Blog met Berlijntips, handige info en boeiende verhalen over Berlijn

Olympus Perspective Playground in Kraftwerk Mitte

,
5
Home » Olympus Perspective Playground in Kraftwerk Mitte

Na het grote succes van de Photography Playground in de Opernwerkstatten in 2014, keert fotografiemerk Olympus eindelijk weer terug naar Berlijn! Met een nieuwe kunstzinnige speeltuin voor fotografiefanaten, kunnen liefhebbers tot en met 24 september hun hart ophalen én met de nieuwste Olympuscamera’s spelen in het Kraftwerk in Mitte.

Nieuwe kunstenaars, nieuwe kunstwerken, nieuwe ideeën: de nieuwe Photography Playground van Olympus staat er helemaal bol van. En dit keer draait het om perspectief zoeken, vinden en fotograferen. Ik bezocht de vernissage van deze nieuwe kunsttenstoonstelling en kan je zo een eerste sneak peek gunnen van dit vette event!

Over de Playgrounds
In 2013 kwam Olympus voor het eerst met het idee om een groot evenement te organiseren ter promotie van hun nieuwste camera uit de OM-D serie. Het werd de Photography Playground, waarbij bezoekers een gloednieuwe camera uitgeleend kregen om daarmee allerlei visueel uitdagende kunstwerken van bekende en jonge kunstenaars te kunnen fotograferen. Door toffe lichteffecten, perspectiefwisselingen of bijzondere materialen, levert het leuke en originele foto’s op. De Playground verliet Berlijn na ruim drie weken en reisde daarna door Duitsland, Frankrijk, Spanje, Nederland, Oostenrijk, Zwitserland en Denemarken en trok meer dan 350.000 bezoekers.

Perspective Plaground in Berlijn 2017
In tegenstelling tot de Playground uit 2013 en 2014, vindt de Playground van 2017 in het Kraftwerk Mitte plaats, in de oude turbinehal van de voormalige energiecentrale. Met ruim vijftien kleurrijke, grote, bijzondere, verlichte, digitale en interessante kunstobjecten, kun je je een hele middag uitstekend vermaken! Er zijn onder andere kunstwerken te zien van Thilo Frank, Poetic Kentics en Liz West, maar ook van de artiest Maser en een gave constructie van het Berlijnse kunstenaarsduo QUINTESSENZ. Ook is er een fotostudio, waar je met lightpainting een supertoffe groepsfoto met je vrienden of een portret kunt laten maken. En zo zijn er meer foto-settings waar je jezelf of met vrienden op een leuke en originele manier kunt laten fotograferen!

Zelf vond ik de kleurrijke werken het leukste, het blijft een uitdaging om met een gloednieuwe camera die je niet kent mooie foto’s te maken. Gelukkig zijn de OM-D’s makkelijk te hanteren en hebben ze bovendien veel leuke en handige standaardinstellingen, filters en artsy effecten voorgeprogrammeerd. Zo is het ook voor beginners leuk om zo’n camera mee te nemen door de playground.

Hoe werkt het?
Je meldt je van te voren aan via de site (zo kun je wachttijden verkorten) of gaat op de bonnefooi naar het Kraftwerk. De entree is gratis, dus je hoeft alleen maar te wachten tot je binnenkomt. Bij de balie kun je een camera van Olympus lenen. Dit jaar kun je kiezen uit een camera uit de OM-D serie of een Olympus PEN. Je krijgt er een SD-kaartje van 4GB bij, dat je na afloop mee naar huis krijgt. Het lenen van een camera is niet verplicht, je mag ook je eigen camera meenemen om foto’s mee maken. Voor de camera hoef je geen borg te betalen, zorg wel dat je een geldig ID-bewijs bij je hebt.

Op begane grond na de ingang is de garderobe, waar je je jas en tas kunt afgeven. Een aanrader, want het is erg warm in het Kraftwerk! Vanaf daar kun je met de trap de drie verdiepingen met de kunstwerken en fotosettings van Perspective Playground bekijken. Laat je fantasie de vrije loop, fotografeer van boven, onder, ondersteboven, links en rechts en duik helemaal in de toffe wereld die in het Kraftwerk gecreëerd is!

Wil je echt niets missen? Houd dan ook de website van de Perspective Playground in de gaten, er zijn de komende weken allerlei leuke workshops, karaokefeestjes en meer evenementen gepland!

Olympus – PERSPECTIVE PLAYGROUND | BERLIN 2017
Locatie:
Kraftwerk Berlin
Adres: Köpenicker Straße 70, Mitte
Datum: van 1 september 2017 tot en met 24 september 2017


Sneak Peek van de Perspective Playground tijdens de vernissage:


*Dit artikel is niet gesponsord.

5 Comments

 • Fem schreef:

  Wat een ontzettend gaaf idee!

 • Johan schreef:

  Ik zocht toevallig nog een activiteit voor komende week (ben vanaf morgenochtend een week in Berlijn) en dit lijkt mij wel bijzonder mooi om eens te gaan bekijken. Bedankt voor de tip!
  Johan

 • sophie schreef:

  Ik zit volgende week in Berlijn en dit is wel heel erg tof!!
  Bedankt voor de tip, ik wil dit nu niet missen!

 • Johan schreef:

  Kom er net vandaan en voor iedereen die in Berlijn is en een uurtje of wat vrij kan maken: Zeker doen! Ik heb eigenlijk helemaal niets met kunst en dergelijke, maar heb er uiteindelijk meer dan 2 uur doorgebracht. Ook het gebouw zelf (in ieder geval van binnen) is de moeite waard.

Leave A Reply

Your email address will not be published.