Blog met Berlijntips, handige info en boeiende verhalen over Berlijn

Pêle Mêle – Vegan ontbijten in Berlijn

,
0
Home » Pêle Mêle – Vegan ontbijten in Berlijn

In Berlijn kun je op heel veel verschillende plekken vegan eten. Ik ken maar weinig eettenten – behalve dan die met traditionele Duitse keuken – waar geen goede vegan alternatieven aan worden geboden. Ook steeds meer vegan-only eettentjes komen opzetten. Zoals Pêle Mêle in Neukölln, een leuke bistro waar je voor ontbijt en lunch terecht kunt, 100% vegan (en biologisch) uiteraard. Op zondagochtend kun je er uitgebreid vegan ontbijten! Zonder, kaas, eieren, vleeswaren of melkproducten. Saai? Welnee. Lekker!

IMG_9853.JPGWe komen zondag aan t eind van de ochtend aan bij Pêle Mêle, in een van de leukste buurtjes van Neukölln, vlakbij het bekende Rixdorf. Het is erg vol en wij hebben er niet bij stilgestaan om te reserveren, wat wel handig was geweest. Geeft niets, ’t is lekker weer en buiten kunnen we gelukkig ook terecht. Ik verheug me op mijn eerste échte keer vegan ontbijten in Berlijn! Het idee dat ik alles kan proeven en eten omdat het geen melkproducten bevat, stemt me vrolijk.

We melden ons binnen aan, bestellen een verse jus of een van de heerlijke smoothies (ik ging voor matcha met avocado) en mogen dan een bordje pakken en langs het buffet gaan. Heerlijk wat er allemaal ligt, de meest bijzondere combinaties. Salades, vele verschillende soorten tofu, tapenade’s en jam, vegan chocoladepasta, een soepje, vers fruit en groente en natuurlijk warme broodjes uit de oven, huisgemaakt. Dit is nog maar een kleine greep uit het aanbod.

IMG_9846.JPG

IMG_9845.JPG

Ik ben helemaal weg van een soort tapenade van pompoenpitten en een pastasalade met pinda’s en paprika. De tofu met kruiden combineert lekker op brood met een lik chutney en als kers op de taart is er een vegan chocolademousse. Voor elke vegan en ieder ander die enorme buikpijn krijgt van melkproducten, is chocolademousse en overheerlijke traktatie! Wat een genot!

IMG_9848.JPGPêle Mêle komt uit het Frans en betekent mengelmoesje, allegaartje. En zo ziet het tentje er ook wel een beetje uit. In typisch Berlijnse stijl zijn tweedehands meubeltjes bij elkaar gezocht en verschillende artiesten gebruiken de ruimte voor het exposeren van hun werk. Een mengelmoesje, zeker, maar wel erg gezellig!

Elke zondag kun je bij Pele Mele vegan ontbijten in Berlijn. Van 10.00 tot 15.00 staat de Schlemmerbrunch voor je klaar. Kosten: €13.50 en daarmee zeker niet goedkoop maar alles is vers, huisgemaakt en bovendien samengesteld uit biologische producten. En daarnaast is het ook nog eens onwijs lekker. Een aanrader voor een bijzonder ontbijt op de zondagmorgen, wel even telefonisch reserveren.

IMG_9851.JPG

Pêle Mêle – Vegan ontbijten in Berlijn
Adres: Innstraße 26, Neukölln. 
OV: U7 rathaus Neukölln/Karl Marx strasse. S: Neukölln.
Tel: 030 36467523
Openingstijden: elke dag van 10 tot 19.00. Het ontbijtbuffet is alleen op zondag, je lunt hier wel op de andere dagen een vegan ontbijt of lunch van de kaart krijgen

IMG_9855.JPG

Leave A Reply

Your email address will not be published.