Insidertips vanuit Berlijn

Home » Over Wattedoeninberlijn.nl

Over Wattedoeninberlijn.nl

Op mijn blog Wattedoeninberlijn.nl kun je alles vinden over… nouja, wat er in Berlijn te doen is! Ik schrijf over alles wat met Berlijn te maken heeft. Van leuke markten tot mooie monumenten, van toffe geschiedenisverhalen tot mooie musea: je kunt het hier allemaal lezen! Soms is het een lange blog met veel achtergrondinformatie, soms gewoon een korte en leuke tip. Maar altijd voorzien van een heleboel foto’s! Zo krijg je een goed beeld van hoe de dingen eruit zien en kun je bovendien genieten van de stad op afstand. Ook verschijnt er elke maand een persoonlijk fotoblog, dat een kijkje achter de blogschermen biedt. Zo kun je iets meer zien van hoe het is om daadwerkelijk in Berlijn te wonen en bovendien leer je mij zo ook een beetje kennen!

Als je het Duits niet zo goed beheerst of weinig tijd hebt, is het fijn om te weten dat je ergens terecht kunt voor betrouwbare informatie over Berlijn in je eigen taal. Daarom kun je naast blogs, ook een heleboel handige pagina’s met duidelijk gestructureerde praktische informatie over Berlijn op Wattedoeninberlijn.nl vinden. Denk aan pagina’s over het openbaar vervoer in Berlijn, of over de mooie en fijne hotels van de stad, maar ook een handige pagina met tips voor je eerste Berlijn-bezoek en natuurlijk de lekkerste restaurant-tips. Al deze tips zijn gebaseerd op mijn persoonlijke ervaring en kennis die ik in de afgelopen jaren in Berlijn heb opgedaan en ik doe mijn best om de pagina’s zo correct en up to date mogelijk te houden.

Waarom ben je WattedoeninBerlijn.nl begonnen?

Toen ik net naar Berlijn verhuisde, kreeg ik vanuit mijn netwerk heel erg veel vragen over Berlijn. Van ‘Welk hotel moet ik kiezen?’ tot ‘ Wat is het weer in Berlijn volgende week?’, tot ‘Weet je nog leuke tips voor mijn stedentrip naar Berlijn’? De meest voorkomende vraag was altijd vrij simpel: wat kan ik allemaal doen in Berlijn? Ik vind het altijd leuk om vragen te beantwoorden maar als je vaak dezelfde vragen beantwoordt, is het handiger om naar iets te kunnen verwijzen waar al die informatie goed en duidelijk staat uitgelegd. Immers, in een enkele tweet kun je maar weinig informatie kwijt, ook een facebookbericht is al snel te lang. Ik besloot (nog geen twee maanden na de verhuizing naar Berlijn) een aparte pagina op mijn toenmalige eigen website te maken, speciaal bedoeld voor al deze mensen (vooral vrienden en kennissen) die graag meer wilden weten over Berlijn. Die pagina werd steeds langer en steeds onoverzichtelijker en ik kreeg tot mijn verbazing steeds meer bezoekers. Dat zette me aan het denken.

Ik vond dat ik over Berlijn nog zoveel meer te vertellen had, dan waar het leukste restaurant zit en hoe je van het vliegveld op Alexanderplatz komt. In november 2014 besloot ik daarom om die ene pagina (die al wattedoeninberlijn heette), geheel om te bouwen tot een volledig blog. Mijn idee? Meer vertellen en laten zien van mijn leven en avonturen in Berlijn, door middel van blogs en foto’s. Met een persoonlijke touch maar met vooral veel leuke en duidelijke achtergrondinformatie, die meer vertelt over de stad en uitlegt waarom Berlijn is zoals ze is.

Wattedoeninberlijn.nl nu en in de komende jaren.
Inmiddels durf ik wel te zeggen dat dat is gelukt! Inmiddels lezen maandelijks ruim 10.000 unieke bezoekers mijn tips en verhalen en groeit dit aantal nog steeds gestaag. Mijn blog is behoorlijk uitgebreid geworden en gelukkig vinden mensen het ook erg leuk om te lezen. Ook via social media groeit de schare volgers gestaag, waardoor ik een steeds breder platform heb om mijn verhalen, foto’s en tips te kunnen delen. Daar ben ik super trots op!

In 2016 lanceerde ik de allereerste échte mooie feature van mijn blog, een evenementenkalender. Deze heb ik samen met mijn partner zelf ontwikkeld en geïmplementeerd. Hierin kun je precies zien welke leuke markten, tentoonstellingen en andere events in Berlijn plaats vinden. Zo hoef je niets te missen!

Ook vonden in Oktober 2016 de eerste Wattedoeninberlijn Tours plaats, rondom het Lichtfestival in Berlijn. Aan vijf tours door het verlichte Berlijn deden meer dan honderd deelnemers mee, die allemaal erg enthousiast waren. Ook ik had er erg veel plezier in en vond dat het smaakte naar meer. In 2017 worden nieuwe tours ontwikkeld, die rond de start van het najaar in 2017 te boeken zijn. Hierover volgt later meer informatie.

Volg wattedoeninberlijn.nl via social media:

Samenwerken en disclaimer

Wil je graag je persberichten over reizen, vakanties, stedentrips of Berlijn naar me sturen? Dat kan! Mailen doe je via info [@] wattedoeninberlijn.nl.

Wil je graag meer weten over samenwerkingen met WattedoeninBerlijn.nl? Leuk! Dan kun je hier meer lezen over de voorwaarden. Daar kun je ook een aanvraag van de maandelijkse cijfers (bezoekers, pageviews, rankings, etc) doen.

Ben je benieuwd hoe ik om ga met bedrijven, partners en adverteerders? Of wil je weten hoe advertenties e.d in mijn blog zijn verwerkt? Lees dan de disclaimer.