (bij uitzondering duurt de rondleiding vier uur) te voet en/of met het OV. Tijdens die de uren hoop ik je niet alleen een nieuw verhaal, maar ook een nieuwe ervaring mee te geven, die je niet snel vergeet!

Alle rondleidingen worden in het Nederlands gegeven en kosten tussen €17,50 en €20 euro voor volwassenen, prijzen voor kinderen tot en met 16 jaar zijn tussen €12,50 en 16 euro, afhankelijk van welke rondleiding je kiest. Ik heb stevige laarzen en een goede regenjas, dus als het aan mij ligt gaat de rondleiding altijd door, ook als het wat minder mooi weer is. Ik doe áltijd mijn uiterste best om er een leuk verhaal van te maken en anticipeer op de weersomstandigheden door extra overdekte plekken te zoeken of desnoods het programma (iets) te wijzigen. Zo zorg ik dat mijn verhaal áltijd past bij de tijd van het jaar én de groep die meegaat! Wellicht tot een keertje in Berlijn?

Wie is Emma?

Ik ben Emma, 31 jaar en eigenaar van WattedoeninBerlijn.nl. Ik woon sinds 2013 met veel plezier in Berlijn. In 2014 begon ik wattedoeninberlijn.nl om mijn tips en verhalen over Berlijn te kunnen delen met vrienden en bekenden. Dit groeide uit tot de uitgebreide website die het nu is, waar maandelijks meer dan 20.000 bezoekers komen lezen. Ik ben daar erg trots op! In juni 2017 heb ik na hard werken mijn droom kunnen realiseren en ben ik begonnen als zelfstandig ondernemer in Berlijn. Ik werk als zelfstandig tekstschrijver en SEO-manager voor Nederlandse bedrijven en geef daarnaast rondleidingen in Berlijn. Ik heb in Nederland journalistiek gestudeerd, na mijn studie ben ik het communicatievak ingedoken. Desondanks is mijn honger naar bijzondere (geschiedenis) verhalen, leuke feitjes en het onbekende nog altijd niet te stillen. Een van de redenen dat ik Berlijn zo’n heerlijke stad vind, er gebeurt altijd wel iets!

Rondleidingen in Berlijn – Het aanbod voor seizoen 2018/2019

Hieronder staan alle rondleidingen in Berlijn voor je op een rij. Klik door naar het desbetreffende thema om mee te lezen over de verschillende rondleidingen, of scroll direct naar onderaan deze pagina om het overzicht voor alle data voor 2019 te bekijken. Het huidige rondleidingen-seizoen eindigt op 25 september 2019. Het nieuwe seizoen begint op 11 oktober met het festival of Lights. In de tussentijd geef ik geen rondleidingen, maar werk ik hard aan de nieuwe rondleidingen voor seizoen 2019/2020. Meer informatie en data hiervoor komen zo snel mogelijk online!

Liever een privé-tour? Heb je interesse in een privé rondleiding voor jouw groep van vijf personen of meer? Lees dan verder op deze pagina.
Hopelijk tot bij één van mijn rondleidingen in Berlijn!

Rondleidingen Specials! – Festival of Lights 2019 – De data zijn weer boekbaar!

Het is nog hartje zomer maar dat geeft niet, want over een paar maanden kunnen we alweer van een feestelijk verlicht Berlijn genieten! Kom jij tussen 12 en 20 oktober 2019 naar Berlijn? Ga dan mee met een van mijn avondwandelingen langs het Festival of Lights en Berlin Leuchtet, de twee supergave lichtfestivals die Berlijn in die dagen in een kleurrijk licht zetten. De mooiste Berlijnse bezienswaardigheden worden uitgelicht en ik neem je mee op een fijne wandelroute langs een aantal gave hoogtepunten. Ik verveel je niet al teveel met feitjes en informatie over de bezienswaardigheden zelf, het gaat vooral over de verlichtingen, projecties en andere kunstwerken die we zien. Natuurlijk mag je álles vragen en wil ik je alles over Berlijn vertellen, dus ook als je voor ’t eerst de stad bezoekt is deze rondleiding meer dan de moeite waard. Kom je met je kinderen naar Berlijn? Geen probleem, ze zijn van harte welkom! Wil je vast een beetje weten wat je kunt verwachten? Bekijk dan hier de impressie van het Lichtfestival 2018!

Data: 11, 12, 13 en 16, 18 en 20 oktober 2019.

Is een rondleiding met het Lichtfestival in Berlijn iets voor jou? Lees dan snel verder!

Algemene rondleidingen in Berlijn – De mooiste bezienswaardigheden met een gids!

Ben je voor het eerst in Berlijn? Of wil je de stad graag beter leren kennen? Dan is het leuk om met één van de algemene rondleidingen mee te gaan. Op een leuke en laagdrempelige manier stel ik je voor aan mijn stad en bezoeken we de hoogtepunten van Berlijn. Deze rondleidingen heten (gekscherend) de SuperTouri-Tours, want het zijn natuurlijk wel de wat meer toeristenrondjes langs de bekende bezienswaardigheden. Toch kun je tijdens deze tours ook als Berlijnveteraan nog genoeg nieuwe dingen zien en horen en ontdek je plaatsen of locaties die je nog niet had gezien. Uiteraard doe ik mijn uiterste best om er geen standaardverhaal van te maken. Ik wil vooral een boeiende rondleiding geven, waarbij ik verhalen en feiten vertel die je (hopelijk) niet in je reisgids hebt gelezen. Bovendien omlijst ik mijn verhaal met vele historische foto’s, zodat je makkelijk een vergelijking kunt maken tussen het Berlijn van vroeger, en nu.

Data: 24 augustus en 14 september 2019.

Meer weten over de algemene rondleidingen in Berlijn? Lees hier meer over de twee SuperTouriTours!

Geschiedenis rondleidingen in Berlijn – Historische locaties, DDR, littekens van het verleden en meer 

Berlijn barst natuurlijk van de geschiedenis en ik vind het heerlijk om daar over te kunnen vertellen! Ik neem je mee terug in de tijd en vertel over het bizarre Derde rijk van Hitler en de allesverwoestende Tweede Wereldoorlog, terwijl we dwars door het oude machtscentrum van de nazi’s wandelen. De gruwelijke effecten van de Nazi’s op de Joodse gemeenschap is het onderwerp van mijn rondleiding door Joods Berlijn. Wil je echter wat meer weten over de DDR? Ga dan mee met de wandeling over de Karl Marx Allee. Tijdens de wandeling langs de Berlijnse muur, duiken we in een recenter verleden en zoeken we naar overblijfselen van de Berlijnse deling en vertel ik over Oost- en West. Kortom, tijdens deze vier verschillende wandelingen kunnen geschiedenisliefhebbers hun hart ophalen en Berlijn-liefhebbers allerlei nieuwe verhalen ontdekken.

Data: 23 en 30 augustus, 6, 7, 20, 21 en 25 september 2019.

Meer lezen over de verschillende tours of tickets boeken voor de geschiedenis-rondleidingen in Berlijn? Klik hier voor meer informatie!!

Lifestyle rondleidingen in Berlijn – Wandel door de hippe lifestyle scene van Berlijn

Heb je de bekende bezienswaardigheden in Berlijn wel gezien en ga je liever mee met een alternatieve rondleiding door het minder bekende Berlijn? Tijdens deze insider-rondleidingen in Berlijn laat ik je de minder bekende kanten van mijn stad zien! We gaan off the beaten path en speuren naar de mooiste street art, wandelen door gezellige straten met hun eigen culturele eigenzinnigheden en ontdekken zo meer van het échte Berlijn. Natuurlijk voorzie ik je onderweg van talloze tips voor leuke cafeetjes en restaurants en wijs ik je de weg om zelf meer te ontdekken. Een must voor iedereen die meer wil zien van de alternatieve, hippe scene in Berlijn.

Data: 16 augustus en 13 september 2019.

Is een rondleiding door het alternatieve Berlijn iets voor jou? Lees dan snel verder!

Reviews en beoordelingen van mijn rondleidingen in Berlijn

Ik geef sinds 2016 rondleidingen en heb al een heleboel mensen mogen verwelkomen tijdens mijn wandelingen! Iedereen krijgt na de rondleiding in Berlijn de kans op een beoordeling te geven en eventueel een review te schrijven. Hieronder lees je meer over de ervaringen van andere deelnemers met mijn rondleidingen!

Leuk, informatief en erg goed voorbereid

De rondleiding was erg leuk, informatief en erg goed voorbereid. Vooral de opbouw in tijd gedurende de rondleiding maakte het erg leerzaam. En het enthousiasme was super.

Martin

Helemaal wat we hadden verwacht!

Fijne tour, lekker doorgelopen! Goede info; antwoorden op vragen die gesteld werden! Kortom helemaal wat we hadden kunnen verwachten!

Kelly

Als we weer komen, haken we zeker weer aan!

Een tour door Berlijn met Emma is een absolute aanrader! Ze is bevlogen over het onderwerp, in dit geval de Berlijnse muur, en houdt overduidelijk van de stad. Maar aan de andere kant is ze ook nog steeds een echte Nederlandse (ze ergert zich bijvoorbeeld nog steeds aan het op de stoep fietsen) en dat is een leuke mix. Mochten we ooit nogmaals in Berlijn komen, dan haken we zeker weer aan!

Erik

Ik heb genoten!Je hebt heel veel kennis en vertelt er met passie over: dat maakt het heel interessant. Tegelijkertijd ben je spontaan en maak je sfeer, dus is het ook gewoon gezellig onderweg. Ik vond het echt een hele leuke rondleiding, heb er van genoten en van geleerd.Anne

Prettig enthousiasme

Wij vonden jouw enthousiasme erg prettig. Je vertelt boeiend en geeft interessante achtergrondinformatie die beklijft.

Gerard

Leuk en leerzaam

Ik vond het zeer leuk en leerzaam. Ieder bezoek aan Berlijn geeft mij nieuwe weetjes en die heb jij ook gegeven. Op allerlei gebied, dus dingen uit verleden en heden. Ga zeker nog een keer ijs eten in Prenzlauer Berg en een biertje drinken in één van de kroegjes.

Jacqueline

Superleuk! Veel gehoord en gezien.

We hebben ontzettend veel gehoord en gezien. Zelfs mijn jongste zoon, die bij voorbaat rondleidingen langdradig en stom vindt, heeft het ontzettend naar zijn zin gehad! Superleuk, volgende keer dat we in de stad zijn gaan we zeker weer een keer mee.

Marjolein

De prijs meer dan waard!

Wij waren verrast door de tour. Emma is een enthousiaste gids en weet dat over te brengen op de deelnemers. Ze heeft aandacht voor alle deelnemers, gaat in op vragen, maar laat zich niet afleiden van haar verhaal. In eerste instantie lijkt de prijs aan de hoge kant, maar na afloop vonden we de tour de prijs meer dan waard!

Paula

Emma laat de minder bekende plekken zien

Leuke, vlotte gids. Goede achtergrondinformatie en laat de minder bekende plekken zien langs de muur, iets wat mij persoonlijk meer aanspreekt.

Gezina

Een doortimmerd verhaal

Je verhaal was heel doortimmerd; je bent echt in de geschiedenis van Berlijn gedoken. Erg informatief, vooral ook door op foto's te laten zien hoe de Karl Marx Allee er vroeger uitzag. En jouw gedrevenheid en enthousiasme voor het onderwerp werkte aanstekelijk! Je creëerde een goeie sfeer! Tot slot: ik vertel het zeker door aan vrienden en wijs hun op jouw website. Dank!

Lou

Emma kan de geschiedenis goed vertellen

Hoewel ik Berlijn al een beetje kende, en mijn vriendin niet, vond ik het fijn om langs de Berlijnse muur te lopen met Emma, die de geschiedenis goed kon vertellen. Dat maakte het heel interssant.

Rineke

Emma is een uitstekende gids met een inspirerend verhaal.

Uitstekende rondleiding en met veel enthousiasme gebracht. Emma is een uitstekende gids met een inspirerend verhaal.

Petra

Leuke tour door Berlijn

Ik vond het een leuke tour, die ik zeker aan anderen zou aanbevelen. Veel informatie gekregen over Berlijn en de geschiedenis van de projecties en locaties die we gezien hebben.

Marleen

Bijzonder en aangrijpendTijdens een bijna vier uur durende wandeling heeft Emma ons een aantal herinneringen aan het Joodse leven in Berlijn voor de oorlog laten zien. Zij toonde zaken waar je anders gedachteloos langs heen gelopen zou zijn, zoals de herinneringsplaatjes in het trottoir. Maar vooral door haar persoonlijke levensverhalen over de mensen wier namen we tegen kwamen, werd het een heel bijzondere en aangrijpende wandeling.
Johan

Op een respectvolle manier gebracht

De rondleiding van Emma was boeiend en maakte veel indruk. Door de persoonlijke verhalen kregen we meer inzicht in de geschiedenis en het leed dat de joden is aangedaan. Het werd op een respectvolle manier gebracht. Zeker een aanrader als je in Berlijn bent.

Mieke

Emma neemt je mee op reis!

Emma neemt je letterlijk en figuurlijk mee op reis! Je beleeft Berlijn net even anders dan de plichtmatige "als je links kijkt zie je rechts niks" citytours. Je stappenteller zal aan het einde van de dag aan de beademing moeten, maar dat is de moeite waard van de interessante bezienswaardigheden. Het gaat bij Emma juist niet alleen om de stenen, maar juist de levende, menselijke geschiedenis van Berlijn.

Sabine

Het was alweer voorbij voor ik er erg in had!

Deelnemen aan deze rondleiding was een mooie manier om eens een ander deel van de stad te leren kennen. De informatie werd op een leuke manier gebracht, af en toe vergezeld van afbeeldingen. Ik heb me geen moment verveeld, het was al weer voorbij voor ik er erg in had!

Johan

Rondleidingen van Emma warm aanbevolen!

Het meest verrassend waren alles leuke feitjes tussendoor bij de wandeling. Zelf aan een Berlijn-gek als ik, kan Emma nog genoeg nieuws vertellen. De rondleidingen van haar beveel ik warm aan!

Tim

Leuke mix tussen luchtig en heftige geschiedenis

Een absolute aanrader! Ik vond de mix van de rondleiding 'Festival of lights' erg leuk: het luchtige van het festival, maar ook de heftige geschiedenis verteld door Emma, met ondersteunende foto's.

Wilhelmien

Welkome aanvulling van onze tripDe geschiedenis over het ontstaan en val van de muur was voor ons een hoogtepunt. Erg Interessant en een welkome aanvulling op wat we al gezien hadden. Zeker een aanbeveling voor anderen.Lucie

Leuke rondleiding!

Een hele leuke interessante avond gehad, waar zelfs ik (al 12 jaar woonachtig in en rond Berlijn) nog iets nieuws geleerd heb!

Kirstie

Een levendig verhaal

Met Emma op pad! Een duidelijke, interessante rondleiding waarbij verbanden worden gelegd. Niet de geschiedkundige feiten, maar de menselijk factoren zijn leidend. En juist dit is maakt het verhaal "levend". Koppel dat aan de charmes van Emma en het interactieve karakter van de rondleiding; echt een aanrader!

Alex en Hilmelien

Wat een prachtige stad!

Wij zijn op een vrijdag door de stad gewandeld met Emma. Daarbij hebben we wat ons betreft de meeste "MUST see's" gezien. Wat een prachtige stad! En leuke waardevolle verhalen erbij. Ondanks 3 uur wandelen hebben we nog lang niet alles gezien. Wellicht een volgende keer met een andere route. Al met al een aanrader!

Agnet

Je merkt dat Emma zich heeft verdiept in de geschiedenis van Berlijn

Je merkt dat Emma zich heeft verdiept in de geschiedenis van Berlijn en dan met name de Muur. Enthousiast vertelt zij over de geschiedenis en laat, wanneer dat kan, een en ander direct ter plaatse zien. Ze belooft 2,5 uur maar dat worden er al gauw 3, zoveel wil zij vertellen. Emma, nogmaals hartelijk dank voor de tour en de wijze waarop je dit hebt gedaan.

Mark

Brengt geschiedenis tot leven

Ik vond de rondleiding erg leerzaam, het deed alles een beetje leven. Ook de verhalen erbij waren leuk om te horen, al waren de meeste verhalen natuurlijk wel triest.

Marianne

Zeer informatief, maar niet te zwaar

De rondleiding was boven verwachting. Zeer informatief maar niet te zwaar. We gaan zeker nog een keer een rondleiding bij je doen als we weer in Berlijn zijn.

Ron

Zeer interessant

Op een score van 1 tot 10 zou ik een negen gegeven hebben, dus 4,5 ster. Maar dat kon helaas niet. Je bent een goede gids, hebt je goed voorbereid en weet veel over de geschiedenis. Al met al zeer interessant. TIP: probeer het wat compacter/korter te maken, zodat je het andere dagdeel ook nog naar believen kan invullen.

Thomas

Gewoon boeken!

Niet zeuren mensen. Ga gewoon met Emma mee. Berlijn wordt er nog leuker door! Echt! En ik kan het weten.

Marcus

Geschiedenis komt tot leven tijdens de tour.

Samen met mijn zoons van 15 en 11 ben ik met Emma meegegaan op de rondleiding door Joods Berlijn en ik vond het fantastisch. Emma vertelt boeiend, weet ontzettend veel en je merkt dat ze enorm bij het onderwerp betrokken is. Daardoor komt de geschiedenis echt tot leven. Berlijn is een stad vol Grote Geschiedenis, en Emma laat met deze tour zien wat dat voor mensen betekende. Ook voor mijn zoons een hoogtepunt van ons verblijf.

Margot

Goed begrijpelijk voor kinderen

Goed indruk van ontstaan van de Muur en de grote invloed op Berlijnse bevolking in Oost en West. Omdat het in het Nederlands is ook goed begrijpelijk voor kinderen.

Jan

Informatief en duidelijk

De inleiding is best wel lang, maar ook eigenlijk niet in te korten met zo'n geschiedenis, dus houd het maar zo. Ik vond het informatief, duidelijk. Jij was vriendelijk voor al je 'gasten' en erg meelevend nadat ik me bezeerd had.

Griet

Leuk en boeiend verteld

Vandaag een onwijs leuke ochtend gehad! De super-touri-tour zoals Emma het noemt (omdat het toch een beetje een toeristisch dingetje is 😉) hebben wij niets van gemerkt; ze heeft juist ontzettend leuk en boeiend verteld over alles wat we hebben gezien. Bedankt voor de leuke ochtend, wij komen zeker weer eens in Berlijn en gaan graag weer met je mee!

Eric en Kimberley

Zorgvuldig voorbereide rondleiding

Onze eerste rondleiding ooit! Dus we wisten niet wat we moesten verwachten. Wij vonden het erg leuk dat je zoveel wist en dat je interesse zo groot is en dat je daardoor met zoveel "passie" vertelde. Super bedankt en zeker tot een volgende keer!

Taco en Nanette

Onze puberzonen vonden het TOP!Een rondleiding bij Emma geboekt die Berlijn en de historie van de stad op haar duimpje kent! Erg leuk met foto's van vroeger zodat alles nog meer gaat leven. Info werd afgestemd op interesse en onze twee puberzonen van 14 en 16 vonden het TOP!! Rondleiding is zeer de moeite waard en ook de tips van Emma op haar site zijn heel bruikbaar. We hebben heerlijk gegeten en vier prachtige dagen in Berlijn gehad. Emma bedankt en graag tot een volgende keer!!
Marco

Echt een aanrader!

Een tour met Emma is echt een aanrader. Onze rondleiding langs de Karl Marx Allee van 2,5 uur was zo om en dat kwam door alle mooie verhalen en weetjes die Emma op een leuke en boeiende manier weet te vertellen.

Jurrian

Zelfs onze puber heeft genoten!

Emma vertelde alles op een leuke manier en ik bleef een dikke 3 uur geboeid. Zelfs onze dochter van 16, die het van tevoren niet zo zag zitten, heeft genoten van deze rondleiding. En als je een puber op die manier weet te boeien doe je het goed! Het is niet massaal en er is alle aandacht. Als wij een volgende keer weer in Berlijn zijn, gaan we zeker weer mee met een rondleiding. Emma, heel erg bedankt!

Janny

Volgend jaar ben ik er weer bij!

Nu twee keer mee geweest met een tour. Ondanks het feit dat het verschrikkelijk slecht weer was en ik Berlijn al aardig goed ken, heb ik me uitstekend vermaakt. Emma weet altijd weer boeiende dingen te vertellen. Zo heerlijk dat je zelf niet hoeft na te denken waar de mooiste plekken zijn! Als het kan ben ik er volgend jaar weer bij.

Elma

Meteen aangemeld!

De eerste kennismaking met Emma, de tweede met Berlijn. Via de website zag ik dat er een rondleiding was over Joods Berlijn, ik heb me meteen aangemeld. Dat was een goede keuze, zo krijg je andere plekken van Berlijn te zien met de geschiedenis van toen. Persoonlijk vond ik het erg interessant. Echt een aanrader!

Marc

Toegevoegde waarde bij een bezoek aan BerlijnInteressante tour, veel gehoord en gezien, interessante zaken om te weten. Deze rondleiding is zeker van toegevoegde waarde bij een bezoek aan Berlijn.
Marijke

Wij gaan een volgende keer weer mee!

We vonden het een heel interessante tour. Emma vertelt het met veel enthousiasme en neemt de tijd voor elke vraag. Ik zou de tour zeker aanraden en bij een volgend bezoek aan Berlijn weer een tour boeken.

Annette

Emma’s verdieping gaf een extra dimensie

Een leuke en interessante rondleiding langs een aantal Joodse plekken in Berlijn. Heel leerzaam om twee Joodse begraafplaatsen te bezoeken en te begrijpen waarom deze er zo 'niet goed onderhouden' bij liggen. Emma had zich verdiept in de mensen achter een aantal 'Stolpersteinen'en dat gaf een extra dimensie aan de tour, zeker ook omdat we de werkplaats van een van deze mensen daarna opzochten. Bedankt voor de rondleiding!

Artine

Emma houdt van Berlijn, dat merk je!

Ik vind vooral je enthousiasme en de liefde die je uitspreekt voor deze mooie stad (en haar bewoners) ontroerend!

Monique

Een must voor ieder bezoek aan Berlijn!

Emma laat je delen van Berlijn zien zoals het je zelf niet was gelukt. Straten, feiten en sferen worden door haar gepassioneerde verhalen en tegelijkertijd scherpe blik van extra glans of schaduw voorzien. Een must voor ieder bezoek aan Berlijn!

Sander

We hebben ons geen minuut verveeld!De tour was heel interessant, met de uitleg van de heel goed geïnformeerde Emma. Zeer de moeite waard, we hebben ons geen minuut verveeld. Het is een enthousiasmerende, aangename wandeling, vooral door Emma, die van begin tot het eind plezier uitstraalde en ons een heleboel heeft verteld/geleerd over Berlijn!Hans

Emma beantwoordde al onze vragen

Emma was enthousiast en beantwoordde al onze vragen. Hoogtepunt voor mij persoonlijk waren de tips over de Berliner Kiez Kneipes en de leuke adressen in Prenzlauer Berg.

Harm

Interessant, leuk en informatief

Ik vond de rondleiding interessant, leuk en informatief. Verleden en heden werden door Emma op boeiende wijze aan elkaar gekoppeld.

Yvonne

Zeer de moeite waard!

Er wordt meteen tijdens het begin een gezellig sfeertje gecreëerd. De info is heel interessant. Zeer de moeite waard!

Joke

Emma is een goede en plezierige verteller

Je bent een goede en plezierige verteller en weet veel van Berlijn. Deze rondleiding vond ik met name ook leuk omdat we in gebieden kwamen waar je als toerist niet zo gauw komt. De plaats om even kort te pauzeren was ook goed. Iedereen kon hier naar eigen wens wat halen. Al met al is Berlijn voor herhaling vatbaar en boek dan ook zeker weer een rondleiding bij jou.

Lies

Bedankt!

Fijne rondleiding door gedreven gids, met goede voorbereiding en ruime achtergrond. Bedankt!

Els

Boeiend en interessant

Leuke rondleiding, de foto's maakten het zeer bijzonder. Ik ga een volgende keer weer mee!

Heleen

De drie uur zijn voorbij gevlogen!

Emma, je vertelde met veel enthousiasme. Je was goed gedocumenteerd. Je verhaal kon ons zo boeien dat de drie uur zijn voorbij gevlogen!

Marina

We weten nu dingen die we anders nooit geweten hadden

Wij vonden het allebei zeer interessant. We weten nu dingen over de Berlijnse muur, die we anders nooit geweten hadden. Je kan zeer boeiend vertellen. De tour is zeker aan te bevelen.

Marion

Bedankt!

Bedankt voor de rondleiding en de info op je blog! We hebben er van genoten en veel gebruik van gemaakt.

Rudie en Roeli

Een kennismaking met het echte leven in Berlijn

Emma als gids door Berlijn: een absolute aanrader! Ze laat je kennismaken met het echte leven in Berlijn op een heel toffe en enthousiaste manier. De rondleiding was gewoon top!

Steven

De rondleiding maakte diepe indruk

We deden de rondleiding over de Muur, erg interessant. Als je daar loopt en Emma wijst je op de sporen die de Muur heeft achtergelaten, in de stad, maar ook in de mensen, dan maakt dat diepe indruk. We hadden de pech dat het erg koud was, maar Emma liet zich niet uit het veld slaan. Als we weer naar Berlijn gaan ga ik zeker kijken of ik weer een rondleiding kan boeken bij haar.

Bert

Waardevolle informatie

Met Emma is het alsof je met een vriendin door de stad loopt. Een heel interessante rondleiding met waardevolle informatie. Vooral de Joodse begraafplaats is indrukwekkend. Het is wel een lange rondleiding, maar voor degenen die goed ter been zijn is het prima te doen.

Hermen

Gewoon een gave rondleiding

Ik vond de Berlijnse Muur tour heel goed want: hij was niet te kort maar ook niet te lang. Emma wist niet alleen de stukjes info die ze ingestudeerd had, maar gaf op alles wat ik vroeg antwoord! Tot slot gewoon een gave rondleiding. Hij is zeker aan te bevelen.

Ravi (12)

Als we weer in Berlijn zijn, gaan we weer mee!

Emma is een aangename gids met voldoende uitleg en info, ook bij vragen van de deelnemende personen. Ik ga zeker de rondleiding aan vrienden enz. aanbevelen. Sowieso als we nog eens in Berlijn op bezoek gaan, boeken we weer een rondleiding!

Nico

Mooie persoonlijke verhalen

Prima rondleiding, leuke gids, veel wetenswaardigheden gehoord, vooral mooie persoonlijke verhalen. En ook fijne contacten met andere leden van de groep. Kortom: een aanrader!

Gertjan

Emma is een uitstekende gids!

Wij waren voor de vierde keer in Berlijn, maar kenden de wijk Friedrichshain nog niet zo goed. Dit was na de tour wel anders. Bijzonder interessante verhalen van Emma, we zijn veel te weten gekomen. Een leerzame tour door een uitstekende gids. Bij een volgend bezoek aan Berlijn plannen we zeker weer een rondleiding met Emma.

Jaap

Interessante combinatie van architectuur en geschiedenis

De combinatie van informatie over architectuur en geschiedenis, met kennis van zaken en enthousiasme gebracht, was erg interessant. Aan te bevelen!

Albert

Indrukwekkende verhalen

De tour had een goed tempo, waardoor we veel hebben gehoord en gezien. De tour duurde vier uur, lijkt lang, maar was perfect. Emma vertelt alles erg goed, ik heb mij geen moment verveeld. De achtergrondinformatie was interessant en de verhalen indrukwekkend. Al met al een leuke dag.

Annemiek

Volgende keer boek ik weer!

Emma is een leuke tourguide en praat en legt de geschiedenis enthousiast uit. Ook is er veel ruimte voor vragen. De volgende keer wanneer ik weer in Berlijn ben zal ik zeker nog een rondleiding boeken. Dank je Emma!

Tommy

Ontzettend leuke en interessante rondleiding!

Ik vond het een ontzettend leuke en interessante rondleiding. Emma is in staat om 2,5 uur met passie te vertellen. De geschiedenis, de architectuur en het dagelijkse leven kwamen allemaal aan bod, afgewisseld met historische foto's en leuke feitjes. Ik zou deze tour zeker aanraden!

Anita

Boeiend verteld!

Een heel uitgebreide, goed voorbereide rondleiding. Boeiend verteld door een sympathieke gids. Fijn dat de groep 'klein' was.

Marian

Zeer de moeite waard, zeker een aanrader

Wij zijn met Emma mee geweest met de Karl Marx Allee rondleiding. Emma heeft heel enthousiast verteld en haar verhaal ondersteund met foto's. Tijdens de rondleiding heeft ze ons op details van gebouwen gewezen, die we zelf niet hadden gezien. Leuk om zo met andere ogen naar Berlijn te kijken.

Sjaak

Rondleidingen door Berlijn – Alle data op een rij:

Wil je liever bekijken wanneer mijn rondleidingen plaats vinden? Dan vind je hieronder alle data voor de komende maanden op een rij! Normaliter zijn mijn rondleidingen altijd op vrijdag of zaterdag, maar in de vakanties kun je ook op andere dagen mee! Het onderwerp verschilt per week, zodat het aanbod altijd gevarieerd is.


Datum Categorie Rondleiding Meer informatie
Vrijdag 16 augustus 2019 Lifestyle Street Art Meer info & tickets!
Vrijdag 23 augustus 2019 Geschiedenis Joods Berlijn Meer info & tickets!
Vrijdag 24 augustus 2019 (Laatste tickets!) Algemeen Super Touri Tour Mitte Meer info & tickets!
Vrijdag 30 augustus 2019(Laatste tickets!) Geschiedenis Derde Rijk & WO-II Meer info & tickets!
Vrijdag 6 september 2019 Geschiedenis Berlijnse Muur Meer info & tickets!
Zaterdag 7 september 2019 Geschiedenis Karl Marx Allee & DDR Meer info & tickets!
Vrijdag 13 september 2019 Lifestyle Street Art Meer info & tickets!
Zaterdag 14 september 2019 Algemeen Super Touri Tour Mitte Meer info & tickets!
Vrijdag 20 september 2019 Geschiedenis Joods Berlijn Meer info & tickets!
Zaterdag 21 september 2019 Geschiedenis Derde Rijk & WO-II Meer info & tickets!
Woensdag 25 september 2019 Geschiedenis Berlijnse Muur Meer info & tickets!
Vrijdag 11 oktober 2019 Special Festival of Lights Meer info & tickets!
Zaterdag 12 oktober 2019 Special Festival of Lights Meer info & tickets!
Zondag 13 oktober 2019 Special Festival of Lights Meer info & tickets!
Woensdag 16 oktober 2019 Special Festival of Lights Meer info & tickets!
Vrijdag 18 oktober 2019 Special Festival of Lights Meer info & tickets!
Zondag 20 oktober 2019 Special Festival of Lights Meer info & tickets!
Vrijdag 20 december 2019 Special Kerstspecial Meer info & tickets!