Blog met Berlijntips, handige info en boeiende verhalen over Berlijn

Food tip: Hello Good Pie [permanent gesloten]

Home » Food tip: Hello Good Pie [permanent gesloten]

Je kunt heerlijk eten in Berlijn, dat staat buiten kijf. Er zijn talloze leuke eettentjes die creatief met voedsel omgaan en iets proberen te maken wat je nog niet overal op de straathoek kunt krijgen. Met name voedsel uit Engeland en Ierland kom je hier weinig tegen. Bij een Ierse pub krijg je tegenwoordig ook gewoon burgers en nachos en geen traditionele Engelse/Ierse keuken. Maar bij Hello Good Pie is dat anders! Dit leuke restaurantje in Kreuzberg heeft de lekkerste Engelse pies, met een juist hele traditionele of moderne twist. 

Hello Good Pie is sinds december 2019 permanent gesloten.

Hello Good Pie is opgericht door Matthew Minch, een Ier met Iers/Duitse ouders. Hij zou eigenlijk aan de slag in de financiele wereld maar besloot dat hij daar eigenlijk geen zin in had en koos voor de gastronomie. Tijdens een grote wereldreis ontdekte hij vele mooie nieuwe gerechten maar merkte een voorliefde voor de pot-pie, hartige taartjes met een vulling van vlees, aardappelen en groente, die je zowel in Engeland, Australië, Nieuw Zeeland en in Ierland overal kunt krijgen. Uiteindelijk kwam hij terecht in Berlijn, waar hij in de Falckensteinstrasse in Kreuzberg zijn eigen Pie-restaurant opende, met de leus: bye bad food, hello good Pie!

Hello Good Pie Berlijn Kreuzberg-21
Het mooiste aan een pie volgens Matthew is dat je er eigenlijk alles wel in kunt doen en heel creatieve en gekke combinaties kunt maken. Ik koos voor de Bob Marley, een pie met vulling van ‘jerk chicken’ (kip met jamaicaanse jerk kruiden, mmm!) en zoete aardappel. Daarbij een heerlijke bonen en peulvruchten salade, die ook huisgemaakt is. Ik hou heel erg van de combinatie van het niet-zoete deeg, dat bros en knapperig is, met een warme en smeuige vulling. Het is geen moment droog, wat je bij minder goede pie’s wel eens hebt. Een klein feesttaartje op je bord dus!
Ik koos zelf voor een salade bij m’n pie maar je kunt ook kiezen voor de meer traditionele dish, een pie met in Guiness bier gesudderd vlees en huisgemaakte zoete aardappelpuree. Mmm!

Hello Good Pie Berlijn Kreuzberg-2
Wat je ook kiest: alles is met de hand en huisgemaakt, zonder allerlei rommel erin verwerkt, zoals kleur-, geur- en kunstmatige smaakstoffen. Daarnaast worden de ingrediënten voor zover mogelijk allemaal lokaal ingekocht. Niet alleen omdat dat beter is voor het milieu, maar ook omdat Hello Good Pie daarmee de lokale ondernemers uit en rondom Berlijn-Brandenburg steunt.

Hello Good Pie Berlijn Kreuzberg-13

Het assortiment aan hartige taartjes veranderd met regelmaat. Matthew maakt graag nieuwe dingen en probeert van alles uit. Zo is er elke week een ‘pie of the week’, met zijn nieuwste creatie en verwerkt hij natuurlijk seizoensgebonden ingrediënten. Wat dacht je van de Popeye, met spinazie, walnoten en feta? Of een pie met konijnenvlees, bacon en een dot pruimenchutney? Bovendien maakt hij ook vegetarische en zelfs vegan pies. Dat staat een beetje haaks op de Engelse traditie maar met het toenemende bewustzijn rondom vlees is dat alleen maar goed!

Hello Good Pie Berlijn Kreuzberg-14

Ook de aankleding bij Hello Good Pie is erg leuk. Totaal niet typisch Duits of zelfs typisch Berlijns maar deed me direct denken aan de schattige en gezellige eettentjes die je in London of andere kleinere steden in Engeland kunt vinden. Er hangen kleurrijke pie-vormen en mooie chalkboard-tekeningen van kruiden en specerijen aan de muur. De liefde voor voedsel straalt er vanaf! Ook dat de eigenaar uit Ierland komt, is zie je overal in het tentje terugkomen. Ieren staan bekend om hun muzikaliteit, dus natuurlijk hangt er een gitaar aan de muur. En je bent een republiek of niet, er hangt ook een bordje van Queen Elisabeth II met een snor erop getekend.

De lampjes zijn stuk voor stuk gemaakt van echte pot-pie houders waar de pie’s in zijn gemaakt. Door de kleine gaatjes die er in zijn geboord geeft het een mooi licht effect. Een supergaaf en passend detail!

Hello Good Pie Berlijn Kreuzberg-11 Hello Good Pie Berlijn Kreuzberg-8

Wil je graag eens een lekker taartje van Hello Good Pie uitproberen? Dan kun je natuurlijk bij ze in de shop terecht maar je kunt ze ook vinden op verschillende markten in heel Berlijn. Elke Street Food Thursday staat Hello Good Pie in de Markthalle IX, waar ze Duitsers en alle vele toeristen kennis laten maken met hun heerlijke gerechten. Ook kun je de pies kopen om mee te nemen of zelfs ingevoren, zodat je ze thuis zelf op kunt warmen. Salade of aardappelen erbij en je hebt een heerlijke maaltijd!

Hou jij van dit soort kleine taartjes? Of spreekt het je niet zo aan?

Hello Good Pie Berlijn Kreuzberg-20
Hello Good Pie [PERMANENT GESLOTEN]
Adres: Falckensteinstrasse 9, Kreuzberg
OV: U1 Schlessisches Tor/Warschauer Strasse

One Comment

  • Marjolein schreef:

    Wat tof om te lezen dat de pies jou ook zo goed smaken, ik ben ook groot fan! Een fijne plek om te lunchen en omdat de pies al klaar zijn, gaat het supersnel. Ideaal voor als je weinig tijd hebt dus. Ze staan trouwens ook op vrijdag in de Markthalle IX, dan is het wat minder druk dan op donderdagavond. Oh man, bij het zien van jouw foto’s krijg ik weer trek… Hello Good Pie (die naam, love it!), ik kom snel weer langs!

Laat een reactie achter

error: Kopieren/opslaan uitgeschakeld. Copyright ©Wattedoeninberlijn.nl