Blog met Berlijntips, handige info en boeiende verhalen over Berlijn

Heel veel reisinspiratie op de ITB Berlin – Berlijnvlog

,
0
Home » Heel veel reisinspiratie op de ITB Berlin – Berlijnvlog

Begin maart bezocht ik de ITB Berlin, de grootste internationale reis- en toerisme beurs ter wereld. Deze vindt jaarlijks in de Messe in Berlijn plaats en is een must voor iedereen die zich met de reiswereld of toerisme bezig houdt. Ik bezocht de beurs tijdens de vakdagen en liep tussen heel erg veel zakenmensen in pakken! Toch was het een hele leuke en nuttige dag, die ik voor jullie heb vastgelegd in een video.

En toen was daar zomaar een eerste echte vlog! In deze video neem ik jullie mee naar de ITB Berlin, een grote reisbeurs. Ik was daar om zakelijk te netwerken maar ook reisinspiratie voor het komende jaar op te doen. Het was een heerlijke dag met heel veel nieuwe indrukken, leuke contacten en héle pijnlijke voeten. Volgend jaar ben ik er zeker weer bij!

Best spannend, een eerste echte youtube-poging. Ik geloof dat ik nog wat te leren heb dus hopelijk zijn de volgende videos weer een stukje beter.

Vond je dit een leuke video?
Tof, dat vind ik altijd fijn om te horen! Like mijn video op Youtube door op het duimpje omhoog te klikken. Wil je meer van zulke videos? Klik dan hier op je op mijn Youtube kanaal te abonneren. Als abonnee mis je geen enkele video van mij en blijf je dus altijd op de hoogte. Bovendien kost het je niets!

Over de ITB Berlin:
De ITB (Internationale Tourismus Börse Berlin) is de grootste toerisme en reisbeurs ter wereld. Er staan honderden bedrijven uit de hotel- en hospitality branche, toerisme organisaties, tour operators, airliners en brancheverenigingen.   In de Messe worden talloze hallen ingericht door de standhouders zelf, de een nog mooier dan de andere. Het doel is om op een bijzondere manier de cultuur van je land, regio of stad te laten zien. Met name de hallen waar Aziatische bedrijven te vinden zijn, is een lust voor het oog!

Jaarlijks staan ruim 11.000 bedrijven uit 180 landen op de ITB Berlin. Van de 170.000 bezoekers zijn er ruim 115.000 zakelijke bezoekers, die naar de ITB Berlin komen om te netwerken of samenwerkingen te sluiten. Naast de bezoekers komen er ook journalisten van over de hele wereld naar het evenement. In 2012 bezochten ruim 7000 journalisten de ITB Berlin, waardoor het een van de grootste gebeurtenissen in Duitsland is. De ITB Berlin vindt elk jaar plaats in Maart en kan ook door niet-zakelijke bezoekers bezocht worden, op de zaterdag en zondag van het evenement. Het is een geweldige gelegenheid om reisinspiratie op te doen en te besluiten waar je volgende vakantie naartoe gaat.

Foto impressie van de ITB Berlin:

Wat een drukte voor de ingang van de Messe. Het is een komen en gaan van taxi’s, die alle bezoekers afzetten voor de zuid-ingang.

Stiekem toch een beetje onder de indruk van dit mooie gebouw. Van de buitenzijde lijkt het helemaal niet zo enorm hoog!

Ik blijk toch naar een andere ingang te moeten en wandel langs de City Cube, de nieuwste aanvulling bij het Messe Gelände.

Mijn eerste afspraak is met de mensen van booking.com.

Het is echt tradities galore op de ITB. Klededracht, grote posters met bekende bezienswaardigheden… Het kan niet op!

Loop ik zomaar tegen de stand van Wacken Open Air (een groot metal festival bij de Deense grens) aan! Dat is wel de laatste die ik op de ITB had verwacht…

In de zaal van deelstaat Sachsen draait alles om klassiek en 500 jaar Reformatie. Er is live muziek van deze harpiste en een presentatie. Prachtig!

Uiteraard is ook toerisme organisatie Germany Travel met een grote stand aanwezig op de ITB Berlin.

Berlijn zelf is ook goed vertegenwoordigd. Visit Berlin heeft een gigantische stand, met een van de kabelwagentjes van de IGA, Internationale Garten Ausstellung die binnenkort in Berlijn begint!

India… Incredible India… Wie kent de reclameslogan niet? Het bedrijf heeft een bijzonder grote tempel in de India-hal gebouwd. Een lust voor het oog!

Voor je met Air New Zealand vliegt, kun je eerst even de stoelen uitproberen. Comfi genoeg?

Deze vrolijke kerel boodt mensen water van Fiji aan. Het smaakte lichtjes naar anijs maar ook vooral naar zand. Gelukkig had hij er een groot plezier in om de bezoekers in de luren te leggen.

[row]
[column lg=”6″ md=”6″ sm=”12″ xs=”12″ ]

[/column]
[column lg=”6″ md=”6″ sm=”12″ xs=”12″ ]
[/column]
[/row]En natuurlijk is ons eigen landje ook vertegenwoordigd met twee Volendamse dames. In de Azia-hal, iets verder op, was het een spektakel van jewelste bij Wonderful Indonesia. Wat een prachtige klededracht!

Na een hele dag rondsjouwen op de ITB ben ik echt gesloopt. Ik maak nog snel een selfie bij de yurt van een toerisme organisatie uit Kirgizië en ga daarna richting huis. Ik heb echt genoten van de vele culturen, mooie stands, leuke mensen en honderden nieuwe indrukken. Volgend jaar weer!

Ben jij wel eens op de ITB geweest? Zou het voor jou een reden zijn om naar Berlijn te komen?

*Deze post is niet gesponsord

Leave A Reply

Your email address will not be published.