Berlijntips, rondleidingen, handige info en boeiende verhalen van een Nederlandse in Berlijn

Een nieuw jasje, een nieuw logo én een winactie! [gesloten]

,
Home » Een nieuw jasje, een nieuw logo én een winactie! [gesloten]

Wellicht is het je al opgevallen maar Wattedoeninberlijn.nl heeft een volledig nieuwe look gekregen! Met een nieuw thema, andere kleurenstelling en een gloednieuw logo, ben ik helemaal klaar voor 2017! In dit blog leg ik je uit wat de betekenis van het nieuwe logo is, vraag ik om je feedback én kun je een van de leukste hebbedingetjes uit Berlijn winnen. Snel lezen!

Inmiddels bestaat Wattedoeninberlijn.nl tweeënhalf jaar, lezen er ruim 10.000 bezoekers per maand mijn tips en verhalen en groeit dit alleen maar verder. Dus werd het tijd om eens de ‘look & feel’ van mijn blog onder de loep te nemen en Wattedoeninberlijn klaar te maken voor de komende jaren. In de afgelopen weken heb ik – samen met Kees – hard gewerkt aan het nieuwe thema. En vandaag is het dan zover en mag ik het aan jullie laten zien! Een andere lay out met meer afwisseling en opties, een moderner en prettiger lettertype, bredere pagina’s en een gloednieuw menu: dit zijn maar een paar van de nieuwe features die vanaf vandaag bij mijn blog horen.

Ook is het je vast niet ontgaan dat er een compleet nieuw logo voor Wattedoeninberlijn is gemaakt. Om daar aan te werken vond ik écht super-, superspannend, vooral omdat ik écht iets heel nieuws wilde. Dat is zo makkelijk nog niet! Daarom wil ik iedereen bedanken die met zijn of haar eerlijke mening meegeholpen heeft om de definitieve keuze te maken.

Een Berlijnse beer!
Het nieuwe logo heeft alles wat Berlijn voor mij betekent. De beer is het bekende symbool van de stad van Berlijn en hoort er daarom echt bij. We zeggen toch immers allemaal ‘Beer-lin’? Vrolijk wandelt hij op weg naar Berlijn. De Fernsehturm, mijn favoriete herkenningspunt van de stad, is al te zien in de verte. Natuurlijk heeft hij zijn koffer meegenomen (kom er maar in Marlene!), waar hij niet alleen zijn pyjama en tandenborstel heeft ingepakt maar ook de mooie verhalen, artikelen, foto’s en anekdotes over Berlijn in meedraagt. Mijn blog vertelt de beer bovendien precies wat hij in Berlijn kan doen, waar hij kan slapen, lekker eten of genieten van een prachtig uitzicht.
De kleuren van de beer zijn natuurlijk ook herkenbaar: het geel, rood en zwart van de Duitse vlag maar dan in een moderne versie. Ik ben niet traditioneel aangelegd maar toen ik me ging verdiepen in de betekenissen van de kleuren, was de keuze snel gemaakt. Zwart is voor mij de kleur van de “inkt” van mijn verhalen, het rood voor mijn liefde en passie voor Berlijn en het mooie geel voor vrolijkheid en zonneschijn. Symbolischer kan niet!

Wat vind jij ervan?
Natuurlijk ben ik ook erg benieuwd wat jullie vinden van het nieuwe uiterlijk van Wattedoeninberlijn.nl. Immers, ik schrijft dit blog niet alleen voor mijzelf maar vooral voor jullie! Daarom zou ik het heel leuk vinden als je de moeite wil doen om je mening te geven via een korte vragenlijst. Ook zou ik graag je mening willen weten over een paar andere dingen. De vragenlijst is volledig anoniem en kun je hier invullen! Alvast bedankt voor je tijd!

Winactie (gesloten)
Als je iets te vieren hebt, is dat een geweldig leuk moment om te trakteren. Tijd voor een nieuwe – bescheiden – winactie. Een hele tijd geleden zag ik iemand bij Klunkerkranich met een superleuke linnen tas, met daarop ‘100% Berlin addict‘. Super herkenbaar natuurlijk voor mij zelf maar kennelijk ook voor veel lezers, want nadat ik de foto op Instagram had gepost regende het reacties! Nu heb ik de tas eindelijk gevonden! Het is een supertoffe katoenen tas, met stevige brede hengsels. Ideaal als shopper of als gewone tas. Je maakt in ieder geval duidelijk dat je helemaal verzot op Berlijn bent, mocht iemand daar nog aan twijfelen!

Om de nieuwe look van mijn blog te vieren, geef ik drie keer één exemplaar van deze leuke tas weg! Zo kunnen dus drie mensen kans maken op deze superleuke tas!

Wat moet je daar voor doen?
➤ Laat hieronder in de reacties weten welk artikel op mijn blog jouw favoriet is en waarom precies. Persoonlijke motivaties doen het altijd goed!

Extra punten kun je scoren door:
➤ Je favoriete artikel van mijn blog te delen op Twitter, waarbij je @doeninberlijn vermeldt.

Ik ben benieuwd naar jullie reacties en hoop dat jullie blij zijn met de nieuwe look van mijn blog. Ik in ieder geval wel!
Veel liefs,
Emma.

———————————————————–
Handig om te weten voor je meedoet aan de winactie:

 • Je moet ouder zijn dan 16 jaar om aan de winactie mee te mogen doen.
 • Zorg er voor dat je bij je reactie een geldig emailadres achterlaat, zodat ik contact met je op kan nemen.
 • Deze winactie loopt van zondag 12 februari 2017 tot en met vrijdag 17 februari 2017, middennacht.
 • Uit alle deelnemers worden drie winnaars gekozen, die ontvangen uiterlijk zondag 19 februari 2017 per email bericht.
 • De winnaar heeft dan tot en met 21 februari 2017 de tijd om per email te reageren, daarna wordt een andere winnaar gekozen. De winnaars worden ook bekend gemaakt op Twitter en Facebook!
 • Over de uitslag en de winnaar kan niet worden gecorrespondeerd
 • Meer weten? Lees de disclaimer.
 • Deze winactie wordt niet gesponsord – Winactie is gesloten!

11 Comments

 • Mari schreef:

  Wat een geweldige site en wat een gave tas.
  Toevallig zat ik vandaag nog foto’s te bekijken van Berlijn 2016. Berlijn blijft ons boeien.

 • Tamara van Asch schreef:

  Wat mijn favo blog is? Geen idee.. vind ze allemaal super en jouw site heeft gewoon alles wat je nodig hebt! Nog 2 weken en dan vertrekken mijn man en oudste zoon naar Berlijn voor een citytrip! Kerstcadeautje van mij, grote wens van mijn man om eens naar Berlijn te gaan! Hier, op JOUW site, heeft hij alle info kunnen vinden die hij nodig heeft! Heeft hij ideeen op kunnen doen wat ze kunnen bezichtigen! Gewoonweg super!!! Ik ga nog eens je blogs doorlezen! I ❤ your style!

 • Ella schreef:

  Geweldig mooie nieuwe look, Emma!
  Zoek je een 100% addict voor zo’n tas: ME :-)

  Mijn “favoriet” artikel is het bezoek aan Sachsenhausen.
  Ik was er het jaar voordien geweest en ik ben er vertrokken met een krop in de keel voor de rest van de dag.
  Toen ik jouw artikel las en de foto’s bekeek, kwam die krop terug. Goed geschreven (zoals alle artikels trouwens) en mooie foto’s als begeleiding.
  Ik hoop dat ik er nog heel veel mag lezen en nog veel het Berlijns gevoel krijgen.
  En nog veel tips kan vinden op jouw nieuwe site.
  Doe zo voort, Emma!

 • Andrea schreef:

  Hi Emma,

  Wat is je site mooi geworden, complimenten! En die tas . Ik ben gelijk door je site geklikt, zoekend naar mijn favoriete blog. Helaas is keuzes maken niet mijn sterkste kant, dus ik heb het iets anders aangepakt. Geen favoriet blog, want dat zijn er meerdere, maar een favoriete tip: via lattea! (Hier te lezen: https://wattedoeninberlijn.nl/restaurants-in-berlijn/#italiaans). Wat een aanrader is dat zeg! Nog nooit zo lekker Italiaans gegeten. En ja, ik heb ook de andere Italianen uit jouw tips getest, maar via lattea is the best.

  Ik wens je heel veel succes met je site. Ik blijf je volgen voor nieuwe tips en het Berlijngevoel op afstand.

 • Linda Bruinenberg schreef:

  Oooowww… Hier ga ik even op inzetten hoor :) En de vraag is ook makkelijk; Mijn favo blog; je extra lange “Berlijn in plaatjes #19” https://wattedoeninberlijn.nl/berlijn-plaatjes-19/ Met die blog de knoop doorgehakt: in de zomer 2017 gaan we naar Berlijn! Eindelijk!

 • Michella schreef:

  Je logo is echt geweldig! En wat een fijn thema voor de site. Supermooi <3 Reageert ook lekker snel allemaal.

  Mijn favoriete artikel op je blog? Jeetje! Ik geniet altijd heel erg van je persoonlijke verhalen, want ik ben nou eenmaal een sucker voor persoonlijke blogs (ik stam uit het tijdperk van de lifebloggers, daar komt het vast door. Of ik ben gewoon een voyeur :p).

  In het verlengde daarvan staan de "Berlijn in Plaatjes" blogs ook altijd hoog in de top. Garantie voor heimwee naar Berlijn, maar ook altijd garantie voor nieuwe inspiratie voor de volgende keer.

  Heel erg onder de indruk was ik van je artikel over Gropiusstadt. Het was héél duidelijk dat je daar heel veel tijd in hebt gestoken en research had gedaan. Dergelijke achtergrondartikelen vind ik echt van toegevoegde waarde en super interessant om te lezen. Complimenten!

 • lottevdw schreef:

  Ik ben alleszins fan van de nieuwe look en logo! Het plaatje klopt en zeker met jouw verhaal van het nieuwe logo vind ik het helemaal passen.

 • Birgit schreef:

  Hoi Emma. Gefeliciteerd met je nieuwe logo, ik vind ‘m prachtig en snap je uitleg! Ik heb niet een favoriet blog maar wat ik ontzettend “fijn” vond, was hoe jij verslag deed op Twitter na de aanslag op de kerstmarkt. Voor mij zo’n herkenningspunt omdat dat de kerstmarkt is waar wij ieder jaar onze glühweintjes staan te drinken! Dit jaar gingen we naar London… blij dat we die keus hadden gemaakt maar zo verdrietig omdat onze kerstmarkt zo beschadigd werd. Het heeft indruk gemaakt…! Ik wens je nog een onwijs mooie tijd in je prachtige stad toe en ik kan niet wachten weer te gaan! Groetjes Birgit

 • Robert schreef:

  Het logo is helemaal top. En blog? Plaatjes die doen het berlijn in beelden :)

 • Anouschka schreef:

  Mooi logo! Het artikel over de cheesecake heb ik bij mijn vorige bezoek met extra interesse gelezen ( zo’n overzichtjes vind je natuurlijk niet in een Capitoolreisgids). Eigenlijk vind ik de hele blog top hoor. In mei ga ik met mijn leerlingen naar Berlijn en ik heb hen alvast deze blog ter inspiratie aangeraden!

 • ricksrommelhok schreef:

  Mooie opfrisactie van de site, logo vind ik leuk bedacht en uitgevoerd, en als regelmatige sitebezoeker beleef ik ‘m als meer open en overzichtelijk.
  Mijn favoriete artikel is die over Gropiusstadt, niet alleen qua info, maar ook qua vorm – je wordt meegenomen op een expeditie naar deze bijzondere ‘Stadt’. Ik ben er zelf in 1987 doorheengekomen met een excursie, ik herinner me vooral het beklemmende gevoel nog dat ik toen kreeg.
  De langere artikelen vind ik een mooie afwisseling met de kortere, die wat meer aan actualiteit/activiteiten zijn gekoppeld, en de onvolprezen rubriek Berlijn in plaatjes.
  Ja, ik raad ‘m nu helemaal aan als meest interessante site voor als je naar Berlijn wilt :-).

Laat een reactie achter

error: Kopieren/opslaan uitgeschakeld. Copyright ©Wattedoeninberlijn.nl