Blog met Berlijntips, handige info en boeiende verhalen over Berlijn

Overnachten in Berlijn – mijn persoonlijke tips!

Home » Overnachten in Berlijn – mijn persoonlijke tips!

Berlijn is in de afgelopen jaren van een gemiddeld interessante stad, tot een van Europa’s grootste trekpleisters gegroeid. Het zal je dan ook niet verbazen dat er talloze hostels en hotels in de stad te vinden zijn, dus overnachten in Berlijn kan overal. Maar om je overnachting een beetje goed te regelen, is het belangrijk dat je niet alleen veel keus hebt, maar vooral ook weet waar je zoekt. Want waarvoor kom je naar Berlijn? Wil je de hippe en ruige kant van de stad zien, of juist liever de bezienswaardigheden van de stad bekijken? En wat is eigenlijk je budget? Kun je wat meer besteden of zul je toch op de centen moeten letten? Kortom, een heleboel vragen die je jezelf kunt stellen voor je je overnachting in Berlijn boekt. Om de keuze wat makkelijker te maken, heb ik een aantal suggesties en tips voor je.

Klik snel door naar de volgende pagina’s:

Overnachten in Berlijn: mijn eigen ervaringen

Zelf heb ik zowel in de goedkoopste hostels en hotels, als in de wat luxere hotels in Berlijn overnacht. Van het Sunflower Hostel in Friedrichshain en een vreselijk A&O hostel in het – toen nog – misttroostige Moabit achter Hauptbahnhof, tot het mooie Adina hotel aan Hackescher Markt en het fijne NH hotel bij Friedrichsstrasse. Toen ik voor het eerst alleen naar Berlijn kwam, sliep ik gewoon op een slaapzaal in een hostel met zeven anderen. Tientje per nacht, inclusief beddengoed en slapen maar. Goedkoper kon niet en voor mij was het goed genoeg. Maar daarna kwam ik met mijn vriend en viel de keuze toch op een iets luxere onderkomst. Beide vormen van overnachten in Berlijn zijn me altijd even goed bevallen, de beleving is wel echt heel anders natuurlijk. Wat ik je aanraad, is om goed te kijken wat je zelf wil en wat mogelijk is, voor je boekt. Zo kun je vast iets vinden dat goed bij je past en dat je verblijf in Berlijn alleen maar leuker maakt!

Hoe kies je je locatie waar je in Berlijn wil overnachten?

Mijn belangrijkste advies: laat je niet alleen door het bedrag van de hotelkamer leiden, maar ook de manier waarop je Berlijn wil beleven! Want waar je in Berlijn overnacht, maakt alles uit voor hoe je de stad beleeft. De wijk en buurt die je kiest, is essentieel. Kom je voor de highlights van Berlijn? Kies dan voor een praktische locatie in Mitte, waarmee je snel bij de Brandenburger Tor of op Alexanderplatz kunt zijn. Wil je het Berlijnse nachtleven ontdekken of de ruigere kant van Berlijn zien? Dan is een locatie in Friedrichshain, Kreuzberg of Neukölln perfect voor je. En als je graag wat meer van de hippe en sjieke kant van Berlijn wil meemaken, dan kun je het beste ergens ten noorden de Torstrasse in Prenzlauer Berg overnachten. Ga je voor goedkopere hotels of hou je gewoon enorm van shoppen? Dan kom je vaak in het oude Westen van Berlijn terecht, rondom de Kurfürstendamm en in Schöneberg. Dat zijn absoluut ook erg mooie wijken, maar ze liggen iets verder van Mitte verwijderd, dus voor de grote bezienswaardigheden ben je iets langer onderweg. Kortom, location, location, location!

Overnachten in Berlijn – Hotels

Berlijn bevat tientallen mooie en prettige hotels, waar je goed kunt overnachten tijdens je stedentrip. Maar er is een groot verschil tussen deze hotels.De prijsniveaus en de kwaliteit die je daarvoor krijgt zijn nooit helemaal gelijk. Twee hotels die allebei 70 euro per nacht vragen voor een tweepersoonskamer, hoeven dus niet perse op hetzelfde niveau te zitten. Om je de ergste zoektocht te besparen en hopelijk ook te voorkomen dat je een nare hotelervaring in Berlijn beleeft, heb ik een uitgebreide lijst van goede hotels in Berlijn gemaakt, waar ik zelf ook graag zou willen slapen. Om het je gemakkelijker te maken, kun je via de link bij elk hotel meteen de beschikbaarheid opvragen en – als je dat wil – meteen boeken.
Hotels in Berlijn – Mijn tips!

Overnachten in Berlijn – Hostels

Niet zo’n bijzonder groot budget maar wil je wel graag naar Berlijn komen? Dan kun je ook overnachten in een hostel! Hostels (of jeugdherbergen) hadden vroeger nooit een geweldige reputatie, ze stonden bekend als vieze hokken, waar je alleen sliep als het niet anders kon. Hoe anders is dat tegenwoordig! Er zijn talloze goede hostels, die voor weinig geld toch een hotelervaring proberen te bieden. Prima kamers en slaapzalen, vaak gedeelde maar moderne en soms zelfs luxe badkamers. Een prima alternatief als je aan je budget gebonden bent. Zelf heb ik altijd veel van hostels gebruik gemaakt en dit is me altijd goed bevallen. Mijn favoriete hostels in Berlijn staan voor je op een rij, boeken kan via de link!
➤ Hostels in Berlijn

Overnachten in Berlijn – studio’s en appartementen

Wil je Berlijn beleven zoals een echte Berlijner? Of kook je gewoon graag je eigen eten? Dan is overnachten in een appartement een goede optie. Onlangs zijn er een hoop dingen veranderd qua appartementen huren in Berlijn, vanwege nieuwe regels van de gemeente. Hierdoor is het aanbod van hele appartementen dus iets afgenomen, maar het is zeker niet onmogelijk om een heel appartement in Berlijn te huren. Op mijn pagina met tips lees je over deze regels en heb ik links naar meerdere aanbieders van appartementen geplaatst. Zo heb je een breed aanbod en kun je vast wel iets vinden dat echt bij je past!
➤ Appartementen in Berlijn

Overnachten in Berlijn – Campings en staanplaatsen bij Berlijn

Ondanks dat de Oost-Duitsers altijd al echte liefhebbers van Datscha’s(vakantiehuisjes) waren, en er van oorsprong nooit een overvloed aan campings in Berlijn is geweest, is hier sinds de Wende het nodige in veranderd. Rondom de vele meren van Berlijn zijn tegenwoordig prachtige campings te vinden. Vaak eenvoudig, geen bijzondere vakantieparadijzen, maar uitstekend om je tent op te zetten en van daaruit Berlijn te verkennen. Dus ben je op zoek naar een fijne plek voor je tentje, of een staplaats voor de caravan of camper in- of rondom Berlijn? Klik dan snel door!
➤ Campings bij Berlijn

camping_potsdam_n