Insidertips vanuit Berlijn

Home » Oproep! Nederlanders en de Berlijnse muur • 30 jahre Mauerfall

Oproep! Nederlanders en de Berlijnse muur • 30 jahre Mauerfall

Deel jouw persoonlijke ervaringen met de Berlijnse muur!

2019 is in alle opzichten een bijzonder jaar maar voornamelijk omdat dit jaar weer een grote mijlpaal wordt gevierd; de val van de muur! Op 9 november 2019 is het alweer dertig jaar geleden dat de Berlijnse muur viel en er een einde kwam aan de DDR. Ik wil hier graag veel aandacht aan besteden, maar daarbij stuit ik op een probleempje; ik ben geboren in 1987! Ik moet het dus vooral hebben van andermans verhalen. En daar kun jij me bij helpen!

Ben jij vòòr 1 februari 1990 in Berlijn geweest? Heb je de Berlijnse muur destijds van dichtbij gezien? Heb je misschien wel de val van de muur meegemaakt? Ben je een van de grensovergangen in Berlijn gepasseerd om Oost-Berlijn te bezoeken, of juist niet? Ging jij met je gezin op vakantie in Oost-Duitsland of heb je ruzie gehad met een grenssoldaat? Had je een liefje in Oost-Berlijn? Ik ben op zoek naar jouw verhaal! Deel jouw persoonlijke ervaring over de Berlijnse muur met mij! Het mogen allerlei verhalen zijn, lange spannende ervaringen of juist een korte anekdote van wat je van de muur is bijgebleven; alles is welkom! Hoe groot of klein je was; als de muur indruk op je heeft gemaakt, wil ik het graag weten! En heb je toevallig foto’s gemaakt? Dan wil ik die ook heel érg graag zien!

Stuur je verhaal in via onderstaand formulier, of stuur een mailtje o.v.v “Nederlanders en de Berlijnse muur”.

p.s: Belgen zijn natuurlijk ook van hárte welkom om hun verhalen te delen!