Insidertips vanuit Berlijn

Tien geweldige ijssalons in Berlijn

,
1
Home » Tien geweldige ijssalons in Berlijn

Het is warm, plakkerig en de lucht lijkt maar niet af te koelen. Wat wil je dan liever dan een heerlijk bakje vol met verkoelend ijs? Gelukkig zijn er heel veel ijssalons in Berlijn, want Duitsers houden ook wel van een ijsje op z’n tijd. In deze blog zet ik tien van mijn favoriete ijssalons in Berlijn voor je op een rijtje!

Cuore di vetro
Misschien wel het beste Italiaanse ijs van Berlijn! In deze ietwat verstopte ijssalon, kun je heerlijk zelfgemaakt ijs krijgen. Aanrader is de dark chocolate, die is werkelijk overheerlijk, vol smaak en super puur! Ook het Siciliaanse citroenijs mag je niet overslaan en zo hebben ze nog veel meer heerlijke traditionele Italiaanse ijssmaken. Uiteraard alles volgens Italiaanse traditie, net als de overheerlijke koffie die je hier kunt krijgen. Absoluut een grote aanrader! – Prijs per bolletje: 1,20 – Max-Beer strasse 33, Mitte.
Ijssalon-beste-ijs-van-Berlijn-3

Caramello – Caramello staat niet alleen bekend om de heerlijke ijssmaken maar ook omdat ze vegan ijs verkopen. Goed nieuws voor de vegans en mensen met lactose-intolerantie dus! Probeer hier eens het mango ijs of het choco-chilli ijs, als ze het hebben. Smaken wisselen hier regelmatig! Aan het begin van de zomer hebben ze vlierbloesemijs, mmmm! – Prijs per bolletje 1,20 – Hufelandstraße 14, Prenzlauer Berg en ook te vinden op de Wülischstrasse 31, Friedrichshain.

Ijssalon-beste-ijs-van-Berlijn74
Roberta Caffe e Gelateria – Dit is een traditionele ijssalon zoals je die ook in Rome kunt vinden. Want hier koop je niet alleen ijs, maar ook je dagelijkse krantje, een sandwich of je eerste espresso van de dag. Secondo la tradizione! Uiteraard is het amarena ijs heerlijk en kun je hier ook een zeer verfrissend bolletje citroenijs krijgen. Al het ijs is vrij van gluten, lactose en dierlijke vetten. Top! – Prijs per bolletje: 1,00 – Dahlmannstrasse 16, Charlottenburg.

Hokey Pokey – Hokey Pokey is  niet alleen meer te krijgen bij de winkel in het noorden van Prenzlauer Berg maar ook op de vele foodtruck festivals. Dit ijs is bekend door heel Berlijn en werkelijk heerlijk. Peanutbutter-banaan ijs? Teken ik voor! Of witte chocoladeijs met gember en sinaasappel. Mmm! En dan hebben we het nog niet eens over de absolute topper gehad: rocky road ijs… Mij kun je opvegen, té lekker! Er staan vaak lange rijen, maar die zijn het wachten op zo’n lekker ijsje helemaal waard! – Prijs per bolletje: 1,50 – Stargarderstrasse 73, Prenzlauer Berg.

Giorgio Lombardi [GESLOTEN] – Dit is Italiaans ijs op chic! Hier betaal je ruim 1,80 voor een portie ijs, maar daar heb je ook echt genoeg aan. De porties zijn niet bepaald klein! Veel bijzondere smaken hier, waaronder ook vegan ijs. Hier scheppen ze bijzonder Italiaans ijs met liefde! Wat denk je van een smaak als espresso, ananas-limoen of banaan-gember? De keuze is bij Lombardi met ongeveer 20 wisselende smaken echt gigantisch! – Prijs per bolletje: 1,80 – Weinsbergweg 5, Mitte.[PERMANENT GESLOTEN]

Ijssalon-beste-ijs-van-Berlijn73

Tanne B – Slenter je toevallig door het gezellige Kreuzberg? Loop dan even naar de Lausitzer Platz voor een ijsje van Tanne B! Hier wordt enkel en alleen ijs verkocht dat gemaakt is van biologische ingrediënten. En je krijgt zeker geen standaard smaken! Zo hebben ze sinaasappelijs maar ook geitenmelk ijs met chocolade en hning-sesam ijs. Heerlijk! – Prijs per bolletje: 1,00 – Eisenbahnstrasse 48, Kreuzberg.

Mos Eisley – Misschien wint Mos Eisley wel de originaliteitsprijs als het om ijs gaat. Hier heb ik me toch een paar bijzondere smaken gehad! Vaak wisselen de smaken bij deze fijne ijssalon maar in veel gevallen is er drank in verwerkt, voor een bijzondere smaak. Zo probeerde ik grapefruit-dragon ijs en lambrusco ijs, beide zonder lactose erin! Hele spannende en originele smaken, zoiets had ik nog niet eerder gehad. Ook het Siciliaanse pistache-ijs is een bijzondere aanrader, want erg lekker! Haal hier lekker een paar bolletjes en loop dan nog net die paar meter verder naar Tempelhofer Feld, waar je het ijs al chillend in het gras opeet. – Prijs per bolletje: 1,20 – Herrfurthplatz 6, Neukölln.

Ijssalon-beste-ijs-van-Berlijn69
Eiscafe Lavendel – Een schattig en nog wat onbekend ijstentje, midden in de Nordkiez van Friedrichshain. Hier komen vooral de locals graag een ijsje eten. Hier kom je geen vegan of lactosevrij ijs tegen of hele fancy smaken, maar vooral lekker en goed ijs, met fijne combinaties. – Prijs per bolletje: 1,00 – Strassmannstrasse 25, Friedrichshain.

Rosa Canina – Dit lieve ijsstentje is een van mijn persoonlijke favorieten. Ik heb een tijdje in de buurt van Rosa Canina gewerkt en kwam er toen met regelmaat even langs voor een bolletje ijs na de lunch! Ze hebben hier heel veel lekkere fruitsmaken maar ook wat bijzondere dingen, zoals ‘oma’s appeltaart’, ‘mozart-kugel’ (marsepein, chocolade en pistache in een mix) of vanille-rabarber. Heerlijk! Al het ijs bij Rosa Canina is gemaakt van biologische producten, extra lekker dus! – Prijs per bolletje: 1,20 – Hufelandstrasse 9, Prenzlauer Berg.

Aldemir eis & cafe – Rijen zijn hier een garantie! Maar wat wil je, met zulk lekker ijs! Aldemir is al jaren een begrip in Berlijn en hier krijg je meer dan een simpel bolletje ijs. Hele coupes maken ze hier, met slagroom en vruchten en allerlei soorten limonade. Ik probeerde hier ooit eens een bolletje chocolade-sinaasappel ijs maar ze hebben ook smaken zoals gember en zelfs gorgonzola! In de rij dan maar? – Prijs per bolletje: 1,40 – Falckensteinstrasse 7, Kreuzberg.

Ijssalon-beste-ijs-van-Berlijn70

Ook lekker:
Paletas – Kijk goed om je heen op de Berlijnse foodmarkets, want het kan zomaar zijn dat je ineens de leuke kraam van Paletas ziet staan! Heerlijke waterijsjes, gemaakt van 100% fruit. Mmm! Weten waar ze staan? Check de Facebookpagina!
Fraulein Frost – Heerlijk bio-melk ijs en natuurlijk allerlei sorbets. Fraulein Frost is een begrip in Berlijn! – Friedelstrasse 38, Neukölln!
Viktoria eis – Ga je liever voor een gigantische ijscoupe met écht Italiaans ijs? Dan moet je hier zijn! – Motzstrasse 58, Schöneberg.
Eisbox moabit – Volgens vele Berlijners is dit absoluut de beste ijstoko in Moabit. Even proberen dus! – Elberfelder strasse 27, Moabit

Welke ijssalon in Berlijn is jouw favoriet? Of is er een ijssalon in Berlijn waarvan jij zegt: die moét je eens geprobeerd hebben? Let me know en laat even een reactie achter, want ik wil altijd graag iets nieuws uitproberen! 

One Comment

  • Lisanne schreef:

    Cuore di veto, wát een ijs! Zelf zouden we deze ijszaak nooit gevonden hebben maar dankzij jouw tip maken we hier elke dag even een omweggetje voor. Niet voor niets blijft men tot 23:00 uur langskomen om een overheerlijk ijsje te scoren. Super leuk personeel en inmiddels weten ze ook dat Salte Lakritze by far mijn favo is, goddelijk gewoon! Thanks voor je fantastische tip!

Laat een reactie achter