Blog met Berlijntips, handige info en boeiende verhalen over Berlijn

Reizen naar Berlijn

,
0
Home » Reizen naar Berlijn

Als je besluit om naar Berlijn te komen, dan moet je natuurlijk nog beslissen hoé dan precies. Met het vliegtuig, de trein of gewoon met de auto? Vaak is het maar net wat binnen je budget past of wat je prettig vindt. Zelf reis ik het liefste met de auto of de trein (ik hou niet zo van vliegen) maar dat duurt iets langer. Vliegen is maar een uurtje en veel sneller maar je bent gelimiteerd qua bagage en ’t is vrij prijzig. Kortom, ga je reizen naar Berlijn? Lees dan dit artikel en ga goed voorbereid op weg!

IMG_5408Vliegen naar Berlijn – Kosten: vanaf 55 euro per persoon retour. Vliegduur: 1 uur en tien minuten, afhankelijk van vertrektpunt.
Momenteel heeft Berlijn nog twee vliegvelden, Tegel (in het noord-westen van de stad) en Schönefeld, net buiten de stad in het zuid-oosten. Beide vliegvelden zijn goed aangesloten op de binnenstad.
Vliegen naar Berlijn kan redelijk goedkoop zijn als je vroeg genoeg boekt. Ga toch uit van minimaal 55 euro retour, per persoon. Daarvoor reis je wel via de snelste manier naar Berlijn, de vlucht van Amsterdam/Rotterdam naar Berlijn duurt iets meer dan een uurtje en is zo voorbij! Je kunt vliegen met meerdere maatschappijen, waaronder KLM, Transavia en EasyJet. Via onderstaande link kun je alle mogelijke informatie vinden, ook voor vluchten vanuit België.
➤ Lees verder: Vliegen naar Berlijn

Met de trein naar Berlijn – Kosten: gemiddeld €80 euro per persoon retour. Reisduur: 4 tot 6,5 uur, afhankelijk van je vertrekpunt.
Als je de trein neemt, reis je vanuit Nederland met NS International/Deutsche Bahn. Opstappen op die rechtstreekse trein, kun je in Amsterdam Centraal, Amersfoort, Deventer, Apeldoorn en Hengelo. Als je net over de grens wil opstappen, kun je dat doen in Bad Bentheim. Het is een lange rit maar met de auto kun je het echt niet sneller rijden: vanaf Hengelo ben je nog maar 4 uur onderweg. Boekje mee, muziek op je oren of lekker even slapen: het kan allemaal.
➤ Lees verder: Met de trein naar Berlijn

Met de bus naar Berlijn Kosten: vanaf 20 euro per persoon enkele reis. Reisduur: 10 uur of minder, afhankelijk van je vertrekpunt.
Maakt tijd je niet zoveel uit maar wil je vooral graag goedkoop reizen naar Berlijn? Dan is de bus een goede optie! Er zijn verschillende aanbieders, waarvan inmiddels Flixbus (samengegaan met MeinFernbus) de grootste is. De bussen zijn tegenwoordig vrij luxe, hebben wc en wifi aan boord, en bij de chauffeur kun je drinken of een snack kopen. Zowel vanuit Nederland als van België kun je makkelijk busreizen, de verbindingen zijn van wekelijks tot meerdere keren per dag.
➤ Lees verder: Met de bus naar Berlijn

img_2491-1.jpg

Met de auto naar Berlijn – Kosten: gemiddeld €150 euro per auto, ongeacht aantal inzittenden+bagage. Reisduur: 6 tot 8 uur, afhankelijk van eventuele file.
Persoonlijk vind ik de auto de meest prettige manier van reizen. Zelf bepalen wanneer en hoe je rijdt, geen gedoe met het sjouwen van bagage: lekker alles achterin en knallen auf der Autobahn. Bovendien zie je veel onderweg, is het een mooie route om te rijden (bij goed weer) en vind ik het gaaf om zoveel kilometers af te leggen, gewoon in je eigen autootje.
➤ Lees verder: Met de auto naar Berlijn

Leave A Reply

Your email address will not be published.