Blog met Berlijntips, handige info en boeiende verhalen over Berlijn

Lunch tip: Roamers in Neukölln

,
2
Home » Lunch tip: Roamers in Neukölln

Het barst van de schattige kleine tentjes in Berlijn. Elke wijk kent wel zo haar pareltjes en ik ben altijd op zoek naar meer van dat soort leuke restaurantjes. Onlangs bezocht ik een schattig klein cafeetje, Roamers, in Neukölln. Roamers is onder foodies enorm bekend in Berlijn, vanwege de superverse overheerlijke en eerlijke gerechten op hun kaart. Ik ging er dus met hoge verwachtingen heen, en ik zeg het maar meteen: die verwachtingen werden allemaal waargemaakt. In deze blog nemen we een kijkje bij Roamers en het goddelijke eten dat ze daar hebben!

Diep in Neukölln, in de onopvallende Panierstrasse, ligt Cafe Roamers. Toen ik de gevel zag dacht ik eerst dat het een bloemenwinkel was, vanwege de vele planten en gebruik van hout. Maar het blijkt een schattig huiskamercafeetje te zijn, met een prachtige inrichting. Het is geopend in januari 2014 en in de afgelopen twee jaar is Roamers enorm bekend geworden in Berlijn. Gepocheerde eieren, een heerlijke shaksukah, huevos rancheros of toast met avocado… alle heerlijke gerechten zorgden voor een hype rondom het kleine tentje. Ik bracht op een doodgewone vrijdagmiddag een bezoek aan Roamers, maar zelfs toen was het druk. Na tien minuten buiten wachten was er een tafeltje vrij en konden we naar binnen.

2016-roamers-berlijn-neukolln-1

Dat Roamers uit liefde ontstaan is, is direct duidelijk als je het cafeetje binnenkomt. De eigenaar heeft altijd al een eigen cafe willen openen en dat op een gegeven moment gewoon gedaan. Alle medewerkers die er sindsdien bij zijn gekomen, zijn vaste klanten van het café, zodat ze de liefde voor de gerechten, de inrichting en filosofie delen. Want bij Roamers wordt alles huisgemaakt én dagvers gemaakt. Je krijgt dus geen leftovers van gisteren voor je neus, maar ook verspilling is niet de bedoeling. Zo kan het dus zijn dat ingrediënten bepaalde gerechten op zijn en dan heb je gewoon pech gehad. Gelukkig staat er bij Roamers zoveel lekkers op de kaart, dat je je echt geen zorgen hoeft te maken dat je niets kunt vinden dat je aanstaat.

2016-roamers-berlijn-neukolln-2

Op de kaart staan allerlei soorten ontbijt, soepen, sandwiches maar ook heerlijke warme eenpansgerechten. Ook staan er in de vitrine heerlijke taarten en cakes, als je alleen voor koffie + extra’s komt. Ik bestel zelf een overheerlijk broodje met avocado en een gepocheerd eitje, mijn tafelgenote Susan gaat voor een pannetje huevos rancheros. Lekker een glas limonade erbij en het genieten kan beginnen!

Ga er overigens niet vanuit dat je eten binnen een kwartiertje voor je neus staat. We moesten bijna driekwartier wachten, wat ook voor Berlijnse begrippen echt heel lang is. Maar goed, als je je bedenkt dat het hier best heel druk is en de keuken klein, én dat je gerecht verser dan vers is gemaakt, mét extra liefde… dan valt dat wachten best mee.

img_9018.jpg

Want oh my, wat is dit lekker. Zalig huisgemaakt brood met cream cheese, en rijkelijk belegd met perfect zachte avocado, sesamzaadjes, kiemen en een flinke bos koriander. De koriander is me wat teveel, maar het ziet er prachtig uit en de smaak is hemels. Ook de huevos rancheros (gepocheerde eieren met bonen en tomatensaus) vallen zodanig in de smaak, dat Susan wel tien keer zegt dat ze het recept gaat proberen na te maken. Gelukkig heeft ze inmiddels dat ook daadwerkelijk gedaan, en kun je het recept op haar website smulpaapje.nl vinden.

2016-roamers-berlijn-neukolln-9

Jep, Roamers blijkt net zo geweldig als iedereen zegt. Wat is dit een leuk plekje. In de keuken wordt hard maar met plezier gewerkt en als je even naar de wc gaat, kun je snel een blik naar binnen werpen. Ook het personeel achter de bar is super aardig, ondanks de grote drukte, waardoor de sfeer relaxt blijft.

2016-roamers-berlijn-neukolln-5

Ook de aankleding van Roamers is prachtig. Overal hangen en staan planten, gedroogde bloemen en kruiden, mooie boeken, beelden en vintage vazen, flessen en potten. De liefde voor mooie dingen druipt er vanaf en werkt erg aanstekelijk.

2016-roamers-berlijn-neukolln-6
2016-roamers-berlijn-neukolln-10

Kortom, Roamers is een dikke vette aanrader. Of het nou voor ontbijt, lunch of een vroeg diner is, je kunt hier altijd terecht voor mooi en overheerlijk eten. Minpuntje is de drukte, waardoor je soms buiten op een tafeltje moet wachten, ook je eten wat langer kan duren. Maar eigenlijk spreekt het alleen maar voor zich: dit cafe is gewoon bij heel veel mensen erg geliefd. En terecht, want de gerechten zijn heerlijk, de sfeer is er vriendelijk en ontspannen en de aankleding een feestje om te zien.

Roamers
Adres: Pannierstrasse 64, Neukölln
OV: U7/8 Hermannplatz
Tijden: Dinsdag tot en met vrijdag, 09.30 tot 19.00, zaterdag en zondag 10.00 – 19.00 uur. Maandag gesloten.
Website: roamersberlin.tumblr.com

2 Comments

  • Véronique schreef:

    Daar ga ik begin mei zeker naar toe, ZALIG !!!!!!! Dank je wel!!!!

Leave A Reply

Your email address will not be published.