Blog met Berlijntips, handige info en boeiende verhalen over Berlijn

Neta – Mexican street food in Berlijn – PERMANENT GESLOTEN

,
2
Home » Neta – Mexican street food in Berlijn – PERMANENT GESLOTEN

De Berlijnse Street Food scene wordt langzaam maar zeker volwassen en dat betekent dat steeds meer kleine foodtrucks een vaste plek in de stad zoeken. Naast hun aanwezigheid op de vele foodmarkten in Berlijn, zoeken ze ook een vast honk, waar ze zekerheid en een vaste fanschare kunnen opbouwen. NetaMexican Street Food is hierop geen uitzondering. Wie kent de overheerlijke burrito’s en taco’s kent van de markten, wil meer. Goed nieuws, ze hebben inmiddels twee shops in de stad, op kleine afstand van elkaar! Er is een filliaal aan de Weinsbergweg in Mitte, en sinds kort ook eentje op de Schönhauser Allee, ter hoogte van de Eberswalder strasse. Mocht je Neta nog niet kennen, lees dan even verder, want dit wil je niet missen!

Neta is sinds 2018 permanent gesloten.

Bij Neta draait het maar om één ding, en dat is lekker Mexicaans eten. Het interieur is mooi strak met witte muren en prachtig bewerkte houten tafels. Aan de muur een groot zwart schoolbord, waar alles op staat wat ze te bieden hebben. Zo kun je een burrito met vaste samenstelling nemen, maar ook je eigen combinatie maken. Ze hebben de heerlijkste taco’s, quesadilla’s en uitgebreide verse salades. De guacamole, sauzen en salsa’s erbij zijn om te watertanden zo lekker en als je wil krijg je ook een verse cocktail voor je neus, met alleen de beste Mexicaanse tequila’s erin. Bienvenido a Neta!

2016-Neta Mexicaans Streetfood Berlijn-8

2016-Neta Mexicaans Streetfood Berlijn-2

Ik sta een hele tijd te dralen voor ik weet wat ik nou precies wil eten. Een burrito? Of toch taco’s? En vegetarisch of met hun beroemde pulled beef? Sowieso natuurlijk zwarte bonen, mijn lichtelijke verslaving als het om Mexicaans eten gaat. Aaargh, moeilijk! Uiteindelijk bestel ik een overheerlijke salade met zwarte bonen, langzaam gegaarde lime chicken en een flinke dot guacamole. Hmmm, zo wil ik mijn salades wel vaker eten! Je gerecht wordt bereid terwijl je rustig kunt zitten, achter in de zaak is een grote ruimte met een paar houten tafels. Een andere beleving dan op straat dus, maar nog steeds heel erg passend bij Neta.

Eet je overigens geen vlees of eet je vegan? Dan kun je ook zeker bij Neta terecht! Ze hebben heerlijke vullingen met allerlei bonen, zoete aardappelen en gegrilde groenten, vegan sauzen en salsa’s, zoals de frisse salsa verde of de romige cashew salsa. Mmm!

2016-Neta Mexicaans Streetfood Berlijn-4

Je kunt allerlei soorten sauzen en salsa’s over je gerechten krijgen, helemaal hoe jij het wil. Pas wel een beetje op, want wat bij Neta ‘scherp’ heet, is ook écht scherp!

2016-Neta Mexicaans Streetfood Berlijn-5

img_6673.jpeg

De salade die ik krijg is werkelijk overheerlijk! Ik hou normaal niet zo van salade als het buiten ver onder nul is, maar met warme kip, overheerlijke bonen en flink wat guacamole, is dat helemaal geen straf! Sterker nog, ik kan het van harte aanraden om dit eens te proberen. Het leukste zijn natuurlijk de gerechten van Neta die je bij een foodtruck op een drukke markt niet zo snel krijgt, daar worden hooguit burrito’s en quesadilla’s geserveerd. Dingen die makkelijk te bereiden en snel en zonder bestek te verorberen zijn.

2016-Neta Mexicaans Streetfood Berlijn-3

Dus heb je Neta tot nu toe elke keer gemist op de vele street food markten in Berlijn? Bezoek dan eens een van hun vaste shops, daar ga je geen spijt van krijgen! De prijzen zijn heel redelijk en de porties uitstekend, niet extreem groot. Fijn voor een lekkere lunch dus, of een bescheiden avondmaaltijd. Lekker!

Neta – Mexican Street Food – PERMANENT GESLOTEN
Schönhauser Allee 44, Prenzlauer Berg (U2 Eberswalder Strasse)
Weinbergsweg 5, Mitte (U8 Rosenthaler Platz)

2016-Neta Mexicaans Streetfood Berlijn-9

2 Comments

  • Egon Smemann schreef:

    Hoi Hoi
    ziet er best wel heeeel lecker uit ,wat voor volgend jaar om uitproberen.
    Tot dan
    Egon

Leave A Reply

Your email address will not be published.