Blog met Berlijntips, handige info en boeiende verhalen over Berlijn

Steun wattedoeninberlijn.nl via Patreon

,
0
Home » Steun wattedoeninberlijn.nl via Patreon

Ben je blij met alle tips, informatie en mooie foto’s van Berlijn en wil je graag iets terug doen? Fijn! Wattedoeninberlijn.nl is nu aanwezig op Patreon! Het maken van een website over Berlijn is geweldig leuk en heeft me ongelooflijk veel gebracht. Ik heb Berlijn beter leren kennen dan ooit, ongelooflijk veel leuke evenementen meegemaakt en héél veel geleerd op het gebied van fotografie, stadsgeschiedenis. Ik werk graag aan nieuwe artikelen, het onderhouden en updaten van bestaande content en geniet van het laten zien van Berlijn op social media zoals Twitter en Instagram.

Ook het reageren op vragen van lezers en e-mails van Berlijn-bezoekers hoort erbij en nog veel meer. En je raad het al, daar gaat niet alleen heel veel tijd in zitten (denk aan gerust 40 uur per week), maar ook geld. Denk aan kosten van de website, hosting, tools zoals Lightroom, mailing clients, apparatuur en nog veel meer. Tot op heden kon ik dat met de omzet uit de reguliere rondleidingen best goed financieren.

Maar rondleidingen geven, promoten en alle administratie daaromheen kost óók heel erg veel tijd. Sinds corona zijn de rondleidingen digitaal en is de omzet helaas uit balans geraakt met de tijd die het kost. Want ja, tijd die de rondleidingen kosten gaan weer af van het schrijven, het maken van mooie dingen en het onderhouden van de site. Dat wil ik graag beter in balans brengen met Patreon én jullie hulp.

Wat is Patreon nou dan?

Patreon is een Amerikaans donatie-platform waar je mensen met een blog, podcast, vlog (of andere creatieve uitspatting) met een relatief klein maandelijks bedrag financieel kunt steunen. Je bepaalt zelf hoe hoog dat bedrag is, door een bepaalde ‘tier‘ uit te kiezen. Dat kan bijvoorbeeld een tier van €5 of €10 euro per maand zijn. In ruil voor dit bedrag, ook wel je ‘pledge‘ genoemd, krijg je natuurlijk ook wat terug!

In de tier die je hebt uitgekozen staat precies wat je ‘rewards‘ zijn. Dit zijn leuke extra’s en cadeautjes die ik maak, die je als dank voor je steun krijgt. Zo kan ik precies datgene doen wat ik graag wil: leuke dingen maken over Berlijn voor jullie, én daar een beetje geld voor krijgen. En omdat jullie donaties via Patreon op regelmatige basis aan mij worden uitbetaald, is het een hele welkome aanvulling op mijn omzet. Zo blijft mijn website gewoon gratis leesbaar én grotendeels advertentievrij, en kan ik zonder grote zorgen werken aan het omzetten van wensen, dromen en ideeën!

Steun mij op Patreon!

Hoe werkt het precies?

• Patreon is te bekijken via een app of via de website patreon.com.
• Aanmelden bij Patreon wijst zich eigenlijk vanzelf. Je meldt je aan, kiest een tier uit en regelt de betaling via Paypal, Creditcard, Apple Pay/Google Pay. (Aan iDeal wordt gewerkt begreep ik, maar dat is nog niet beschikbaar.)
• Na je aanmelding krijg je een welkomsbericht met informatie over je rewards en kun je de posts op Patreon bekijken die bij je tier passen. Via ‘My Membership‘ op Patreon kun je precies zien welke rewards er voor je zijn. Bij nieuwe posts die ik op Patreon plaats, krijg je automatisch een mail en/of pushmelding.
• Let op: je betaalt altijd direct zodra je je aanmeld voor een campagne. Op de eerste dag van de maand volgt dan de volgende betaling via de door jou aangegeven betaalmethode. Dit is iets om aan te denken als je bijvoorbeeld na de 21e van de maand aanmeld, dan wil je misschien nog liever 7 dagen wachten tot na de 1e van de nieuwe maand. Anders betaal je mogelijk binnen een week twee keer.
Je zit bij Patreon nergens aan vast, het is geen abonnement met bepaalde opzegtermijn. Je kunt te allen tijde aanmelden en/of weer opzeggen. Dat is helemaal aan jou!
• Denk eraan dat het getoonde bedrag ex BTW is!
Hoeveel houd je zelf over? Zelf draag ik 8% van jouw donatie af aan Patreon, voor het gebruik van het platform en bijbehorende tools. Ik krijg dus 92% van jouw donatie. Voor mij geldt het geld dat ik via Patreon krijg ook weer als officieel inkomen, dus ik betaal er zelf nog omzetbelasting en inkomstenbelasting over. Je kunt de BTW overigens niet terugvragen, omdat je pledge volgens de Europese belastingwetgeving geen gift is, maar een dienst die je afneemt. Je krijgt er immers wat voor terug.
Waarom maak je geen gebruik van een ander platform dat wel Ideal aanbied? – Ik vond Patreon verreweg de meest aantrekkelijke optie vanwege de vele mogelijkheden, bekendheid en gebruiksvriendelijkheid. En omdat Patreon heeft gezegd te werken aan aan de mogelijkheid om ook met iDeal te kunnen betalen, vielen daarmee andere platforms af.
• Wil je liever een eenmalige donatie doen? Dat kan hier!

Heel erg veel dank voor je steun en wellicht spreken we elkaar via Patreon!
Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan even contact op!

Bekijk hier de verschillende tiers en bijbehorende rewards:

Steun mij op Patreon!

error: Kopieren/opslaan uitgeschakeld. Copyright ©Wattedoeninberlijn.nl