Blog met Berlijntips, handige info en boeiende verhalen over Berlijn

Trots moment: WattedoeninBerlijn in ‘Ons Berlijn’

Home » Trots moment: WattedoeninBerlijn in ‘Ons Berlijn’

Soms heb je van die momenten waar je stiekem best een beetje trots op bent, of waar je heel blij van wordt. Zo word ik erg vrolijk van hoe het de laatste tijd met WattedoeninBerlijn.nl gaat. Want er zijn niet alleen steeds meer lezers, maar ook steeds meer váste lezers. Zoveel mensen, hoe gaaf is dat! Een ander tof moment, was toen ik met een journalist van tijdschrift Elsevier op pad ging voor een reportage. Hij wilde meer weten over urbexen in Berlijn, en hoe kun je dat nou beter uitleggen, dan door het gewoon te gaan doen? Nu staat deze reportage in ‘Ons Berlijn’, de prachtige tijdschriftspecial van Elsevier over Berlijn! Jawel, dat hoor je goed, een héél tijdschrift over Berlijn!

Elke maand brengt Elsevier een speciaal tijdschrift uit, dat helemaal over één onderwerp gaat. En dit keer, precies tijdens de Boekenweek die ook over Duitsland gaat, was het de beurt aan Berlijn! Ook bij Elsevier is het ze niet ontgaan dat de populariteit van Berlijn enorm is toegenomen. Jaarlijks bezoeken ruim 300.000 Nederlanders de stad en gaan er ook steeds meer Nederlanders voor langere tijd wonen.

Het is een dik tijdschrift van ruim honderd pagina’s geworden, bomvol mooie reportages over het verleden, heden en de toekomst van Berlijn. Veel aandacht voor Berlijn in de Keizertijd, de Nazi-periode en natuurlijk de Berlijnse muur, maar ook aandacht voor de wederopstanding van Berlijn en uitgroei tot hip epicentrum van Europa. Er staan interessante interviews in over het leven van Nederlanders in Berlijn, een leuk artikel over een Nederlandse boer die in de Bondsdag zetelt, en pagina’s vol leuke feitjes en weetjes. Uiteraard is alles voorzien van talloze mooie foto’s en interessante infographics. Het is echt een heel gaaf tijdschrift geworden, en ik sta er in!

‘Rondsluipen in het verleden’
img_8783.jpgDe bonus is dat ook de reportage over urbexen in Berlijn er in is gekomen, voorzien van een hele grote foto die ik heb gemaakt, én een tof interview van vier pagina’s waarin ik mijn licht laat schijnen over het bezoeken van verlaten gebouwen in Berlijn. Supergaaf! Het was erg leuk om met Laurens, die het stuk geschreven heeft, op pad te gaan. Hij stelde duizenden vragen en ik kon honderduit vertellen over mijn liefde voor (de geschiedenis van) Berlijn, oude gebouwen, en de spanning van het rondwandelen in gebouwen die volledig verlaten zijn. Ik krijg er spontaan zin van om weer op pad te gaan!

Ben je naar aanleiding van het artikel in Elsevier op mijn blog gekomen? Cool! Leuk dat je er bent, welkom!

Wellicht ben je dan ook geïnteresseerd in de volgende artikelen over urbexing:
Ballhaus Grünau – Vergane glorie aan de Dahme
Güterbahnhof Pankow – Urbexen op een verlaten rangeerterrein
Alte Fleischfabrik in Lichtenberg


‘Ons Berlijn’ is een tijdschrift van Elsevier en is verkrijgbaar bij de betere boek- en tijdschriftenhandels.
 Het blad is een éénmalige editie en kost €8.95. Het blad is verkrijgbaar zolang de voorraad strekt, daarna is het blad hier online te bestellen.

Hieronder een kleine impressie van het tijdschrift:

img_8784.jpgVoorpagina

img_8785.jpgDe spread met mijn foto van het Ballhaus Grünau, en inleiding tot het artikel

img_8780.jpgEen hele hoop leuke feitjes en weetjes over Berlijn.

img_8782.jpgEen prachtige en duidelijk infographic over de opbouw van de Berlijnse muur

5 Comments

 • Egon Smemann schreef:

  Wat leuk Emma dat je je in Elsevier en Bericht mocht doen,zeker lekker spannend om de gedrukte versie in Handen te hebben.Ik zal hem zeker kopen bedankt voor de tip een heel veel plezier in volgende Wattedoenin berlijn.

 • ingrid schreef:

  Hey Emma, stoer zeg, Elsevier, ik heb morgen vrij, gelijk eens kijken of ik hem kan vinden. hij is al uit neem ik aan?
  anders bestel ik hem online. Ja die Berlijn gekte, t is wat, ik ga gelukkig in de zomer weer. Een vriendin van me,
  gaat ook met het gezin in de meivakantie naar Berlijn, ik zei vorig jaar” die stad die moet je echt eens gaan bekijken”
  is aanstekelijk die Berlijn liefde.

  groetjes
  ingrid

  • Emma schreef:

   Hoi Ingrid! Hij is al uit, dus je kunt hem vast verkrijgen in de buurt! En leuk dat je zo gek bent van Berlijn en anderen daar ook mee aansteekt. Blijft altijd tof om enthousiast over Berlijn te vertellen, vind je niet? :-)

   • ingrid schreef:

    ja absoluut Emma! ik ben echt Berlijn verslaafd en hoop elk jaar een paar daagjes te kunnen gaan. Mijn eerste overnachting in Berlijn was ook zo bizar, volgens mij heb ik geen minuut een oog dicht gedaan, alsof de stad je zoveel wilde vertellen wat ze had meegemaakt, gelukkig had ik de dag erna wel genoeg fut om de stad te bezichtigen, maar ik dacht meteen ” dit heeft nog geen stad voor elkaar gekregen” . Geniet ervan daar in het prachtige Berlijn, het is een trotse stad, niet bang om haar geschiedenis te tonen, en dat maakt de stad zo sterk en zo fijn om er te zijn.

    groetjes
    ingrid

    • Emma schreef:

     Je haalt me de woorden uit de mond hier! Wij genieten met volle teugen van Berlijn zoals ze is, en zien de veranderingen gaan. Af en toe probeer ik wat Berlijn te vangen in een blog, zodat je er ook van kunt genieten als je niet in Berlijn bent! Ik hoop ooit echt in staat te zijn om de typische Berlijnsfeer écht te vangen, dat is zo moeilijk met zo’n diverse stad vol verhalen! Maar ik doe mijn best :-) Dankjewel voor je mooie reactie! Groetjes, Emma

Laat een reactie achter

error: Kopieren/opslaan uitgeschakeld. Copyright ©Wattedoeninberlijn.nl