Blog met Berlijntips, handige info en boeiende verhalen over Berlijn

Over Wattedoeninberlijn.nl

,
0
Home » Over Wattedoeninberlijn.nl

Op mijn blog Wattedoeninberlijn.nl kun je alles vinden over… nouja, wat er in Berlijn te doen is! Ik schrijf over alles wat met Berlijn te maken heeft. Van leuke markten tot mooie monumenten, van bijzondere geschiedenisverhalen tot mooie musea: je kunt het hier allemaal lezen! Soms is het een lange blog met veel achtergrondinformatie, soms gewoon een korte en leuke tip. Maar altijd voorzien van een heleboel foto’s! Zo krijg je een goed beeld van hoe de dingen eruit zien en kun je bovendien genieten van de stad op afstand.

Sinds oktober 2017 geef ik ook wekelijks een rondleiding aan Nederlandstalige toeristen in Berlijn. Ook verschijnt er regelmatig een persoonlijk fotoblog, dat een kijkje achter de blogschermen biedt. En sinds kort maak ik ook vlogs! Zo kun je iets meer zien van hoe het is om daadwerkelijk in Berlijn te wonen en bovendien leer je mij zo ook een beetje kennen!

Als je het Duits niet zo goed beheerst of weinig tijd hebt, is het fijn om te weten dat je ergens terecht kunt voor betrouwbare informatie over Berlijn in het Nederlands. Daarom kun je naast blogs, ook een heleboel handige pagina’s met duidelijk gestructureerde praktische informatie over Berlijn op Wattedoeninberlijn.nl vinden. Denk aan pagina’s over het openbaar vervoer in Berlijn, of over de mooie en fijne hotels van de stad, maar ook een handige pagina met tips voor je eerste Berlijn-bezoek en natuurlijk de lekkerste restaurant-tips. Al deze tips zijn gebaseerd op mijn persoonlijke ervaring en kennis die ik in de afgelopen jaren in Berlijn heb opgedaan en ik doe mijn best om de pagina’s zo correct en up to date mogelijk te houden.

Waarom ben je WattedoeninBerlijn.nl begonnen?

Toen ik net naar Berlijn verhuisde, kreeg ik vanuit mijn netwerk heel erg veel vragen over Berlijn. Van ‘Welk hotel moet ik kiezen?’ tot ‘ Wat is het weer in Berlijn volgende week?’, tot ‘Weet je nog leuke tips voor mijn stedentrip naar Berlijn’? De meest voorkomende vraag was altijd vrij simpel: wat kan ik allemaal doen in Berlijn?

Ik vind het altijd leuk om vragen te beantwoorden, maar als je vaak dezelfde vragen beantwoordt, is het handiger om naar iets te kunnen verwijzen waar al die informatie goed en duidelijk staat uitgelegd. Immers, in een enkele tweet kun je maar weinig informatie kwijt, ook een Facebookbericht is al snel te lang.

Ik besloot (nog geen twee maanden na mijn verhuizing naar Berlijn) een aparte pagina op mijn toenmalige eigen website te maken, speciaal bedoeld voor al deze mensen (vooral vrienden en kennissen) die graag meer wilden weten over Berlijn. Deze ging Wattedoeninberlijn.nl heten en werd bovendien al steeds langer en steeds onoverzichtelijker. Bovendien kreeg ik tot mijn eigen verbazing steeds meer bezoekers! Dat zette me aan het denken.

Ik vond dat ik over Berlijn nog zoveel meer te vertellen had, dan waar het leukste restaurant zit en hoe je van het vliegveld op Alexanderplatz komt. In november 2014 besloot ik daarom om die ene pagina, geheel om te bouwen tot een volledig blog. Mijn idee? Meer vertellen en laten zien van mijn leven en avonturen in Berlijn, door middel van blogs en foto’s. Met een persoonlijke touch, maar met vooral veel leuke en duidelijke achtergrondinformatie, die meer over de stad vertelt, en uitlegt waarom Berlijn is zoals ze is.

Wattedoeninberlijn.nl nu en in de komende jaren.
Inmiddels durf ik wel te zeggen dat dat is gelukt! Inmiddels lezen maandelijks ruim 20.000 unieke bezoekers mijn tips en verhalen en groeit dit aantal nog steeds gestaag. Mijn blog is met meer dan 200 artikelen behoorlijk uitgebreid en gelukkig vinden mensen nog steeds leuk om te lezen. Ook via social media groeit de schare volgers gestaag, waardoor ik een steeds breder platform heb om mijn verhalen, foto’s en tips te kunnen delen. Daar ben ik super trots op!

In 2016 lanceerde ik de allereerste échte mooie feature van mijn blog, een evenementenkalender. Deze heb ik samen met mijn partner zelf ontwikkeld en geïmplementeerd. Hierin kun je precies zien welke leuke markten, tentoonstellingen en andere events in Berlijn plaats vinden. Zo hoef je niets te missen!

Ook vonden in Oktober 2016 de eerste Wattedoeninberlijn Tours plaats, rondom het Lichtfestival in Berlijn. Aan vijf tours door het verlichte Berlijn deden meer dan honderd deelnemers mee, die allemaal erg enthousiast waren. Ook ik had er erg veel plezier in en vond dat het smaakte naar meer. Daarom startte ik in 2017 met een officiële set rondleidingen in Berlijn. Sinds 2018 geef ik wekelijks zelfs meerdere rondleidingen, bijvoorbeeld over Street Art, langs de Berlijnse Muur of maken we een wandeling door een Berlijnse wijk.

Volg wattedoeninberlijn.nl via social media:

Samenwerken en disclaimer

Wil je graag je persberichten over reizen, vakanties, stedentrips of Berlijn naar me sturen? Of heb je interesse in een samenwerking met jouw bedrijf? Klik hier!