Blog met Berlijntips, handige info en boeiende verhalen over Berlijn

Fotoserie: een extra dosis kerstsfeer in Berlijn!

Home » Fotoserie: een extra dosis kerstsfeer in Berlijn!

Er is op de Ku’damm op de grote rode knop gedrukt en ook op talloze andere plekken is de kerstverlichting aangegaan. Wat voor situatie we ook in zitten; kerstverlichting, kerstmarkten en duizenden andere sfeervolle lampjes maken de donkere en duistere wintermaanden zóveel aangenamer! Ik kwam er tot mijn schrik achter dat mijn vorige fotoserie inmiddels toch écht te verouderd was geworden, en dus was het hoog tijd voor een gloednieuwe editie met kerstimpressies uit Berlijn! Glühweintje en Lebkuchen erbij, veel kijkplezier!

In de afgelopen jaren heb ik talloze foto’s gemaakt op kerstmarkten en op Berlijns sfeervol verlichte straten. Het werd dus wel weer eens tijd om het oude kerstimpressies-artikel af te lossen met een gloednieuwe variant. Met verzamelde foto’s uit de afgelopen jaren volgt hier een nieuw artikel vol kerstsfeer en mooie beelden uit een donker Berlijn.

Weihnachtszauber am Gendarmenmarkt

Misschien wel de meest sprookjesachtige kerstmarkt van Berlijn, met de prachtig grote kerstboom en de kleurrijk verlichte Deutsche en Französische Dom. Ik kan er nooit genoeg van krijgen om hier foto’s te maken.

Hüttenzauber bij Bahnhof Friedrichstrasse

Een van de schattigste en meest sfeervolle kerstmarktjes van Berlijn is te vinden op het plein voor Bahnhof Friedrichstrasse. Deze zogeheten Hüttenzauber is leuk voor jong en oud en weet een ietwat saaie hoek van Mitte wonderbaarlijk gezellig te maken.

Weihnachtsbaum am Brandenburger Tor

Je zal maar zoveel geluk hebben en een wáánzinnig mooie zonsondergang treffen bij de Brandenburger Tor. Mij overkwam dat een paar jaar terug en ik ben nog altijd blij met de foto’s die ik toen maakte. Uniek moment! Elk jaar loop ik er wel even langs om hetzelfde plaatje te maken.

Kerstsfeer in Berlijn aan de Unter den Linden

Ook leuk; het ophangen van de kerstverlichting! Als je hier net voor de eerste advent bent, kun je het nog net op tijd tegenkomen, terwijl ze zich druk maken om alle kabels en lampjes.

Maar als ze dan klaar zijn… wauw! Sinds eind 2020 is de hele Unter den Linden af en heropend. Je kunt nu aan één stuk over de boulevard lopen die in het midden van de straat is ontstaan. Sfeervol!

Weihnachtsmarkt am Alexanderplatz

Echt heel leuk is deze kerstmarkt niet meer, vooral heel erg druk en vol. Ik kom hier voor mijn favoriete kerstballen uit Lauscha (Lauschaer Glaskugelhaus) en vooruit, de sfeer zo met het Alexanderhaus en Berolinahaus is best leuk.

Weihnachtsmarkt am Breitscheidplatz

Nee, dan is de echte kerstsfeer in Berlijn te vinden op de Breitscheidplatz in de City West. Over de kerstmarkt hangen duizenden kerstlichtjes en de vrolijk aangeklede kerststandjes staan rondom de Gedächtniskirche opgesteld.

Blauer Weihnachtsglanz in Potsdam

Oké oké, het is géén Berlijn, maar het is wel mooi! In de binnenstad van Potsdam staat jaarlijks de Blauer Lichterglanz-kerstmarkt, die als hoogtepunt een blauwe – jawel! – kerstboom voor de Brandenburger Tor heeft. Het is een ontzettend leuke en gezellige kerstmarkt, die je echt een keertje gezien moet hebben!

Kerstsfeer in Berlijn op de Kurfürstendamm

Vanaf de Adenauerplatz kun je een prachtige wandeling maken over de Kurfürstendamm en genieten van de duizenden lichtjes die elk jaar in de bomen worden gehangen. Het project wordt overigens elk jaar maar net gefinancieerd, dus elk jaar dat we er van kunnen genieten is het toch weer een beetje speciaal. In 2021 kon het alleen doorgaan omdat de Berlijnse senaat een deel van het bedrag ervoor betaalde! Ik ben er heel blij mee, want de 4,5 kilometer verlichte straat is zo echt uniek in Europa!

Walter Benjamin Platz

Ik had mijn glazen bol meegenomen, maar afgezien van en hoop lichtjes zag ik er niet veel in helaas.

Quartier 206 in de Friedrichstrasse

Kerstsfeer in Berlijn in het Nikolaiviertel mét ‘Die Feuerzangenbowle’

Kerstsfeer in Berlijn bij Schloss Charlottenburg

Ik denk dat deze kerstmarkt de grootste van Berlijn is, en wellicht na Gendarmenmarkt ook de mooiste. Vanwege de drukte die hier eigenlijk niet te vermijden is, moeten we deze kerstmarkt al twee jaar missen. Gelukkig hebben we voldoende foto’s en kunnen we hopelijk volgend jaar weer een Winzerwein drinken op deze prachtige kerstmarkt!

Weihnachtsmarkt am Roten Rathaus

Weer een mooie zonsondergang, hoera! Een kermis is het niet, maar deze kerstmarkt heeft ongelooflijk veel leuke dingen. Naast een draai- en zweefmolen, is er ook een groot reuzenrad en een ijsbaan. Het leuke is dat je ook vanuit het reuzenrad een geweldig uitzicht hebt over de kerstmarkt, voor mij een reden om mijn angst voor wiebelige dingen opzij te zetten voor een mooie foto.

Kerstsfeer in Berlijn vanuit huis

In 2020 maakte ik meerdere wandeling door Berlijn om kerstige huiskamers te fotograferen. Ik verzamel al een aantal jaren foto’s van kerstige balkonnetjes (hoewel die collectie niet écht van de grond lijkt te komen), maar dit keer lukte het me wel om een paar sfeervolle foto’s in een buitengewoon jaar te maken. Ook dit is kerstsfeer in Berlijn!

  

Ik hoop dat je genoten hebt van een stapel kleurrijke foto’s vol kerstsfeer in Berlijn! De stad is in de adventstijd waanzinnig mooi en gezellig, en het is te hopen dat we volgend jaar weer normaal van de kersttijd kunnen genieten!

Voor nu; een goede adventstijd en prettige feestdagen!

One Comment

Laat een reactie achter

error: Kopieren/opslaan uitgeschakeld. Copyright ©Wattedoeninberlijn.nl