Blog met Berlijntips, handige info en boeiende verhalen over Berlijn

Pick ’n Weight in Berlijn – Vintage shoppen per kilo!

,
0
Home » Pick ’n Weight in Berlijn – Vintage shoppen per kilo!

Als je ergens geweldig kunt vintage shoppen, dan is het wel in Berlijn. Het barst er van de winkels met tweedehands dingen, voornamelijk kleding. De meeste mensen kennen Humana wel, het bedrijf dat tweedehands kleding inzamelt via kledingcontainers en dan weer verkoopt in de vele winkels die er inmiddels in Berlijn te vinden zijn. Een prima winkel om je kleding te kopen als je je hebt voorgenomen om zelf geen nieuwe kledingstukken meer te kopen, maar écht bijzondere dingen vind je daar zelden. Een stuk leuker, origineler en met soms een bijzondere collectie, is de tweedehands kleding keten Pick ’n Weight. Ooit begonnen met de gigantische winkel in Berlijn Kreuzberg, inmiddels ook te vinden in Hamburg, München en London. Tweedehands kleding is booming business!

Zelf vind ik de originele winkel in de Bergmannstrasse in Kreuzberg verreweg het leukste. Vroeger heette deze winkel ‘Colours‘, maar inmiddels is het onderdeel geworden van de kleine vintage shopping keten Pick ’n Weight. De winkel is geweldig leuk ingericht, aangekleed met mooie vintage spullen en van onder tot boven gevuld met tweedehands kleding. Je kunt er alles vinden, van vintage kledingschatten, hoeden, tassen, schoenen en zelfs bruidsjurken, tot leren jassen, zomerjurken, skikleding en nog veel meer. De winkel is ingedeeld in grofweg twee delen: enerzijds écht vintage (wat gecureerd wordt door hun eigen winkelpersoneel) en een goedkoper deel achterin, waar je eenvoudige kleding van high street merken zoals Vero Moda, H&M e.d kunt vinden. Deze kant van de winkel is natuurlijk een stuk betaalbaarder! Het is dus net wat je zoekt maar de winkel is echt geweldig om uren rond te snuffelen.

Vintage shoppen per kilo – Hoe werkt het?

Het concept is vrij simpel. Je kiest een aantal mooie kledingstukken uit, kijkt of ze passen en of ze je bevallen. Wil je de prijs weten? Zoek dan naar de gekleurde tag aan het kledingstuk, leg het in de weegschaal en druk op de kleur van de tag. De weegschaal bepaalt het gewicht en de prijs per kilo uiteindelijk de prijs! Vandaar dus ook de naam, Pick ’n Weight. Je koopt zo je vintage kleding per kilo!

Om te voorkomen dat je voor een bijzondere linnen jurk heel weinig betaalt omdat het niets weegt, en voor en goedkoop paar schoenen heel veel omdat ze zwaarder zijn, zijn er verschillende kleurencodes met bijpassende kiloprijzen. De laagste prijs is 25 euro per kilo met de kleurcode rood voor goedkope katoenen t-shirts, het duurste zou bijvoorbeeld een kledingstuk van zijde kunnen zijn en kan oplopen tot 95 euro per kilo. Een duidelijk systeem!

Pick ’n Weight in de Bergmannstrasse, Kreuzberg

Je kunt de winkel vinden in de binnenhof van de Bergmannstrasse 102. Loop vanaf de straat de binnenplaats in en neem rechtsachter de ingang naar het trappenhuis. De winkel is op de eerste verdieping te vinden, er is ook een lift en daarmee toegankelijk voor mensen met een mobiliteitsbeperking.
Leuk vind ik dat er een koffiebarretje in de winkel is, dus mensen die minder zin hebben in tweedehands shoppen zijn prima daar te parkeren. Ook is er een leeshoek met tweedehands magazines, zodat je je ook wat langer kunt vermaken.

Over Pick ’n Weight in Berlijn

Pick ’n Weight is opgericht door Sarah Leila Mesgarzadeh-Aghdam en creative director Cosmo Kevin Knudsen in 2014. Ze zijn tegenwoordig de grootste handelaar in tweedehands en vintage kleding en hebben meer dan 300.000 stukken kleding, schoenen en accessoires op voorraad. In Berlijn Mitte zitten twee filialen vrijwel direct tegenover elkaar en is er nog een derde winkel, met de écht unieke en bijzondere stukken. Dit is ‘Made in Berlin’ en deze winkel is te vinden in de Neue Schönhauser Straße.

PICK ‘N WEIGHT, BERLIN KREUZBERG
Adres:
Bergmannstrasse 102, Berlijn Kreuzberg
OV: U6/U7 Mehringdamm of U7 Gneisenaustrasse
Meer informatie: picknweight.de

De andere fillialen concentreren zich allemaal rondom U-bahnhof Weinmeisterstrasse en liggen op loopafstand van Alexanderplatz of Hackescher Markt.

  • PICK ‘N WEIGHT BERLIN MITTE – Münzstrasse. 19, Berlijn Mitte
  • PICK ‘N WEIGHT BERLIN MITTE – Alte Schönhauser Strasse 30, Berlijn Mitte
  • MADE IN BERLIN, BERLIN MITTE – Neue Schönhauser Strasse 19, Berlijn Mitte

Ben je een keer in London? Dan kun je het filliaal in Neal Street vinden, bij Covent Garden.

Openingstijden van Pick ’n Weight in Berlijn:

Maandag tot en met zaterdag 12:00 uur tot 20:00 uur, zondags gesloten. Het filliaal in Kreuzberg opent dagelijks een uurtje eerder, om 11:00 uur. Als je zeker wil zijn dat je de mooiste stukken kunt vinden, wees dan op tijd!


Tip! De Bergmannsstrasse is een geweldig leuke straat om te bezoeken! Je kunt er leuk winkelen en ook uitstekend lunchen of dineren. Eerder schreef ik al een artikel over de markthal in de straat, de Marheineke Markthalle. Zondags is er achter de markthal een vlooienmarkt te vinden, wel zijn dan de winkels in de Bergmannstrasse gesloten.

Meer winkeltips? Lees hier mijn artikel over winkelen in Berlijn!

Leave A Reply

Your email address will not be published.