Blog met Berlijntips, handige info en boeiende verhalen over Berlijn

Fototour – Festival of Lights 2014

Home » Fototour – Festival of Lights 2014

Het is een lust voor het oog, het Festival of Lights. Elk jaar in oktober vindt dit festival plaatst door heel Berlijn en worden de Berlijnse monumenten en andere highlights speciaal verlicht. Ook zijn er veel monumenten waarop projecties getoond worden, die het gebouw vaak van een hele andere kant laat zien. Voor mij begint dit inmiddels een traditie te worden, want het is de derde jaar op rij dat ik ’s avonds naar buiten ga met mijn camera voor een lange wandeling door de stad. Ik heb dit jaar niet zoveel foto’s gemaakt als andere jaren, want ik heb maar een korte route gelopen en vond de verlichting op onder andere Gendarmenmarkt erg tegenvallen. Toch kan ik iedereen aanraden om een tripje naar Berlijn te boeken tijdens Festival of Lights, want het is niet alleen mooi om te zien maar er heerst een leuke sfeer op straat en het is nog gratis ook.

Fernsehturm Berlin

DSC_0101

De Fernsehturm is weer verlicht in alle kleuren van de regenboog.

DSC_0125

Bij de Berliner Dom is het altijd erg druk, de mooiste projecties worden op de oude kathedraal afgebeeld. Helaas was er dit jaar tijdens de openingsavond een van de lampen stuk, waardoor aan de linkeronderkant een zwart vlak op de Dom te zien is, in plaats van een kleurrijke afbeelding. Toch mocht dat de pret niet drukken, ik heb behoorlijk wat foto’s gemaakt!

Berliner Dom - Festival of Lights 2014 Berlin

Berliner Dom - Festival of Lights 2014 Berlin

Berliner Dom - Festival of Lights 2014 Berlin

Berliner Dom - Festival of Lights 2014 Berlin

Berliner Dom - Festival of Lights 2014 Berlin

Net als vorig jaar waren ook de Guardians of Time er weer bij. Tijdens het festival reizen die avond na avond naar een andere locatie in de stad.

Palais am Festungsgraben - Festival of Lights 2014 Berlin

Palais am Festungsgraben

Festival of Lights 2014 Berlin

Humbold Universiteit en Hotel de Rome aan Bebelplatz.

DSC_0231

DSC_0240

Hotel de Rome had prachtige natuurafbeeldingen van het WNF dit jaar. Erg indrukwekkend, misschien wel de mooiste projectie van dit jaar!

Festival of Lights Berlin

Brandenburger Tor is als vanouds met Festival of Lights een beetje politiek getint. Dit jaar gingen de projecties vooral over de val van de muur in 1989, 25 jaar geleden.

DSC_0275

DSC_0278

DSC_0290

De Amerikaanse Ambassade had slechts één projectie maar die deed zeker niet onder voor de anderen…

DSC_0295

The man of Light, de mascotte van Festival of Lights 2014. Een prachtig kunstproject dat met hulp van de makers van Potsdamer Platz naar Brandenburger Tor liep.

DSC_0319

Zoals elk jaar is de opening op de eerste avond van het festival op Potsdamer Platz. Ook dit jaar waren de grote gebouwen weer kleurrijk verlicht.

Festival of Lights Berlin

Festival of Lights 
Website: festival-of-lights.de
Elk jaar in de maand oktober, in het centrum van Berlijn.  O.a: van de Oberbaumbrücke, tot de Fernsehturm, Berliner Dom, Gendarmen Markt, Brandenburger Tor, Siegesaule, Potsdamer Platz, KaDeWe en de Gedächtniskirche.

Laat een reactie achter

error: Kopieren/opslaan uitgeschakeld. Copyright ©Wattedoeninberlijn.nl