Berlijntips, rondleidingen, handige info en boeiende verhalen van een Nederlandse in Berlijn

Rondleidingen in Berlijn – Ga met mij mee!

,
0
Home » Rondleidingen in Berlijn – Ga met mij mee!

Wil je graag meer van Berlijn zien? En dan het liefste onder begeleiding van een Nederlandse local? Top! Dat komt goed uit, want ik organiseer rondleidingen in Berlijn en nodig je van harte uit om mee te gaan! Met al bijna 15 jaar liefde voor deze stad en acht woonjaren, neem je mee langs de mooiste en meest interessante bezienswaardigheden van mijn Berlijn. Ik vertel je over de boeiende geschiedenis, de heftige gebeurtenissen in het groot en het leven in het klein. Aan de hand van mijn eigen verhalen, geïllustreerd met talloze foto’s van het oude Berlijn en een interessante route door de stad, hoop ik je een boeiende tijd in Berlijn te bezorgen. Eentje, die je niet snel vergeet! Hieronder zie je welke rondleidingen er op dit moment beschikbaar zijn!

Klik snel door:

Mijn rondleidingen in Berlijn:

Berlijn is een stad vol met bijzondere verhalen en waanzinnige bezienswaardigheden. Grote, schokkende en meeslepende verhalen over de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog, over spanningen tussen landen en botsende ideologieën. Maar Berlijn is ook een booming creatieve metropool, vol bruisende culturen en niet-aflatende veerkracht. Die combinatie maakt Berlijn niet alleen tot de boeiende stad die ze is, maar ook dat ik zo enorm van deze stad houd en nooit over Berlijn uitgepraat raak. Tijdens mijn rondleidingen vertel ik de verhalen die ervoor zorgen dat je Berlijn beter begrijpt en ziet waarom Berlijn is zoals ze is. Mijn verhalen staan niet in je reisgids!

De rondleidingen in Berlijn volgen een vooraf door mij bepaalde route, die ik heb samengesteld op basis van wat ik interessant of leuk vind om te vertellen. In alle gevallen neem ik je mee door mijn Berlijn en toon ik je de mooie, verrassende, maar ook vreemde (en soms zelfs lelijke) kanten van deze stad. We verkennen Berlijn – afhankelijk van de rondleiding die je kiest – tussen de twee en de vier uur, en uitsluitend te voet en/of met het OV. Ik geef helaas geen rondleidingen per fiets. Tijdens die de uren die we samen wandelen, hoop ik je niet alleen een nieuw verhaal, maar ook een nieuwe ervaring mee te geven, eentje die je niet snel vergeet!

Prijzen:
Alle rondleidingen worden in het Nederlands gegeven. Ik geef veel verschillende wandelingen, zowel kortere routes als wandelingen die langer duren en dieper op de geschiedenis in gaan.
• De langere rondleidingen duren tussen de 3,5 en 4 uur en kosten €25,00 voor volwassenen en €17,50 voor kinderen.
• De kortere rondleidingen duren 2 tot 2,5 uur, en kosten €17,50 voor volwassenen en €12,50 voor kinderen. De rondleidingen zijn gericht op volwassenen, maar ook geschikt voor kinderen. Bij de historische rondleidingen ligt de minimum-leeftijd op 12 jaar, de lifestyle-wandelingen zijn geschikt voor kinderen vanaf 9 á 10 jaar. De prijzen voor kinderen gelden tot en met 16 jaar.

Let op dat het deelnemersaantal van de groepen bij fysieke rondleidingen vanwege corona kleiner is. Zijn er niet voldoende tickets beschikbaar? Boek dan niet het aantal tickets dat wel beschikbaar is, in de hoop dat het wel goed komt, maar neem eerst contact met mij op! Samen vinden we een passende oplossing!

Ook bij regen?
Ik heb stevige laarzen en een goede regenjas, dus ook als het minder mooi weer is gaat de rondleiding gewoon door! Natuurlijk anticipeer ik op de weersomstandigheden door bij erg slecht weer (denk aan stormwaarschuwingen) het programma te wijzigen, of wat meer droge plekken te zoeken als dat nodig is. Is het erg heet (32ºC of meer), dan beginnen we iets eerder met onze wandeling. Hoe de dag er ook uitziet; ik doe mijn uiterste best om er een mooi verhaal van te maken, dat past bij de tijd van het jaar. Belangrijk voor mij is ook de sfeer in de groep en gezelligheid! Het is tenslotte geen schooluurtje; jullie zijn met vakantie en daarom hou ik de rondleidingen graag vrolijk en ontspannen.

Klinkt dit als iets voor jou? Dan hoop ik je een keer welkom te mogen heten bij mijn rondleidingen in Berlijn!

Nog onder voorbehoud: Vanaf 7 augustus geef ik weer rondleidingen in Berlijn!

Rondleidingen in Berlijn

Historische rondleidingen in Berlijn – Koude Oorlog, Tweede Wereldoorlog, Berlijnse muur en meer 

Berlijn barst natuurlijk van de geschiedenis en ik vind het heerlijk om daar uren over te kunnen vertellen! Ik neem je mee terug in de tijd en vertel over het bizarre Derde rijk van Hitler en de allesverwoestende Tweede Wereldoorlog, terwijl we dwars door het oude machtscentrum van de nazi’s wandelen. De holocaust en de bijzondere verhalen achter de vele Stolpersteine in Berlijn, vormen de kern van mijn rondleiding door Joods Berlijn. Wil je echter meer weten over het dagelijkse leven in de DDR? Ga dan mee met de wandeling over het leven in Oost-Berlijn en wandel mee door afwisselende straten en buurten! Tijdens de wandeling over Macht en Revolutie in de DDR bekijken we oude overblijfselen van de SED-dictatuur én van het burgerverzet uit 1988/89. Wil je liever zien hoe de voormalige grens tussen Oost- en West Berlijn eruit zag? Ga dan mee met de tour langs de Berlijnse Muur!

Alle wandelingen in Berlijn zijn voorzien van talloze foto’s en anekdotes, die je helpen om het verleden van de stad beter te kunnen begrijpen. Kortom, tijdens deze wandelingen leren nieuwelingen meer over Berlijn, kunnen geschiedenisfanaten hun hart ophalen en Berlijnliefhebbers nieuwe verhalen ontdekken.

Rondleidingen van 2 uur:
Heb je wel interesse in Berlijn en haar historie, maar is een lange en diepgaande rondleiding teveel? Ga dan mee met een van de onderstaande wandelingen!
Stolpersteine: geen data
Over de muur: geen data

Rondleidingen – 3,5 tot 4 uur:
Duik met mij mee de geschiedenis in en ontdek tijdens deze langere rondleiding verhalen en straten van Berlijn die je nog niet kende!

Berlijnse Muur: geen data
Joods Berlijn: geen data
Derde Rijk: geen data
Leven in Oost-Berlijn: geen data

Meer lezen over mijn historische wandelingen? Klik hier voor meer informatie!

Lifestyle rondleidingen in Berlijn – Wandel door de hippe lifestyle scene van Berlijn

Heb je de bekende bezienswaardigheden in Berlijn wel gezien en ga je liever mee met een alternatieve rondleiding door minder bekende delen van Berlijn? Tijdens deze lifestyle-rondleidingen in Berlijn wandelen we door de wat minder bekende kanten van de stad. We gaan off the beaten path en speuren naar de mooiste street art, wandelen door gezellige straten met hun eigen culturele eigenzinnigheden en ontdekken zo meer van het échte Berlijn. In deze categorie zijn er drie verschillende rondleidingen, de alternatieve Berlijn-Mitte wandeling, mijn street art ontdekkingstocht én mijn surprise tours! Natuurlijk voorzie ik je onderweg van talloze tips voor leuke cafe’tjes en restaurants en wijs ik je de weg om zelf meer in Berlijn te ontdekken. Een must voor iedereen die meer wil zien van de alternatieve, hippe scene in Berlijn. Laat je je ook door mij verrassen? Ga dan met me mee!

Rondleidingen van 2 uur:
Ga een ochtendje met mij mee door Berlijn, tijdens deze ontspannende wandelingen door de stad
Street art: geen data
Surprise (korte editie): geen data
Berlin Mitte mal anders: geen data

Rondleidingen van 4 uur:
Hou je ervan om je te laten verrassen? Dan zijn deze wandelingen iets voor jou!
Surprise (lange editie): geen data

Is een rondleiding door het alternatieve Berlijn iets voor jou? Boek hier snel je tour!

Nog onder voorbehoud: Vanaf 7 augustus geef ik weer rondleidingen in Berlijn!

NOG ONDER VOORBEHOUD – Alle data voor 2021 op een rij:

Naar verwachting kan ik in augustus 2021 weer beginnen met rondleiden! Hieronder staat daarom een VOORLOPIGE planning. Zodra de nieuwe reisregels per 1 juli duidelijk zijn, besluit of ik of de rondleidingen zoals hieronder gepland definitief worden. Dit kan dus nog volledig gewijzigd worden, er kunnen data uitvallen of naar andere dagen worden verplaatst.

Ik ben tussen 1 juli en 6 augustus 2021 niet beschikbaar voor privé rondleidingen in verband met een verhuizing en vaccinaties.


Datum Rondleiding Duur Meer informatie
7 augustus 2021 Joods Berlijn 4 uur Meer informatie
11 augustus 2021 Stolpersteine 2 uur Meer informatie
14 augustus 2021 Berlijnse Muur 3,5 uur Meer informatie
20 augustus 2021 Surprise (lang) 4 uur Meer informatie
21 augustus 2021 Over de muur 2 uur Meer informatie
25 augustus 2021 Street Art 2 uur Meer informatie
27 augustus 2021 Leven in Oost-Berlijn 4 uur Meer informatie
4 september 2021 Festival of Lights 2,5 uur Meer informatie
5 september 2021 Festival of Lights 2,5 uur Meer informatie
8 september 2021 Festival of Lights 2,5 uur Meer informatie
10 september 2021 Festival of Lights 2,5 uur Meer informatie
11 september 2021 Festival of Lights 2,5 uur Meer informatie
17 september 2021 Derde Rijk/WO-II 3,5 uur Meer informatie
18 september 2021 Mitte mal anders 2 uur Meer informatie
24 september 2021 Leven in Oost-Berlijn 4 uur Meer informatie
25 september 2021 Surprise tour (kort) 2,5 uur Meer informatie
1 Oktober 2021 Berlijnse Muur 4 uur Meer informatie
2 Oktober 2021 Over de Muur 2 uur Meer informatie

 

 

 

error: Kopieren/opslaan uitgeschakeld. Copyright ©Wattedoeninberlijn.nl