Blog met Berlijntips, handige info en boeiende verhalen over Berlijn

Kaschk by BRLO – koffie & craft beer bar

,
3
Home » Kaschk by BRLO – koffie & craft beer bar

Er zijn maar weinig bars te vinden in Berlijn waar je overdag goede koffie kunt krijgen en ’s avonds lekkere bieren kunt drinken. Kaschk is echter een hele leuke uitzondering op die regel. Deze toffe (koffie)bar aan de Rosa Luxemburg Platz heeft overdag heerlijke third-wave koffie te bieden en verandert ’s avonds in een gezellige bar, met leuke muziek, heerlijke IPA’s en een shuffleboard in de kelder!

Kasck by BRLO is een koffiebar volgens (naar eigen zeggen) Scandinavisch model. En dat is te zien. Simpele en toch mooie inrichting, veel hout, natuurlijke materialen en geen onnodige poespas. Er hangt een prettige sfeer. Achter de bar staan twee vrolijke mensen, aan verschillende tafeltjes genieten mensen van een heerlijk kopje koffie, een enkeling werkt op een laptop.

Kasck Berlijn-16

Kasck Berlijn-2

Echt heel erg druk is het hier nog niet, waardoor je rustig kunt genieten van je koffie. Daarnaast verkopen ze homemade gebak, verse croissant en een heerlijke glutenvrije brownie die écht het proberen waard is. Het hipstergehalte is dus wat aan de hoge kant maar als je daar goede koffie en een lekker stuk taart voor terug krijgt, hoor je mij niet klagen.

Kasck Berlijn-13

Kasck Berlijn-11

’s Avonds verandert Kaschk van een gezellige koffiebar in een echte onvervalste Berlijnse bar. Hier heb je heerlijke Scandinavische IPA bieren en lokale bieren van de tap, een gezellige sfeer en onvervalste drukte. Overal zijn er kleine hoekjes waar je kunt zitten, nadat je bij de bar een fijn drankje hebt besteld om het weekend mee in te luiden.

Kasck Berlijn-4

Achterin Kaschk is een trap naar beneden en daar zie je twee enorme houten bakken staan, met een boel zand erin. Your average Nederlander zal waarschijnlijk direct de link leggen met sjoelen (toegegeven, yours truly deed dat ook) en daar lijkt het ook wel degelijk op! Op deze shuffleboards kun je een enorm leuk spel spelen wat een beetje het midden houdt tussen sjoelen en curling. De punten worden automatisch bijgehouden en je kunt je zo een hele avond vermaken!

Kasck Berlijn-10

Kasck Berlijn-5

Kasck Berlijn-8

Kaschk is een toffe coffee & Craft beer bar, die – zoals ze zelf zeggen – fungeert als King of the Night en Hero of the Day. Het is niet direct erg goedkoop maar de prijzen vallen in vergelijking met andere koffiebarretjes in de buurt nog reuze mee. Hier ga je lekker heen wanneer het bij Bonanza te vol is en je geen trek hebt om veel verder te lopen. Strategisch super gelegen op de hoek van de Linienstrasse en de Torstrasse is het de perfecte uitvalsbasis voor heerlijke koffie of een origineel biertje, aan de rand van het gezellige Scheuneviertel en het altijd fijne Prenzlauer Berg.

Kasck Berlijn-1

Kaschk – Coffee, craft beer and shuffleboard bar.
Linienstrasse 40, Berlijn Mitte.
OV: U2 Rosa Luxemburg Platz

3 Comments

 • Esther schreef:

  Oh, wat een leuke tip! Komend voorjaar ga ik weer naar Berlijn (eindelijk!) en we logeren in Mitte. Nu hebben we vast één koffie adres ;-)

  • Emma schreef:

   Jaaa, Kaschk moet je zeker even proberen! Voor meer tips kun je nog een kijkje nemen bij de andere koffietentjes op mijn speciale koffie-pagina. :-) Heel veel plezier alvast in Berlijn!

 • Eva schreef:

  Was laatst in de Torstrasse en had me zo verheugd op een bezoekje aan Kaschk maar ’t viel zo tegen. Had er veel enthousiaste verhalen over gelezen maar eenmaal daar was ’t maar sfeerloos en duur bier :(

Leave A Reply

Your email address will not be published.