Blog met Berlijntips, handige info en boeiende verhalen over Berlijn

Rondleidingen in Berlijn – Ga met mij mee!

,
0
Home » Rondleidingen in Berlijn – Ga met mij mee!

Berlijn is een heerlijke stad om te ontdekken! Dat kun je prima op eigen houtje doen, de stad leent zich er goed voor. Toch is het soms ook fijn om met iemand mee te gaan. Iemand die je wat meer vertelt dan in je reisboekje staat, je meeneemt naar leuke of boeiende buurten en ook nog al je vragen beantwoordt. Al vijf jaar geef ik rondleidingen in Berlijn aan Nederlanders en Belgen. Ik vind het geweldig leuk om je de meest interessante bezienswaardigheden in Berlijn te laten zien, maar ook om juist buiten de gebaande paden te gaan. Op deze pagina lees je alles over mijn rondleidingen en de planning voor de komende weken.


Das war’s, Dankeschön!

Na ruim zes jaar, bijna 3000 gasten en vele, vele kilometers door Berlijn, zit het er voor mij op. Na twee moeilijke coronajaren en nu met energiecrisis en inflatie weer een lastige winter voor de deur, kies ik voor de zekerheid van een vaste baan en vast inkomen. Dat betekent dat ik per 1 november 2022 geen rondleidingen in Berlijn meer geef.

Ik wil iedereen die in ’t verleden eens mee is gewandeld of van de digitale rondleidingen gebruik heeft gemaakt, ontzettend bedanken! Het was voor mij een eer om jullie Berlijn te mogen laten zien. Dankjewel!

Alternatieven voor leuke rondleidingen en andere bezichtigingen door Berlijn kun je hier vinden.
Deze pagina blijft voorlopig bestaan.


Als het om de geschiedenis van de laatste 100 jaar gaat, is er bijna geen interessantere stad in Europa dan Berlijn. De meeslepende verhalen, grootse en soms zeer schokkende gebeurtenissen; het is allemaal in deze stad te vinden. Het is het verhaal van hoe de uitwassen van de Eerste Wereldoorlog leidde tot een volledig instabiel land, waar nazi’s de macht over konden nemen en de gruwelijke Holocaust en Tweede Wereldoorlog plaatsvonden. Die oorlog verscheurde Europa en leidde tot veertig jaar lang spanningen tussen Oost en West. De botsende ideologieën zetten uiteindelijk Berlijn (weer) centraal in de spotlights met de Berlijnse muur.

Sinds de Wende in 1989 is er veel gebeurd, Berlijn heeft alles behalve stilgezeten! Die combinatie maakt Berlijn niet alleen tot de boeiende stad die ze altijd al is geweest, maar zorgt er ook voor dat ik nooit over Berlijn uitgepraat raak.

Ik vertel je graag over de heftige geschiedenis van Berlijn, laat je de mooiste street art zien en neem je mee naar de leukste buurten. Met mijn verhalen, voorzien van foto’s en een interessante wandeling door Berlijn, hoop ik je een boeiende tijd in deze stad te bezorgen, én een vleugje van die liefde voor de stad op je over te brengen! Je bent meer dan welkom om met me mee te gaan!

Mijn rondleidingen in Berlijn:

Ik bied een hele hoop verschillende rondleidingen in Berlijn aan. Vele wandelingen zijn verhalen over de verschillende onderdelen van de Berlijnse geschiedenis. Maar ook verras ik je graag met wandelingen door boeiende wijken, of langs de mooiste murals en andere street art van de stad. Alle routes zijn vooraf door mij samengesteld, op basis van wat ik graag aan je wil vertellen. Ik laat je de mooie, verrassende en soms ook lelijke kanten van de stad zien. Samen zijn we – afhankelijk van de rondleiding in Berlijn die je kiest – tussen de twee en vier uur onderweg. Dit doen we uitsluitend te voet en eventueel met het openbaar vervoer.

 

error: Kopieren/opslaan uitgeschakeld. Copyright ©Wattedoeninberlijn.nl