Blog met Berlijntips, handige info en boeiende verhalen over Berlijn

Distrikt Coffee – een koffiepareltje in Mitte

,
6
Home » Distrikt Coffee – een koffiepareltje in Mitte

Een dag in een weekend in Berlijn, is niet compleet zonder een lekkere kop koffie, en een stuk cake of taart. Gelukkig heeft Berlijn onnoemlijk veel leuke koffietentjes, waar je voor goede koffie terecht kunt. En dan met name de nadruk op góede koffie, want slootwater krijg je natuurlijk overal. Hoe dan ook: de zogenoemde ‘third wave coffee‘ tentjes schoten de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond in Berlijn, dus aan goede koffie geen gebrek. Maar zo af en toe springt een zo’n tentje er écht bovenuit. Door de goede koffie, de lekkere gerechten op de kaart, de aankleding, of een mix van al het voorgenoemde. Eentje die je gewoon geprobeerd móet hebben, omdat.. nouja, iedereen het er eigenlijk over heeft. Distrikt Coffee is er daar één van. Een leuk en charmant tentje, verstopt in rustige zijstraat van de Torstrasse in Mitte. 

Distrikt Coffee voldoet aan alle eisen voor een typische ‘hipsterlocatie‘. De muren zijn prachtig opengewerkt, het interieur is minimalistisch met houten tafels met poten van zwart staal, het personeel spreekt geen Duits maar Engels, en natuurlijk schenken ze er heerlijke third wave coffee: koffie die op bijna ambachtelijke wijze wordt gezet. Heel hip dus, maar wel echt mooi! Als ik er op een zaterdagmiddag binnen kom, oogt het vooral direct heel gezellig. En dat maakt Distrikt Coffee direct de uitzondering op de regel, want dat woord gebruik ik niet zo snel voor koffietentjes. Oude chesterfieldsofa’s in warme kleuren, her en der rondslingerende tijdschriften, gezellige muziek en het lawaai van de bonenmaler en koffiemachine: het is een drukte van jewelste maar een heerlijke ontspannen zaterdag-sfeer. Leuk, tijd voor koffie!

Distrikt Coffee Berlijn-6

Distrikt Coffee Berlijn-13

Als rasechte koffiesnob (ik ben er niet trots op, maar het is nu eenmaal zo), maakt of breekt de kwaliteit van de koffie voor mij de hele ambiance van zo’n koffietentje. Als de koffie niet lekker is, kan het er nog zo leuk en gezellig zijn, maar dan kom ik niet meer terug. Gelukkig is de koffie echt onwijs lekker. Je krijgt standaard een double shot espresso, zodat de koffie wat voller van smaak is en een cappuccino prima in balans (je weet wel, de juiste smaak, temperatuur en geen verbrande crema, haha). De bediening vriendelijk en snel. We genieten van een gigantische cappuccino en bestellen daarbij een stuk cheesecake met witte chocolade en citroen-lavendel cake. Heerlijk! De cheesecake is zelfs gemaakt met een bodem van bastognekoekjes. Lekker! Zal ik ‘m op mijn beste-cheesecake-van-Berlijn-lijstje zetten?

Distrikt Coffee Berlijn-9

Distrikt Coffee Berlijn-11

Naast lekkere koffie en verse taartjes, kun je ook wat uitgebreider eten bij Distrikt Coffee. Zo staan er pancakes, homemade granola en een muesli met superfoods bowl op het menu voor het ontbijt. Voor de lunch kun je kiezen uit soepen, salades en lekkere gegrilde broodjes met hemelse avocadoprak, of getoast bananenbrood. Het is simpel maar in de keuken maken ze er serieus werk van en dat merk je. Het draait niet om hip zijn bij Distrikt Coffee, maar om uitstekende koffie en lekker eten. Wie kan daar nou tegen zijn? Ik niet!

Distrikt Coffee Berlijn-8

Distrikt Coffee Berlijn-4
Distrikt Coffee is voor mij een leuke hotspot in een upcoming stukje Mitte, waar je steeds meer leuke tentjes kunt vinden. Op het prachtige interieur raak ik niet uitgekeken, de prachtige koperen lichtinstallatie, de mooie muren en de eenvoudige maar stijlvolle meubels combineren prachtig met de oude tegelvloer. Geen strak en saai interieur, maar alles gericht op sfeer en gezelligheid, als coulisse voor lekkere koffie. Dit is niet zomaar een koffietentje, maar eerder ‘een hele fijne lunchroom met goede koffie’. Ach, hoe je het ook noemt: Distrikt Coffee is een superleuke aanrader voor een lekkere kop koffie, met aansluitend een fijne en smaakvolle lunch, op een van de leukste locaties in noord-Mitte!

Distrikt Coffee
Adres: Bergstrassse 68, Mitte
OV: S Nordbahnhof of U8 Rosenthaler Platz
Tijden: doordeweeks: 8.30 – 17.00 uur en in het weekend: 9.30 – 17.00 uur
Facebookpagina: Distrikt Coffee

Op zoek naar meer koffietentjes? Klik dan door naar mijn speciale pagina met mijn favoriete koffietentjes in Berlijn!

Distrikt Coffee Berlijn-5

6 Comments

 • Eva - eighty7 schreef:

  Cheesecake jaaa! Ik drink zelf geen koffie maar mijn vriend wel graag dus deze gaat op de lijst ;)

  • Emma schreef:

   Ze hebben er ook een heleboel andere lekkere drankjes hoor! En die taart is echt to die for, dus zeker niet overslaan!

 • lottevdw schreef:

  Wat een fijn interieur! Die gaat op mijn lijstje voor in december (al is die lijst wel héél lang aan het worden) :)

  • Emma schreef:

   Ja he? Ik vond het ook zo mooi eruit zien! Hip, maar niet te strak. Prachtig! Zou zeker aanraden om hier even langs te gaan, al is het maar voor een snelle kop koffie!

 • Robin schreef:

  We zitten er nu, en oh my god wat een heerlijke cappuccino’s serveren ze hier! Lekker sterk, en echt een heerlijke smaak. De lemon lavender cake is ook to die for. Thanks voor de tip!!

  • Emma schreef:

   Ha, wat cool!! En OMG, lavender cake?? Dat klinkt heerlijk! Ik moet er gauw weer eens heen hoor ik al! Veel plezier nog Robin!

Leave A Reply

Your email address will not be published.