Blog met Berlijntips, handige info en boeiende verhalen over Berlijn

Oud en nieuw in Berlijn – tips en informatie

,
0
Home » Oud en nieuw in Berlijn – tips en informatie

Oud en nieuw vieren in Berlijn is een garantie voor een goed feest. Er zijn duizenden georganiseerde feesten, clubavonden en andere silvester-feestjes, waar je een onvergetelijke avond hebt. Natuurlijk kun je gratis terecht op de gigantische Festmeile voor Brandenburger Tor, maar ook worden er op verschillende plaatsen grote vuurwerkshows georganiseerd, die geschikt zijn voor de hele familie. Hieronder een kleine greep van de feestjes en events, die met oud en nieuw in Berlijn georganiseerd worden:

Oud en nieuw 2021 – Tijdens Oud en Nieuw zijn er vanwege corona grote beperkingen in Berlijn.

• Bars en Clubs zijn gesloten
• Er zijn geen grote feesten (toegestaan), ook niet bij Brandenburger Tor.
• Er zijn 56 plaatsen in de stad waar je geen vuurwerk mag afsteken én niet mag samenkomen met anderen (Versammlungsverbot). Dit zijn o.a: Breitscheidplatz, Frankfurter Tor, Modersohnbrücke, Oranienplatz, Simon Dach Kiez, RAW Gelände, Warschauer Str/Brücke, Alexanderplatz, Brandenburger Tor/Pariser Platz, Monbijouplatz en Potsdamer Platz. De gehele lijst is hier te vinden.
• Vuurwerk mag in zowel Berlijn als Brandenburg niet verkocht worden (Verkaufsverbot).
• Samenkomsten met meer dan 10 personen (openbaar of privé) zijn verboden.
• De politie heeft aangekondigd verzwaard te controleren.
• Alle winkels zijn op 31 december en 1 januari gesloten, evenals veel musea en veel horeca.

Je hebt in Berlijn niets te zoeken op dit moment. Wees geen egoïst, blijf – ALSJEBLIEFT – thuis.
Alle Corona-regels zijn hier te lezen.


Deze pagina wordt pas weer bijgewerkt als er een Oud & Nieuw zonder beperkingen in Berlijn plaats kan vinden.

Oud en nieuw bij de Brandenburger Tor – 2019

Een jaarlijkse traditie in Berlijn is natuurlijk het grote Oud en Nieuw feest (met groot vuurwerk!) voor de Brandenburger Tor. Er is vanaf 12 uur ’s middags een uitgebreid programma, met vele verschillende artiesten. Vanaf ongeveer 19.00 uur begint dan het voorprogramma met live-bands en dj’s. Om 21.45 begint het officiële programma, dat ook live op televisie wordt uitgezonden.

Om middernacht gaat er een gigantisch vuurwerk de lucht in, jaarlijks een prachtig spektakel. Daarna gaat het feest verder met DJ’s en artiesten. In 2019 staan Frank Zander, Lotte, The Rasmus, Mando Diao en de Hermes House Band op het podium. Op de Meile zijn genoeg eettentjes en barretjes, waar je een drankje kunt krijgen. Voor de kids is er een reuzenrad. Zelf meegenomen eten en drinken is helaas niet toegestaan, net als glazen flessen. Hierop wordt streng gecontroleerd bij de ingang!

Let er wel op dat je er vroeg genoeg bij bent, in elk geval voor 19:00 op het terrein. Als de Festmeile vol is, wordt het terrein afgesloten en komt niemand er meer op.
31 December, programma begint om 19.00 uur. Entree: gratis. Ingangen zijn vanaf de Grosse Stern bij de Siegesäule (S Bellevue), Hauptbahnhof (Yitzak Rabin strasse) en Potsdamer Platz (Ebertstrasse).

oud-en-nieuw-berlijn-brandenburger-tor

Tips voor oud en nieuw in Berlijn met kinderen:

Met Silvester zijn veel winkels, musea en andere leuke dingen de hele dag (of vanaf de middag) gesloten. Dat maakt het niet altijd even makkelijk om iets leuks te doen, zonder van hot naar her te sjezen door de stad. Gelukkig zijn er ook op de 31e een paar leuke events voor kinderen georganiseerd, die de moeite waard zijn.

◆ Als je met kleine kinderen oud en nieuw viert, die niet allemaal tot middernacht wakker kunnen blijven, is het misschien leuk om het vuurwerk bij het Europa Center aan de Kurfürstendamm bij te wonen. Om 18.00 uur, 20.00 uur, 22.00 uur en 24.00 uur wordt er een prachtig vuurwerk gecreëerd, waarmee het nieuwe jaar wordt ingeluid. Dit is toegankelijk voor iedereen, jong en oud – 31 December, vanaf 18.00 uur. Entree: gratis. Breitscheidplatz, Charlottenburg. S/U Zoologischer Garten of U1 Kurfürstendamm.

◆ DDR Museum – Dit leuke en speelse museum is elke dag geopend, dus ook met oud en nieuw. Kinderen van alle leeftijden kunnen zich hier vermaken, trabant rijden, de lades van een Oost-Duitse keuken open trekken en alle producten, kleding en andere dingen uit die tijd bekijken, voelen en zelfs aantrekken. Super leuk! Het is handig om van te voren online kaartjes te kopen, zodat je niet in de rij hoeft te staan. Lees mijn blog over het DDR Museum – ddr-museum.de

 Winterwelt am Potsdamer Platz: Deze leuke kerstmarkt biedt ook een aantal attracties die leuk zijn voor kinderen, zoals een grote rodelbaan waar je met een rubberband vanaf kunt roetsjen, en een ijsbaan. Ook zijn er spelletjes-kraampjes, springkussens maar ook kraampjes met lekkere hapjes en warme drankjes. Kunnen papa en mama rustig even een gluhweintje drinken. – Nog tot 3 januari 2016, dagelijks 10 tot 22 uur op Potsdamer platz.

Legoland Discovery Centre – Slecht weer? Dan kun je ook gewoon met z’n allen naar het Legoland Discovery Centre, in plaats van buiten in de miezerregen rond blijven lopen. Hier is het aangenaam warm, kunnen kinderen uitgebreid spelen, met lego bouwen en zelfs een lego-film kijken. Uiteraard is alles in Winterthema. – legolanddiscoverycentre.de

◆ Veel kerstmarkten zijn op 31 december nog geopend, waaronder de markt op Gendarmenmarkt en Breitscheidplatz (Kudamm). Voor meer informatie verwijs ik je graag naar de pagina met alle kerstmarkten in Berlijn.

Grote en kleinere oud en nieuw feesten in Berlijn:

Er zijn talloze feesten te vinden rondom Oud en Nieuw in Berlijn. Feesten die all-inclusive eten en drinken aanbieden, sommige feesten zelfs met hotel-overnachting, feesten met een geweldig uitzicht of een dakterras, feesten met eigen vuurwerkshow… Er zijn stijlvolle feesten in hotels, er zijn feesten waarbij iedereen helemaal uit z’n plaat gaat. Er is werkelijk vanalles! Ik kan ze hier allemaal voor je opschrijven, maar dat is vrij zinloos, want er zijn al geweldige websites voor die alles rondom Silvester indexeren. Neem eens een kijkje bij de volgende links:

Berliner Silvester: berliner-silvester.de
Gästeliste 030: gaesteliste030.de
Silvester Party Berlin: silvester-party-berlin.de

Wees er snel bij, want de meeste feesten verkopen al snel uit! Tickets zijn er vaak al vanaf 15 euro in de voorverkoop.

Een paar Oud & Nieuw tips nog van mij:

Oud en nieuw vanaf een rondvaartboot – Vanaf een rondvaartboot heb je natuurlijk altijd een prachtig zicht op Berlijn, maar met oud en nieuw is dit nog even een tikje specialer. Vaar met een feestelijke rondvaartboot en geniet mee met het grote vuurwerk bij Brandenburger Tor, terwijl je van je champagne nipt. In totaal ben je zes uur aan boord van het schip van Stern und Kreis en wordt je helemaal in de watten gelegd. Er is een warm en koud buffet en de drankjes zijn inclusief.

Omdat op een schip een beperkt gezelschap mee kan, is het ook geen overvolle drukte en als je vuurwerk graag bekijkt maar liever niet er middenin staat, ben je aan boord lekker veilig. Het schip vertrekt vanaf de haven in Treptow (bij Treptower Park) en vaart langs alle mooie highlights zoals de Oberbaumbrücke, East Side Gallery, Nikolaiviertel, de Reichtstag en het Regieringsviertel tot aan Charlottenburg, daarna weer terug. Aanleg terug in Treptow is om 20.00.
Aanlegsteiger Hafen Treptow, Treptow. 31 December, vertrek om 20.00 uur. Tickets kosten 105 euro.

Exclusief feest in een Penthouse aan Gendarmenmarkt – Niet alleen op de Fernsehturm heb je een prachtig uitzicht, maar ook het uitzicht op de prachtige Gendarmenmarkt is de moeite waard. In een prachtig penthouse is een groot en exclusief feest georganiseerd, waarbij je een prachtig uitzicht hebt over de daken van Berlijn en zo om middennacht van het vuurwerk van de hele stad kunt meegenieten. Er worden party classics gedraaid, maar ook house en r&b, en er treden live acts op.
Penthouse, Taubenstrasse 30, Mitte. 31 December, vanaf 20.00 uur. Tickets vanaf 99 euro.

Kulturbrauerei – Zoals elk jaar, is ook de Kulturbrauerei weer een centraal punt in al het feestgedruis. Met 1 ticket kun je door het hele complex feestvieren en genieten van de 15 verdiepingen met 30 verschillende dj’s en bands. Er is een grote gezamenlijke countdown tot middennacht en de Kulturbrauerei organiseert haar eigen vuurwerk. Wil je graag naar de Kulturbrauerei maar een Vip ticket voor een exclusief gedeelte met dakterras en topuitzicht? Bekijk dan het event bij het Palais.
Kulturbrauerei, Knaackstrasse 97, Prenzlauer Berg. 31 December vanaf 20.00 uur. Tickets vanaf 29 euro.

*Klik op de ticketprijs voor meer informatie en de link naar online voorverkoop. Geen garantie dat de tickets er nog zijn en voor de hier vermelde prijs.

Oud en nieuw vieren in de Berlijnse clubs:

Wil je graag oud en nieuw in Berlijn in een befaamde uitgaanslocatie vieren? Dan zit je met onderstaande locaties gegarandeerd goed! Hier worden geen speciale oud en nieuw feesten georganiseerd met een open bar en buffetten, maar kun je wel heel erg lekker feesten en het nieuwe jaar in dansen. Sommige clubs hebben wel de mogelijkheid om van te voren kaarten te kopen, check daarvoor de website van de clubs.

Zit hier niet iets bij wat je leuk vindt? Je kunt natuurlijk ook gerust informeren bij je favoriete bar of club of zij iets speciaals organiseren met oud en nieuw.

oud-en-nieuw-in-berlijn-muziek

Alvast hele fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

error: Kopieren/opslaan uitgeschakeld. Copyright ©Wattedoeninberlijn.nl